Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

Yani herkese 200 TL elektrik faturası geliyor sizin yarı yarıya kaçak mı kullanıyorsun bacım? hahha

doğum iznindeyken tek maaş geçiniyorduk eşim 4bin alıyor 2200 ev için ödeme yapıyoruz, faturalar ihtiyaçlar derken cebimde az da olsa harçlığım da kalıyordu.2 çocuğum var ve mutfak alışverişinde en iyisini alırım belli markalar, yani gidip en ucuzunu da almam ama çok şükür yetiyordu.

Artik pazarlarda cok uygun degil malesef aynn dusunceniz mantıkli
Aksma pazarı yapın, yarı yarıya düşüyor emin olun fiyatlar.
400 liraya bir ayı nasıl geçiriyorsunuz..
Süt, peynir, yoğurt, meyve, et, ceviz, balık..
Ve daha sayamadığım bir sürü şey
Karın doyuyor da, nasıl doyuyor o önemli..

1,5 yaşında kızınız varmis, Allah bağışlasın.
400 liraya nasıl 3 kişilik aile besleniyor, şaşırıyorum

Yani herkese 200 TL elektrik faturası geliyor sizin yarı yarıya kaçak mı kullanıyorsun bacım? hahha
Bence biz kaçak kullanmıyoruz sizin apartmanda var bir sorun kaçak kullananlar sizin faturaya yansıyor herkez oo 200 elktirkle ne yapiyor yeminle merak de etmiyor o rakamları duyunca bak sağ gözüm sol gözüme kaydı bak

Bence biz kaçak kullanmıyoruz sizin apartmanda var bir sorun kaçak kullananlar sizin faturaya yansıyor herkez oo 200 elktirkle ne yapiyor yeminle merak de etmiyor o rakamları duyunca bak sağ gözüm sol gözüme kaydı bak
Ailemin evine, eşimin ailesinin evine de 200 220 TL geliyor bu insanlar emekli 60 yaş üstü insanlar. Evde parti vermedikleri kesin. Aacaba muhit muhit mi değişiyor? Daha fakir bölgelere daha az mı gidiyor acaba fatura? Sizin faturada kw saat fiyatı kaç görünüyor? Faturanın sadece fiyatlandırma bölümünü foto atsanız görsek?

1 kızınız var. Eşiniz evde yemiyor kızınızla kendinize kadar yapıyorsunuz, ama dolap hep boş doğru mu anladım?

Gerçekten ortada bir terslik var. Biz de çekirdek aileyiz eşim bu ara sürekli mesaide ben artık pazara eşimi gönderince en fazla 3 çeşit sebze 3 çeşit meyve sipariş veriyorum ki kalıyor çöpe gidiyor diye.

Lazım olunca da marketten taneyle alıp çok bakınmadan kaçıyorum artık..
Zaten akşam 3-4 çeşit yemek yapmam. Çok yemek istemiyorum..

Mesela 1kg taze fasulyeyi ayıklayıp bıraktım haftasonu bir akşam 2 günlük yemek yaparım diye. Şimdi unuttuğumu farkettim. Akşam gidince ya yemeğini yapacağım ya da biraz kavurup buzluğa atacağım sonra yapmak için.

Siz marketten dondurulmuş gıdalara mı yöneliyorsunuz acaba? Marketler gerçekten çok pahalı..

Çalışıyorsanız buzluğunuzda evde yapılmış mantı, haşlanmış nohut kurufasulye, sigara veya başka çeşit börek, yaprak sarma, içli köfte gibi şeyler olmalı illa ki..

Benim bu ay elektrik faturam 220 tl geldi, nasıl su ve elektrik 100 lira olur yahu?
Biz de kendimizi prize takmıyoruz ki...
400/500 de aylık mutfak harcamasıymış
ilçeden ilçeye ilden ile değişiyormuş elektrik su fiyatları
ben 70 tl su öderken izmir in küçük ilçesinde yaşayan kardeşim 40 tl falan ödüyordur muhtemelen
İstanbul un merkezi sayılan ilçesindeyim uçuk elektrik faturası

Canım kıyamam nasıl da merak etti dur bakalım atayım sana oturduğum yer fakir bir muhit değil Ankara Keçiören

Sanırım öyle.
Yabanelma verdiği örneklerle bunu anlatmış oldu.
Herhalde evlerin metrekare birim fiyatına göre elektrik birim saati de değişiyor.
Habire bindiriyorlar gizli gizli, hayrolsun sonumuz.

Elektrik faturası yüksek gelen arkadaşlar mutlaka kullandığınız cihazlardandır eski model bir tv ve buzdolabı aşırı derecede elektrik harcıyor benim tüm beyaz eşyam a+++ o yüzden az gelir 60 70 bandında, 200 tl gerçekten yüksek geldi bana hem de büyükşehirde yaşıyorum

Geçen ay 88₺ gelmişti. Dün gelen fatura 120₺

Ve işin komiği son 1 aydır oğlum kreşe başladığı için akşam 8' e kadar tek çalışan şey buzdolabı..

Kaçak kullanım değil, ama zam adı altında legal ve belgeli kaçakçılık olduğu bir gerçek..

Son düzenleme:
Ve herşeyin en iyisi alınıyor,biz alış verişi bilmiyoruz onu anladım bu konudan.

:)
Geçen yıl 100 tl ile neler alabildiğinizi ve şuan neler alabildiğinizi yazarsanız, nasıl ülke ile alakası olup olmadığınızı anlarsınız.
Bas bas bağırıyorum herkesin yemek alışkanlığı farklıdır diye ama asgari ücretle geçinen bir ailenin sağlıklı besmenemeyeceği konusunda hemfikiriz değil mi?
Benim gıdaya çok harcıyor olmam, ihtiyaçlarımızın birim fiyatlarının tavan yapmasıdır, lüks değildir.

Ve herşeyin en iyisi alınıyor,biz alış verişi bilmiyoruz onu anladım bu konudan.
Gerçekten en iyisini 400 liraya almak çok uçuk geliyor bana da.
Organik yumurtanın tanesi olmuş 1,5 lira.
Organik sütün kilosu 8,5 lira.
Zeytin yağı, tereyağ, kuzu eti, balığı, cevizi, hurması.
Bunlar bizim çocuk için aldiklarimiz, yarısını saymadım bile daha.
Sırf bunları alsak 400 tutar da bir ay yetmez bile...

Ben de tam bunu düsünüyordum.Yazilanlardan anlasilan da o.
ilden ile su fiyatları değişik olabiliyor elektrik de belki öyledir bilemem ama mesleğimden dolayı tayinciyim ülkenin en kuzeyinde de batısında da su faturam 50 yi geçmedi elektriğim 100 ü geçmedi, şimdi ankaradayım yine aynı. eltim köyde oturuyor elektrik faturası 400 gelmişti, 200ün altında da gelmez, fakir semt zengin semt farkı sanmıyorum.

Bende aylık 400 tl mutfak alışverişi yapıyorum.
Mesela her ay salça almıyorum çünkü büyük alıyorum ya da her ay yağ almıyorum teneke yağlardan alıyorum. kurbandan kalan etler var hala mesela et sürekli almam. Balık 2 hafta da 1 alıyorum. Çupra tanesi 8 lira 2kişiyiz . şeker mesela misafir olmadığı sürece kullanılmaz kek vs için kullanırsam azalıyor oda her gün kek poğaça yapmıyoruz çalışıyorum sonuçta kekle börekle uğraşamam kayınvalidem kışlık hep malzeme hazırlar dondurucum ağzına kadar doludur bamya idi fasulye idi bezelye idi bunları hiç almam hepsi var. kahvaltı hafta da 1 gün evde yapıyoruz ne kadar azalabilir :) Yoğurt kayınvalidem yapıyor mayalıyor para verip mrket yoğurdu asla almam :)
dolu dolu yiyoruz ve hafta da 3 gün falan biz evde yemek yiyoruz onun haricinde hep kv ve annemdeyim. 400 tl bize her ay yetiyor hatta artıyor markete çıkmadığımız zaman dahi oluyor, inanın :)

kızlar hangi marketlerden alışveriş yapıyorsunuz onları da yazsanız keşke
Evde herşeyim olmasına rağmen indirimdeki ürünleri takip ederim indirim de olanlardan birer yedek alır koyarım. Böylece indirimleri takip etmek daha kolay oluyor.
Mesela pastörize sütüm bitmişti genelde bitmeden alirim A101 de indirimden uç kusur TL ye 3 tane aldirdim eşime bittikce ya da bitmeye yakin ekliyorum. Bunun gibi sadece indirimde ne varsa liste yapıp eşime verdim onları aldı. İndirim nerdeyse oradan alirim. Migros 101 bim vb.
Her hafta pazara gideriz. Pazar alisverisimiz yüz yüzelli arası tutar. 4 kişilik bir aileyiz. Yani sadece pazar 600 civarı tutuyor. Açıktan sut alır yogurdumu kendim yaparım. Hem doğal hem ekonomik oluyor. Bunun bali var peyniri var cevizi var var da var.
2 yıl önce aldığım şeylerin etiket fiyatını bile bilmezdim. Hey gidi günler hey...

heh sabahtan beri bende bunu diyecektim a+++ önemli benim bm harici hepsi bu şekilde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…