• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutlaka Yap Dediğiniz Yemekler, Kekler, Kurabiyeler

limon1988

yeni başlangıçlara!
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2012
8.570
1.271
163
Diğer
iyi akşamlar kızlar yemek konusunda ve diğer her türlü yiyecek konusunda kendimi geliştirmek istiyorum.
yemek, tatlı, pasta, börek, çorba.... vb. fark etmez çok sevdiğiniz mutlaka öğren ve yap dediğiniz yiyecekleri paylaşır mısınız? Tarifli veya tarifsiz. Kendimi çok yetersiz görüyorum. Şimdiden teşekküler:54:

Bende sizin gibi yeni tarifler öğrenip deniyorum şimdiye kadar ufak şeylerden başladım hem daha güzel motivelerle başlıyor insan benim denediklerim ve çok memnun kaldıklarımı önereyim deneyin pişman olmuycaksınız :16:

Dereotlu Poğaça
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
yarım demet ince kıyılmış dereotu
1 adet yumurta
aldığı kadar un

Bir kabın içine malzemelerin tamamını koyup yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun sertliğini ayarlayalım.Fotoğrafta görüldüğü gibi hamuru iyice yoğurduktan sonra minik bezeler yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim. Verilen ölçülere göre yaklaşık 17-18 tane poğaça elde edebilirsiniz. Fırına sürmeden önce bir süre hamuru dinlendirmenizi öneririm.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
$dereotlupogaca31.webp

Saray Sarması Tarifi
1 litre süt
1 su bardağı un
1.5 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı margarin
1 paket vanilya
hindistan cevizi
dr oetker çilekli krem şanti

Süte un ve şekeri ekleyin hafif ateşte kaynayoncaya kadar karıştırarak pişirin ve margarini vanilyayı ilave edin karıştırmaya devam edip ocaktan alın ve soğumadan blendırdan geçirin ve hemen hazırlanmış olan tepsiye(tepsiye 1 parmak kalınlığında hindistan cevizi serin ) muhallebiyi sıra sıra hindistan cevizi ile muhallebiyi karıştırmadan üzerine dökün.(kaşık kullanmadan muhallebi soğumadan çünkü soğuyunca donuyor)birkaç saat bekledikten sonra üzerine krem şantiyi sür,önce tepsinin enine kes sonra boyuna 8-10 parçaya böl arzuya göre..bölünen parçaları rulo halinde sarıp kenarlarınıda hindistan cevizine bulayın tepsiye dizin servis yapın

$saraysarmasi.webp

Haşhaşlı Tatlı Tarifi
Keki için:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş
1.5 su bardağı un
2 peket kabartma tozu
Üzeri için:
2 paket krem şanti
1 su bardağı suya 1 su bardağı şeker(şerbet)

Yumurta ile şeker çırpılıp diğer malzemeler eklenir. Kek hamuru kıvamına getirilir. Dikdörtgen kalıba dökülüp 185 deredece pişirilir. (Ben büyük dikdörtgen borcam kullanıyorum).
Kek ılıkken şerbet dökülür(Şerbeti de ılık olacak). Soğuyunca krem şanti ile süslenir

$hashaslipasta.webp

Patates Pizzası Tarifi
1 adet patates
1 adet yumurta
1 adet küçük domates
5-6 dilim sucuk
Rendelenmiş kaşar peyniri
Sıvı yağ
Zeytin
Tuz
Hazırlanışı

Patatesi soyduktan sonra çok ince olmayan daireler şeklinde doğrayın. Sıvı yağı tavaya koyarak üzerine patatesleri ekleyin. Tavanın üzerine bir kapak kapatarak orta ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin. Yumurtayı bir kapta iyice çırpın ve tuzunu ekleyin. İçine karabiber veya istediğiniz herhangi bir baharatı ekleyebilirsiniz. Daha sonra yumuşayan patateslerin üzerine yumurtayı ilave edin. Üzerine küçük küçük doğradığınız domatesi, sucuğu, zeytinleri serpiştirin. Son olarak da kaşar peynirini ekleyin. Tekrar üzerine bir kapak kapatarak 2-3 dakika kaşarlar eriyene kadar pişirin. Pişince geniş bir servis tabağına alarak servis edin. Afiyet olsun.

Eki Görüntüle 626412

Etimek Tatlısı Tarifi
- 12 adet tuzsuz etimek

Şerbeti için:

1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi için:

1 litre süt
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için:

1 paket krem şanti
1 su bardağı süt (200ml)
Ceviz ya da Antep fıstığı

2 su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri minik bir tencereye alarak kaynattım. Kaynamaya başladıktan 5-6 dk. sonra altını kapatarak. Şerbeti 10 dk kadar beklettim.

Eğer şerbeti karamelize edilmiş istiyorsanız önce şekeri tencerede kavurun videoda anlatıldığı gibi üzerine su ekleyerek şerbeti hazırlayabilirsiniz.

Bu arada da genişçe bir borcama 12 tane etimeği güzelce sıraladım. Kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıttım. Etimekler ıslanırken hemen muhallebiyi hazırlamaya başladım.

Tarifin aslında malzemeler 750ml süte göre verilmişti ama ben tepsim geniş olduğu için 1 litre süt ile hazırladım. Eğer sizde küçük bir tepsiye yapıyorsanız etimek sayısına göre malzemenizi ayarlayabilirsiniz.

1 litre sütün içine vanilya ve tereyağ hariç tüm muhallebi malzemelerini ekledim ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırladım. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave ederek 2-3 dk kadar daha karıştırdım ve ocağı kapattım. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzelttim.

Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce iyice soğuması için tatlıyı beklemeye aldım. Eğer muhallebinin soğumasını beklemezseniz krem şanti eriyerek kötü bir görüntü oluşturur bu nedenle soğuduğundan emin olmadan krem şantiyi eklemeyin.

Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığım krem şantiyi hazırlayarak sürdüm. Üzerini streç film ile kapatarak buz dolabına kaldırdım.

Bu tatlıyı bir gün buzdolabından beklettikten sonra servis etmelisiniz. Üzerine tercihinize başlı olarak ceviz ya da antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..

Eki Görüntüle 626413

Pratik Ağlayan Kek Tarifi
Malzemeler
Keki için:

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı süt
1,5 su bardağı un
Kabartma tozu
1 çay bardağı kakao
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Keki ıslatmak için:

2 su bardağı süt
Üzeri için

1 paket krem şanti
1 kase kırılmış fındık (isteğe bağlı)
1 paket çikolata sosu

Malzemeleri karıştırarak kek hamurunu hazırlayın ve kalıba dökerek fırında pişirin. Fırından çıkan kek soğuduktan sonra üzerine kürdanla delikler açın ve 2 su bardağı ılık sütü kekin üzerine dökerek çekmesini bekleyin. Krem şantiyi hazırlayarak soğumuş olan kekin üzerine yayın ve isterseniz bolca dövülmüş fındık parçalarını serpin. En üste çikolata sosundan gezdirerek buzdolabında servis yapana kadar bekletin. Afiyet olsun.

$pratik-aglayan-kek-tarifi.webp

Hepsinin resmi ve tarifleri alıntıdır bilginiz olsun ben hepsini yaptım gönül rahatlıgıyla yapmanızı öneririm çok güzeller :16: diğer yaptıklarımıda eklerim begenirsem :29:

çok teşekkür ederim :D tarif toparlamaya çalışıyorum unları da hemen not edeceğim :3:

kimse bana niye yemek pasta böre çörek önermiyor :2:

ağlarım ama ben ya :1:

Ispanaklı böreğim
3 yumurta
küçük subardağının yarısı kadar zeytinyağı yada sıvı yağ
1 çorba kasesi kadar yoğurt
ıspanağına,
1 kilo ıspanak
beyaz peynir
1 soğan
karabiber
tuz
4 yufka

sapsız ıspanakları doğra,bir soğanı yemeklik doğrayıp tencerede sıvı yağda kavur..ıspanağı koy. yıkayıp hemen koyarsak,kendi suyu kafi gelir..pişir. ve pişince sıcakken,beyaz peynir kat karıştır..
yufkaları ikiye böl.üstlerine malzemeyi yani bir kasede karıştırdığımız yoğurt,yumurta ve yağ karışımını önce kaşıkla sür. sonra fırçayla yay..her yarım yufkaya bu işlem yapılacak. sonra ıspanağı yarım yufkanın düz tarafına
ince uzun şekilde yay. ve kol böreği gibi sar..bir tepsiyi yağla. ve önce ilk yufkayı çevirerek kendi etrafında gül gibi sar. sonra diğer sarılmış yufkaları bunun etrafına sara sara yerleştir. ve hepsini bu şekildeetrafında çevirerek son yufkaya kadar devam et. ve kalan malzemeyi ü
stüne hepsinin dök ve fırçayla yay.. 200 derece ısınmış fırına at. kızarınca üstü pişince çıkar

29582822866968053076112.jpg

Anneannemin kurabiyesi

1 ölçü yumurta( ben bu ölçüde bardak kullanırım . çok yapmak istersem büyük bardak az yapmak istersem çok küçük bir su bardağı.yumumrtaları bardağa kıracağız. kaç tane alırsa..)
1 ölçü yoğurt
2 ölçüden 1 parmak kadar az şeker
1 ölçü erimiş margarin. sana'yı tavsiye ederim bunda.
alabildiği kadar un.
2 çay kaşığı silme, limonda eritilmiş karbonat..(eğer az ölçü kullanacaksanız 1 kaşık)
önce yumurtaları çırpın.sonra erimiş yağı katın,arkadan yoğurt sonra şeker ve karbonat katılıp alabildiği kadar un katılır ve yoğurulur.sonra bunlar yuvarlak yada burarakta olabilir.
ama yuvarlak daha çok yaparım ben. cevizden biraz daha büyük yapılıp yağlanmış tepsiye konur. üstüne yumurta sarısı sürülür, önceden ısıtılmış. 175 derecede ki fırına atılır. pişirilir.

31627824272507245855515.jpg

bir tane daha:)
20716715305742142532168.jpg

elmalı kekim
Malzemeler
3 yumurta
2 çay bardağı şeker
3 çay bardağı un,
3 kahve kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
pudra şekeri
2 elma
tarçın
yarım paket eritilmiş margarin
şekerle yumurtayı iyice çırp.karıştır.
sonra diğer malzemeleri kat..
ben ortası boş olan yuvarlak kek kabı kullandım.
kalıbı yağladım. malzemeyi döktüm içine.
diğer yandan elmaları soyup 4 e böldüm.( her elmayı dörde.)
bu parçaların her birini bıçakla 3 kere çıtlattım.
ve hamurun üstüne bu elmaları dizdim. üstünede tarçın serptim...fırına attım. ve çıkınca soğutup,pudra şekeri serptim en üstüne.

$2944_548794801799158_110550347_n.webp : Ekmeği resimdeki gibi kesip aralarına tuz karabiber,tereyağı,kaşar ve küçük doğranmış taze soğan koyup kaşarlar eriyene kadar fırınlayın..

Böyle muhteşem bir şey yemedşn eminim!

çok teşekkürler kızlar istediğiniz her bilgiyi girip yazın :D hepsine pcde dosya açıp ayarladım :D
Basit zor farl etmez her türlü yiyceğin içeceğin yapılışını seve seve öğrenmek isterim:3:

$u.webp
vanilyalı parfe

MALZEMELER

6 Çorba Kaşığı Şeker

Yarım çorba kaşığı mısır nişastası veya un

5 Adet Yumurta

2 Bardak Süt

Yarım Kahve f. likör

3 Fiske Limon kavuğu rendesi

1 Paket vanilya

Yarım kalıp buz

4 Kilo dondurma tozu

Hazırlanışı

Yumurtanın sarısını , nişastayı , şekeri ve limon kabuğu içini yuvarlak ovulmuş bakır bir tencereye koyunuz.Bir tel yardımıyla karıştırın iyice ezip, sütü ekleyin. Ateşten alıp içine likörü ve vanilyayı koyun. Kaymak bağlamaması için soğuyuncaya kadar arasıra karıştırınız. Bundan sonra da hazırladığınız krem şantiyi parfeye katarak tekrar karıştırınız.
Hazırlanan parfeyi bir bomba kalıbına sıkıca, silme doldurunuz. Tuzlu su girmemesi için kalıbın ağzına kendinden biraz büyükçe ve daire şeklinde bir kâğıt yerleştirip, kapağını örtünüz. Sonra kapağın, çevresini ve vidasını tereyağı ile sıvayınız. Parfenin donarak sertleşmesini sağlamak için, kalıbı büyükçe bir kap içine koyup, bolca tuzlu buzla gömünüz ve böylece 3-4 saat foırkmız.
Yemeğin sonuna doğru kalıbı çıkarıp, dışını soğuk sudan geçiriniz. Kapağını ve vidasını açıp, içine danteleli bir tabak kâğıdı yayılmış yuvarlak dağıtım tabağına tersyüz ederek, vida kapağından üflemek suretiyle parfeyi kalıptan çıkarınız. Sofraya kedi dili veya savayyer bisküvisi ile birlikte alınız. İsterseniz bunlara meyve salçası da ilâve edebilirsiniz.

$k.webp
PİDELİ KÖFTE
Malzemeler:

500 gr. dana kıyma
200 gr. kuzu kıyma
6 adet biber
2 adet pide
1 adet domates
1 adet soğan
Karabiber
Yoğurt

Sosu için;
150 gr. tereyağı
3 yemek kaşığı salça
Karabiber

Yapılışı: Dana ve kuzu kıyma tuz - karabiberle yoğrulur. Köfteler kuru köfte boyutunda şekillendirilir. Yapışmaması için ızgaranın üzeri yağlanır. Izgara iyice kızınca köfteler birer birer üzerine dizilir. Köftenin altına yatırılacak tırnak pideler fırına verilir.Bir büyük kaşık tereyağı yanmaz tavada kızdırılır. Salça tereyağında kavrulmadan önce sulandırılır. Izgaraya biber ve domates eklenir. Fırından alınan tırnak pideler oluklarından kesilerek yayvan bir tabağa dizilir. Pidelerin üzerine salçalı sosu gezdirilir. Domates ve biberler dizilir ve ızgarada kızaran köfteleri eklenir. Üzerine kızgın tereyağı dökülen pideli köftenin kenarına yoğurt ilave edilirek ,servis edilir.
:56::56::56::56::56:

Burayı çok sevdim sık sık uğrayacağım sanırım:)) en kısa zamanda da resimli tarifleri yazacağım bende:)):56::56::15:

Back
X