• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfağımda kerkenkeleye benzeyen bir yaratık var!!

bende efalarca karşılaştım o hayvanla evimde. şuan yazarken bile tüylerim diken diken oluyor. bana da aynı şeyi söylerlerdi zararsızdır korkma diye ama mümkün değil tabi. ben bir defasında korkumu yenmek için gördüğümde kaçmadım üstüne sinek ilacı sıktım biraz sersemledi yere düştü kapıyı açınca da çıktı yavaşça:( ama normal şartlarda yavaş olması mümkün değil çok hızlı hareket eder ve kolay kolay evdeki eşyaların üstüne gelmez duvarlarda gezinir bazen düşebiliyo tabi:) bir de bir arkadaşın yazdığı gibi balayımızda kaldığımız odada banyoda karşılaştım kendisiyle:( görevliyi çağırdık o da sinek ilacı sıkıp dışarı çıkarmıştı. korkanlar için hiç kolay değil anlayabiliyorum Allah kolaylık versin :)

evlenmeden önce annemin evi birinci kat bahçeli böyle. benim odaya bi fare girmişti. ama böyle ufacık tatlı birşey. kaç aylar birlikte yaşadık arada peynir koyardım anneme söylemedim öldürürler diye.ama birgece o da görmüş ertesi gün binayı ilaçlattı ne kadar ağlamıştım allahtan ölüsüne rastlamadık hala orada biryerlerde yaşadığını umuyorum :/

neüğyyy:53: yok artıkın

Bizim tuvalette vardı bu süleymancık :3: Annemle çıkarmak için çok uğraştık çıkmayıncada sersemlesin diye üstüne sinek ilacı sıktı.Sonrası malum... :37:

Bizim tuvalette vardı bu süleymancık :3: Annemle çıkarmak için çok uğraştık çıkmayıncada sersemlesin diye üstüne sinek ilacı sıktı.Sonrası malum... :37:

evettt bu durumu yaşayanların verdiği örneklere göre. bu hayvan kesinlikle sapık:47:

Bir sey yapmaz merak etme, bi kurbaga kadar zararsizdir. Öldürme sakin hayvani, yazik..
Ben onlari gördüm mü mutlu oluyorum arkadas nasil korkuyorsunuz ya.. :1: Masumcuk bisey, korkma sakin o bizlerden daha cok korkuyor emin ol..
Bu arada anliyorum senin nasil korktugunu, ben de hamam böcüklerinden cok korkarim ama öldürmem, anneme söylerim peceteyle atar. Sen de öldürme, inan biz insanlardan daha zararsizlar.. :61:

Korkma diyorsunuz da, internetten okuduğuma göre bunun bir adı da el öpenmiş. İnsanın eline, koluna yapışınca öldürene kadar çıkamzmış, zamk gibi yapışkanmış.
Üzerine böcek ilacı sıkınca ölür ve kendini bırakırmış ancak.
Hala öldürmemek mi gerek sizce..:18:

Korkma diyorsunuz da, internetten okuduğuma göre bunun bir adı da el öpenmiş. İnsanın eline, koluna yapışınca öldürene kadar çıkamzmış, zamk gibi yapışkanmış.

İnternette okuduğuma göre cama yapışıncada çıkmazmış camı yerinden çıkartak gerekirmiş :51:

evlenmeden önce annemin evi birinci kat bahçeli böyle. benim odaya bi fare girmişti. ama böyle ufacık tatlı birşey. kaç aylar birlikte yaşadık arada peynir koyardım anneme söylemedim öldürürler diye.ama birgece o da görmüş ertesi gün binayı ilaçlattı ne kadar ağlamıştım allahtan ölüsüne rastlamadık hala orada biryerlerde yaşadığını umuyorum :/

Ayy kiyamam sen de benim gibisin.. :1: Bizim memlekette bahceli eve girmisti findik faresi. Ev ahalisi korkudan ciglik atiyordu ben sevincten.. :27:

Canim yok öyle bir sey, ben bu hayvani kac defa elime aldim mincikladim yapismadi elime, sadece korkudan kuyrugunu birakti o kadar..

Ayy kiyamam sen de benim gibisin.. :1: Bizim memlekette bahceli eve girmisti findik faresi. Ev ahalisi korkudan ciglik atiyordu ben sevincten.. :27:

Canim yok öyle bir sey, ben bu hayvani kac defa elime aldim mincikladim yapismadi elime, sadece korkudan kuyrugunu birakti o kadar..

ahah sindirella gibi:60::60::60::60:

fareyi seven arkadaşım çok güzel beslemende yani kemirir onlar..insan kulağı falan yani araştır ben kesin dmek istemiyorum sadece duyduğumu paylaşıyorum..ilaçlatın evinizi bence..beslemek istiyorsan o fareleri eğil dışarda satılan beyaz ev fareleri var ya adını unuttum şimdi hemstırmı ne işte ondan al..diğerleri mikropta taşır yani..

belki tepki göstercek bana herkes amakonular hayvanlar olunca fikirlerimisöylemekten hiç çekinmem öncelikle o küçücük hayvana neden yaratık dersiniz anlamam sanki karşınıza dinozor çıktı ikinci olarak yok öldürün yok süpürgeye çekin ya vicdan yok mu sizde? bir canlıya verilen can yanlızca allah tarafından alınır. üçüncüsü kapıyı açın birazda kovalayın sonra kaçar kendi zaten nolmuşki??

belki tepki göstercek bana herkes amakonular hayvanlar olunca fikirlerimisöylemekten hiç çekinmem öncelikle o küçücük hayvana neden yaratık dersiniz anlamam sanki karşınıza dinozor çıktı ikinci olarak yok öldürün yok süpürgeye çekin ya vicdan yok mu sizde? bir canlıya verilen can yanlızca allah tarafından alınır. üçüncüsü kapıyı açın birazda kovalayın sonra kaçar kendi zaten nolmuşki??

haklısın canım..yani şimdi bende farkettimde ilk yorumlarda varmış..kötü gerçekten o süpürge ile çekmek falan:(( yani minik neredeyse gözle görülmeyen bir sineğin bile canı var sonuçta..bizim bi yerimize iğne batsa canımız yanar onlara yeri gelince yapılmayan kalmıyor işte...haklısın evden çıkarmak zor değil o kadar

haklısın canım..yani şimdi bende farkettimde ilk yorumlarda varmış..kötü gerçekten o süpürge ile çekmek falan:(( yani minik neredeyse gözle görülmeyen bir sineğin bile canı var sonuçta..bizim bi yerimize iğne batsa canımız yanar onlara yeri gelince yapılmayan kalmıyor işte...haklısın evden çıkarmak zor değil o kadar

senin ve benim gibidüşünen insan çok az o yüzden böyle düşündüğün için sana çok teşekkür ederimkeşke herkesbilinçli bir birey olsa... sonuçta rabbim onlara bir can vermiş neyse onlar rabbimin sessiz kulları onlara yapılan herşeyin hesabı birbir sorulacak herkesten...

fareyi seven arkadaşım çok güzel beslemende yani kemirir onlar..insan kulağı falan yani araştır ben kesin dmek istemiyorum sadece duyduğumu paylaşıyorum..ilaçlatın evinizi bence..beslemek istiyorsan o fareleri eğil dışarda satılan beyaz ev fareleri var ya adını unuttum şimdi hemstırmı ne işte ondan al..diğerleri mikropta taşır yani..

yaa kemirmedi bilmiyorum zaten parmak kadar birşeydi nasıl kemirsin kendinden korkardı garibim. bende duydum üfleye üfleye kemirirmiş kulağı fln hissetmezmişsin :D zaten ilaçladılar. bu hastalık yayanlar lağım fareleri bazı yörelerde onlara keme derler işte onlar hani büyük olanlardan. onlar tabiiki beslenmezler ve çok fena ısırırlar sanırım. ama tarla ya da fındık fareleri zararsız sevimli şeyler hamsterdanda o beyaz şeylerdende daha sevimliler daha doğal görünüyorlar. diğerleri sanki laboratuvar ortamında üretilmiş mutasyona uğramış canlılar gibiler. ben zaten hayvanların kafese kapatılıp beslenmesine karşıyım ama o fare gibi zaten kendi havasında yaşayan bir hayvana birkaç lokma peynirle kıyak geçtim o kadar. besleme durumu yok yani ortada.

senin ve benim gibidüşünen insan çok az o yüzden böyle düşündüğün için sana çok teşekkür ederimkeşke herkesbilinçli bir birey olsa... sonuçta rabbim onlara bir can vermiş neyse onlar rabbimin sessiz kulları onlara yapılan herşeyin hesabı birbir sorulacak herkesten...

Sevgili arkadaşlarım, iyi niyetinizi anlıyorum ama..
Kırda, bayırda rastlanan bir haşereyi öldürmekle, konu sahibi arkadaşımızın evinde (mutfağında!!) yaşayan ve "çıkar mısın lütfen" demekle evden çıkmayacak olan, kimbilir ne zararı olduğunu bile bilmediğimiz bir hayvanı öldürmesi bir mi..

Fayda-zarar ilişkisine bakmalıyız bence.
Mesela "sesinden rahatsız oluyorum" diyerek bir eşeği öldüremeyiz.
Ama evimde mesela fare görsem, hem kemirgen olduğu için, hem gıda maddelerimizi kirleteceği için kesinlikle yok ederdim.
Evden çıkartabilen çıkartsın, evden çıkartma şansım varsa ben de öldürmeyi tercih etmem. Cani miyim, evden çıkartmışım, bir de üstüne öldüreyim.
Ama çikartamıyorsam evi ilaçlatır yok ederim onu, herkes kendi habitatında yaşasın bi zahmet. Ne işi var benim evimde.

ya şu egeliler ne hoş insanlar süleymancık diye hayvanı nası da sevimlileştirmişler :D

:1::1: canım arkadaşların dediği gibi o (süleymancık) yani semender sanırım .zararsız bir hayvan ben bir ara evde besledim korkmana gerek yok ilaçlama yap yada elinle tut okadar zararsız hayvan:1:

Son düzenleme:
zararsızdır bunlar.:50: zamanında bir tanesini yakalamıştım evcilleştirdim, artık kaçmıyordu benden.:29: hatta aramızda duygusal bir bağ bile oluşmuştu öpüyordum.:48: küçüktüm ama o zamanlar ortaokula gidiyordum.:emir_bebek: heyyy gidi günleeer..:64:

ipekcim, günün ilk kahkahasını sayende attım, sağolasın :1:

Belgesellerden falan gördüğüm kadarıyla, biz onların habitatına girdiğimizde onlar da pek anlayışlı değiller bize karşı..:27:
Ama tabi Allah bize akıl fikir vermiş süleymancıklardan farklı olarak.
Elden geldiğince öldürmeden uzaklaştırmalı tabi, her canlının bir varoluş amacı var.
Ama mecbur kalırsam da napiyim..:32:

Back
X