- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.649
- 548
- 40
- Konu Sahibi 1155gecesesleri
-
Her ay değil zaten kuzumm.. Et tavuk aldığımız zaman bu rakamları görüyoruz.. onun haricinde sebze meyve kahvaltılık alındığında 200-250 tl bandında. et ve tavuk olunca iş değişiyor. ama şuan da kurbandan kalan etlerim var 2-3 aydır et falan almıyorum sadece alırsam tavuk. evde yiyeceğimiz zamanlarda.Ama o zmn toplam gida masrafiniz 400 lira olmuyorki
Kv dondurucu destegi var yogurt var ailelerde yenilen yemekler var.
400 lirayi kislik hic birsey olmadigini yogurt verilmedigini kimseye gitmediginiz zamani dusunerek degerlendirmelisiniz
aynen rahatlığına değer yıka kurut kaldır mis gibiKesinlikle benim de önceden olan elk.fat. 60 geliyorsa kurutmadan sonra 80e çıktı mesela gibi.. afaki rakam kullanıyorum
Ben ailelerden uzakta yasıyorum. 4 kişilik bir aileyiz. 7 gün 24 saat 3 öğün yemek yaparım. Şu anda 2 öğün. Nadiren dışarıda yeriz. Eee ona göre masrafım var. Ona göre elektrik su doğalgaz harcıyorum. Artık evde küçük çocuk da yok,hepimiz iri boğaz ız. Her odamız kullanılıyor, mecburen ısıtmamız gerekiyor.Mesela bu ay maaşımız yattı, markete çıkmadık çünkü dolapta dondurucuda ağzına kadar dolu.
ve inanın mesela kahvaltı için ayıptır söylemesi sadece pazar günleri evde yediğimiz için eşim kahvaltıya cok önem verir, sucuğundan pastırmasına herşey masa da olsun ister ve hepsi var dolapta.
Gerek duymadık bu ay çıkmaya onun yerine üzerine ekleyip çeyrek aldık kenara koyduk.
Yani yetiyor ama benim en büyük şansım kv bütün kışlıklarımı yapar koyar dondurucuma
Benim de üst katım dubleks onlar da 450 ödüyorlar mesela 500e kadar anlarım ama 900 cok değil miEv büyükse normal bence. Bundan dört sene önce İstanbul’da dubleks ev için 600 tl fatura ödüyordum. Ama gerçekten ısınıyordu ev. İnçe kıyafetlerle çorapsız rahat ediyordu bizim çocuklar.
Doğrudur, inanırım arkadaşım .. Bir şey diyemiyorumBen ailelerden uzakta yasıyorum. 4 kişilik bir aileyiz. 7 gün 24 saat 3 öğün yemek yaparım. Şu anda 2 öğün. Nadiren dışarıda yeriz. Eee ona göre masrafım var. Ona göre elektrik su doğalgaz harcıyorum. Artık evde küçük çocuk da yok,hepimiz iri boğaz ız. Her odamız kullanılıyor, mecburen ısıtmamız gerekiyor.
Evde 3 erkek işte ayrı giyiyorlar, akşam ayrı giyiyorlar. Günde en az 6 çift çorap çıkıyor. Ütüleri de çabası.
Keşke evde olsam faturayı çeker gönderirdim sizeama inanın tam söylediğim rakam 86-90 hep böyle
Bana da 120 TL den aşağı gelmiyor elektrik faturası, iki kişiyiz evde bide.. 180 civarı geliyordu, fırında tasarrufa gittim, daha da düşüremiyorum valla.hangi şehir orası oraya taşınıcam:))
en son 130 geldi elektrik her gün evde süpürmüyorum.
geçen ay iyi gelmiş bizimde her ay o şekilde işteO zaman size şunu takdim edeyim. Zira bu ay dengeler şaşabilir..
Biri Ekim ayı ödenen, diğeri Kasım ayı gelen..
Bu arada evimde uzun zamandır B sınıfı kurutma makinem var, ama hep faturam normal şekilde geldi. Gecikme bedeli de olamaz zaten otomatik ödeme talimatlı..
Bu ay faturam 130,şimdi daha da yükselecek doğal gaz yanmaya başladıO zaman size şunu takdim edeyim. Zira bu ay dengeler şaşabilir..
Bu arada evimde uzun zamandır B sınıfı kurutma makinem var, ama hep faturam normal şekilde geldi. Gecikme bedeli de olamaz zaten otomatik ödeme talimatlı..
Elektrik dağıtımını özel şirketler mi yapıyordu Türkiyede? Eskiden sadece TEDAŞ yapıyordu sanki. Bundan kaynaklıdır o zaman??? Özelleştirmenin sonu mu yani?O zaman size şunu takdim edeyim. Zira bu ay dengeler şaşabilir..
Biz de iki kişiyiz haftada bir ancak çıkar ya dolabınız kısıtlı ya da mesleğinizden kaynaklı bilemedim :)Kizlar haftada 1 makine nasil acmayi basariyorsunuz? Ben de hergn camasir, kurutma ve bulasik aciliyor. Hergn evibsupururum. Ocagim elektrikli. 160 170 gelir her ay. Ama bizdemi anormallik var 2 kisiyiz. Camasirlari koyu orta ve beyaz olarak uce ayirarak yikiyorum ve hergn renkli cikiyor 9kg makineye
Her ay değil zaten kuzumm.. Et tavuk aldığımız zaman bu rakamları görüyoruz.. onun haricinde sebze meyve kahvaltılık alındığında 200-250 tl bandında. et ve tavuk olunca iş değişiyor. ama şuan da kurbandan kalan etlerim var 2-3 aydır et falan almıyorum sadece alırsam tavuk. evde yiyeceğimiz zamanlarda.
zaten dediğim gibi haftanın 3-4 günü evdeyiz.
Hafta da net 2 gün kv 1 günde annemde yiyoruz.
Ben ctesi günleri açıyorum sadece.. eşim bu durumdan cok şikayetçi olsa da açmıyorum :)Kizlar haftada 1 makine nasil acmayi basariyorsunuz? Ben de hergn camasir, kurutma ve bulasik aciliyor. Hergn evibsupururum. Ocagim elektrikli. 160 170 gelir her ay. Ama bizdemi anormallik var 2 kisiyiz. Camasirlari koyu orta ve beyaz olarak uce ayirarak yikiyorum ve hergn renkli cikiyor 9kg makineye
Kizlar haftada 1 makine nasil acmayi basariyorsunuz? Ben de hergn camasir, kurutma ve bulasik aciliyor. Hergn evibsupururum. Ocagim elektrikli. 160 170 gelir her ay. Ama bizdemi anormallik var 2 kisiyiz. Camasirlari koyu orta ve beyaz olarak uce ayirarak yikiyorum ve hergn renkli cikiyor 9kg makineye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?