Mutfağımda kerkenkeleye benzeyen bir yaratık var!!

ıyyyy şimdi okudumda konuyu allah yardımcınız olsun zararsız bir hayvan kendileri ama goruntusu tıksınmeye yetiyor.bende hıç hoşlanmam kendılerıyle...geçen senede benim eve bi fare gırmıstı tüm ilaçlamalara karşı savaş açmış ve yaklaşık 2/2,5 ay bizde mısafır kalmıstı hatta konu bıle acmıstım napcem ben dıye allaha çok şükür kurtuldum:87:.bende cok dusunmustum ev 9.kat nasıl cıktı bu mahlukat dıye ama gelıyorlar ıste bı sekılde..en kısa zamanda ilaçlama yaptır ve sıneklık taktır bence

Bizimde evin heryerinden böcekler çıkıyo gece mesela yatağa giricem girmeden 10 dk bi kontrol ediyorum heryeri ayağıma gece yorgan deyiyo korkuyorum falan başım dertte benimde yani küçücük hayvanlardan korkuyorum

eee elit süleyman ne yapıyor öldümü kaldımı _?:92:

benimde süleymancıkla tanışmam hiçde hoş olmamıştı..annem birgün çarşıdan eve geldi annemin saçları ozaman uzundu rengide sarı..neyse annemim sırtına gözüm takıldı dedim anne senin saçlarının bi tutamı dahamı uzun dememe kalmadan süleymancık efendi kıpırdandı bastım çığlığı annemde tabi elimi hayvancağıza vuruverdim annemin göğüs kısmına takıldı önce bikere daha vurdurunca aşağı sırtüstü düşüverdi sonrada pıtırpıtır kaçtı gitti.. kendimize bikaç saat gelemedik

kırda bayırdaki ve mutfaktaki hayvanı öldürmek birmi demişsiniz fakat o bayan evdekini öldürmeyin dışarda olsa neyse gbi birşey dememişki..yani ev dışındaki hayvanlar kısaca tüm canlılar için öldürmeye yada işkence türü şeylere karşı olduğunu belirtmiş..yani bir hayvanı çıkarmak ille dediğiniz gibi konuşmalarla olmuyor..bizde karşıaştık zararlı yada zararsız çeşitli canlılarla ama öldürmedende olabliyor grçekten.bizim diğer evimizin üst katında komşumuz kaç defa akrep buldu.o öldürmeden çıkartabiliyorsa bu zararsız denen hayvan hayli hayli çıkartılr öyle değilmi..fare bizdede oldu yani hepsni biliyoruz ama çözümleri var ölüm dışında...herkes tabiatını bilsin demişsinizde hayvanlarında insanlar gibi düşünme yeteneği varmı????yani arkadaşlar diyye konuya bahsetmişsiniz o bayan bana teşekkür ettiği için bu dediğinizi üstüme alınmak zorundayım açıkcası bu yüzdende ben cvp vermek istedim..

Rahmetli nenem derdi ki bu kertenkelle huzurlu evde olurmuş ayrıca berekette getirirmiş şuanki evimde yok etrafta çok kedi var bence sevimli ve uğurlu bir hayvan kakalak ve sivrisinek dışında öldürmüşlüğüm yoktur!

Ayy nasıl bir şey o :)) ben severim börtü böcük (evde olmamak şartıyla tabi), bahçede falan baya incelerim cidden, ama bunu hiç görmemiştim
Geçen gün kedim bahçede kertenkele yakalamış. Onu ağzından alana kadar baya uğraştım, ama kurtardım kertenkeloşu
Kedilerim hep yakalıyo ya rahat bırakmıyorlar hayvanları, eve girmiyo zaten hiçbir şey ama bahçedekileri bari rahat bıraksalar şu kediler

bu hayvandan benim bulundugum yerde çokca olur ve tamamen zararsız sivrisinekleri yiyen bir hayvandır.adına buralarda 'dilikızıl'derler.bende çok korkarım börtü-böcekten ama bundan korkmuyorum ne hikmetse..hatta eşime denk gelirse eline alıyo seviyo falan..bizim evdede gördüm birkaç kere..sonrasında görmedim hiç..kendi kendine çıkıp gidiyor..

Geçen yazın bir gün eşimi işe gönderdim tektim uyuyorum. Kedimde arada yatağın üztüne atlıyor. Yatağın altına giriyor bir koşuşturma halinde. Bende uyku sersemi pist pist diyorum uyumaya devam ediyorum. Biraz sonra yine koşturuyor yatak odasında dört dönüyor resmen.Bende sonunda uykum dağıldı amaaan bir uyutmadın diye kediciğimi azarlıyorum bir yandanda kalktım artık terliğimi giyiyorum yataktan çıkıcam.

Birde ne göreyim yatağın altından bir kertenkele çıktı :18::18::18:Meğer kedim onu yakalamaya çalışıyormuş. Yazın gündüzleri camlar açık oluyor herhalde oradan girdi. Ama bende çok korkarım böcekten kertenkeleden falan. Neyse ben korkudan çıktım yatağın üzerine kediyi izliyorum yakalasın diye çünkü benim yakalamam imkansız.Çok hızlı hareket ediyor.Neyse kedim sonunda yakaladı kuyruğunu kopardı yarıya kadar ısırdı.Kertenkele yaralandı ama hala hareket ediyor kedide nede olsa avladım diye döndü arkasını gidiyor eee ben şimdi ne yapacağım tekarar kaçacak diye bir anlık korkuyla elime o an ne geçtiyse kertenkelenin kafasını ezdim Hemde okadar korkmuştumki ölmüş ben hala eziyorum sonra kendime geldim ben ne yapıyorum diye..O kadar üzüldümki inanın kaç gün aklımdan çıkmatı ben ne yaptım ne kötü bir can verme şekli keşke tutup dışarı atsaydım nede olsa yaralanmıştı belki dışarı atsam yaşayacaktı.Sanki bir anlık cinnet gibi kendi yaptığımdan kendim korktum hala unutamam onu bu konuyuda okuyunca o aklıma geldi.

Konu sahibi arkadaşım sen tabi yakalayamayacağın için ilaçla bir şekilde öldürmen gerekecek beljki yapacak başka çare yok.Ama benim kedi yakalayıp etkisiz hale getirmişti yani alıp dışarı atabilirdim ama bir anlık korkuya kapılıp öldürdüm hemde başını ezerek ama gerçekten çooooook üzülmüştüm halada üzülürüm aklıma gelince

bazen apartman girişinde falan karafatmalarla karşılaşınca çığlığı basıyorum ki
böyle bişey görsem düşüp bayılabilirim
Allahım nedir benden küçük mahlukatlardan yaşadığım korku ve tiksinti
evime taşınmadan önce ilaçlatmıştım
yine bu yaz ilaçlatayım diyorum
çok şükür bişey yok ama ben çok korkuyorum yaa
evde böcek görsem uyuyamam ki:26:

Aynen bende öyleyim.Bu karafatmalar hele de.Gecenin bi yarısı pıt diye bi ses,hemen uyanıyorum tabii,ha bire bi yerlerden bi yerlere düşüyorlar.Öldüremiyorum da,iğreniyorum,peşinde dolanıyorum terlik elimde :)) Tabii evde annem babam yoksa mecbur öldürmek zorunda kalıyorum ama...

Kimse istemez böcek öldürmeyi ama bazı insanlar soğukkanlı olabilirken bazılarıda tahammül edemiyor işte.Benim nişanlımda öldüremez hiç bir böceği,zarar vermeden alır,doğaya bırakır ama ben :))

Başlarında karafatma belası olanlar araştırmıştır belki,üzerine basıldığında bile belli bir ağırlık olmadan ölmüyorlar.Nişanlıma zorla şunu öldür diye baskı yaptım,o da pek kibar,kıyamıyor.En son ayağı tam üzerindeyken onun ayağını ezdim.Şimdi sürekli onu anlatır durur herkese :))

Bu karafatmaların ardı arkası kesilmiyor ki arkadaş,nasıl kapıyı açıp göndereyim öldürmeden.Iıııııııyyyyyyy...

Süleymana ne oldu acaba,çıkmış mı :))

Çok şükür evimde yok ama bazen sokakta karşılaşıyorum bağırıp yol değiştiriyorum
eşim dalga geçiyo"artık herkes seni çığlıklarından tanıyor"diye :)

haklısın o çıt sesi zaten (şu an yazarken bile tüylerim diken diken oluyor)mahfediyo yaaa
görmek ayrı bi sorun öldürmek ayrı
sokaktan apartmana bi kaçışım var görmeli herkes sanki biri kovalıyo beni çığlık çığlığa

bazen diyorum acaba altında yatan sebep nedir?
Bizim bi akraba tayin dolayısıyla malatyanın köye yakın bi kasabasında kalmışlardı
sürekli banyo böcek dolu diyor
öldürüyoruz ilaçlatıyoruz fayda yok diyor
meğerse banyo kapısının içindeki deliğe yuva yapmışlar
kapıyı söküp atmışlar
ıyyyyyy iğrenç yaaa

canım korkma çok zararsız onlar eskıden bızım evdede çok goruyordum balkonun kapısını açık bırak gıder zaten merak etme :):)

Ay rüyama girdi ya bu konuyu okuduktan sonra.
Rüyamda kertenkele semender karışımı bi yaratık buluyorum, alıyorum elime sevgilime göstercem o da meraklıdır çok böyle şeylere. Sonra atıyorum bi anda neyin kafasını yaşıyorsam artık. Ne olduğunu bilmiyorum ya zarar vercek diye korkuyorum..

Peki senin habitatın yaşadığın yer mi? Bir bak bakalım, etrafına. Sonra da bir düşün acaba bu kadar börtü böcek kuş kertenkele ne arıyor burada diye...
Ayrıca zararsız olduğunu ben de dahil bir çok insan belirtmiş. Hatta aksine halk arasında bereket getiren bir canlı olduğunu da belirtmişler. 'kimbilir ne zararı olduğunu bile bilmediğimiz' demeden önce bir okuyun. Adım gibi eminim o hayvanın zararsız olduğuna...

Babam evde bulduğumuz kocaman kırkayağı bi şekilde kavanoza koyup, kavanozla beraber (kapağını açıp) dışarı atmıştı. Öldürmeden de oluyor yani...

bende sülümancıkların öldürülmemesi gerektiğini biliyorum. eve bereket getirirmiş. pencereyi açık bırakın kendisi gider zaten. zarar da vermez. benim eskşi evimde de olurdu. ben hemen bulunduğu yerdeki camı açardım bir daha da görmezdim. fare böcek solucan filan olunca ilaçlatın tabi. ama bu hayvanın hiçbir zararı yok.

kızlr benm evimde de bu yaratıktan var hem de bikaç tane en az.Bn bu yüzden evden taşınıyorum ama eşyalarla birlikte gelir diye korkuyorum.Hangi ilaçla evi ilaçlamak gerekio.Tarım ilaçları fln mı bilginiz var mı?Taşınmadan önce ilaçlatalım.

Süleymanla henüz tanışmak kısmet olmadı fakat ben de karaböcüklerden muzdaribim:120:
Arada dadanırlardı bizim eve de, gece su içmeye kalkınca selamlaşır yolumuza devam ederdik
Taaa ki hain böcüğü yatağımın bitişiğindeki şifonyerin üstünde yakalayana kadar:83:
Kafasına yediği kitap darbesiyle şehit oldu Normalde hayvan öldürmeyi sevmem ama yatağıma
girme ihtimali olan pis böcüğü de tatlı dille ikna etmekle uğraşamazdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…