Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

Biz de iki kişiyiz haftada bir ancak çıkar ya dolabınız kısıtlı ya da mesleğinizden kaynaklı bilemedim :)
Bizde öyle mesela eşimin atıyorum 4 tane beyaz gömleği var ve hepsi kirli diyelim.. ve beyaz giymek istiyor .. aç şu makineyi diyor, mavi gömleğini giy diyorum ya da siyah giy beyaz giymek zorunda değilsin diyorum açmıyorum makineyi.. ctesiyi bekle diyorum mavi gömlek giyiyor ne oldu şimdi beyaz değilde mavi giysin ne olacak her dk makine açacak halim yok ozaman elek fat. önune geçemem ki
akşamları ışığı açar ben kapatırım 2 kişiiyiz zaten bir zahmet ışığı kapat lambaderi aç ne gerek var diye. tasarruf iiyi ama bzen pinti oldugumu dusunuyorm

Aylık 300-400 Lira mutfak masrafı yapan arkadaşlar peynir, zeytin de mi yemiyorsunuz, 35-40 liradan aşağı peynir, 25 liradan aşağı zeytin yok. Bir istanbul mu pahalı bu nedir anlamadım.

hangi marka alıyosunuz siz
mis ve dost marka ucuz oluyor normalde

Elektrik dağıtımını özel şirketler mi yapıyordu Türkiyede? Eskiden sadece TEDAŞ yapıyordu sanki. Bundan kaynaklıdır o zaman??? Özelleştirmenin sonu mu yani?
aslında evet. Çünkü özelleştirme ilk yapıldığında firmalar bu işi alabilmek için yüksek miktarda kredi çektiler ve bu krediler dolar üzerinden verildi.Ancak elektrik tahsilatı tl üzerinden yapılmaktadır .Ancak doların ani yükselmesi ve borsadaki dengesizlikten dolayı (örnek veriyorum) dolar karşılığı 8 milton tl olan bir kredi aldıysa şimdi geri ödemesi 13 milyon tl yi buldu ve firmalar bu parayı ödeyemiyor.BDDK da bankalara bu parayı tahsil et diyor.Bu nedenledir ki iki yılda toplamda %70 oranında elektriğe zam geldi ama aldığımız maaş zamları toplamda %20 bile etmedi.Elbette yaşadığınız yer de etkiliyor.Örneğin İstanbul da yaşayan biri ile Erzincan'da yaşayan biri aynı kW tüketime aynı miktarı ödemez.

Biz de iki kişiyiz haftada bir ancak çıkar ya dolabınız kısıtlı ya da mesleğinizden kaynaklı bilemedim :)
Gunluk disarda giydiklerimiz kirliye gidiyor. Ee hergn dus aliniyor ikinci gun evde giydiklerimzde kirliye gidince makine doluyo zaten 3 banyom var hergn 3 havlu cikiyor mutfaktaki havlu var.

eli maşalı

Yani bence öyle olmak en güzeli ama 15 dk lık program var bir de makinede elde yıkamak yerine öyle kısa birşey de yapılabilir.

Bir de bazı arkadaşlar A++++ olsa böyle olur demişler. Herşey son model evde hiç öyle bir düşük fatura görmedik yani...

Aylık 300-400 Lira mutfak masrafı yapan arkadaşlar peynir, zeytin de mi yemiyorsunuz, 35-40 liradan aşağı peynir, 25 liradan aşağı zeytin yok. Bir istanbul mu pahalı bu nedir anlamadım.
Vallaha canım oturupta bir kilo zeytini bir haftada yemiyoruz bir kalıp peyniride bir haftada yemiyoruz ona göre dilim dilim kesersin kahvaltı tabakalarına kahvaltı bittigi zman kapatirsin kapağını kaldirirsin buzdolabına illaha o peynir zeytin bitecek diye bir kural yok

Nihayet aklı başında bir açıklama!
Çok teşekkürler

Benimde a+++ onunla da ilgisi elbet var ama ben bunu kullanıma da bağlıyorum. hafta da 1 gün çm 1 gün bm 1 günde km açıyorum.. yani zaten bana çok yüksek rakamlar gelmesi beklenemez bence normal 90 civarı ödüyorum ben evde ışık dahi yanmıyor biizm. bence normal yani

Gunluk disarda giydiklerimiz kirliye gidiyor. Ee hergn dus aliniyor ikinci gun evde giydiklerimzde kirliye gidince makine doluyo zaten 3 banyom var hergn 3 havlu cikiyor mutfaktaki havlu var.
3 banyom var derken? Evde 3 banyo var iki kişisiniz her gün havlu mu kirletiyorsunuz 3 banyoda?
Günde 3 kere banyo yapıyorsunuz her banyodan sonra yeni havlu seti mi açıyorsunuz?

Anlayamadım...

Selam kızlar bana su faturası bu ay 54 gelmiş önceki aylar daha fazla geliyordu çözümü suyu biraz kısmakta buldum mutfağın vanasını biraz kıstım foş diye akmıyor şimdi market alışverişi genelde bittikçe alıyorum pazara gidiyorum sebze meyve genelde 60 70 arası tutuyor 3 kişiyiz market alışverişi de ihtiyaca yönelik genelde 100 tl falan tutar haftalık 200 tl mutfak masrafı oluyor eşim 7500 alıyor 2500 ev kredisi 300 öğrenim kredisi 300 elektrik su doğalgaz aidat arabanın masrsfı falan derlen geriye birler kalmıyor bugüne şükür

Ben alış verişind
3 banyom var derken? Evde 3 banyo var iki kişisiniz her gün havlu mu kirletiyorsunuz 3 banyoda?
Günde 3 kere banyo yapıyorsunuz her banyodan sonra yeni havlu seti mi açıyorsunuz?

Anlayamadım...
Beyni yandı kadının

Asıl ben merak ettim siz nerden alışveriş yapıyorsunuz? Sırf 5 kg et 300 tl tutar burda. Yağlar da 100 tl tutsa bir de üstüne zeytin alınır belki. Bunca şey 450 tl nasıl olabilir?

Konuya mudahil oldum kusura bakma , sirke mevzusu 20 yillik mevzu , 20 sene once cikmisti sebzeyi sirkede yikayin temizlenir diye
Sonra bir kac sene once pek cok doktor aciklama yapti , olur mu oyle sey sirkenin boyle bir fonksiyonu yok diye
20 sene once sirkede bekletirdik son bir kac senedir yapmiyorum son okuduklarimdan sonra

Toplum olarak çok ilginç bir hal almışız, bu ürünlerin fiyatlarının bu kadar yüksek olması kimseyi rahatsız etmemiş.

Tasarruf yapmayan kadınlarla takmak yerine, zamların nedeni sorgulansa keşke.

Birde şunu söyleyeyim, kurbanı kesip etini bir sene yemek için dolaba doldurmak nedir allah aşkına, utanmıyor musunuz bundan???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…