Merhaba hanımlar benim bir kızım var orta gelirli bir aileyiz benim sıkıntım mutfakk giderlerim eve yaptıgım alışveriş bir hafta gidiyor (eşimde evde yemek yemez) bu yüzden cok cabuk dolabım boşalıyor ani misafirim gelse ikram edicek birsey bulamıyorum be utanıyorum bazen yetiştiemiyoruz maalesef acaba yanlış yaptıgım birseymi var hep özenirim mutfagı her daim dolu olanlara her halimize şükür yinede. Sizde durumlar nasıl hayatmı pahalılaştı yoksa ben idare etmeyi bilmiyormuyum
İki kişilik bir aileyiz
Düzgün yemeye özen göstermeye çalışıyorum
Market alış verişimi aylık yaparım
Haftada bir pazara çıkarım 70 lira civarı tutuyor şu aralar
Ay içinde marketten sadece su ve yumurta alırım, ekstra bir iki kalem oluyor
Kahvaltılıkları aylık alış verişte alıyorum, hava almayacak şekilde düzgün paketleyince buzdolabında duruyorlar bir şey olmuyor.
Evdeki eksiği sürekli takip ederim mesela bu ay markete giderken dolaplara bir göz gezdirip liste yaptım ona göre gittim, 600 lira ile et dahil tüm eksikleri aldım. Bu arada belli markalar dışında alış veriş yapmam, bim, a101 gibi marketlere asla gitmem
Onun dışında süt,ceviz,badem alışverişim var
Yoğurdumu, reçelimi,sirkemi,turşumu, kışlık hazırlıklarımı evde yapmama rağmen yine de bu rakamı düşüremiyorum.
İki senedir alerjiden muzdaribim ama bu bana tasarruf getirdi, deterjan ve temizlik maddelerini minimuma indirdim ve cidden bütçeye faydası oldu. Çamaşır yumuşatıcısını bıraktım, çeşit çeşit yer deterjanı, ovma sıvıları bilmem neyi bıraktım. Kozmetik ürünlerini bıraktım doğal sabun ve şampuan kullanıyorum, roll on u bile bıraktım karbonat kullanıyorum.
Misafir için buzlukta hazır bir şeyler tutabilirsiniz, aylık alış verişte liste yapın ve ana kalemleri alın sonrası kolay, geçen hafta görümcemler geldi, altı kişiydiler marketten hiç bir şey almadım, yoğurtlu çorba, fırında tavuk, pilav, ortaya havuç tarator ve mantı yaptım, çayın yanına ıslak kek ve kurabiye tüm malzeme evde vardı ekstra alış veriş yapmadım.
Faturalar konusu muamma, su da indirim var dediler 35 lira gelen faturam bu ay 48 geldi :)
Elektrik 90-100 arası geliyordu dün yeni fatura gelmiş 140 TL
Doğalgaz henüz 30 lira bandında havalar iyi gidiyor kalorifer yakmadık