- 2 Ağustos 2013
- 35.715
- 109.994
- 798
- Konu Sahibi 1155gecesesleri
-
değişikBizde öyle maalesef temmuz 7 den
Eylül aynın başına kadar evde yoktuk
176₺ fatura çıkarmışlar bize 66 günlükmüş son ödemesi agustosmus falan fatura elime geçmedi diyorum kaybolmuştur diyorlar.
Mailime istedim faturayı ama anlamadım pek endekslerinden falan.
Haaa bu ara da eylülde evdeyim 54₺ gelmiş ++ bu eylül faturanın da önceden borcunuz bulunmamaktadır yazıyor!!
Ben postane de öğreniyorum 176₺ yi..
İllere göre değişiyor mu o zaman çok ilginçBana yazları evde olmadığımda az tüketim geliyor ya da 3 hafta yoksam 20 tl’yi aşmıyor. Buzdolabım da C sınıfı üstelik, çok yakıyor. Normalde de 40-60 arası, tek yaşıyorum ev arkadaşım varken de böyleydi.
annem cankayada oturuyor ben mamak tarafinda dediginiz gibi cok sey fark ediyor annem tek basina yasiyor cogu zaman evde bile durmuyor kadin ona tek basina 85 geliyor bana 3 kisi okadar calisan makinaya 100 kusur geliyorBenim beynim yandı düşünmekten.
Ama semte göre ayrı fiyatlandırma mantığıma uydu gerçekten.
220 değil, 235 imiş, eşim öyle diyor.
İskan tabi ki var, Ankara’da en çok kullanılan yollardan birine paralel oturuyorum, tüm şehir önümüzden geçer, ana arter çünkü.
Öyle arada derede bir yerde olsa yanlışlık var diyeceğim, 200e yakın konutlu bir site.
Tanısam konu komşuya da sorarım ama, yabaniyim galiba
Heee yok onu anladık zatenHadi yaa kimseye kendimi inanadiracak bir kapasite de değilim yani
Bence yorum yapmak bile gereksiz bu konuya herkesin allahla kendi arasında yaniKurban eti olayını herkes anlamak istediği gibi anlamış ama, ben durumu açıklayayım. Hafta da 3 gün evde yemek yiyoruz sürekli et tüketen biri de değiliz. her evde yediğimiz yemekte et yemiyoruz kolestrolden gideriz herhalde.
Eşim ve ben ikimiz de kurban kesiyoruz 2 yıldır, çok şükür ekonomik durumumuz buna müsade ediyor ve bizde kesiyoruz. Eşimin kestiğini 'bağış' yapıyoruz. İLk sene Mehmetik Vakfına ikinci sene de Löseve bağışladık.
Ataşhir de oturuyoruz. İstanbul - Ataşehir bilenler bilir. Burada durumu kötü olan insan 1 elin parmağını geçmez. Hepsi ultra ultra zengin durumda insanlardır. Benim kestiğim kurbanın da 3te 2 lik kısmını zor da olsa sorup soruşturup dağıtıyoruz genelde annem dağıtır benim burada verebileceğim kimse yok cnki..
Kalan eti de takdir edersiniz ki ' herkes ' gibi bende dondurucuma koyuyorum :) ve evde 10 kişi yaşamadığımız için, her gün yemek yemediğimiz için 2 kişilik yemekte ne kadar et kullanır ise o denli bizi 4-5 ay götürüyor.
Gayet normal bir durum bence, utanılacak ya da İslam dininden konuya girilcek bir durum göremedim ben.
Üzerimize düşeni ' fazlası ' ile yapıyoruz. Allahım kabul etsin
Biz hiç pazara gitmeyiz, çayyolu pazarı sanırım buradaki en pahalı pazar.annam cankayada oturuyor ben mamak tarafinda dediginiz gibi cok sey fark ediyor annem tek basina yasiyor cogu zaman evde bile durmuyor kadin ona tek basina 85 geliyor bana 3 kisi okadae calisan makinaya 100 kusur geliyor
anneme hep derim sen semtlerin burjuvasisin biz fakiroy ondan oluyor hep pazat fiyatlari bile fark ediyor
yanılmıyorsam Ankara' da yaşıyorsunuz. alışverişinizi nereden yapıyorsunuz?Haydi onu geçtim, herkesin sevdiği ve alıştığı şeyler tartışılır.
Kendileri hazırlıyordur falan filan ama elektrik şehirlere göre değişse de onlara 1 bize 50 değil ki!
Nasıl olabilir aklım almıyor.
Keza dün birkaç eksik var diye girip 15 dk da tek et ürünü şeyin 1 kilo tavuk kuşbaşı olduğu market sepetime 650 tl ödedim.
Haftalık alışverişimiz bu ayarda tutuyor keza yine bir kere daha gidiliyor mutlaka daha az bütçeyle, içinde daha et ürünleri olan alışverişimiz yok yani.
Anlamadım ki ben...
Kesinlikle, utanç verici ne olabilir bilemiyorum.Bence yorum yapmak bile gereksiz bu konuya herkesin allahla kendi arasında yani
Ben yorum yapan arkadaşın ne demek istediğini anladım.Bence yorum yapmak bile gereksiz bu konuya herkesin allahla kendi arasında yani
Yok valla hiç yıpranma olmadı aksine tozları topladığı için daha canlı görünüyorlarBirde çamaşırlarıma kıyamam ben, yıpratmıaz diyorlar ama yıpratıyor bence, hiç kurutmaya atılmamış çamaşırla atılmış arasında kesinlikle fark oluyor. Ayırmaya kalksam bu atılır bu atılmaz diye o da bir sürü iş ya böyle daha iyi
lenfomadan suphelendikleri bir hastaydim ben su durumdaki bir insana 6 ay sonraya boyun us randevusu verdiler 6 gun 6 hafta degil tam 6 ay okadar sinirlendim ki paramla cektirmek zorunda kaldim ayni hastaneye 120 lira oduyosunuz ertesi gun filminizi hemen cekiyorlarneden tedavi olunmuyormus. gayet guzel tedavi olunuyor. hastane konusunda hak yemeyin bence.
eskiden ilcedeki hangi hastaneye bagliysak ona giderdik. sabahtan kuyruga girerdik 5-6 gibi. daha gec kalirsan sira kalmama ihtimali cok fazlaydi. hangi doktor denk gelirse. agiz aftlarim icin nasir ilaci veren doktora denk gelmiştim.
simdi istedigim hastaneye gidiyorum. begenmedigime gitmiyorum. hep devlet hastanelerinde tedavi görüyorum. oglumun dogustn olan problemi acibadem de 15 binlik ayni tedaviyi bedavaya gorduk devlet hastanesinde. spesifik bir hastalik oldugu icin bu alanda adi olan bir doktora ustelik.
saglik konusuna laf eden gercekten olaya sadece ideolojik bakiyordur. tarafsiz bakabilen hakkini teslim eder.
Eşim gross marketlere gidiyor genelde.yanılmıyorsam Ankara' da yaşıyorsunuz. alışverişinizi nereden yapıyorsunuz?
ben daha onceleri cay yolunda bir markette calistim ayni marketin dikmen subesinde de calistim oranin personeli izin kullanacagi zaman onun yerine gelirdim haftada 1 gunBiz hiç pazara gitmeyiz, çayyolu pazarı sanırım buradaki en pahalı pazar.
Marketler yarı fiyatına kalıyor yanında.
Babam alışverişi çok sever, üşenmez.
Artık o hale ulusa gidiyor, kendine oyalanma oluyor.
Eşim de gross marketlerden yapıyor alışverişi.
Ona rağmen durum bu, dikkat eden bir aileyiz.
İşte anneniz gibi ben de semt kurbanıyım desenize, diyorum taşınalım diye laf dinletemiyorum
evet kazanda et gercekten ucuz oluyor bizde oradan kestiriyoruzEşim gross marketlere gidiyor genelde.
Tabi ki öyle üç beş lazım olan şeye oralara gitmiyoruz, çağdaş ya da migrostan alıyoruz eve en yakın bunlar var.
Et alışverişimizde Kazan’a gidip oradan hayvan kestiriyorlar, kv ile bölüşüyoruz, 2 3 aylık yetiyor.
Geçen migrosta bir kapmayaya denk geldim, kızartmalar için ayçiçek kullanıyorum 4 lt 16 liraya aldım.ben daha onceleri cay yolunda bir markette calistim ayni marketin dikmen subesinde de calistim oranin personeli izin kullanacagi zaman onun yerine gelirdim haftada 1 gun
size cay yoluyla dikmen arasindaki fiyat farklarini anlatamam herseyde en az 2 3 lira oynuyor
kurumsal calisan marketler yapamaz fiyat farkini yani cagdas gros bunlar nereye gitseniz fiyat aynidir geneldeGeçen migrosta bir kapmayaya denk geldim, kızartmalar için ayçiçek kullanıyorum 4 lt 16 liraya aldım.
Önceki gün girdim, 16 tlye aldığım yağ 39 a satılıyor.
Şimdi aynı kampanyanın peşindeyim
Her şeyde böyle semtine göre fark yiyorsak aylık bin tl den fazlası uçup gidiyor desenize.
Gerçi restoran, cafe, sinema vb şeylerde diğer bölgelere göre uçuk olduğunu biliyordum ama markette zamlı birim fiyat aklıma gelmezdi.
Ay verin, lütfen verin.
Valla aylık ödediğimiz faturalarla ev kredisi öder, ev alırdım.
Ben herkesin durumu bu sanıyordum, şok oldum okudukça.
Çamaşır yumuşatıcısı uzun zamandır kullanmıyorum, çocuk durumundan.
Hep 30 derecede 1000 devirde yıkarım ve kısa 50 dk lık programda.
Bulaşık çok çıkıyor ama onu da 55 dklık kısa da yıkarım, eko programında tam iyi leke çıkarmıyor.
Eve yeni başlayan kadın sayesinde deterjandan tasarruf ettik, beyaz sirke ve arap sabunu kullanıyor sadece.
Banyolar hariç tabi ama inanılmaz bir fark oldu.
Biz de bunla övünüyor, kara geçtik diyorduk
Yok yok ben alış verişi bilmiyorum.Haftalik 500 tutuyor.bizimde aylik alisverisimiz maksimum 500 tutar
aldigim markalar hep aynidir bu ay su ucuzlamis sunu alayim esitleyeyim diye bir sey de yok siz kac lira harciyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?