Tazminat ayri bir konu, sizin ne istediğiniz ve karsi tarafin ne vermeyi kabul etmesi ile alakali(anlasmali bosanma icin). Nafaka artis orani ayri bir konu. Cocuk 18 yasina gelene kadar nafaka alacak, bu hak kanunlar tarafından korunuyor hatta egitim hayati devam ederse 18i gecse bile almaya devam edecek. 20 yil boyunca 3.000tl ile bu isin yurumeyecegi ve tekrar dava acilacagi belli.
Benim basima farkli birsey geldi. Anlasmali bosanma ile ilgili ucreti mukabilinde danismanlik aldim. Cocukla babanin kisisel iliski kurma konusunda bana yatili kalma zamaninin pedagog raporuyla belirlendigini ama protokolde 3 yasindan once kalamaz, 6 yasindan sonra yilda birkez bir ay kalabilir gibi ibarelerin standart olarak yer aldigini soyledi. Esimle protokolu olusturacagimiz zaman kendi avukatini getirmesini istedim. Avukata bunu soyledigimde cocuk hep bu yasta kalmayacak deyip oraya genel bir ifade yazdi. Durusma gunu ise hakim müsaadenizle cocukla kisisel iliski kurma kismini degistirmek istiyorum henuz cok kucuk, yatili kalamaz diye müdahale etti. Dedigim gibi tazminat ayri bir kalem, digerleri ayri