Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

Bizde iki kişiyiz ve ben de beyaz-renkli-koyu renkliler olarak üçe ayırıyorum makineyi, iki haftada bir aşağı yukarı 3 kez makine çalıştırıyorum. her giydiğimiz kıyafeti kirliye atmıyoruz, özellikle alt grupları.. her gün duş alıyoruz zaten, ter kokusu ten kokusu vs olmuyor, üst grup kıyafetleri de 2 giymede atıyoruz kirliye, elbiseleri 2-3 kez giyiyorum.
bence kıyafetleri her giymeden sonra yıkamak tamamen israf, hem su israfı hem deterjan israfı hem elektrik israfı hem zamana yazık hem de kıyafetler çabuk yıpranır.

3 banyom var derken? Evde 3 banyo var iki kişisiniz her gün havlu mu kirletiyorsunuz 3 banyoda?
Günde 3 kere banyo yapıyorsunuz her banyodan sonra yeni havlu seti mi açıyorsunuz?

Anlayamadım...
Ben havluları da haftdan haftaya yıkıyorum annem sağolsun çeyizime 64840 tane havlu koymuş kullan kullan bitmiyor
bornozlar da hafta 1 hatta ve hatta bazen 2 hafta da 1 yıkanıyor sonuçta çamura batmadık ya durduğu yerde kirlenecek hali yok bilmem pasaklı mıyım la ben hafta da 4 gün duş alıyoz

Yazma, ne olur yazma...
Kendime keyif akşamı yapayım(ki senede 4 ü geçmez) çerez, cips, çikolata falan alayım aa bir de evde şu bu yoktu deyip, 1 poşet alıp çıktığımda bu rakamı görüyorum.
Allah aşkıma daha da anlatma, ya siz gerçekten yemek yemiyor, yarım çay bardağı pirinçle pilav yapıyorsunuz ya da ben ve benim gibiler evde ordu besliyor, haberimiz yok!

Vallahi helal olsun çok açık girmişsin de soru sora sora yavaş yavaş kıvama getirmek varken bu acelen neden?

3 banyom var derken? Evde 3 banyo var iki kişisiniz her gün havlu mu kirletiyorsunuz 3 banyoda?
Günde 3 kere banyo yapıyorsunuz her banyodan sonra yeni havlu seti mi açıyorsunuz?

Anlayamadım...
Ust katimda var gun icinde o kullaniliyor, alt kat banyoda var bahceye vs ciktigimizda elimizi orda yikiyoruz gun icinde. Birde ebeveyn var onuda gece kalktgmzda kullaniyoruz ve ben gunluk degistiriyorum tabikide sonucta islaniyor ucude.

Ama benim dolabım da dndurucum da ağzına kadar dolu
mesela fasülye, bamya, barbunya, yoğurt, ne bileyim nohut falan almam hepsini kv yapar koyr dondurucuma işte kışlık domates sosları yemekler için falan

Esim pantolonlarini her gun atmayi birakti ama gomlegi iki gun giymesine imkan yok. Bende rahat edemiyorum tekrar giydigimde ve o tozlu kirli haliyle dolaba koymakta icime sinmiyor. Benm kisabilecegim nokta firin sadece sanirim allahtan utu derdim yok esimin is kiyafetleri ve dokuma elbiselerm gomleklerim disinda utu yapmiyorum ben

Alın Hanımlar okuyun da biz idare eidyoruz diye ahkam kesenlere gelsin benden. Toplumun hali budur...

Bugün bir haber var. Fatih'te bir evde 4 kişi bulunmuş. Elektrik faturasını ödeyemedikleri için 2 aydır elektrikleri kesikmiş. Ekonomik bunalımdan yani baya fakirlikten intihar ettikleri düşünülüyormuş. Cidden çok üzgünüm. Ne olacak bu işin böyle. Bu pahalılık nereye kadar devam edecek.

hayır harcamıyor enerji seviyesine dikkat ederek alırsanız A++ benimki fatura en fazla 10 - 15 tl artmıştır büyük rahatlık kurutma
Birde çamaşırlarıma kıyamam ben, yıpratmıaz diyorlar ama yıpratıyor bence, hiç kurutmaya atılmamış çamaşırla atılmış arasında kesinlikle fark oluyor. Ayırmaya kalksam bu atılır bu atılmaz diye o da bir sürü iş ya böyle daha iyi

Neden utanalım ?
Mesela söylemek istemiyorum ama , eşim ve ben 2 yıldır kurbana ikimizde giriyoruz.
Eşimin kestiğini ' bağış ' yapıyoruz. Benim olan hissenin de ' 3 te 2 ' lik kısmı fakir fukaraya ihtiyacı olana dağıtılır ki, Ataşehir de oturuyorum kusura bakmayın ama çevrem de kurban dağıtabileceğim konu komşum yok hepsi ultra ultra zengin durumdalar gene de icaben yerine getirmek için sorup soruşturup veriyoruz. Yaptığımız bağış harici..
Kalan eti de her gün evde yemek yemediğimiz için inanın bana o et 4 ay 5 ay yetiyor.

Ben üzerime düşeni Mehmetçik Vakfı idi, Lösevdi gerekli yerlere yapıyorum. Allahım kabul etsin.

Gercekten ulke gercekleri cok aci. Kari koca calisip evde tasarruf icin isik yakmamak 2019 yilinda insanca yasam adina utanc verici. Kurban kesip tum yil etini tuketmek islam adina utanc verici. Ama bu sartlarda insanlarin yapabildgi bu. Temel gida maddelerini bile nadil alicaz diye konusulmamali ve muhtemelen bunlari konusanlar asgari ucretten yuksek geliri olanlar. Allah herkese kolaylik versin

Bence apartmanda bi kaçak sızıntısı var yani saatleri kafalarına göre yazamazlar ki hımm şu eve de 45 keseyim bari diye baya komik rakamlar ve normal de değil
elektrigi bilmemde suya oyle yaptiklarina sahit oldum artik su faturasi gelince inip saatten kendimde bakiyorum

o nasil bi fatura arkadaşım
camasir makinam gunluk bulasik makinam 2 gunde bir calisir derin dindurucu ve buz dolabi ayri calisiyor bu ay ilk kez 110 lirayi gorduk oda zamlardan yani
sizinkinde bir sorun var iskan varmi binanizda?

geçen ay iyi gelmiş bizimde her ay o şekilde işte bu ay elektriği biraz fazla kullanmışsın arkadaşım ışıkları kapat litfen

Bir önceki yorumumda başka üyeye yazdım aslında..
Son 1 aydır evde akşam 8 e kadar çalışan tek şey buzdolabı :)
1 ay öncesine kadar oğlum evdeydi kv bakıyordu. Tv açık oluyordu, yemek yapılıp yeniliyordu. Kv kendi evine geçerken tuvalet ışığı açık kalmış bulabiliyordum. Evde birileri yaşıyordu.
Anlatmak istediğim aşırı bir zam geldiğiydi aslında.

işte çaresizlik.. 4 kişinin hayatı bi anda gitti.. bunu bi kesim var ki hayatta anlatamazsın işte. yaşayan çeken gören bi de aklı selim olan anlar bunu..

bir dünya insan bitmiş halde. kriz çoğu insanı kötü vurdu..

Bu ülkede
Cumhurbaşkanı Maaşı: 81.250 TL
E. Cumhurbaşkanı Maaşı: 32.500 TL
E. Başbakanların Maaşı: 24.328 TL
E. Başbakan Eşi Maaşı: 18.243 TL
E. Milletvekilleri Maaşı: 15.210 TL
Asgari Ücret: 2.020 TL

ve yoksulluk sınırı da 6 binin üstünde..

ve bu sonuclar %50 oy ediyor.

Konuyu siyasete bağladım. bi ban'ınızı alırım artık :)

Ban dan önce son lafımda:

Vatandaş böyle seyretmeye devam ederse.. Neyse anladınız siz onu..

allah rızası için aylık 400 e nasıl kapatıyorsunuz bu işi bir anlatıverin..
hayır yani biz de mi bir beceriksizlik var.
bizimde aylik alisverisimiz maksimum 500 tutar
aldigim markalar hep aynidir bu ay su ucuzlamis sunu alayim esitleyeyim diye bir sey de yok siz kac lira harciyorsunuz

Gel sarılalım canım senin hâlinden ben çok iyi anlarım.

o nasil bi fatura arkadaşım
camasir makinam gunluk bulasik makinam 2 gunde bir calisir derin dindurucu ve buz dolabi ayri calisiyor bu ay ilk kez 110 lirayi gorduk oda zamlardan yani
sizinkinde bir sorun var iskan varmi binanizda?
Benim beynim yandı düşünmekten.
Ama semte göre ayrı fiyatlandırma mantığıma uydu gerçekten.
220 değil, 235 imiş, eşim öyle diyor.
İskan tabi ki var, Ankara’da en çok kullanılan yollardan birine paralel oturuyorum, tüm şehir önümüzden geçer, ana arter çünkü.
Öyle arada derede bir yerde olsa yanlışlık var diyeceğim, 200e yakın konutlu bir site.
Tanısam konu komşuya da sorarım ama, yabaniyim galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…