- 29 Mayıs 2013
- 2.768
- 4.827
-
- Konu Sahibi knickerbockerbande
Umarim ben pes etmeden her yeri bir düzene sokarim. Cok fazla esya var ama hic biri de gereksiz degil resmen filozof olacagim nasil düzenlerim diye düsünmekten :)) Bakliyatlarim icin kavanozlarim var ama sigmiyorlar. Dediginiz gibi paket mandallariyla fazla olanlarin hepsini kapattim. Erzak dolabim suan düzene girdi gibi. Milyoncudan bir kac tane sepet aldim. Paket mandallarini da edindim. Sirada buzdolabim var.Mutfak benim de çabuk pes ettiğim yer.
verebileceğim tavsiyeler var
baharat kavanozları daha büyük alsanız iyi olur.
bakliyat kutuları da işe yarıyor.
poşette kalmasındansa.
mesela un kavanozum yok o yüzden ağzını mandallıyorum.
dökülme riski ortadan kalkıyor.
geri kalan paketli gıdalarıda saklama kutusuna koydum kilitli.
en azından toplu duruyorlar.
geçici çözüm tabi.
gereksiz ne varsa evden cıkartın.
en sade haliyle kalsın.
stok yapmayın
bittikçe alın.
Çok güzel olmuş elinize sağlık mandallarda güzel fikirmiş,ama o bıçaklar duvarda mı asılı dışarıda eğer öyleyse bence kaldırın derim yüksek bir alana evde çocuk varsa yada misafir çocuğu vs gelse sandalye felan koysa alabilir hiç haberiniz olmaz biraz tehlikeli geldi gözüme.Bugün düzenlememin 2.etabinda budolabim icin bir kac siparis verdim gelince düzenlemesini yapacagim. Bugün cekmecelerimi düzenledim. Bicaklarim catal kasikligimin kenarinda kocaman bir tepe yaratmisti onlari da miknatisli aski alarak astim. Cekmece iclerine parlak yapiskanli kagit yapistirdim temiz görünmesi icin. En alt cekmecemdeki cöp poseti, folyo, yagli kagit, strec film gibi esyalar da cok karmasa yarattigindan bir koliyi kenarinda uzun yer kalacak sekilde ayarladim ve cekmecenin icine koydum. Kenarda kalan yere de hepsini yigdim.
Eki Görüntüle 2067297 Eki Görüntüle 2067298 Eki Görüntüle 2067299 Eki Görüntüle 2067300 Eki Görüntüle 2067301
Kuru erzak dolabim icin de ilk cekmeceye koydugum kasalarin devamini alip cekmecelere yerlestirdim daha düzenli oldu. Insallah basaracagim tam düzen kurma isini.
Eki Görüntüle 2067312 Eki Görüntüle 2067313 Eki Görüntüle 2067314
Bu kasalari cok sevdim :) Milyoncuda baska kasa kalmadi :)
Uyariniz icin cok tesekkür ederim. Mutfagim uzun ve masa sandalye diger ucunda duruyor cocugun oraya tasimasi pek mümkün degil ama kesinlikle bir cocuk evimde bulunurken bu söylediginizi dikkate alacagim :)Çok güzel olmuş elinize sağlık mandallarda güzel fikirmiş,ama o bıçaklar duvarda mı asılı dışarıda eğer öyleyse bence kaldırın derim yüksek bir alana evde çocuk varsa yada misafir çocuğu vs gelse sandalye felan koysa alabilir hiç haberiniz olmaz biraz tehlikeli geldi gözüme.
Ay evet yaaaa ama en azindan zor dagilir artik, önceden bir makarna, bir baharat alsam üstündeki yigin yer degistiriyordu :)baya güzel ollmuş emeğiize sağlık valla ama önemli olanda sonrası düzenli tutabilmek :)
Hah iste ayni durum bende de var daha o rafa gecmedim :))) Zeytinler, yaglar, receller tam bir kaos orasi sirayla gidiyorum bakalim... Ben de orasi icinde bir kac kapakli kutu almayi planliyorum..yaaa çok güzel olmuş.
mutfak düzenlemesi benim de bayıldığım bişey lakin bi düzen oturttutramıyorum onun sebebi çok fazla eşyam var atak istiyorum eşim izin vermiyor. yiyecek olarak kayınvalimde bir yandan anne mbir yandan doldurup gönderiyor dolaplar tıkabasa kıyamıyorum da. bi milyonculardan ne kutular kasalar almadım. eskiye göre daha iyi tabi. size tavsiyem poşettte hiçbişey bırakmayın herşey kapalı kutularda olsun. üstü cam olsun içinde ne olduğunu görün.
Cok tesekkür ederim cok güzel önerilerde bulunmussunuz. Hemen bunlardan 4 adet siparis ettim iki boyu vardi nette ben uzun olanini siparis ettim. Ölctüm sebzelik kismini yazdiginiz gibi 4 tanesi tam geliyor :) Mini rafin büyük ve bölmeli olani var benim buzdolabimda ama kafama kahvaltilik olarak kazimisim onu ve sanki bu islev disinda kullanamazmisim gibi tertemiz duruyor :) Simdi onu da degerlendirecegim.ayrıca buzdolabının alt gözündeki sebzelik yeri var ya bunlardan 4 tane aldım. çok güzel oldu domatesler sebzeler birbirine girmiyor artık hepsini ayrı kutulara koyuyorum.
4 tane alınca standart tüm dolaplara tam geliyor yanyana