- 19 Mart 2019
- 8.469
- 29.050
- 468
- Konu Sahibi 1155gecesesleri
-
Bizde öyle mesela eşimin atıyorum 4 tane beyaz gömleği var ve hepsi kirli diyelim.. ve beyaz giymek istiyor .. aç şu makineyi diyor, mavi gömleğini giy diyorum ya da siyah giy beyaz giymek zorunda değilsin diyorumBiz de iki kişiyiz haftada bir ancak çıkar ya dolabınız kısıtlı ya da mesleğinizden kaynaklı bilemedim :)
Aylık 300-400 Lira mutfak masrafı yapan arkadaşlar peynir, zeytin de mi yemiyorsunuz, 35-40 liradan aşağı peynir, 25 liradan aşağı zeytin yok. Bir istanbul mu pahalı bu nedir anlamadım.
aslında evet. Çünkü özelleştirme ilk yapıldığında firmalar bu işi alabilmek için yüksek miktarda kredi çektiler ve bu krediler dolar üzerinden verildi.Ancak elektrik tahsilatı tl üzerinden yapılmaktadır .Ancak doların ani yükselmesi ve borsadaki dengesizlikten dolayı (örnek veriyorum) dolar karşılığı 8 milton tl olan bir kredi aldıysa şimdi geri ödemesi 13 milyon tl yi buldu ve firmalar bu parayı ödeyemiyor.BDDK da bankalara bu parayı tahsil et diyor.Bu nedenledir ki iki yılda toplamda %70 oranında elektriğe zam geldi ama aldığımız maaş zamları toplamda %20 bile etmedi.Elbette yaşadığınız yer de etkiliyor.Örneğin İstanbul da yaşayan biri ile Erzincan'da yaşayan biri aynı kW tüketime aynı miktarı ödemez.Elektrik dağıtımını özel şirketler mi yapıyordu Türkiyede? Eskiden sadece TEDAŞ yapıyordu sanki. Bundan kaynaklıdır o zaman??? Özelleştirmenin sonu mu yani?
Gunluk disarda giydiklerimiz kirliye gidiyor. Ee hergn dus aliniyor ikinci gun evde giydiklerimzde kirliye gidince makine doluyo zaten 3 banyom var hergn 3 havlu cikiyor mutfaktaki havlu var.Biz de iki kişiyiz haftada bir ancak çıkar ya dolabınız kısıtlı ya da mesleğinizden kaynaklı bilemedim :)
Bizde öyle mesela eşimin atıyorum 4 tane beyaz gömleği var ve hepsi kirli diyelim.. ve beyaz giymek istiyor .. aç şu makineyi diyor, mavi gömleğini giy diyorum ya da siyah giy beyaz giymek zorunda değilsin diyorumaçmıyorum makineyi.. ctesiyi bekle diyorum mavi gömlek giyiyor ne oldu şimdi beyaz değilde mavi giysin ne olacak her dk makine açacak halim yok ozaman elek fat. önune geçemem ki
akşamları ışığı açar ben kapatırım 2 kişiiyiz zaten bir zahmet ışığı kapat lambaderi aç ne gerek var diye. tasarruf iiyi ama bzen pinti oldugumu dusunuyorm
Vallaha canım oturupta bir kilo zeytini bir haftada yemiyoruz bir kalıp peyniride bir haftada yemiyoruz ona göre dilim dilim kesersin kahvaltı tabakalarına kahvaltı bittigi zman kapatirsin kapağını kaldirirsin buzdolabına illaha o peynir zeytin bitecek diye bir kural yokAylık 300-400 Lira mutfak masrafı yapan arkadaşlar peynir, zeytin de mi yemiyorsunuz, 35-40 liradan aşağı peynir, 25 liradan aşağı zeytin yok. Bir istanbul mu pahalı bu nedir anlamadım.
Nihayet aklı başında bir açıklama!aslında evet. Çünkü özelleştirme ilk yapıldığında firmalar bu işi alabilmek için yüksek miktarda kredi çektiler ve bu krediler dolar üzerinden verildi.Ancak elektrik tahsilatı tl üzerinden yapılmaktadır .Ancak doların ani yükselmesi ve borsadaki dengesizlikten dolayı (örnek veriyorum) dolar karşılığı 8 milton tl olan bir kredi aldıysa şimdi geri ödemesi 13 milyon tl yi buldu ve firmalar bu parayı ödeyemiyor.BDDK da bankalara bu parayı tahsil et diyor.Bu nedenledir ki iki yılda toplamda %70 oranında elektriğe zam geldi ama aldığımız maaş zamları toplamda %20 bile etmedi.Elbette yaşadığınız yer de etkiliyor.Örneğin İstanbul da yaşayan biri ile Erzincan'da yaşayan biri aynı kW tüketime aynı miktarı ödemez.
Gunluk disarda giydiklerimiz kirliye gidiyor. Ee hergn dus aliniyor ikinci gun evde giydiklerimzde kirliye gidince makine doluyo zaten 3 banyom var hergn 3 havlu cikiyor mutfaktaki havlu var.
Benimde a+++ onunla da ilgisi elbet var ama ben bunu kullanıma da bağlıyorum. hafta da 1 gün çm 1 gün bm 1 günde km açıyorum.. yani zaten bana çok yüksek rakamlar gelmesi beklenemez bence normal 90 civarı ödüyorum ben evde ışık dahi yanmıyor biizm. bence normal yanieli maşalı
Yani bence öyle olmak en güzeli ama 15 dk lık program var bir de makinede elde yıkamak yerine öyle kısa birşey de yapılabilir.
Bir de bazı arkadaşlar A++++ olsa böyle olur demişler. Herşey son model evde hiç öyle bir düşük fatura görmedik yani...
işte bende dedim ya ne ile alakalıdır acaba diye bilmediğimden sordumYa köydeki kişiye ne diye 400 geliyor bunu nasıl açıklıyoruz??
Güzel bir konu oldu amabu konuda iyice altın gününe döndü
pasta börek getirin bari
3 banyom var derken? Evde 3 banyo var iki kişisiniz her gün havlu mu kirletiyorsunuz 3 banyoda?Gunluk disarda giydiklerimiz kirliye gidiyor. Ee hergn dus aliniyor ikinci gun evde giydiklerimzde kirliye gidince makine doluyo zaten 3 banyom var hergn 3 havlu cikiyor mutfaktaki havlu var.
Beyni yandı kadının3 banyom var derken? Evde 3 banyo var iki kişisiniz her gün havlu mu kirletiyorsunuz 3 banyoda?
Günde 3 kere banyo yapıyorsunuz her banyodan sonra yeni havlu seti mi açıyorsunuz?
Anlayamadım...
Asıl ben merak ettim siz nerden alışveriş yapıyorsunuz? Sırf 5 kg et 300 tl tutar burda. Yağlar da 100 tl tutsa bir de üstüne zeytin alınır belki. Bunca şey 450 tl nasıl olabilir?Bir kac eksik icin girip 650 tl mi odediniz
Düsüp bayilacagim. Alisverisi nerden yapiyorsunuz?
Ben de dun 2.5 kg donuk dogranmis sogan
2.5 kg garnitur
2.5 kg brokoli
2.5 kg taze fasulye
3 lt zeytinyagi
1 kg tereyagi
Buyuk bi salca kgsini bilmiyorum tam
3 kg kiyma
2 kg sotelik et
2.5 kg kirmizi mercimek
2.5 kg pirinc
5 kg makarna
2.5 kg nohut
1 kg kabuklu ceviz
3 avokado
3 kg zeytin aldım.
450 tl odedim
Bir cogu kisi cikartir.
Yani Türkçe'yi tasarruflu kullanmamış anlamk güç olduBen alış verişind
Beyni yandı kadının
Konuya mudahil oldum kusura bakma , sirke mevzusu 20 yillik mevzu , 20 sene once cikmisti sebzeyi sirkede yikayin temizlenir diyeSirkede bekletmenin temizleyeceğini öğrendik son yıllarda, bazen sirke ile karbonatta koyuyorum meyveleri yıkarken özellikle, çünkü elmaların üzerindeki o mum gibi tabaka çıkmıyor, sirke aktifleştiriyorsa nasıl temizleyeceğiz meyve ve sebzeleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?