Mutsuzluk Umutsuzluk,Baskı

Mnrerc&

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2008
81
0
39
arkadaşlar yardımlarınıza ihtiyacım var psikolojim alt üst olmuş durumda olayı kısaca özetliyorum.tecrübelerinize dayanarak.

biribirimizi seviyoruz.erkek arkadaşım doğulu ama istanbulda yaşıyo ailesi annesi vs.memlekette.bu ve abisi istanbulda aynı evde oturuolar abisi yeni evlendi 4 gün oldu memleketteler gelecekler hep beraber aynı evde oturacaklar
biz işi ciddiye dökmeye karar verdiğimizde başta söylemedi bana bir süre aynı evde oturmak gerekiyor hem geçim hemde dargınlık olmaması için.onu kabul ettim eltimle aynı evde oturmayı sonra biz klendimize ev alınca ayrılmayı kabul ettim.olsun dedim seviyorum çünkü oda seviyor.ailesine durumu tam tamına açınca benim açık olmam sorun oldu annesi demişki evlenince kapanmayacakmı bizde açık kimse yok bize laf gelir.dün akşam konuşurken gözyaşlarımı tutamadım oysa bu konuları atlatmış sanıyordum.atlatamamışız.evlendikten sonra kendi rızamla kapanacağıma karar vermiştik.ailesi evlendikten sonra demiş tabiki ömrümün sonuna kadar açık olmayacağım zaten aşırı bi açık değilim askılı vs giymem.normal yani

şimdi size sormak istediğim aranızda o şekilde evlilikten sonra kapanan varmı yardımlarınıza ihtiyacım var:çok üzgünüm:

Böyle bi konuda baskı yapmaları çok saçma kapanmak zorunda değilsin ki zaten çok açık değilim dedin kapanmak istemediğini söyleseniz güzel bi dille kabul eder mi acaba cehalet ne kadar kötü :çok üzgünüm:

Evlilikten önce tabiki düşünceler,fikirler söylenir tartışılır bir sonuca varılır.

İki tarafında birbirini tanıması sağlanır.

Ancak;

Daha şimdiden tek taraflı istekler yapılmış.

Eltiyle aynı evde oturulacak dargınlık olmaması için,kapanılacak etraftan laf duymamak için...

Tamamen onların hayatlarını benimseyemezsiniz.

Yerinizde olsam kendi düşüncelerimi söyler ağırlığımı koyardım bu konularda.

öyle söyledim elimden gelen bu diyor.dedim bende kendi rızam olmadan hiç bişey yapamam dedim zaten dedim senin için beraber oturmaya evet dedim 6 ay 1 yıl artık neyse.tamam çalışacağız elti yemekleri yapacak o açıdan iyi belki.ama ben başımı kpatarak ne bileyim kafam allak bullak.sohpet sayfasındaki arkadaşlar dediki ben olsam vazgeçerim.ama seviyorsun sevgiyi gerçek sevgiyi bulmak hiçde kolay değil.çok iyi anlaşıyoruz o mutlu olacağımıza inanıyor .ama bende istemediğim şeyleri yapamıyorum mecbur kılıyor sanki.sevdiğim insanıda kaybetmeye dayanamıyorum baskıyada.dedim konuş sen zamanla olacanı söyle dedim .söyledim dedi sonuçta olacak demişler işte.tabiki bende hep açık olmayacağım çalışma hayatımda kapanmayı istemiyorum ne zamanki oturur çocuklarımın annesi olurum o zaman.yoksa hayattan nefret edeceğim belkide bilemiyorum yani.

arkadaşlar yardımlarınıza ihtiyacım var psikolojim alt üst olmuş durumda olayı kısaca özetliyorum.tecrübelerinize dayanarak.

biribirimizi seviyoruz.erkek arkadaşım doğulu ama istanbulda yaşıyo ailesi annesi vs.memlekette.bu ve abisi istanbulda aynı evde oturuolar abisi yeni evlendi 4 gün oldu memleketteler gelecekler hep beraber aynı evde oturacaklar
biz işi ciddiye dökmeye karar verdiğimizde başta söylemedi bana bir süre aynı evde oturmak gerekiyor hem geçim hemde dargınlık olmaması için.onu kabul ettim eltimle aynı evde oturmayı sonra biz klendimize ev alınca ayrılmayı kabul ettim.olsun dedim seviyorum çünkü oda seviyor.ailesine durumu tam tamına açınca benim açık olmam sorun oldu annesi demişki evlenince kapanmayacakmı bizde açık kimse yok bize laf gelir.dün akşam konuşurken gözyaşlarımı tutamadım oysa bu konuları atlatmış sanıyordum.atlatamamışız.evlendikten sonra kendi rızamla kapanacağıma karar vermiştik.ailesi evlendikten sonra demiş tabiki ömrümün sonuna kadar açık olmayacağım zaten aşırı bi açık değilim askılı vs giymem.normal yani

şimdi size sormak istediğim aranızda o şekilde evlilikten sonra kapanan varmı yardımlarınıza ihtiyacım var:çok üzgünüm:

ahhh bu kadınlar çok seviyoruz diye herşeye razı geliyorlar sonrasında sanki onun ailesi sana madalya takacaklar :1no2:
şimdiden ne istiyorsan o şekilde davran erkek arkadaşın seni açık tanıdı sevdi ayrıca eltinle oturmak ne demek ev ev üstüne olur mu şekerim benneyaptımki
ve subhanallah

onlar yeni evli siz evli açık gezersin çıplak gezersin evinde ama başka biriyle oturursan rahat edemezsinkaydirigubbakcemile
bana yatılı misafir geldiği zaman bile rahatsız oluyorum aman eşim unutur donla çıkıverir diye açıkçası ben oturmazdım ama kendi seçimin
ayrıca ailesine saygılı olayım aman laf gelmesin diye kapanamam yoksa kendime olan saygımı yitiririm benneyaptımki
ancak ben istersem kapanırım yasakkelime

nasıl başlarsa öyle gider canım.. aman diyim kendinden ödün verme..
seni olduğun gibi kabul etsinler.ayrıca,eşinin fikri de çok önemli.
bu işler çok zor canım yaa,kendinden ödün vermeye bi başladın mı
hep ver hep ver durumuna gelirsin,, birde almaya kalktınmı senden kötüsü olmaz..
tecrübe demişsin eğer dikkate alırsan.. işte tecrübe!

öyle söyledim elimden gelen bu diyor.dedim bende kendi rızam olmadan hiç bişey yapamam dedim zaten dedim senin için beraber oturmaya evet dedim 6 ay 1 yıl artık neyse.tamam çalışacağız elti yemekleri yapacak o açıdan iyi belki.ama ben başımı kpatarak ne bileyim kafam allak bullak.sohpet sayfasındaki arkadaşlar dediki ben olsam vazgeçerim.ama seviyorsun sevgiyi gerçek sevgiyi bulmak hiçde kolay değil.çok iyi anlaşıyoruz o mutlu olacağımıza inanıyor .ama bende istemediğim şeyleri yapamıyorum mecbur kılıyor sanki.sevdiğim insanıda kaybetmeye dayanamıyorum baskıyada.dedim konuş sen zamanla olacanı söyle dedim .söyledim dedi sonuçta olacak demişler işte.tabiki bende hep açık olmayacağım çalışma hayatımda kapanmayı istemiyorum ne zamanki oturur çocuklarımın annesi olurum o zaman.yoksa hayattan nefret edeceğim belkide bilemiyorum yani.
Onlar baskıyı yapmış zaten.

Sonuçta olacak demişler.

Çok iyi anlaşmak mutlu olmaya inanmak yetmiyor işte bazen.

Zaten kesin bir karar vermiş olsanız açıkça söylerdiniz erkek arkadaşına.

Bence siz bir karar verin ilk önce.

Böyle gel-git lerle belkilerle olmaz.

nışan kararı alınca çıtkı bunlar.benimki herşeyi bana bırakır ama etraftan baskı olunca oda çaresiz kalıyor.bir yanda ailem bir yanda aşkım diyor.ne yapacamı bilmiyorum.ailesini sil demiyorum ama kapanmakdan dolayı benden de vazgeçmesi korkutuyor

Herşeye evet demeyi ne kadar adet edindik böyle yaaa.
Ben istersem zaten yaparim.
Ama baskiyla neyi nereye kadar götürebilirsin ki...
1 2 3 4 herşeyi kabul ettin amabunun devamini gelmicek sanma...
Tavrini koy canim

elimden geleni yapıyorum şuanda onu çok sevdiğimi ve onun için herşeyi yapacamı bildiğinden belkide benle yüzgöz olup ailesiyle kötü olmak istemiyor.bence istese razı eder ama şartlarım bunlar diyor.dedim bende benim için ne yapabildinki şart sunuyorsun.bir çok laf dedim anlıcanız.ve şuanda tamamen kararsızım evlendikten sonra bana diyebilirdide nışan yapmadan kapanman gerekiyor.ne yani kapanmasam beni boşayacakmı bu zamana kadar tutucu yerde yetiştim kimsenin lafna kulak asmadım.oda kabullenmesi gerekiyor.bir kere daha bu sebepten dolayı ayrılmıştım .ama bu seferde aynı sebepten dolayı yıllarımı harcamak istemiyorum.beni böyle beğenmişti .neden insanlar birbirlerini değiştirmeye çalışıyorki o bernim için değişemiyorsa bende zorla değişememki.ondan sebep katlanıyorum ama bazen haketmediğini düşünüyorum.

nışan kararı alınca çıtkı bunlar.benimki herşeyi bana bırakır ama etraftan baskı olunca oda çaresiz kalıyor.bir yanda ailem bir yanda aşkım diyor.ne yapacamı bilmiyorum.ailesini sil demiyorum ama kapanmakdan dolayı benden de vazgeçmesi korkutuyor
Daha şimdiden evleneceği kişiyle ailesi arasındaki dengeyi kuramıyorsa sonra ne yapacaksınız peki ?

Ne demek kapanmaktan dolayı benden vazgeçerse ?

Olduğunuz gibi kabul etmiyorsa değiştirmek için uğraşmayacak o zaman.

Sakin onlarin baskisina boyun egme
Ne munasebet canim, kapanmak için baski yapilir mi ya ?
boyle birseyi kabul edersen, hayatinin sonuna kadar her dedigine boyun egmek zorunda kalacaksin
inan ki çok pisman olursun
seni oldugun gibi kabul edeceklerse etsinler
oda ikna edebilir, hiç bosuna ikna edemiyorum demesin inanmam
eger simdiden bunlar boyleyse...ohhh ohhh isin çok zor canim

Canım, biz burada buna benzer bir sürü konu okuduk.
Bir arkadaşımız çok güzel bir söz söylemişti.
Tam kelimeleri çıkaramıyorum şu anda ama demişti ki;
Bizler örtünün diyen Allahın bile emrettiğini yapmakta tereddüt ederken, bir kulun sözüne nasıl karşı gelemeyiz.

Dinde zorlama olmaz, baskı olmaz.
Senin Allah için değil de birileri sana dayattığı için kapanman sana sevaptan çok günah getirir.
Ayrıca bu çok ama çok ince ve hassas bir konu.
Yine başka bir arkadaşımız aynı senin gibi nişanlısına kapanırım demiş ama sonra bu sözünden dolayı çok pişman olmuştu. Çünkü bir türlü kapanmayı benimseyememişti.
Bütün bunları çok iyi düşün. Aşkın gözü kördür. İnsana altından kalkamayacağı sözler verdirtir.
Bu sözlerin içinde en zor olanları da dinle ilgili olanlardır ki bunlar kişiyle Allah arasında olan durumlardır.
Kendini hiç bir şeye zorlama.
SEN istiyorsan yap bunu, etki ya da baskı altında kalarak sakın ama sakın yapma.
Allah kolaylık versin canım.

canım benım;
burada dusuncelerını yazan arkadasların ve kendı tecrubelerımden yola cıkarak sunu dıyorumkı;
evlılık karsılıklı saygı sevgıyle yurur sadece.
senınle gezerken cıkarken bu asamaya gelırken acık olman sorun degıldı de neden evlenme donemıne gırılınce aılesının kapalı ıstedıgını acıkladı.ozaman basta kapalı bayanla gorusseydı.
aynı evde eltıyle oturma fıkrı zaten bana sacma gelıyor.kaynında olsa oda genc ınsan.aynı evde kaynanaya dayanılmıyorkı ıkı eltı ıkı genc cıft ve aynı catı altında evlılık baslı basına bence dusuncesı hata.
ınsan once yaradan ıcın kapanmalı bence.ben ancak kulluk edecegım rabbım ıcın kapanırım kımse ıcın degıl.ona bıle hazır hıssetmek gerek o sorumlulugu tasıya bılecegını dusunmek.kocam olacak ınsanın aılesı ıstıyorlar dıye.hemde elalem bıze ne der:KK43:(((((
cok sacma.ne dermıs elalem.?????
acıgım ve cok acık arkadasımız var herkes kapanmak zorunda degıl??bızı ne gozle goruyorlar yanı sımdı kaynana adayının elalemı cok merak ettım.
sen sımdı bırak yaradanı esını kaynananın elalemı ıcın kapanacaksın oylemı???
allahım hepımıze akıl ver yarabbım dıyorum baskada bısey demıyorum canım benım
hakkında herseyın hayırlısı olsun canım.(akıllı ol):))))))

bak canım bence bu ilişkide fedakarlık yapan taraf hep senmişsin gibi geldi. Onlar kapanmanı istiyor kapanıyorsun. Onlar kayınbiraderinle oturmanı istiyor oturuyorsun. Allah bilir yarın birgün işten çıkmanı da isterler. Peki erkek arkadaşın asordun mu sen bu fedakarlıkları yaparken o ne gibi fedakarlıklar yapıyor senin için?

bana defakarlık etmiyor.istediğim hayatı bana sunamıyor bile.sevdiğim için kabulleniyorum.ben kendi annem istedi diye kapanmadım da onn annesi için.şimdiye kadar açıktım ben beni bu şekilde kabul etmişti şimdi diyorki olmuyor.bu şekiklde olmayacak diyor.onu sevdiğimden katlanıyorum.ama artık boğazıma kadar geldi bana herşeyi kabul ettiriyor.kaybetmek istemiyor ama kendi ailesinede söz geçiremiyor.sevenleri ayırıyorlar bıktım bu baskıcı cehalet kokan hayattan.evet yarın birgün mesleğimide devam ettiremem ben onada karışırlar.yeniden birisini sevmek başkasıyla evlenmek çok zor geliyor ona ona bukadar bağlanmışken ayrılamıyorum akşam bitiriyorumsabah uyanınca onun varlığını arıyorum.dayanamıyorum.

ben bu insanları anlayamıyorum yaa...
kapanmak, birileri istediği için olmaz,
birilerinin dayatması sonucu olmaz...
eh şimdi kapanayımda sonra açılırım da olmaz...
bu insanın içinden gelmeli,istemeli...
nişanlınızın annesi istiyor diye,çevresindeki akrabaları ne der miş diye kapanmayı düşünüyorsanız hata edersiniz...ve ondan sonra hep onlar ne isterse yapmak zorunda kalırsınız...
şunu vurglayarak söylemek istiyorum size...
kapanmayın demiyorum ama istiyorsanız kapanın,zorlamayla değil...
sevgiler...

canım çocuk mu bu kaç yaşında adam ailesine söz geçiremiyor da ne demek. Erkek dediğin gerektiğinde ailesi o kızı hiç istemese de düğününe bile gelmeseler yine de evlenir gerçekten seviyorsa tabi. Bu töre cinayetlerini falan okuyoruz bunlar hep ailesine karşı gelemeyen tavır koyamayan erkekler yüzünden oluyor. Söyle ben böyleyim keyfin bilir de. Böylece o da seni yeterince seviyor mu sevmiyor mu anlamış olursun.

ağlamak istiyorumya seviyorum.hep aynı şey oldu kimin ahını aldım ben ne zaman sevsem tam ciddi aşamada burada kalıyor herkes değiştiermeye çalışıyor bıktım usandım.nedir şimdi zaten aynı evde oturmayı kabul etmişim ben.birde kapalılık kapanırım sorun değil ama bu kendim için olsun istiyorum.benim isteklerim göz ardı ediliyor.bana kabul edeceğimi bildiğinden kabul ettiriyor.vazgeçemiyorum çok zor durumdayım oda durumu değiştiremiyor bende.tek çare ya kabullenmek yada ayrılmak.

X