bekar olan bizimle diğer 3ü evli ama evli oldukları farksız diyebilirim cümbür cemaat toplanırlar bi görümcem cocugunu alıp haftasonu gelir 2 3 gün kalır. her hafta acaba bu haftada gelicekmi diye düşünüyorum stres yapıyorum. evdekine karsı agırlıgım var zaten ama diğerleri farklılar evdeki görümcemle biraraya gelince evdekininde aklına giriyolar. aslında cok cok iyi biri ama incelikleri bilmiyo yanlız kalmamız gerektiğini farkedemiyo kültürleri biraz farklı. eşim sagolsun kimseye göz göre ezdirmez ama farketmeden eziliyorum aslında bikaç güne yeni evimize gecicez artık umudum orada belki gelmezler diyorum yada cocuk olunca cekinirler belki diyorum ama hepsi boş düşünce okadar hassas düşünen biirileri değiller
biraz alakasız olacak ama;
kk da bdv kısmına pek takılmam, dertleri okumam. başlıklar akarken dikkatimi çekerse bakarım.
konunuzu okudum. konudan ziyade üslubunuz dikkatimi çekti. bayıldım. derdinizi ne kadar güzel anlatmışsınız. nokta var, virgül var, dialoglar düzgün yazılmış, benzetmeler harikakkda yazıp da hele derdini bu şekilde yazan ve anlatan nadir insanlardansınız. çok memnun kaldım yazınızı okumakla.
konuya gelirsek, sanırım bir hayal kırıklığı, afallama durumu oluşmuş. hamilelik fikrine uyum sürecini beyinde başlatmadan hamile kaldığınızı öğrenmişsiniz. tez zamanda uyum sürecini atlatır ve hamileliğinize odaklanırsınız inşallah. ben de sizin gibi hamile kalmaktan korkan biriyim. bu tarz cümleleri duyuyorum. kendi dünyalarında haklılar tabi ki. bol bol sabah yürüyüşleri yapıp, tatlı hayaller kurun. umarım tez zamanda bu fikre alışır ve bebeğiniz için algıda seçiciliğe başlarsınız.
bir anda her yer bebek dükkanı, her gördüğünüz kadın hamile ve her bebek ve her çocuk gözünüze çok tatlı görünebilir
sevgiyle...
Canımcım onun çözümü de sende, eğer sınırlarını çizmezsen kimse anlamıyor maalesef. Ben mesela şuan hiç misafir kabul etmiyorum. Dinlenmek istediğim için.. Misafirim gelse de zaten hizmet edemem. Sen evliliğin ve kendi ruh sağlığın için biraz daha keskin sınırlara sahip olmaya çalış derim.. Yeni evin de hayırlı uğurlu olsun
ama nasıl çizicem sınırımı kara kara düşünüyorum başaramadım kaç aydır. birisi gelince odama cekilirim anlamıyolar baska türlü nasıl basarabilirim ki. evlendiğim günden beri eşimden baska kimseye bişey yapmadım zaten yapmam da belki farkındalar oyüzden bişey istemiyolar 2 ay önce annem yanıma geldi. annem cok aktif bi kadındır kosturur cekinmez birinin evinde temizlikte yapar. bi görümcem baktı bu kadın herseyi yapıyo. bi cay yap bize dedi bana şimdiye kadar kimse öyle bişey demedi. ama eve gelinme konusunda eşimlemi konusmam lazım konussamda o nasıl dicek kardeşine gelme diye o gelme dese bile evdeki görümcem zorla cagırır eve sokar oda yüz bulur
Anneligin hazir olmakla bir ilgisi yok...anne olursun ve anne olmayi ögrenirsin...bende hamileyken dünyanin en mutlu insaniydim...nasil bir mutluluk anlatamam...dogumdan sonra her sey tepetaklak oldu...tam tersi bebegimi kucagima bile alamiyordum...halbuki dünyanin en tatli seyiydi...iki ay kizkardesim yanimda kaldi o bakti..aylarca bnalimdan cikamadim...halada kendimi süper bir anne gibi göremiyorum ama ikinciyi istiyorum...
bu arada 32 yasinda anne olduum .. ve daha erken dogum yapmadigima pisaman oldum...
biraz sabret bakalim gelecek sana neler gösterecek neden su an ki duygularina fazla yogunlasiyorsun ki? gerci hamileleik hassaslik demek ama kafani dagitmaya calis ama bence sükret gercekten bu cok önemli bir sey..sükretmek her seye sükretmek...benden tavsiye..
Ben önceden çok yazardım ama hamile kaldığımdan beri bir duygusuzluk hakim bu konuda sanıyorum bu yetimi benim fasulye benden alacak :) Bloğunu muhakkak incelerim.. Her mesajımda dediğim gibi şuan ki ruh halim çok daha farklı ve iyi.. Ve ben anne olmayı istemeyen değil henüz hazır olmadığımı hissederken kendini hamileliğin ortasında bulmuş biriyim ondan.. Sabırla okuduğun için teşekkürler :)
Merhaba kızlar,
Sanıyorum siteye üye olalı ve aktif şekilde kullanmaya başlayalı 1 hafta falan oldu. Hamile olduğumu öğrendikten sonra buraya geldim, belki ben gibi hissedenler vardır, damdan düşeni damdan düşen anlar mantığı ile birilerini aradım ama nafile..
Ben 28 yaşındayım, 8 haftalık hamileyim.. Bu çok ta istenen bir gebelik değildi. Yazdan sonra bebek planlarken birden bire hamile olduğumu öğrendim. HİÇ MUTLU OLMADIM. Reglim geçtiği akşam daha test yaptım çünkü asla sekmezdi o gün gecikmesi imkansızdı. İkinci çizgi silik çıkmasına rağmen inanmadım başka testler aldım birinde negatif (ki kendisine 25 tl gibi bi ücret verdim) diğerinde pozitif çıktı (ki bu da çin malı dediğimiz 3 liralık testti) içim rahat etmedi, o gece gözüme uyku girmedi.. Sabah işe gittim.. Öğlen bir test daha aldım yine 2. çizgi silik, hemen izin aldım hastaneye gittim kan testi yaptırdım ve sonuç 134 çıkmıştı. Yani hamileydim..
Eve gittim eşime söyledim o havalara uçtu ağladı falan ( kendisi 37 yaşında ve çocuğunun olmasını çok istiyor bana manevi baskı uyguluyordu) Ben yaklaşık 4 gün sustum. Ailelere anneler gününde söyleme kararı aldık ve evet her iki ailenin de tek torunu olması nedeni ile her iki tarafta çok mutluydu.. Hamile olduğumu bilen arkadaşlarımdan gelen anneler günün kutlu olsun mesajları telefonları falan filan.. O güne dek konuşmayan, ağlamayan, gülmeyen kısacası nötr olan ben. Kimseye söylemeyin dememe rağmen herkese söyleyen kayınvalidem yüzünden, ağzıma zorla tıkılan sebzeler meyveler vs ler yüzünden iyice gerilmiş eve gelmemle evde ağlama krizine girmem bir olmuştu.
Ve o zaman eşime tekrar ve ağlayarak söyledim istemediğimi... Aldıralım o zaman dedi. Bunu da yapamazdım, Allahımın verdiği cana kıyamazdım. Kapana komple sıkışmış bir hayvan gibi ne ağlamalarım ne çırpınmalarım ne istemiyorum diye dünyaya haykırmalarım işe yaramayacaktı.. Ve en acısı bu duygularımı paylaşmaya kalktığımda aldığım cevaplar
- Allahın gücüne gider alır elinden görürsün
- Sus bebek hisseder üzülür kıyamam
- Dünya da milyonlarca insan bebek istiyor sen deli misin divane misin
- Nankör geliyorsun çok ayıp ! vs vs vs vs vs
Bu tepkiler beni hep susmam ve içime atmam için tetikledi. Bu arada doktor kontrolleri, kan tahlilleri güzel, kese oluşmuş güzel.. Bugün doktora gittim kalp atışları başlamış boyutu normal bu da güzel... Bunların hiç birisi mutlu olmama yetmedi yetmiyor...
Ben çocukları hiç sevmeyen bir insan değilim, aksine çok seviyorum.. Arkadaşlarımın çocuklarına gönüllü bakıcılık yaparım, doyururum uyuturum gezdiririm oynarım bu yüzden beni anlamıyorlar belki de.. Ben bir gün anne olmak istiyordum bu dünyaya çocuk getirmek istemiyorum diyen bir tip olmadım asla.. ama şuan istemiyordum ve tüm dünyaya sprey boyayla hayır henüz anne olmak istemiyorum ! diye yazasım ve herkese duyurasım var.. ( Ne olur çok çocuk sahibi olmak isteyip hala olamayan arkadaşlarım varsa hıncınızı benden çıkarmayın)
Bu hamilelik halini hiç sevmedim. Midem bulanıyor ve tüm dünya KOKUYOR ! Gaz maskesi ile dolaşmak istiyorum. 1 iş yaptığımda 10 iş yapmış kadar yoruluyorum. Çok sevdiğim yüzmeyi bırakmak zorunda kaldım. ( Çünkü havuza dr izin vermedi) Kilolu olarak hamile kaldım ki bu en korktuğum durumdu. Belim tam bir kalas gibi dümdüz henüz ikinci ayımda olmama rağmen ! Doktorum bana bugün 10 kilo alabilirsin seda eğer fazlasını alırsan (2 ayda 1 kilo aldım) sana yeme demek zorunda kalırım dikkatli ol dedi ve bulantılarım için hiçbir şey vermedi.
Doğurmak, bir bireyin sorumluluğunu almak, henüz şekillenmemiş evliliğime yeni bir boyut kazandırmak, kadın olmayı henüz öğreniyorken birden anneliğe adım atmak.. Bir kişiyi kendimden bile çok her an ölene kadar düşünecek kadar çok sevmek durumlarına hazır değilim. Çünkü çok zor bir hayatım oldu ve huzuru bulalı henüz 3-4 ay olmuştu.. Bu hayatta bana rahat yok mu hep mi başkalarını düşünmek zorundayım diye kendi kendimi yiyorum..
ve biliyorum şuan beni bebek duyuyor, Allah nankör geldiğimi düşünüyor ve beni evlat hasreti ile sınayabilir vs vs vs bunlar çoğaltılabilir. Ama içinde bulunduğum durum bu, hiç mi anlatmayayım, içime mi atayım.. Ne yapayım ? Buraya bakıyorum herkes mutlu havalara uçuyor 5 haftalık bebeğinden yavrum diye bahsedenleri gördüm ben bugün 8 haftalık hamileyim kalp atışlarını gördüm ve kurduğum cümle şu oldu. "Bugün embriyoyu da gördük gelişimi normal bir sıkıntı yok" Çok mu soğuğum, çok mu duygusuzum.. Herkes normal ben anormal miyim..
Bu satırlara kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.. Lütfen yorumlarınızda incitici olmayın zira bu hamilelik insanı gereğinden fazla sulugözde yapıyor bir de buraya küsmeyeyim :)
Sevgiler Seda..
Merhaba seda,
Öncelikle tesekkür ederim. Kendine ve yaşadıklarına dair bu denli açık ve dürüst davranabildiğin için. Anladığım kadarıyla sen bir kadın olarak nerede durduğunu bilen, iyi tanımlayabilen bir kadınsın. Ayrıca bebek için onu istemekle bir bebeğe hazır olmanın arasındaki ayrımı da hissettiklerini paylaşarak çok güzel ortaya koydun. Umarım bebek isteyenler senin yazını okur. Ben niye yazıyorum biliyor musun? En başta bebek isteyip gebe kalamayanları düşün demek için asla değil!
Sunu bilmeni isterim. Hamile kaldığında mutluluktan gözyaşlarını tutamayan bir kadın ne kadar normalse, senin hissettiklerin de o kadar normaldir. Bedeninde senin kontrolün dışı hayatını değiştirecek bir gelişmeye insan zor alışabilir. Korkma, belirsizliğin yarattığı aşırı bir kaygı durumu ve ne yapacağını bilememe.... Sadece bilmeni isterim ki hissettiğin şeyler için kendini suçlama. Çoğu gebe gibi hayallere dalma, uzun erimli planlar yapma, hayatta attığı her adımda sürekli bebeği düşünme vs gibi şeyler yapmama hakkına sahipsin. Ben gebelik haberiyle mutluluktan havaya uçanlardanım. Unutma ki şu hayatta benim hissettiklerin ne kadar meşru ise senin hissettiklerin de o kadar meşrudur. Hayatın içinden ve sahicidir.
Sevgiler...
seni çok iyi anlıyorum bende ilk zamanlar idrak edememiştim açıkçası ama şuanda o kadar alıştım ki hareketlerini hissettikçe insan daha çok mutlu oluyo. oğluşumla artık büyüyoruz ve artık onun olmadığı bir hayatı asla düşünemiyorum.
Rabbim evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin :)
Ben istedigim halde bebek sahibi olamayan kisimdanim,zaten kendinizde kendinize soylenecekleri soylemissiniz farkindasiniz tekrar yazmama gerek yok,olan olmus artik istesenizde istemesenize bebeginiz karninizda karamsarliga kapilmak yerine ona alismayi deneseniz daha iyi olur istemiyorum dedikce istemessiniz zaten ALLAH SAGLIKLA KUCAGINIZA ALMAYI NASIP ETSIN INSALLAH(AMIN)
sevgili seda__22 :) seni şuan o kadar iyi anlıyorum ki çünkü aynı duyguları ben de yaşadım biraz hafiflemesine karşın hala yaşıyorum. ben d 26 yaşındayım ve 2,5 yıllık evliyim.
Çevremde herkesin hamile kalma sorunu olduğu için korkup tam istememe (yada benim de nasilsa hemen olmaz diye düşündüğüm için) rağmen korunmayı bıraktım ve 3. ayımda hamile kaldım ve ben sevinemedim bile. kaç defa ağlama krizlerine girdim.
ama senin en büyük şanssızlığın kayınvaliden-annenlerin baskısına maruz kalman... bu durumu iyice zorlaştırmış. hamileliğni sorunlu yaşaman da cabası olmuş.
ben o kadar hareketli bir kişiydim ki bulantılarım ve yorgunluğum yüzünden ilk 10 hafta kabus gibiydi. üstüne birde şuan kanama problemim var ve 1 aydır eve kapanmış durumdyım. ilk kanamam olduğunda ufaktan sevinmiştim bile.... ama bu duygularım ilk kez ultrasonda hareket etmesini görünce haifiledi ve ben birazcık alıştım bebeğe.. ama hala BEBEĞİM diyemiyorum bebek diyorum :)
kendini bu kadar bunaltma ve çevrendekilerin de bunaltmalarına izin verme.
çevrendeki çocuklu ailelere bakmak bende işe yarıyo içimden diyorum ki bak onların da çocukları var ve bi çok şeyi yapıyorlar....
bebeğine alışman ve sevmen ümidiyle.... :)
merhaba
ocak annelerini tanımaya çalışırken açtığın başlığı gördüm ve işte dedim bana benzeyen bir başkasıkonuyu açalı çok olmuş umarım bakar ve yazdıklarımı okursun.
benim ilk hamileliğim çok karmaşa içinde olmuştu, eşime "kısır" teşhisi konduğu ay ben hamile kaldımdoktor dolandırıcıymış o ayrı mesele. ben hiç çocuk sevmem çocuklarımı da eş sorumluluğu ile yaptım bu ne saçmalık diyen olursa sonuna kadar haklıdır ama şahsen çok da vazgeçilemez bir duygu değildi benim için annelik. hamile olduğumu öğrenmek şok etkisi yaptı bu koşullarda.
kalp atışlarını duydum karnımda kıpırdadı, hormonlarımı talan etti, alış verişini yaparken bile mecburiyetten yaptım hiç heyecan yoktu içimde doğumhanede bebeğiniz diye gösterdiklerinde "götürün babası görsün ben sonra bakarım" dedim (normal doğumdu epidural için anestezi uzmanı bulunamadı ve boynunda ultrasonda görülemeyen bir kordon olduğu için ölümden dönerken beni de perişan etmişti)
zamanla değişti herşey, onun muhtaçlığına acizliğine acıyıp aşık oldum önce içimin ısınması 20 günü buldu diyebilirim, depresyon falan geçirmedim gayette iyi baktım bebeğime ama böyle içime sokasım gelmedi uzun zaman. bunlara rağmen hiç bir sorumluluğu yorgunluğu ağır gelmedi bana "Allah onun sevgisini veriyor" dedikleri doğru hiç sıkma kendini. ben aynı görev bilinciyle ikinciyi dünyaya getirmeyi bekliyorum biliyorum ki onun sevgisi de onunla beraber gelecek.
allah gazsız koliksiz kabız olmayan sorunsuz emen güzel uyuyan bir bebek nasibetsin sana.
yargılanmaktan korkup dile getiremediğim hislerime tercüman olmuşsunuz..şu anda 12 haftalık hamileyim ve 8 aylık evliyiz sadece..bazen olsamı acaba die hayal kurduğumuz bi zamanda hamile kaldım olmaz die düşünüyordum ama olucağı varmış..daha çok ideallerimiz vardı geleceğin bir kaç yıl ilerisinde düşünüyorduk bebeği ilk öğrendiğimde zaten dünya başıma yıkıldı hemşireyim ben adetimde gecikince klinikte arkadaslarla hadi bakalım dedik yaklaşık 6 haftalık falandı o zaman...hala çok alışabildim diyemem ama bazen heyecanlanıyorum bazen nerden çıktı şimdi bu diyorum gel gitlerim oluyor bazen mutluluktan ağlıyorum bazen üzüntüden..maddi olarakda çok uygun değiliz ayrıca tayinimiz çıktı taşınıcaz bi dünya işimiz var. benim harcimde herkes çok mutlu eşim,annem,eşimin annesi vs.. üzerime titriyolar..bazen eşmi mutsuzluğumun farkına varıyor teselli etmeye çalışıyo falan ama bütün bunlar kendimi daha çok suçlu hissetmeme sebep oluyor sadece..ultrasonda gördüğümde çok mutlu oluyorum kendi kendime kalınca yine depresyonlara giriyorum oooff of bebeği kucağıma aldığım zaman tarifsiz mutluluk yaşamayı diliyorum sadece..allahım herkese sağlıklı hayırlı evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin arkadaslar :))
Bu duygularini anlatamazsin iste degil mi ? Birden kadinlar ayiplayan kucumseyen gozlerle bakip azarlarlar... Anne olmak demek kendinden vazgecip herseyi cocuga adamak degil bence, anne olmak kendi kadinliginla birlikte saglam bir birey yeetistirmektir... Cunku gun gelecek cocuklarda kendi yolunu cizecekler, iste o gun yalniz kaldigimizda bunalima girmememiz gerrek.. Cok mu duyusuzca konustum yahu :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?