35 yaşındayım.. küçüklüğümden beri yaz tatillerinde hep köydeydim..
istanbul'da elit bir muhitte oturuyorum..
çok haşare gördüm.. de bunun adınıda kendinide ilk kez gördüm.
kertenkelenin kafası daha büyük olup,
derisi pembe şeffaf kılcal damarlarına kadar içi görünüyor..
çok tırstım.. ben bilmiyorum bugun daha hiç görunmedi bu arada...
birşey yapmadım.. yapamamda zaten..
inşallah kaçar bir daha görmem..
Sevgili arkadaşlarım, iyi niyetinizi anlıyorum ama..
Kırda, bayırda rastlanan bir haşereyi öldürmekle, konu sahibi arkadaşımızın evinde (mutfağında!!) yaşayan ve "çıkar mısın lütfen" demekle evden çıkmayacak olan, kimbilir ne zararı olduğunu bile bilmediğimiz bir hayvanı öldürmesi bir mi..
Fayda-zarar ilişkisine bakmalıyız bence.
Mesela "sesinden rahatsız oluyorum" diyerek bir eşeği öldüremeyiz.
Ama evimde mesela fare görsem, hem kemirgen olduğu için, hem gıda maddelerimizi kirleteceği için kesinlikle yok ederdim.
Evden çıkartabilen çıkartsın, evden çıkartma şansım varsa ben de öldürmeyi tercih etmem. Cani miyim, evden çıkartmışım, bir de üstüne öldüreyim.
Ama çikartamıyorsam evi ilaçlatır yok ederim onu, herkes kendi habitatında yaşasın bi zahmet. Ne işi var benim evimde.
bazen apartman girişinde falan karafatmalarla karşılaşınca çığlığı basıyorum ki
böyle bişey görsem düşüp bayılabilirim
Allahım nedir benden küçük mahlukatlardan yaşadığım korku ve tiksinti
evime taşınmadan önce ilaçlatmıştım
yine bu yaz ilaçlatayım diyorum
çok şükür bişey yok ama ben çok korkuyorum yaa
evde böcek görsem uyuyamam ki:26:
Aynen bende öyleyim.Bu karafatmalar hele de.Gecenin bi yarısı pıt diye bi ses,hemen uyanıyorum tabii,ha bire bi yerlerden bi yerlere düşüyorlar.Öldüremiyorum da,iğreniyorum,peşinde dolanıyorum terlik elimde :)) Tabii evde annem babam yoksa mecbur öldürmek zorunda kalıyorum ama...
Kimse istemez böcek öldürmeyi ama bazı insanlar soğukkanlı olabilirken bazılarıda tahammül edemiyor işte.Benim nişanlımda öldüremez hiç bir böceği,zarar vermeden alır,doğaya bırakır ama ben :))
Başlarında karafatma belası olanlar araştırmıştır belki,üzerine basıldığında bile belli bir ağırlık olmadan ölmüyorlar.Nişanlıma zorla şunu öldür diye baskı yaptım,o da pek kibar,kıyamıyor.En son ayağı tam üzerindeyken onun ayağını ezdim.Şimdi sürekli onu anlatır durur herkese :))
Bu karafatmaların ardı arkası kesilmiyor ki arkadaş,nasıl kapıyı açıp göndereyim öldürmeden.Iıııııııyyyyyyy...
Süleymana ne oldu acaba,çıkmış mı :))
Sevgili arkadaşlarım, iyi niyetinizi anlıyorum ama..
Kırda, bayırda rastlanan bir haşereyi öldürmekle, konu sahibi arkadaşımızın evinde (mutfağında!!) yaşayan ve "çıkar mısın lütfen" demekle evden çıkmayacak olan, kimbilir ne zararı olduğunu bile bilmediğimiz bir hayvanı öldürmesi bir mi..
Fayda-zarar ilişkisine bakmalıyız bence.
Mesela "sesinden rahatsız oluyorum" diyerek bir eşeği öldüremeyiz.
Ama evimde mesela fare görsem, hem kemirgen olduğu için, hem gıda maddelerimizi kirleteceği için kesinlikle yok ederdim.
Evden çıkartabilen çıkartsın, evden çıkartma şansım varsa ben de öldürmeyi tercih etmem. Cani miyim, evden çıkartmışım, bir de üstüne öldüreyim.
Ama çikartamıyorsam evi ilaçlatır yok ederim onu, herkes kendi habitatında yaşasın bi zahmet. Ne işi var benim evimde.
kırda bayırdaki ve mutfaktaki hayvanı öldürmek birmi demişsiniz fakat o bayan evdekini öldürmeyin dışarda olsa neyse gbi birşey dememişki..yani ev dışındaki hayvanlar kısaca tüm canlılar için öldürmeye yada işkence türü şeylere karşı olduğunu belirtmiş..yani bir hayvanı çıkarmak ille dediğiniz gibi konuşmalarla olmuyor..bizde karşıaştık zararlı yada zararsız çeşitli canlılarla ama öldürmedende olabliyor grçekten.bizim diğer evimizin üst katında komşumuz kaç defa akrep buldu.o öldürmeden çıkartabiliyorsa bu zararsız denen hayvan hayli hayli çıkartılr öyle değilmi..fare bizdede oldu yani hepsni biliyoruz ama çözümleri var ölüm dışında...herkes tabiatını bilsin demişsinizde hayvanlarında insanlar gibi düşünme yeteneği varmı????yani arkadaşlar diyye konuya bahsetmişsiniz o bayan bana teşekkür ettiği için bu dediğinizi üstüme alınmak zorundayım açıkcası bu yüzdende ben cvp vermek istedim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?