Mutlaka Yap Dediğiniz Yemekler, Kekler, Kurabiyeler

SULTAN LOKUMU

MALZEMELER;
1 kg süt
10 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker
1-2 yemek kaşığı tereyağ
2 paket muzlu puding(benim evimde full Dr Oetker çikolatalı olduğundan muzlu yoktu,markette bu pudingi buldum ama çok memnun kaldım Ardaştan aldım)
100 gr hindistan cevizi

YAPILIŞI;

Süt,2 paket puding,irmik ve şeker tencereye alınır ve sürkli karıştırarak yaklaşık 15-20 dk pişirilir...ocağın altı kapanır ve 2 yemek kaşığı tereyağ eklenir iyice yedirilir.
daha sonra bu karışım soğumaya alınır,arzu eden dipfrizindede hızlıca dondurabilir ama benimkinde yer yok diye ben buzdolabımda soğuttum..
iyice soğuduğuna emin olduğumuz zaman 2 paket hindistan cevizini geniş düz bir tabağa döküyoruz,bir kaseye ellerimizi ıslatmak için su koyuyoruz...
avuçlarımızı ıslatarak hazırlamış olduğumuz harcdan ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayıp hindistan cevizli tabağa koyuyor yuvarlayarak heryerine bulanmasını sağlıyoruz ve bu işlem malzeme bitene kadar devam ediyor..
ardından isterseniz eğer kürdanda batırabilirsiniz her lokuma...ama benimkiler kürdan tutmazdı sanırım biraz irice yaptım çünkü ceviz büyüklüğü kadar..ama daha küçük fındık gibi yaptığımda kürdan batırıyorum her birine ve o şekildede şık bir sunum oluyor...

Sevgili ELOSSA'nın tarifidir çok hafif mükemmel bir lezzet ben üzerine çikolata sosuda döktüm hafif mükemmel oldu

Son düzenleme:
REVANİ TATLISI
MALZEMELERİ

-3 yumurta
-3 çay bardağı un
-3 çay bardağı irmik
-3 çay bardağı yoğurt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı şeker
-2 paket kabartma tozu
-2 paket vanilya
-hindistan cevizi

ŞERBETİ İÇİN

3 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
1/2 tatlı kaşığı limon suyu

Üzerine krem şantide sürülebilir kaymakta koyulabilir sadece hindistanceviziylede süslenebilir şerbetli oldugu halde hafif bir tatlı oldugu için hep yaptıgım vazgeçilmezim

Kedi Dili Pasta Tarifi

20 adet kedi dili bisküvi
hazır çikolata sosu
Muhallebisi için;

yarım litre süt
5 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı katı tereyağı
1 paket vanilya

Kedi dili bisküvilerini kahveli ılık su ile ıslanıp birbirinden uzak olacak şekilde tepsiye koyun. Hazırladığınız muhallebi ılıyınca tepsiye dizdiğiniz kedi dili bisküvilerin üzerine biraz sürün ve üzerine 2. kedi dili bisküvileri koyarak yeniden muhallebi sürün. En üstüne ise hazır çikolata sosundan dökün. Dövülmüş antep fıstığı veya hindistan cevizi ile pastanızı süsleyebilirsiniz. 2 kedi dili bisküviden bir kişilik pasta elde etmiş olacaksınız.

Muhallebisi için süt şeker ve unu bir tencerede çırpın ve daha sonra kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyerek karıştırın ve ocağı kapatın.1gece dolapta bekletilmelidir.

KEDİ DİLLİ TİRAMİSU
Malzemeler;
*15-16 adet kedidili bisküvi. ( Baton kek kalıbı için )
*1 çorba kaşığı nescafe
*1 su bardağı ılık su.
*2 su bardağı süt
*2 çorba kaşığı un
*1 adet yumurta sarısı
*4 çorba kaşığı şeker,
*1 paket vanilya,
*200 gr labne peynir
*üstüne serpmek için yeterince kakao
Hazırlanışı,
2.Süt,un, yumurta sarısı ve şekeri muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Pişince, vanilya ve labne peyniri ekleyerek mikserle 5 dakika kadar çırpın ve ılınması için bekleyin.
3.Nescafeyi, ister şeker katarak,ister sade olarak, 1 su bardağı ılık suda eritip, karıştırın.
4.Kalıbın altına ince bir tabaka halinde kremadan dökün.
5.Kedidili bisküvilerin yarısını, nescafeli suda çok umuşatmadan ıslatın ve kalıptaki kremanın üstüne dizin.
6.Kalan kremanın yarısını kedilillerinin üstüne döktükten sonra, geriye kalan kedidillerini de nescafeli suda ıslatıp, ikinci kat olarak, kremanın üstüne dizin ve kalan kremayla kapatınç
7.Bu hali ile en az 2-3 saat buzdolabında bekletin. Aslında bir gece buzdolabında bekletilirse çok güzel oluyor.
8.minik çay süzgeci ile üstüne kakao serpin. Ben kakaonun üstünü rendelenmiş bitter çikolata ve kurutulmuş parça hindistan cevizi ile süsledim. Siz istediğiniz gibi süsleyebilir veya sade servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun

1gece bekletilmeli tadı mükemmel oluyor

Muhallebili Kadayıf
350 g kadar tel kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için:

1 lt süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket krem şanti
Hazırlanışı
Kadayıfı ince ince kırın(kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz). Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın. (Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın)

Muhallebinin hazırlanışı; krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.

Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Tatlıyı soğuyana kadar bekletin ve buzdolabına kaldırın.

Borcam seçimini yaparken daha büyük boy dikdörtgen borcam da kullanabilirsiniz. Kreması kalın olsun istiyorsanız verdiğim ölçüdeki borcam uygun geliyor
1gece yada enaz 4 saat buzdolabında bekletilmelidir.deneyin muhteşem bir lezzet

Eki Görüntüle 627564

Şimdi diyceksinizki hepsinimi çok begeniyorsun inanın ben bunları yaparken ençok begenilenleri tercih ediyorum tariflerde öyle deniyorum hepside ayrı bir tat ayrı bir lezzet oluyor

yok tatlım abrt abrt istediğin kadar topik senin

Sağol tatlım ozaman devam çalıştıgım için hafta sonları deniyorum ben bu hafta sonu deniycem birşeyler ekliycem hemen ben deniyimde yanlış aktarmıyım sonra aklıma gelmiyor bazıları geldikçe eklerim

Canım birde paylaştıgım tatlılardan hepsi güzel ama öncelikle saray sarmasını yapmanı öneririm özellikle lokum lokum

canım cahidejibek.com diye bir yemek tarifi sitesi var, ben çok yararlanıyorum, incelemeni tavsiye ederim. yemek tarifleri çok güzel ve ölçüleri tutuyor, yalnız kendi yazdığı yorumlara vs takılmamak lazım çünkü bazı konularda değişik fikirler savunabiliyor ama tarifleri güzel. bir de portakal ağacı çok güzel bir site tabi ki oktay ustayı da unutmamak lazım.

hemen inceliyorum canım teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…