- Konu Sahibi 1155gecesesleri
-
Benim elektrik faturasım hiç 100 tlyi geçmedi 60-80 TL arasıdır tatile falan gittiysek 60 civarı gelir devamlı evdeysek 80 civarı. 3 çocuklu bir aileyiz bizde ışıkları devamlı açarlar televizyon açık olur buzluğum var ayriyeten o da devamlı çalışıyor. Su da faturası da 30-40 civarı geliyor, sıcak su dahil değil o merkezi ısıtmanın içinde o da 40 falandır. Yani toplam 150 TL civarı ödüyoruz her ay, çocuk olmasa 100 TL olurdu en fazla.Nasıl bir şey bu arkadaş...
Benim su ve elektirik toplamım 400 ü buluyor.
Haydi suyu geçtim bebelerim çok oynar uzun duş alırlar küvet doldurulur falan da, elektrik dediğimiz şey akşam yakılan ampül, şarj aletleri gibi şeylerdir.
Herkesin evinde çamaşır yıkanıyor tamam, ekstra bir tek kurutmam var.
Ona da tamam ama, 2 ay önce 130 geldiğinde de vardı onlar.
Zamlar sadece benim eve mi işleniyor nedir?
Tüm bunlara rağmen 90 bana çok geliyorsize taşınabilir miyim
Isıtan ve soğutan her alet aşırı elektrik harcar- çamaşırı 30 derecede yika ama yumuşatıcı yerine dezenfekte ilaci kullan. Ayni sekilde bulaşık icin eco modunu kullan.
Kurutma zaten felaket. Ben aldığımdan beri elektrik faturam ikiye katlandi. Bizde sadece haftada 1 açılıyor birde.
Çamaşırı yikadiktan sonra extra sıktır (ayri programi vardir) sonra kurutmaya at.
Tv cok yakıyor. İkea gibi yerlerden LED bantları al mobilya arkasina yerleştir. Geceleri cok hoş ışık veriyor ve mumdan ucuz :)
Bende hafif pintilik olduğu icin bunlara dikkat ediyorum :)
Aslinda daha pintilik tiyosu veririmde biraz ağır kaçar diye korkuyorum
Tüm bunlara rağmen 90 bana çok geliyorevde hiç ışık yakmam çünki
Ama buyrun tabi ki gelebilirsiniz
İstanbul da yaşıyoruz , siz ?
Harikasın ekonomik kadın seniValla benim evde hafta da 2 gün elektrk süpürgesi çalışır. haftanın en az 4 günü saç kurutma makinesi 5-10 dk boyunca açılır. hafta da 1 gün 2 seferden olmak üzere çamaşır mak. toplamda 3 saat calısır haftada. Bulaşık mak hafta da 1 gün 1 saat calısır. Kettle kullanmıyorum. Fırın ayda yılda 1 açarım çok açmam hatta. Hafta da 1kere de ütü yapıyorum.
86-90 tl arası
Ataşehirdeyim bendekadıköydeyim ben
Keşke evde olsam faturayı çeker gönderirdim sizeallahım ya sabırrr
Ayol misafir le yasamayin yaa misafire bukadar onem verip kafaya takmaya degermi bilmem ev benim evim düzen benim evim boswerin misafiriMerhaba hanımlar benim bir kızım var orta gelirli bir aileyiz benim sıkıntım mutfakk giderlerim eve yaptıgım alışveriş bir hafta gidiyor (eşimde evde yemek yemez) bu yüzden cok cabuk dolabım boşalıyor ani misafirim gelse ikram edicek birsey bulamıyorum be utanıyorum bazen yetiştiemiyoruz maalesef acaba yanlış yaptıgım birseymi var hep özenirim mutfagı her daim dolu olanlara her halimize şükür yinede. Sizde durumlar nasıl hayatmı pahalılaştı yoksa ben idare etmeyi bilmiyormuyum
Bizim de elektrik 100 ü geçmez, 200-300 duyunca şaşırıyorum.bulaşık makinesini her gün açarım günde iki kere bile açtığım olur,çamaşır makinesi de en az üç kere,sadece TV yi aktif kullanmıyoruz,sadece çocuklar çizgi film izliyor arada,mutfağı üç beş kere süpürmem gerekiyor çocuklardan dolayı, diğer odaları duruma göre .Benim bu ay elektrik faturam 220 tl geldi, nasıl su ve elektrik 100 lira olur yahu?
Biz de kendimizi prize takmıyoruz ki...
Ay verin, lütfen verin.Isıtan ve soğutan her alet aşırı elektrik harcar- çamaşırı 30 derecede yika ama yumuşatıcı yerine dezenfekte ilaci kullan. Ayni sekilde bulaşık icin eco modunu kullan.
Kurutma zaten felaket. Ben aldığımdan beri elektrik faturam ikiye katlandi. Bizde sadece haftada 1 açılıyor birde.
Çamaşırı yikadiktan sonra extra sıktır (ayri programi vardir) sonra kurutmaya at.
Tv cok yakıyor. İkea gibi yerlerden LED bantları al mobilya arkasina yerleştir. Geceleri cok hoş ışık veriyor ve mumdan ucuz :)
Bende hafif pintilik olduğu icin bunlara dikkat ediyorum :)
Aslinda daha pintilik tiyosu veririmde biraz ağır kaçar diye korkuyorum
Yoo, abartan ben değilim sadece zam zam zam
Evde ısınmamız doğalgaz, 2 kişilik bir aileden farkımız yok çünkü çocukların elektrikle işi yok.
Haftada 4 kere çamaşır ve kurutma, 1 gün ütü ve süpürge, her gün bulaşık çalışıyor.
Diğer süpürgem şarjlı, 3 güne falan bitiyor.
Bir de 24 saat tv açık ışığından faydalanmak için o kadar.
Herkesin evinde ne varsa bende de o.
Hatta daha az olması gerekir çünkü akşam 10 dan sonra evde elektrik Namına çalışan tek şey tv ve bizlerin şarj aletleri.
Üzgünüm ama kurutma makinemde hafta da 1 çalışırallahım ya sabırrr
Hiç inandirmaya çalışma fatura senin degil diyenler bile.cikarKeşke evde olsam faturayı çeker gönderirdim sizeama inanın tam söylediğim rakam 86-90 hep böyle
Hiç inandirmaya çalışma fatura senin degil diyenler bile.cikar
Dün bana biri diyor hiç bana inandırıcı gelmediniz diobı de beni etiket etmiş
Ben de kimseye kendimi inanadiracak kapasiteside değilim dedim ses çıkmadı
4justice yorumlarını sürekli okuyorum kuzum öyle biri değil, çok kültürlü ve boş biri olmadığı gayet açık ortada o hariç inanmayanlar çıkabilir amaHiç inandirmaya çalışma fatura senin degil diyenler bile.cikar
Dün bana biri diyor hiç bana inandırıcı gelmediniz diobı de beni etiket etmiş
Ben de kimseye kendimi inanadiracak kapasiteside değilim dedim ses çıkmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?