• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

Bende aylık 400 tl mutfak alışverişi yapıyorum.
Mesela her ay salça almıyorum çünkü büyük alıyorum ya da her ay yağ almıyorum teneke yağlardan alıyorum. kurbandan kalan etler var hala mesela et sürekli almam. Balık 2 hafta da 1 alıyorum. Çupra tanesi 8 lira 2kişiyiz . şeker mesela misafir olmadığı sürece kullanılmaz kek vs için kullanırsam azalıyor oda her gün kek poğaça yapmıyoruz çalışıyorum sonuçta kekle börekle uğraşamam:KK70: kayınvalidem kışlık hep malzeme hazırlar dondurucum ağzına kadar doludur bamya idi fasulye idi bezelye idi bunları hiç almam hepsi var. kahvaltı hafta da 1 gün evde yapıyoruz ne kadar azalabilir :) Yoğurt kayınvalidem yapıyor mayalıyor para verip mrket yoğurdu asla almam :)
dolu dolu yiyoruz ve hafta da 3 gün falan biz evde yemek yiyoruz onun haricinde hep kv ve annemdeyim. 400 tl bize her ay yetiyor hatta artıyor markete çıkmadığımız zaman dahi oluyor, inanın :)
Böyle olursa tabii 400 normal. Masrafınız yok ki.

Mesela her ay salça almıyorum çünkü büyük alıyorum ya da her ay yağ almıyorum teneke yağlardan alıyorum. kurbandan kalan etler var hala mesela et sürekli almam. Balık 2 hafta da 1 alıyorum. Çupra tanesi 8 lira 2kişiyiz . şeker mesela misafir olmadığı sürece kullanılmaz kek vs için kullanırsam azalıyor oda her gün kek poğaça yapmıyoruz çalışıyorum sonuçta kekle börekle uğraşamam:KK70: kayınvalidem kışlık hep malzeme hazırlar dondurucum ağzına kadar doludur bamya idi fasulye idi bezelye idi bunları hiç almam hepsi var. kahvaltı hafta da 1 gün evde yapıyoruz ne kadar azalabilir :) Yoğurt kayınvalidem yapıyor mayalıyor para verip mrket yoğurdu asla almam :)
dolu dolu yiyoruz ve hafta da 3 gün falan biz evde yemek yiyoruz onun haricinde hep kv ve annemdeyim. 400 tl bize her ay yetiyor hatta artıyor markete çıkmadığımız zaman dahi oluyor, inanın :)
İyi de size çok yardım geliyormuş.
Benim söylediğim un, yağ, şeker değil ki zaten..
Hem yardım geliyor, hem evde yemiyorsunuz.
400 değil, az daha kissaniz 200 bile yeter bence 😊😊

ilden ile su fiyatları değişik olabiliyor elektrik de belki öyledir bilemem ama mesleğimden dolayı tayinciyim ülkenin en kuzeyinde de batısında da su faturam 50 yi geçmedi elektriğim 100 ü geçmedi, şimdi ankaradayım yine aynı. eltim köyde oturuyor elektrik faturası 400 gelmişti, 200ün altında da gelmez, fakir semt zengin semt farkı sanmıyorum.
siz daha çok biliyorsunuz tabiki bu konuda
demek ki onla da ilgisi yokmuş
neyle alakalı o zaman acaba

Gerçekten en iyisini 400 liraya almak çok uçuk geliyor bana da.
Organik yumurtanın tanesi olmuş 1,5 lira.
Organik sütün kilosu 8,5 lira.
Zeytin yağı, tereyağ, kuzu eti, balığı, cevizi, hurması.
Bunlar bizim çocuk için aldiklarimiz, yarısını saymadım bile daha.
Sırf bunları alsak 400 tutar da bir ay yetmez bile...
Daha sabah kasaba uğradım aylık birşeyler almak için. Hesabı öderken bu 400-500 TL' ler geldi, nasıl oluyoru bir daha sordum kendime.

Hele birde evde çocuk varsa, kendini bir kenara koyup onlar için alman gerekiyor, herkes de imkanı dahilinde yapıyor bunu tabi ki.

Böyle olursa tabii 400 normal. Masrafınız yok ki.
Mesela bu ay maaşımız yattı, markete çıkmadık çünkü dolapta dondurucuda ağzına kadar dolu.
ve inanın mesela kahvaltı için ayıptır söylemesi sadece pazar günleri evde yediğimiz için eşim kahvaltıya cok önem verir, sucuğundan pastırmasına herşey masa da olsun ister ve hepsi var dolapta.
Gerek duymadık bu ay çıkmaya onun yerine üzerine ekleyip çeyrek aldık kenara koyduk.
Yani yetiyor ama benim en büyük şansım kv bütün kışlıklarımı yapar koyar dondurucuma

Mesela bu ay maaşımız yattı, markete çıkmadık çünkü dolapta dondurucuda ağzına kadar dolu.
ve inanın mesela kahvaltı için ayıptır söylemesi sadece pazar günleri evde yediğimiz için eşim kahvaltıya cok önem verir, sucuğundan pastırmasına herşey masa da olsun ister ve hepsi var dolapta.
Gerek duymadık bu ay çıkmaya onun yerine üzerine ekleyip çeyrek aldık kenara koyduk.
Yani yetiyor ama benim en büyük şansım kv bütün kışlıklarımı yapar koyar dondurucuma
Size 400 bile çok.

Kurutma makinaları çok elektrik harcıyor, geçen sene almayı düşündüm ama vazgeçtim. Kışın biraz zorluyor kurutmak ama idare ediyoruz kuruyana Kadar balkonda asılı duruyorlar biraz nemi gidince eve alıyorum falan.
hayır harcamıyor enerji seviyesine dikkat ederek alırsanız A++ benimki fatura en fazla 10 - 15 tl artmıştır büyük rahatlık kurutma

Yağ,un,salça,pirinç,bulgur,düğü gibi yiyecekleri hep büyük alıyoruz biz.Kilo/brm fiyati büyük ürünlerde daha uygun oluyor.Yazın sonunda uyguna düşen meyveleri,sebzeleri derin dondurucuya atıyoruz.Ayni şekilde kuru fasulye,taze fasulye,bakla gibi bakliyatlar da derin dondurucuda.Kurbanda etin çoğu dağıtılıyor bizde ama yine de haftada bir gün et,köfte yiyecek kadar dolapta var(Çok et yiyen bir aile de değiliz yılın yarısına yetiyor)
Annemin yaptikları bunlar ve hep indirimleri de takip ederiz.Şimdi her mahallede olan uygun fiyatları meşhur marketlerden alışveriş yapıyoruz.
Eminim bunlari her kadin/aile yapiyordur ama olsun küçük de olsa bir fikir vermis olurum diye yazdım.

Yoo, abartan ben değilim sadece zam zam zam;)
Evde ısınmamız doğalgaz, 2 kişilik bir aileden farkımız yok çünkü çocukların elektrikle işi yok.
Haftada 4 kere çamaşır ve kurutma, 1 gün ütü ve süpürge, her gün bulaşık çalışıyor.
Diğer süpürgem şarjlı, 3 güne falan bitiyor.
Bir de 24 saat tv açık ışığından faydalanmak için o kadar.
Herkesin evinde ne varsa bende de o.
Hatta daha az olması gerekir çünkü akşam 10 dan sonra evde elektrik Namına çalışan tek şey tv ve bizlerin şarj aletleri.
Daha önce de yazmıştım. Yazın elektrik faturamız 500 küsür geldi. Ben tüm apartmana böyle geliyor sanıyordum. Hava cehennem sıcağı çünkü klimasız nefes alınmıyor. Bir gün denk geldi faturalar toplu halde apartman girişindeyken bir göz attım ki ne göreyim 50-60 tl gelenler var. Kışın da aynı şekilde. Doğalgaz olmadığından klima ile ısınmak zorundayız. Çocuklu ailelere 50 lira fatura gelmiş. O sabiler kat kat giyinip battaniye altında oturuyor kesin. Valla evde 3 klima varken tasarruf yapacağım diye çocukları yazın sıcaktan kışın soğuktan heder edemem. Bu yüzden çalışıyorum.

Eğer hergün çerezlerini, süt, meyvelerini veremeyeceksem hiç çalışmayayım daha iyi. Mutlaka düşük fatura ödeyen, mutfak masrafı az olan vardır ama buzdolabının doluluğu bile göreceli. Buzluğu kurban etiyle doldurunca ve tüm yıl onu yeyince çocuklar düzgün beslenmiş olmuyor. Ayrıca o kurban etinin sadece 1 kilo kadarını sevaptır tadına bakalım diye evime alırım ben. Gerisi eve hiç gelmeden ihtiyaç sahiplerine gider. Artık kurban kesmenin de amacı buzluk doldurmak oldu.

İyi de size çok yardım geliyormuş.
Benim söylediğim un, yağ, şeker değil ki zaten..
Hem yardım geliyor, hem evde yemiyorsunuz.
400 değil, az daha kissaniz 200 bile yeter bence 😊😊
Evet öyle biraz :)
Ama mesela marketlerde ki indirimleri çok takip ederim ya da n11, hepsi burada gibi.. Örneğin koroplast çöp poşeti atıyorum 15 tl, cook diye bir marka var 11-12 tl. gidipte koroplast almam mesela :D sonuçta poşet yani :D
ya da tuvalet kağıdı atıyorum x marka 30 tl diğer bir marka 25 tl giderim 25 olanı alırım sonuçta popo siliyoruz :D

ama marka takıntısı olup aaa tuvalet kağıdı familia olmaz sa olmaz diyenlerden değilim :D tuvalet kağıdı la alt tarafı :D

siz daha çok biliyorsunuz tabiki bu konuda
demek ki onla da ilgisi yokmuş
neyle alakalı o zaman acaba
Ben de merak ediyorum bir insana nasıl 400 fatura gelir, nerede fark var, kullanılan elektrikli aletlerin enerji tasarrufu mu farkediyor.hadi 150 ye kadar da normal de 150 üstü çekirdek bi aile için ben anlayamıyorum.

Ama o zmn toplam gida masrafiniz 400 lira olmuyorki
Kv dondurucu destegi var yogurt var ailelerde yenilen yemekler var.
400 lirayi kislik hic birsey olmadigini yogurt verilmedigini kimseye gitmediginiz zamani dusunerek degerlendirmelisiniz

Benim de çift cephe 4 odam var . hol mutfak banyo
hol hariç her yer yanıyor. ve hiç kapanmıyor. Bilemiyorum belki de ara kat olduğumdan dolayı hem üst hem alt yanıyor ama öyle düşüklerde yakmam kışın. atıyorum maksimum değer 50 ise benim hep 40-45 arasında olur.
900 tl bir doğalgaz faturası için çokkkk çok fazlaa .. 500 okey ama 900 lira nedir ev kirası mutlaka bir hata olmalı.
Bilmiyorum binanın kaç yıllık olduğu ile falan da alakalı olabilir. ama hem güney cephe hemde kuzeye bakan odalarım var ve hepsi alev alev ona rağmen maksimum 2 kış ödediğim fatura 350yi geçmedi
Ev büyükse normal bence. Bundan dört sene önce İstanbul’da dubleks ev için 600 tl fatura ödüyordum. Ama gerçekten ısınıyordu ev. İnçe kıyafetlerle çorapsız rahat ediyordu bizim çocuklar.

Eşimle ikimiz çalışıyoruz ama her akşam evde yemek yiyoruz, cumartesiden hafta içi ne yemek yapacağıma karar veririm, ona göre cumartesiden pazar alışverişimi yaparım, yemekler için ne lazımsa onu alırım, patates soğan azaldıysa onları tamamlarım. kahvaltılıklarım genelde 1 haftalık alırım ama eksildikçe tamamlarım, her şeyin bitme süresi aynı değil. daha doğrusu ben her şeyimi azaldıkça takviye yapıyorum. sadece pazar alışverişi yaptığım gün belli.
kuru gıdaları hep 1 kgluk alıyorum. her zaman her şeyi bitmesine az kala yedeklerim, eğer bu şekilde yaparsanız her şey sıfırlanmamış olur.

Back