Heh işte mis gibi. Eşinin sorununda yanında olan adam. Allah bozmasın. Çok haklısınız bu arada olumluya odaklanınca onu görüyoruzBen frekans olayına inanırım gerçekten. Bugün kızım okuldan geldi. Okul şöyle kötüydü, böyle berbat bir gün geçirdim falan dedi. Dedim ki sen böyle söyledikçe negatif olan her şeyi kendine çekersin, yapma.
Evliliğe gelince, şiddetin her türlüsünü bir kenara koyuyorum. Öyle durumlarda boşanmak elzem bana göre. Ama onun haricinde mükemmel eş ya da evlilik yok ki. Bazen olumlu özellikler öne çıkar, bazen olumsuz. Ama bence biz olumlu olanlara odaklanırsak mutlu, olumsuzlara odaklanırsak mutsuz oluruz. Eşlerimiz mükemmel mi? Hayır. Biz de değiliz. Ama bizim onları tercih etmemize neden olan güzel özellikler vardır ki evlenmişiz. Onlara odaklanalım. Biz olumluya odaklandıkça daha pozitif oluruz ve bu evliliğimize de yansır diye düşünüyorum. Ben mesela şu ara ameliyat oldum ve eşim benim ameliyattan önce yaptığım her şeyi sırtlandı doğal olarak. Benim için kıymetli. İyi ki hastalıkta, sağlıkta hayatımı paylaşabileceğim birisi var diye bakıyorum.
İçin sıcacık oldu okurken. Allah bozmasın. Yalnız cinsellik olmasa da olur derken kısmını anlamayamadım ben. Cinsellik de çok önemli değil midir ?Bizim evde erkek işi kadın işi ayrimi yok.her işi ortak yaparız.esimin yapamadığı (ütü, makineye çamaşır koyma vs ) benim yapamdigim tamirat olayları dışında her işimiz ortak.birimiz süpürür birimiz sileriz birimiz yemek yapar birimiz toplar gibi.ilk yıllar sorun yaşadık boşanma eşiğine geldik ailesi yuzunden.ben anlattım,o gördü ezdirmedi beni duzeldik.hani höt höt olmadı.annem eniştem için ne kadar sevsem ablan kadarmi seveceğim derdi yengem içinde abin kadar mı sevecm derdi.ama eşim için seni nekadar seviyorsam X i de okadar seviyorum der.iyi biri.bende insan evladiyim hani.kiymet bilirim.ask bitti galiba. cinsellik olarak olmasada olur.ama sevgimiz çok fazla.ergenler gibi birbirimize şarkı falan yolluyoruz.ikimizde birbirimize ölmüyoruz ama soğukluk girmesin araya diye çaba.ben genelde komik video yolluyorum.
Haaa birde muhakkak film açar izleriz.cayi nevaleyi hazırlar oturur izleriz çocukla olduğu kadar en büyük zevkimizde bu
Hatasız insan olmaz ki ama sanırım neleri tölere edemeyeceğimizi kabul edip o huylar varsa evlenmeden bitirmek gerek.Burç burç yaza yaza bende merak ettim boğa çıkıyor yukselenim başka birşey sanıyordum yükselene bak diyorlar o daha doğruymuş ne nerden yüksekte iseBen bakayım bı boğa kadını nedir .Neyse mutlu olmak için ne gerekliyse o olsun hayatınızda.Bence evlenmeyi çok kafaya takmamak yalnızlığı sevmek yuvanın birde çok aşırı mantıklı olmak bunlar olmazsa olmaz diyenler denim ben.Mutlu evlilik için.Birde hata olduğunu anladığın an nikah masasında olsan kalkacaksin oradan
Yani bazıları için vazgeçilmez birşey.bem çok sevmiyorum.bazen görev gibi yapiyorum çocuk için.ay da bir iki okadar.arkadasim anlatıyor hatta bana sasiriyor sizin içiniz geçmiş gibisinden.ben im için olmasada olur valla.sarilip uyumak daha çok zevk veriyor yeminle.İçin sıcacık oldu okurken. Allah bozmasın. Yalnız cinsellik olmasa da olur derken kısmını anlamayamadım ben. Cinsellik de çok önemli değil midir ?
Burcu nedirAnlik yasamaya alistim evlendikten sonra. Ailem inanilmaz olumlu guzel sorun cozen olaylari akisina birakip karsisindakini rahatlatan insanlar. Evlendim esimin en ufak sorunda sanki dunyalar basina yıkılmis gibi hissetmesine hissetirmesine saskinlikla baktim. Adam ne olay cozebiliyor ne sorun halledebiliyor. Sen istedigin kadar olumlu ol evlenecegin ksii sorunluysa malesef. Senelerdir duzeltmeye aşilamaya calistim yok. Ben burclara inanirim bu adaminda burcu sorunlusimdi ailemin evindeyim gozlerimdeki isilti yeniden geldi surekli olumluyum rahatim. O yuzden olumlu dusunun olunlu iyi insani cagirin. Allah sorunlu insana denk getirmesin
İkizler çıkacak gibi hissettimBurcu nedir
Herkesin tolere edeceği şey farklıdır.Hatasız insan olmaz ki ama sanırım neleri tölere edemeyeceğimizi kabul edip o huylar varsa evlenmeden bitirmek gerek.
Evet işte. Ben mesela hayatında herkesten önce gelmek, sevgisini hep hissedebilmek isterim. Canın cicim olarak değil de beni düşündüğünü belli ederek. Günün nasıl geçti demesi bile mesela bir sevgi dilidir bana göreHerkesin tolere edeceği şey farklıdır.
Burada mesela bana göre berbat kocaları alkolü yok kumarı yok diye güzeliyorlar.
Kimine göre de benim kocam asla olmazdır. Bana göre ben doğru tercih yaptım.
Herkes kendi kırmızı çizgisine göre seçim yapmalı.
Ben merhametli, anlayışlı, kıskanç olmayan, feminist, kadına değer veren kocamı tercih ettin. Alkolümüz var, dini inancımız benim zayıf eşimin hiç yok. Dolayısıyla gül gibi geçinip gidiyoruz.
Siz kendi görüşünüze göre tolere edeceğiniz şeyleri bilip ona göre tercih de bulunacaksınız
Kimi kıskanç sever sevgi gibi anlar, ben kıskançlıktan nefret ederim mesela. Asla yan yana gelemem öyle biriyle
Tam olarak ‘adam’ sıfatında olan bir eşiniz var demek ki. Aslında yapması gereken şeyler ama biz çok olumsuz örnek dinliyoruz artık. ‘birlikte’ bir şeyler yapabilmek ve hep temas halinde olmak çok önemli bence. Bana göre cinselliği devam edem evlilik de güzel devam ediyor ve sorunlar bir şekilde çözülüyor. Sizin de öyle mi ?Ben çok mutluyum. 10 yıl sevgililik üstüne 10 yıllık evlilik…toplam 20 yıl. Eşim çocukluk aşkım. Hala aşkla bakar gözlerime. Sürekli beni mutlu etmek ister dokunur sarılır sürekli temas halindeyiz. Ben de aynı şekilde. Sık sık sevdiğini söyler. Eril ve dişil rolleri kaybetmemek lazım. Mesela evde bişey bittiyse o çıkar alır. Evdeyse kapıyı o açar minicik örnekler bunlar. Tamiratı o halleder. Nazımı çeker. O sinirliyse ben idare ederim. Asla yemek yapmamı iş yapmamı beklemez. Pislikten ölsek kalk yap demez yemek yoksa dışardan ne söylüyoruz der.
Hala saatlerce oturup bir konu üstüne sohbet edebiliriz. Her fırsat bulunca tatile gideriz. Mesela frekansımız bu noktada uymasa sorun yaşardık. Tatil yerine birikim yapalım deseydi de kötü biri olmazdı ama frekansımız uymuyor olurdu.
Ben pır pır bir insanım. Onun yanında sakinlerim. O daha ağırdır. İnanılmaz güvende hissediyorum. Araba mı bozuldu o çözer, tsunami mi olacak o bi çıkış bulur…
İnanılmaz da iyi bir babadır. Bir kere al parka çıkar çocuğu veya otur oyna demedim. Hatta artık yatması lazım oynamayı bırakın demişliğim çoktur. O benim ruh eşim.
Herkese böyle bir evlilik dilerim. Burda insanların katlandıklarına inanamıyorum.