- 19 Ocak 2012
- 28.691
- 7.350
Sen geldin diye geldim
Kıskanma kuzum senin yerin baş köşe Sakın yakma kk yı, du daha yeni geldik
hiç affetmem bilirsin
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sen geldin diye geldim
Kıskanma kuzum senin yerin baş köşe Sakın yakma kk yı, du daha yeni geldik
hiç affetmem bilirsin
Fırtına prenses seni
Merhaba kızlar,
Dolmalık biberi buzluğa koyan var mı aranızda?Ya da nasıl konulması gerektiğini bilen?Çiğ,pişmiş...Bana yardımcı olursanız sevinirim.
Canım ya hiç olmamştı helvam
çöpe gitti çok üzüldüm
hamur gibiydi
Çok guzel görünüyordu aslında eklicem resmini
neden olmadı anlamadım
Helva helvadır yani bütün tarifler aynı ben beceremedim sanırım
Üzüldüm canım kötü olduğuna.Ama bak bunun rengi çok açık kalmış.Kahverengiye dönecek biraz rengi.Olsun tecrübe edindin:)
Canım az kavurmuşum ben heralde yagözde cnm senin için irmik helvasının püf noktalarını bulmaya calıstım oku bakalım hata yapmısmısın :)
Tatlının en önemlisi püf noktası; kısık ateş ile kavurmak. İrmiğin güzel kabarabilmesi için, birden kavrulmaması çok önemli. Bu nedenle irmiği kavururkenki ateş, çay demler gibi çok ama çok kısık olmalı. Şerbeti ekledikten sonraki ateş ise, normal yani pilav pişirdiğimiz kısık ateş olabilir.
İrmikli tatlıların diğer tatlılardan farkı şerbetinin de sıcak eklenmesi. Hamurlu tatlılardaki gibi, biri sıcak biri soğuk olmayacak. İrmiğin kabarabilmesi için bu önemli.
İrmiğin, rengi kahverengi olmuşmu anlamak için, şerbetin üzerine minik bir tutam atın. Beyaz ile birlikte yarattığı kontrastan, daha ne kadar kavurmanız gerek, anlayabilirsiniz.
aaaa çok üzüldüm gözde ya..
bir tarife geri dönül yapayım ben neden olduğunu konuşalım .yaazık
malzemene
benim tatlım bir harikaydı herkes bayıldı :)çk teşekkür ederim gözde.
keşke senden de böyle bir duyum alabilseydim
Ben de öyle insanın hevesi kaçıyor.Ama ikinci bir şansı hak ediyor bu tatlı.Bak bu tarifi hep yapmak istemişimdir bir türlü kısmet olmadı.Bunu dene istersen.Evet galiba az kavurdum dogru rengi acık oldu
Biseyi beceremeyince bidaha yapasımda gelmiyor ya :)
Ben de öyle insanın hevesi kaçıyor.Ama ikinci bir şansı hak ediyor bu tatlı.Bak bu tarifi hep yapmak istemişimdir bir türlü kısmet olmadı.Bunu dene istersen.
http://www.kadinlarkulubu.com/tatlilar/309914-tane-tane-irmik-helvasi-resimli.html
Var canım olmaz mı ?
Meşhur çorbamızdan sonra bir kuşbaşılı pide yapmışım söylemesi ayıp
Çok güzel oldu ama çok yedim yaa , 3 büyük pide çıktı , çıktığı gibi bitti.
Resim derseniz mide ultrasonumu çekmem gerek , sıcak sıcak yedik , resim çekmek aklıma bile gelmedi .
Afiyet olsun ablacım :)
Merak ddttim bak :):)
Bidahakine koyarsın artık :)
Evet galiba az kavurdum dogru rengi acık oldu
Biseyi beceremeyince bidaha yapasımda gelmiyor ya :)
Canım az kavurmuşum ben heralde ya
çunku iyi kabarabilmesi icin kahverengiye dönmeli diyor ya benim bildgn yapıştı
o haric diger hepsini yapmıştım
Canım afiyet olsun
olsun saglık olsun ben kavuramamşm :):)
ben de dun yaptım irmik helvası.....
cnm bıraz sabırlı olmak lazım kısık ateste bayagı kavuruyorsun...
hatta foro koyayım benım kı öle pek suslu değil...çok yorgundum çikolata sosu falan yapamadım.hatta evde fındık falan da yoktu ben cevızle yaptım yanı evdekı malzemelerı degerlendırdım:
süt de köy sütüydü.çok guzel oldu tadı.....
süslemesını de kardeşim yaptı
Eki Görüntüle 760275