ya birşey sorucam
bu bildirilerde biri mesajımı alıntılayınca çıkıyor
bu nerden çıktı böyle yeni mi:44:
bilen var mı
yoksa vardıda benim ayarlara mı birşey oldu:26:
Çok sinirliyim bugün nedense..
Patates kızartacağım bir tek..
bu ara kırmızı biber patlaması yaşıyoruz topikçe
bende mi kapının önüne çıkıp kırmızı biber satsam ne diyorum artık
slm kızlar...
bugün 2 tesadüf birden gördüm bu topikte, birincisi gözde bahsetmişti kıbrıs tatlısı diye, tatlı krizim tuttu gözde de aklıma soktu
üşenmedim yaptım...:) epey de merak eden varmış, bu şerefe ben nail olayımbuyrun kıbrıs tatlısı...:)
ikinci tesadüf de yayla çorbasını merak edenler varmış, tesadüf bende bugün yapmıştım, dünden kalan fasülye ve makarnanın yanına :) burda da gözdecim bahsetmiş benim çorbadan,..işte yoğurt çorbam :)
iki tesadüfe birden şaşırdım
Eki Görüntüle 754056 Eki Görüntüle 754057 Eki Görüntüle 754058
gazel canım tadı nasıl oldu :)
ben şerbetli tatlıları pek sevmem
ama bu o kadar hafif birşeydi aynı heralde asagı yukarı ama harika
bende insallah deneyecem.
anlatsana bize nasıl birsey ay canım istedi ama :18::18::18:
canım ben geçen yıldan beri dört beş sefer yaptım genelde misafirime yaparım inan tepsi biter desem yalan olmaz...
şerbetli evet ama sanki hiç şerbetli tatlı gibi değil...
zaten şerbet çok az miktar...2 su bardağı suya, 1 buçuk bardak şeker ile yapılıyor şerbet azcık birşey zaten..yerken öyle şapır şupur şerbetli gibi olmuyor...
valla o resimde gördüğün tabağı eşimle birlikte yedik bitti :) çok lezzetli denemenizi tavsiye ederim...
tarifi yazayım bir dakika...aşağı eklerim...
Ayy bende yarın yapcamm ılk kez hc yemedm guzel oluyo dmııı teyzemler gelcekk
canım ölçüleri aynen koyarsan güzel olur...eksik koymamaya dikkat et...
birde keki yapıp fırına koyarken acele etmelisin, çünkü beklersen galeta unu hemen sertleşiyor...
eğer sertleşir gibi olursa azcık süt ekleyip kıvamlaştırabilirsin...
ben bugün keki yaparken oğlumu tuvalete götürdüm geldim :) derken hemen sertleşmiş..:)
az süt ekleyip cıvıklaştırdım..kek kıvamında olacak işte...dene beğeniceksin inşallah..
Yok kuzum yeni başlayan bir sistem .
Herhangi bir konuda mesajın alıntı yapıldı ise haberdar olman için , birde isim çağırma var özelliği eklenmiş ama onu çözemedim daha
slm kızlar...
bugün 2 tesadüf birden gördüm bu topikte, birincisi gözde bahsetmişti kıbrıs tatlısı diye, tatlı krizim tuttu gözde de aklıma soktu
üşenmedim yaptım...:) epey de merak eden varmış, bu şerefe ben nail olayımbuyrun kıbrıs tatlısı...:)
ikinci tesadüf de yayla çorbasını merak edenler varmış, tesadüf bende bugün yapmıştım, dünden kalan fasülye ve makarnanın yanına :) burda da gözdecim bahsetmiş benim çorbadan,..işte yoğurt çorbam :)
Ellerine sağlık canım çok güzel olmuşslm kızlar...
3 yumurta
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
bir paket kabartma tozu
Kreması için
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Şerbeti için
2 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
keki için sırayla malzemeleri karıştırıp çırpıyoruz...borcama veya ofırın tepsisine döküp yarım saat kadar pişiriyoruz...
galeta unu olunca zaten çabuk pişiyor...
şerbeti kaynatıp soğumaya bırakıyoruz...
krema için sütü nişastayı şekeri vanilyayı karıştırıyoruz....
muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz, ocaktan indirince krem şantiyi döküp iyice karıştırıyoruz...
ben çırpma teliyle karıştırdım, mikserle hiç denemedim, çünkü mikser biraz cıvıklaştırıyor muhallebileri...
keki pişirip, soğumuş şerbeti döktükten sonra azcık dinlendirip muhallebiyi güzelce döküp yayıyoruz...
üzerine çekilmiş ceviz ve hindistan cevizi serpiştiriyoruz...isteyen cevizi kekin içine de karıştırabilir...
ben pişmiş cevizi pek sevmediğimden servis yaparken serpiştirdim..size kalmış...
afiyet olsun..:)
Ellerine sağlık canım çok güzel olmuş
Ben bu tarifi yapıyorumAma adını Kıbrıs tatlısı değilde yunan tatlısı olarak biliyordum Demek iki adı varmış
isim çağırma mı
ayy çok güldüm o ne ya
yaa gazel yaaaaaaaa
naptın sen
nettin sen
oldu mu bu şimdi oldu mu
ağzımın suları aktı kız
güzelmiydi tadı
ayy yollsana bana bir dilimcik
Ellerine sağlık canım çok güzel olmuş
Ben bu tarifi yapıyorumAma adını Kıbrıs tatlısı değilde yunan tatlısı olarak biliyordum Demek iki adı varmış
aaaa isim karışıklığı oldu şimdi
orjinal adı hangisi acaba
aaaa isim karışıklığı oldu şimdi
orjinal adı hangisi acaba
Netten baktım ikiside aynı tarif ama farklı isimlerAma sahiden çok güzel bir tatlı
ayıpsın gözdecim :) sen gel tepsinin dibini sıyırana kadar yeriz ikimiz...:)
valla hiç aklımda yoktu sen soktun aklıma gözdem
sen açtın bu kıbrıs muhabbetini
teşekkür ederim canım beğenmene sevindim...
yunan da diyen varmı :)
ne çok taliplisi varmış bu tatlının... :)
uygun bir isimi bulamamışlar kıbrısı yunanı alıp yapıştırmışlar demekki :)
Netten baktım ikiside aynı tarif ama farklı isimlerAma sahiden çok güzel bir tatlı