• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nafaka artırım hakkında

900 liraya ne yiyip ne içiyorsunuz ?
Gerçekten merak ettim .
Cocuk nasıl besleniyor ?
Aileniz destek olmuyor mu hiç , cocuk bakımı , gıda gibi ?
Ailem destek oluyor sıkıştığım yerde sağolsunlar. Annem hasta bakamıyor kızıma

Ailem destek oluyor sıkıştığım yerde sağolsunlar. Annem hasta bakamıyor kızıma
Geçmiş olsun.
Sizi kırmak , üzmek istemiyorum fakat sadece nafaka ile geçinilmez ki .
Çocuğunuz her yıl büyüyor ve büyüdükçe de masrafları artıyor.
Yarın nasıl yetişeceksiniz ?
Ya eski eşiniz vefat etse ya da kaza geçirse nafakayı ödeyemeyecek duruma gelse ne yapacaksınız ?

Geçmiş olsun.
Sizi kırmak , üzmek istemiyorum fakat sadece nafaka ile geçinilmez ki .
Çocuğunuz her yıl büyüyor ve büyüdükçe de masrafları artıyor.
Yarın nasıl yetişeceksiniz ?
Ya eski eşiniz vefat etse ya da kaza geçirse nafakayı ödeyemeyecek duruma gelse ne yapacaksınız ?
Teşekkür ederim. Çok doğru haklısınız. Bazen borç bulup küçük bir iş yeri açsam diyorum ama o da büyük risk. Kızımı yanıma alırdım en azından serbest olurdu biraz. Ekmek büfesi için belediyeye başvurdum ses yok.

Teşekkür ederim. Çok doğru haklısınız. Bazen borç bulup küçük bir iş yeri açsam diyorum ama o da büyük risk. Kızımı yanıma alırdım en azından serbest olurdu biraz. Ekmek büfesi için belediyeye başvurdum ses yok.
Kreşlere başvursanız .
Temizlik , yardımcı ablalık ya da mutfak için hem kızınızla da gelip gidersiniz , yanınızda olur.

Benim arkadaşım anlaşmalı boşanabilmek için nafaka talep etmiyorum çocuk için daha doğrusu çok komik sembolik bir rakam yazıldı kimse karışmadı neden karışsınlar ki
Çünkü nafaka artırım azaltın davaları mahkemeyi oyalıyor yoruyor. O nedenle kalıplaşmış ÜFE ya da TÜFE oranında artış eklensin denebilirdi.
Mesela bizde de görüş günlerine hakim müdahale etti. Bendeki salak hakime sesini yükseltti hakimde fırçaladı senin sorunun beni ilgilendirmez ben böyle uygun gördüm çocuk için deyip kararı bağladı çocuklarımın menfaatine ki ben o salağın istediğini kabul etmiştim bana da olmaz böyle dedi.

Çocuğa neden bu kadar takıntılısın?
Sürekli anneyle zaman geçirecek diye birşey yok.
Benim 2 çocuğum var biri 8 yaş diğeri 11 aylıktı ayrıldığımda. Ayrılığın ilk günü kreşe gitti bebeğim ben alıştırdım 7. Günü de ben işe başladım. Elin herifine güvenerek yaşanmaz ki. Bşr yerden başlamalısın çalışmaya ama iş kurarak değil iş bularak

Çocuğa neden bu kadar takıntılısın?
Sürekli anneyle zaman geçirecek diye birşey yok.
Benim 2 çocuğum var biri 8 yaş diğeri 11 aylıktı ayrıldığımda. Ayrılığın ilk günü kreşe gitti bebeğim ben alıştırdım 7. Günü de ben işe başladım. Elin herifine güvenerek yaşanmaz ki. Bşr yerden başlamalısın çalışmaya ama iş kurarak değil iş bularak
Takıntılı değilim. Okula bırakıp alacak bile kimse yok. Konu bu. Sürekli dibimde olsun değil.

Takıntılı değilim. Okula bırakıp alacak bile kimse yok. Konu bu. Sürekli dibimde olsun değil.
Sen çalışmak istedikten sonra güvenilir bir komşu 300-500 liraya yapar o işi. Serviste olabilir. Hatta bazı okullar bunun için nöbetçi öğretmen bulunduruyor. Devlet anaokulunda bile var. Ben oğlumu tüm gün olan bir devlet anaokuluna yazdırmıştım mesela. Sabah 7.30 giriş akşam 18 e kadar da alabiliyordum. Bazı marketler yarım mesai ile çalışan alıyor falan. Sen bir yerden başla Allah yardım ediyor.

Aidatla beraber 1600 kira, fatura en az 500 civarı. 900 lira ile geçinmeye çalışıyorum.
En azından part time çalışabilirsiniz, temizliğe gidebilirsiniz çocuk bakabilirsiniz vs. Seçenek bulunur yapmak isteyene. Böyle sürekli evde oturmakla çocuk yetiştiremezsiniz

Evde call center mi oluyordu home office ilanlari baksan .herkes hakli bi yerden baslaman lazim cocuk buyudukce ihtiyac artiyor emekliliginide dusinmen gerek sskda 1 gun bile fark ediyor

Kreşlere başvursanız .
Temizlik , yardımcı ablalık ya da mutfak için hem kızınızla da gelip gidersiniz , yanınızda olur.
Bizim burda Devlet anaokulunda bir abla var,işkur göndermiş, mesai saati de belli..konu sahibi işkura başvurmalı..meslek edindirme kursları falan..extra bir gelir bayaa rahatlatır

Siz bir işe girseniz 8500 alsanız örneğin çocuğu tüm gün kreşe verirsiniz aylık 2-3bin’e bulunabilir belki araştırmak lazım.
En azından 8500 e geçiniyor olursunuz

Bizim burda Devlet anaokulunda bir abla var,işkur göndermiş, mesai saati de belli..konu sahibi işkura başvurmalı..meslek edindirme kursları falan..extra bir gelir bayaa rahatlatır
Kesinlikle öyle .
Bir yerden başlaması gerekiyor .
Sadece nafaka asla yetmez.

Biz kendimiz dilekçe verdik. 3 bin istedim kabul etti, hiç aklıma gelmedi her yıl artış olacak yazmayı maalesef. 2 yıl mi emin misiniz? Enflasyon etkisi ile birlikte talep edilemez mi?
İşte bir avukata danışmanız iyi olurdu, şimdi ugrasacaksiniz bir madde eksik diye.İki yılı söyleyen benim avukst, enflasyon süreyi etkiler mi bilemiyorum

Back