Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

değişik
 
İllere göre değişiyor mu o zaman çok ilginç
 
Elektriğe 100 tl ve altı ödeyenler formulü ney bu işin akşama kadar boş ev sadece hafta sonu çalışan elektrik süpürgesi ve çamaşır makinesiyle 170 tlden aşağı fatura ödemedim henüz. Aylık 400/500 tl mutfak masrafından bahsedilmiş ona hiç girmiyorum çocuk yok 2 kişiyiz 1000 tlden aşağıya düşmedik hiç hayır hergün et tavukta yemiyoruz ama kendimden çok şüphe duymaya başladım çokmu müsrifim acep
 
Kurban eti olayını herkes anlamak istediği gibi anlamış ama, ben durumu açıklayayım. Hafta da 3 gün evde yemek yiyoruz sürekli et tüketen biri de değiliz. her evde yediğimiz yemekte et yemiyoruz kolestrolden gideriz herhalde.
Eşim ve ben ikimiz de kurban kesiyoruz 2 yıldır, çok şükür ekonomik durumumuz buna müsade ediyor ve bizde kesiyoruz. Eşimin kestiğini 'bağış' yapıyoruz. İLk sene Mehmetik Vakfına ikinci sene de Löseve bağışladık.
Ataşhir de oturuyoruz. İstanbul - Ataşehir bilenler bilir. Burada durumu kötü olan insan 1 elin parmağını geçmez. Hepsi ultra ultra zengin durumda insanlardır. Benim kestiğim kurbanın da 3te 2 lik kısmını zor da olsa sorup soruşturup dağıtıyoruz genelde annem dağıtır benim burada verebileceğim kimse yok cnki..

Kalan eti de takdir edersiniz ki ' herkes ' gibi bende dondurucuma koyuyorum :) ve evde 10 kişi yaşamadığımız için, her gün yemek yemediğimiz için 2 kişilik yemekte ne kadar et kullanır ise o denli bizi 4-5 ay götürüyor.

Gayet normal bir durum bence, utanılacak ya da İslam dininden konuya girilcek bir durum göremedim ben.
Üzerimize düşeni ' fazlası ' ile yapıyoruz. Allahım kabul etsin
 
annem cankayada oturuyor ben mamak tarafinda dediginiz gibi cok sey fark ediyor annem tek basina yasiyor cogu zaman evde bile durmuyor kadin ona tek basina 85 geliyor bana 3 kisi okadar calisan makinaya 100 kusur geliyor
anneme hep derim sen semtlerin burjuvasisin biz fakiroy ondan oluyor hep pazat fiyatlari bile fark ediyor
 
Bence yorum yapmak bile gereksiz bu konuya herkesin allahla kendi arasında yani
 
Biz hiç pazara gitmeyiz, çayyolu pazarı sanırım buradaki en pahalı pazar.
Marketler yarı fiyatına kalıyor yanında.
Babam alışverişi çok sever, üşenmez.
Artık o hale ulusa gidiyor, kendine oyalanma oluyor.
Eşim de gross marketlerden yapıyor alışverişi.
Ona rağmen durum bu, dikkat eden bir aileyiz.
İşte anneniz gibi ben de semt kurbanıyım desenize, diyorum taşınalım diye laf dinletemiyorum
 
yanılmıyorsam Ankara' da yaşıyorsunuz. alışverişinizi nereden yapıyorsunuz?
 
Bence yorum yapmak bile gereksiz bu konuya herkesin allahla kendi arasında yani
Kesinlikle, utanç verici ne olabilir bilemiyorum.
Bunu diyenler eminim kurbanın 3 te 1 ini dağıtıp kalan kısmını dolabına koyan insanlardır. O kadar da net eminim
Ben yaptığım bağışla da yetinmeyip bir de diğer kurbandan dağıtıyoruz. Ama dediğim gibi Ataşehir de kime verebilirim verebildiğimin fazlasını veriyoruz zaten. Bir zahmet kestiğim kurbanın da etini yiyebileyim, o kurbanın kokusu evde olsun bir değil mi..
Saçma.
 
Bence yorum yapmak bile gereksiz bu konuya herkesin allahla kendi arasında yani
Ben yorum yapan arkadaşın ne demek istediğini anladım.
Çevremde görüyorum çünkü, ekonomik olarak oldukça iyi durumda olan aileler bile kurbanı fırsat bilip, kendilerine yıllık et erzağı şeklinde davranıyorlar.
Var yani o tipler, onlara bir gönderme idi, gözümle gördüğüm için haklı buluyorum.
Dondurucuları et doldururlar ama altında son model araba vardır.
Dolu böyle insan...
 
Yok valla hiç yıpranma olmadı aksine tozları topladığı için daha canlı görünüyorlar
 
lenfomadan suphelendikleri bir hastaydim ben su durumdaki bir insana 6 ay sonraya boyun us randevusu verdiler 6 gun 6 hafta degil tam 6 ay okadar sinirlendim ki paramla cektirmek zorunda kaldim ayni hastaneye 120 lira oduyosunuz ertesi gun filminizi hemen cekiyorlar
bunu tartisma icin soylemiyorum belki kolayliklarda vardir ama birde isin bu tarafi var
 
yanılmıyorsam Ankara' da yaşıyorsunuz. alışverişinizi nereden yapıyorsunuz?
Eşim gross marketlere gidiyor genelde.
Tabi ki öyle üç beş lazım olan şeye oralara gitmiyoruz, çağdaş ya da migrostan alıyoruz eve en yakın bunlar var.
Et alışverişimizde Kazan’a gidip oradan hayvan kestiriyorlar, kv ile bölüşüyoruz, 2 3 aylık yetiyor.
 
ben daha onceleri cay yolunda bir markette calistim ayni marketin dikmen subesinde de calistim oranin personeli izin kullanacagi zaman onun yerine gelirdim haftada 1 gun
size cay yoluyla dikmen arasindaki fiyat farklarini anlatamam herseyde en az 2 3 lira oynuyor
 
evet kazanda et gercekten ucuz oluyor bizde oradan kestiriyoruz
çagdas ankarada bulabileceginiz en temiz market çağdaştan şaşmayin evet groslara gore fiyat farki olabiliyor ama gercekten temiz calisiyor bu alanda isinin ehli marketlerden biri
 
Geçen migrosta bir kapmayaya denk geldim, kızartmalar için ayçiçek kullanıyorum 4 lt 16 liraya aldım.
Önceki gün girdim, 16 tlye aldığım yağ 39 a satılıyor.
Şimdi aynı kampanyanın peşindeyim
Her şeyde böyle semtine göre fark yiyorsak aylık bin tl den fazlası uçup gidiyor desenize.
Gerçi restoran, cafe, sinema vb şeylerde diğer bölgelere göre uçuk olduğunu biliyordum ama markette zamlı birim fiyat aklıma gelmezdi.
 
kurumsal calisan marketler yapamaz fiyat farkini yani cagdas gros bunlar nereye gitseniz fiyat aynidir genelde
simdi bu ay migrosyan 16 liraya aldiniz o yagi 1 hafta 2 hafta sonra baska bir kurumsal markette ona yakin fiyatta tekrar bulursunuz
firmalar sirali olarak anlasir marketlerle
 

aslinda yazdiklarinizdan fazla müsrif bir durum cikmadi ama camasir makinesini 1400-1600 devire cikartin. suyu iyice atilsin.
ayrica eger pintiligi abartmak istiyorsaniz kalip sabun kullanabilirsiniz, helede beyazlarda ve nevresim/havlularda. rendeleyip bir bidona soldurun üstüne su ekleyin- yikamadan önce makinenin icine 1-1,5 yemek kasigi atin. hem daha saglikli hem asiri ucuz sivi deterjan elde etmis olursunuz.

bulasik makine tablari asiri sacma mesela. icine standart bulasik deterjani koyabilirsiniz. tuzu doluysa ayni sekilde temizliyor ve arada sifir fark oluyor. ben genelde standart deterjan kullaniyorum. ayda bir icine tab atiyorum.

düdüklü tencere kullanimi: ben pilav haric her (tencere) yemegimi düdüklüde pisiriyorum. bir 3 bir 6 litrelik düdüklüm var. suyu kettlede kaynatip (daha tasaruflu) düdüklüde pisirince kuru fasulye bile 20 dakikada pisiyor. etli firin yemeklerini bile ilk düdüklüye atiyorum (eti düdüklüde kaynatip (öldürmeden) firin tepsisine geciriyorum, etin suyundan sos yapinca hem tadi daha güzel oluyor hemde vitaminler icinde kaliyor. öyle 1 saat firinda pismesini bekleyemem :)

evin en soguk alani genelde penceri önü ve yanlaridir. kalin perdelerle camlari izole edebilirsiniz. amazon sitesinde termostat satiliyor. peteklerin üstüne yerlestirip (tam anlatamadim ama özelden foto atarim) derece ayari kuruluyor. ev belirlediginiz derecenin altina düsünce kombi yanmaya basliyor. böylece evde fazla dalgalanma olmuyor.

ayni sekilde musluklar icinde öyle bir alet var. onuda gönderim özelden. dus alirken cok faydali oluyor. tanzigi ayarliyor.

sifonun icine pet sisesi koyabilirsiniz - her cis yapmada 10 litre suya bence gerek yok. yani sifon cekilir ama 300ml cisi göndermek icin 10 litre biraz fazla.

aklima geldikce yazarim :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…