• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutlu insanları görünce üzülüyorum :(

_evla_

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2017
43
15
3
28
Şöyle ki yakın bir zaman önce nişan attım. Hep kendi çapımda imkanımın el verdiği ölçüde birseyler yapmaya çabaladım. En ufak birsey alsam da mutlu olurdum. Nisanlanmadan önce cok degilsede mutluydum kafam rahattı. Karşı tarafla anlaşamayınca son zamanlarda hiç keyfim kalmadı sonra anlasamadik da attim.Yasadigim seylerden örnek vereyim belki hak verirsiniz;
-Nişan elbisesi bakicaz fatih de dedim bir suru var oradan bakariz.Yok efendim niye adres almamisimda bu kadar gezdiriyormusum.Hepi topu 2 magazaya girdik.Neyse elbiseyi aldik ceyiz alisverisi icin eminonune gectik hic karismadik annemde oyle bi insan degil su olsun bu olsun demez.Onlar zorladi olsun falan diye sonra bi giyim magazasina girdik.Orada begendik birsey denemeye gittim.Fermuari cekemedim yardim icin bayani cagiracaktim.Bi baktim annesiyle hararetli tartisiyorlar.Sonra yanima geldi hadi cikiyoruz dedi.Annemde arkasi dönük gormedi bizi tamam dedim.Annem sordu noldu diye begenmedim dedim ciktim.
-Nişana yakin bi zamn bu da ,arabayi hallettin mi dedim. onlarin bi tane var ama uzakta oturdukları icin ailesi biner diye dusundum.Dedi ki o arabayi biz alicsz o gün tamam dedim.Süsleme yapar misin dedim hallederim dedi.Evde yapsam gerek yok ama düğün salonu kiraladık.Nisan gunu geldi çattı kuafördeyim,kuaföründe azizligine ugradim.Kadin ortada yok dukkan kapali ariyoruz ulasamiyoruz.Yardimcisini gordum ,nerde dedim kadin ortada yok bende ulasamiyorum dedi.Beni bi telas aldi.Evine fakan gittik yok.Sonra ariyor beni ben dukkandayim siz nerdesiniz.Gittik dukkana basladik tartismaya.Zaten güzel de birsey yapmadı.Bi de tam beni almaya hödük geldi hesabi halledicek cekti kenara noluyor bu hesap dedi biz boyle anlasmamistik.Kadina sordum abla bu ne teyzemde sagdicim benim iste onun sacini 2 kere yaptik falan begenmedi onun hesabi o dedi.Geç de kaliyoruz cekime neyse odedi hesabi ama bi surat bi surat hem bana hem teyzeme.Arabada kimse kimseyle konuşmuyor.O gun cekimde de salonda da suratsizdi ve zehir etti.Ben takmadim oynadim ettim ama o şey bana da yansıdı.Baktım araba da süslenmemis.Ki birsey degil onu yapmak.
-Ev meselesi vardi durumumuz yok kiraya gondeririz dediler tamam dedik sonra 1 ay gecti dediler ev alabiliriz 2 ay gecti kiraya gondericez ev isi olmadi sonra yine dediler dubleks alalim cati katinda biz aktta da onlar olacakmis kabul etmedim.Kiraya giderim daha iyi neyse bunlar geldi gitti fikirleri cok degisti.Zaten ben bu patavatsiz insandan da iyice sogudum sinirlenmeler ani cikislar sakin bi yapim var ama cabukta sinirlenirim.Bunlar duydum ki evi almis hayirlisi olsum dedim kapattim basladim aglamaya dalga gecer gibi resmen hevesimle oynadilar.Gel zaman git zaman ben nisani attim.Bu ev isi de tuzu biberi oldu
.Simdi o evde biz attiktan 3 ay sonra evlendigi esiyle oturuyor.simdiki durumuma geleyim.
Instagrama falan giriyorum veya dışarda görüyorum oyle guzel anlarini paylasiyorlar ki kıskanmak degil de üzülüyorum yaşayamadığım şeylere. Ufak bir ev eşyası bile beni mutlu ederdi. Simdi yolda giderken bile onlari görünce kafami cevirip iç çekiyorum. Eve geldigimde ağlıyorum falan. Hevesim cok kırıldı. Evlenme düsüncesi bile artık sacma gelmeye başladı. Herseyden herkesten sogudum. Cok çabalıyorum ama yapım gereğiylede cok enerjik bir insan olmadığım için bunu atlatamıyorum. Davul bile dengi dengine demişler ya doğru demişler. Öyle dengesiz insanla nisanlandim ki bunu ilk zamanlar anlasaydım keşke. Herseyde vardır bir hayır ama.10 ay oldu atalı ama bende bi degisim yok herkes farkinda bazen annem sorar iyi misin diye gecistirim iyiyim der gulerim.ama icime atmaktan mahvoldum.Yasadigim cogu seyi de kimse bilmez daha neler var neler kime derdini anlatabilirsin ki.:KK14::KK42:

başlığa cevap veriyorum
mutlu olan insanları görünce üzülmek yerine mutlu ol!
keşke hayallerimiz bu kadar küçük olmasa
ne bileyim araba süslenmemiş diye hayatımızı zehir etmesek kendimize
herkes en iyi hak eder ama bence bunlar ufak şeylermiş
bide sen ev alındı diye neden attın yüzüğü?

Neler var mesela ?
Nişanı atan ilk insan siz değilsinizki neden bukadar içerliyorsunuz.
Allah kalbinize göre size layık bir insan nasip etsin.
Ucunda ölüm yok ya.
Siznde kısmetiniz o değil bu şekilde düşünere rahatlayın lutfen.

Şimdi sen mutsuzsun biz sevinelim mi?

Acilen bu bakış açını değiştir. Empati yapmayı herzaman bil. Konu başlığından ötürü konunu okuyamadım bile

Ilk isin eyup sultana git de sukur duasi et bir de uzgunmussun bence allahin sevgili kuluymussun acikcasi sosyal medyadaki hayata asla inanmiyorum cevremde de var cunku bi arkadasim mutsuz anlarinda kendini sosyal medyaya verirdi siz kendinize bakin onlari bosverin

Öyle insanların elinden kurtulduğunuz için bile mutlu olmalısın. Herşeyde bir hayır vardır acele etme sonunda emin ol iyi ki dersin. Başkalarının mutluluğuna üzülme. Allah herseyin hayırlısını nasip etsin de dua et.

Bence adam sizi sevmiyormuş zaten her yaptığınız batmış şimdiki karısını seviyor nişan atmanız sizin lehinize olmuş tekrar mutlu olacağiniz biri karsiniza çiktığında bu durum geçecektir o zamana kadar düşünmemeye kendi hayatiniza bakmaya çalisin..

O adamin mutlulugunu görüp mü uzuluyorsun? Tam anlamadim o kismi ama oyle ise bence sevinmelisin kurtulduguna.. Hic inanmam anlattigin tipte birinin mutlu olup mutlu edecegine..

başlığa cevap veriyorum
mutlu olan insanları görünce üzülmek yerine mutlu ol!
keşke hayallerimiz bu kadar küçük olmasa
ne bileyim araba süslenmemiş diye hayatımızı zehir etmesek kendimize
herkes en iyi hak eder ama bence bunlar ufak şeylermiş
bide sen ev alındı diye neden attın yüzüğü?
Biz ilk zaman hani ilk kız isteme olayinda bu konusuldu babam sordu ne verebilirsiniz kızıma her bababa gibi kizinin iyi yasam sürmesini ister cok şükür maddi durumumuz bizim iyiydi.Karsi tarafta dedi ki ev alamayiz kiralik bi ev buluruz dediler tamam dedim insanlari zorlamayi sevmem ama hep istemisimdir kendime ait bi evim olsun babam dedi kendilerine ait olsa daha iyi olurdu diye.simdi kredi öder gibi ev alinacak yerlerde var ben de okumus bi insanim ikimiz beraber calisip geri kalaninida biz öderiz dedim.Neyse bu konu oyle gitti 2 ay sonra ne dusundulerse ev alicaz dediler.Ama sadece bize dediler cok mutlu oldum anlatamam okul zamanimdi bi de nasil içim icime sığmıyor.Ne olduysa sonra bu sefer alamiycaz dediler.Hayaller tuz buz oldu.Yine zaman gecti bu seferde dediler ki dubleks alalim ustune bizi yerlestiricekler alt kata da kendileri icimde yok hic istemedim bakmaya gidelim dediler o kadar doluyum ki istemedigim halde zorla hödük geldi aldi bakicaz dedi.Gittik baktik ve semtteki bizim dublkesleri biliyorum esya koymak cok sıkıntı kendi evimize gecince yeni aliriz dedi bastan olmayan sey sonradan cok zor oluyor ben rahat buyumus insanim bu zorluklarla karsilasmadim ki bana cok zor geldi istemedim terasa çıktım hicbir yere bakmadan basladim aglamaya ustume geliyor hale bagiriyor cagiriyor teyzem de yakinda oturuyor sinirlendim ona gittim oyle yani ev meselesi degil ki dalga gecermis gibi bi olacak bi olmayacak bi olmayacak kendi icinizde halledin bi karara varin oyle gelin kapimiza yok.Ben buna sinirlendim

O adamin mutlulugunu görüp mü uzuluyorsun? Tam anlamadim o kismi ama oyle ise bence sevinmelisin kurtulduguna.. Hic inanmam anlattigin tipte birinin mutlu olup mutlu edecegine..
Ne hali varsa gorsun rabbimden de iyi olmasini istemem cunku bana cok zor zamanlar yasatti evlilik gibi dusuncem hic yok sevmek sevilmek mutlu olmak bos geliyor

mutlu insanları görünce mutlu olup,Allah'tan seni de mutlu etmesini dilemelisin.

boşver zaten o adamla hiç uymuyormuşsunuz evlensen hayatın kararacakmış.

zaten bişeyleri ispatlamak hava atmak için sürekli fotoğraf paylaşıyorlardır engelle o hesabı bakma görme bi kere onu kafandan silememişsin.

kendine bir sürü uğraş bul aklına gelmesin ama sen kuruntular yapıp karamsar olup hadi iyi olayım artık diye mutlu olmayı beklersen hiç mutlu olamayacaksın

Şimdi sen mutsuzsun biz sevinelim mi?

Acilen bu bakış açını değiştir. Empati yapmayı herzaman bil. Konu başlığından ötürü konunu okuyamadım bile
Empatiyi cok yaoarim bu olay basima gelmeden once cok fikir verirdim insanlara yasim kucuk ama dedigim seykerde hep cikardi ama insanin basina gelince cozum yolu uretemiyorsun inanim cok istiyorum 10 ay oldu ama yok duzelme yok ruh gibiyim hicbirseyden zevk alamiyorum nereye kadar boyle gider bilmiyorum sabrediyorum ama daha kötü olmak istwmiyorum rabbim yardim etsin

Hayat bu hepimiz insanız ve hersey Biçim için bir sınav aslında

Zaten seni sevmemiş ki 3 ay sonra evlenmiş . Sende yaşayamadıkların için üzülüyorsun fakat üzülme çünkü böyle bir adamla mutlu olamazdın çok dengesiz birisi .

Bir süre yardım al vaktimi zamanını kendine yararlı olacak şekilde geçir , çalışmıyorsan bir işe gir ya da okula başla . Bir süre yaşadığın bölgeden uzaklaşmakta sana iyi gelir diye düşünüyorum .

Kısacası hayata dön .

Öyle insanların elinden kurtulduğunuz için bile mutlu olmalısın. Herşeyde bir hayır vardır acele etme sonunda emin ol iyi ki dersin. Başkalarının mutluluğuna üzülme. Allah herseyin hayırlısını nasip etsin de dua et.
Insallah cok istiyorum bana dua edersmisiniz

Hayat bu hepimiz insanız ve hersey Biçim için bir sınav aslında

Zaten seni sevmemiş ki 3 ay sonra evlenmiş . Sende yaşayamadıkların için üzülüyorsun fakat üzülme çünkü böyle bir adamla mutlu olamazdın çok dengesiz birisi .

Bir süre yardım al vaktimi zamanını kendine yararlı olacak şekilde geçir , çalışmıyorsan bir işe gir ya da okula başla . Bir süre yaşadığın bölgeden uzaklaşmakta sana iyi gelir diye düşünüyorum .

Kısacası hayata dön .
Okukum yeni bitti cok is aradim agiz ve dis sağlığı mezunuyum ama cok sıkıntılı bu bolumde is bulmak cok yere cv biraktim devlete atanmak istiyorum sinava calismaya basladim da kafam almiyor

Kis
Baskalarinin mutluluguna sevinmezsen omur boyu mutsuz olursun.
Baska hayatlari kiskanma kendi hayatina bak.
Kiskanmiyorum cok sukur hatta gordugumde ne kadar mutlular rabbim daim etsin diye dua bile ederim üzülüyorum sadece

Empatiyi cok yaoarim bu olay basima gelmeden once cok fikir verirdim insanlara yasim kucuk ama dedigim seykerde hep cikardi ama insanin basina gelince cozum yolu uretemiyorsun inanim cok istiyorum 10 ay oldu ama yok duzelme yok ruh gibiyim hicbirseyden zevk alamiyorum nereye kadar boyle gider bilmiyorum sabrediyorum ama daha kötü olmak istwmiyorum rabbim yardim etsin
Amin Rabbim yardımcın olsun .
Bir uzmana gözüktün mü ?
Bazen insan olarak işin içinden çıkamıyoruz illa bir yardım eli gerekiyor

Back
X