Mutfağımda Bugün Ne Pişti ? Resimli / Tarifli

Hiç tatmadın mı?Güzel aslında da benim de pek aram yok bununla ama evdekiler bayılıyor.Bir de çok sağlıklı birşey C vitamini açısından.

Ben de rejimdeyim.:84:Çok mutsuzum çok.:KK5:
Allah kolaylık versin canım, benim de rejim yapmam gerek ama irade sıfır :44: Yemek en büyük zevkim, zayıf ve mutsuz olmak mı iyi hafif kilolu mutlu olmak mı bunu henüz bilmiyorum :KK53:

Allah kolaylık versin canım, benim de rejim yapmam gerek ama irade sıfır :44: Yemek en büyük zevkim, zayıf ve mutsuz olmak mı iyi hafif kilolu mutlu olmak mı bunu henüz bilmiyorum :KK53:

Sağol canım.:KK5:Ben öyle sıkı rejimler yapamıyorum.Yani rejimdeyim diye bir ay ağzıma çikolata sürmemezlik yapamam.Akşam yemeklerini kıstım biraz.Bir de kışın spor yapıyorum akşamları dizi izlerken.Ona başlayacağım:)

Sağol canım.:KK5:Ben öyle sıkı rejimler yapamıyorum.Yani rejimdeyim diye bir ay ağzıma çikolata sürmemezlik yapamam.Akşam yemeklerini kıstım biraz.Bir de kışın spor yapıyorum akşamları dizi izlerken.Ona başlayacağım:)
He onu ben de yapıyorum,tv izlerken plates :)
Bir de bol su içiyordum zorla 1 aydır falan içemiyorum midem almıyor suyu 1 kilo almışım :KK37:

He onu ben de yapıyorum,tv izlerken plates :)
Bir de bol su içiyordum zorla 1 aydır falan içemiyorum midem almıyor suyu 1 kilo almışım :KK37:

Ben kendimi bildim bileli o moddayım tv karşısında.:KK1:

Sorma ya ben de hiç içemiyorum.:KK50:Bünye istemiyor heralde diyorum.Neler yapmadım içmek için ama yok olmuyor.:KK5:İçmeyenlerin cildi kötü olur diyorlar ama cildim de gayet iyi.Arkadaşım çok içer onunki çok kötü.Hiç alakası yok demekki.

Gelemez oldum buralara .

Bu gazel başıma aöf topiği derdi açtı canıııııııım ahretim , bu ara girersem orası ilgileniyorum sadece , malum yeni dönem başladı.

Evdeki hastalık durumları devam ediyor.

Eşim bugün dikiş aldıracak , ağrıları hiç uyutmuyor.

Oğlum larenjit olmuş , dün ilk kez antibiyotik almaya başladık , bugün öksürüğü azaldı çok , sesi de düzelir gibi.

Ben , aynı ben :KK6:

Akşama ;

Çorbamız , malum yusuf için .

Köfte , domates , biber ızgara

Kısır olacak .(çok canım çekti dün , resmen aş erdim kısıra)

Resim eklerim yapınca.

Dün akşam menemen yapmıştım çay,peynir,zeytinle yedik.Çok da güzeldi. Eşim de tazecik ekmek almıştı bana bana yedik valla kilo milo hak getire :KK1:

Bugün yuvalama yapacağım fotoğraflarım akşama.

Dün akşam menemen yapmıştım çay,peynir,zeytinle yedik.Çok da güzeldi. Eşim de tazecik ekmek almıştı bana bana yedik valla kilo milo hak getire :KK1:

Bugün yuvalama yapacağım fotoğraflarım akşama.

En sevdiğim sofradır yahu , dumanı üstünde ekmekle menemen (menemeni eşim yapıyor , tadından yenmez ):KK56:

$bibercik.jpg $domateslibdsız.jpg

bacılarımmmm gazelle yapmış olduğumuz biber yani baskı biberlerimi açtımmm tadı çok güzellll çokkkkk evet resmettim ama boyutu ne kadar büyütüpp painntte esimlerin yanında gazele teşekkür yazısı bilene yazsamda sanırım yine olmadıııı bendemi problemmmm bu kk neden benim resimlerimin boyutunu kabul etmiyor anlayamadımmmm... ama yinede bakın biberlere diye koydumm ciddden çok güzelldi 5 dkk da hazırladımmmm...

ve gazel abcımm şimdi dışarı çıkıcamm parada pek yok amaaa pazara gidecemmm biber almayaaa bu yıl adeta biber koleksiyoncusu oldum 15kg kırmızı köz biber
turşuluk 3kgm acı biber en son domatesli biber turşusu biber kurusu derkennnnn halaaaa durmak yok bibere devam diyorummmm inşalllah ucuzdurrrda alırım 2 kgm şimdilikkkk:)
gazellll resimdede yazdımmmmmmm ayrıca tekrarr diyeyim,,çok teşekkür ederimmmm sanaa:)
şimdi anladım o tadııı turşu değil daha hafifff ekşideğil sarımsaklı olmadığından turşu gibi garip bir tatt helede domatesli soslaaaaa enfesdi enfessss... azcık zeytinyağı döktüm yıkayıp süzdüğüm biberleri kavurupp domatesleri üzerneee döküppp 2 dkk da onun pişmesibi bekledimm tuz muz bile eklemek yokkkkk enfesdii... tam çalışannnn tembel kadın yemeği oldu bunu tuttum bennn tam benlik:KK16:

Gelemez oldum buralara .

Bu gazel başıma aöf topiği derdi açtı canıııııııım ahretim , bu ara girersem orası ilgileniyorum sadece , malum yeni dönem başladı.

Evdeki hastalık durumları devam ediyor.

Eşim bugün dikiş aldıracak , ağrıları hiç uyutmuyor.

Oğlum larenjit olmuş , dün ilk kez antibiyotik almaya başladık , bugün öksürüğü azaldı çok , sesi de düzelir gibi.

Ben , aynı ben :KK6:

Akşama ;

Çorbamız , malum yusuf için .

Köfte , domates , biber ızgara

Kısır olacak .(çok canım çekti dün , resmen aş erdim kısıra)

Resim eklerim yapınca.
heyy gazelll hayatlarımızı nasıl etkiliyon kız sennn... saçalrını ne yaptın acaba:)
bu aradaa bende laranjit sık sık olurum hattaa doktora gittiğimde klasik faranjit hep varda neyse o sezonn dr ooo öğretmen hanım ne faranjiti laranjittt olmuşunuz sizzzz dediğindeee benn şakaylaaa hani denir ya kek mek,kapı mapı
vs.. bende faranjit -laranjit
o şekilde şakayla takılyor sandımm güldümmm laranjitte neee dediğimdeee yanii boğaznızzzın kısmı olsaydı faranjittt yok ciğere dekkk uzayan kısımda sıkıntı olunca laranjittt denir diye adam bir güzel çizip anlatttı meğer baya doğru bir kelimeymiş:) o yüzden yusufçuğaaa aman çok dikkat ettt çokkkk bangır bangır bağırmasınn... okulun ilk ayında bendede olurrr bağırmaktan oda muhtemelenn bağırmıştırrrr okuldaaa:)
geçmişler ola tekrarrr..

bu aradaaaaa varyaaaa aus bacımmmm benimde canımmmm bir kısır çekti dün akşam saat 20:30daaaa ufff ufffff ...
nasıl canım istedi nasılll... şöyle anacığım yakın olsa yapsammm götürsemm onla çaylaaa yesekkkk ufff çokmu şeyler istiyorumm allahım:):KK16:

aus yakın olsann yapar getiriimmm ama şimdi yalnızken yapasımda gelmiyorrrrrrrrrr..:KK43::KK33:

Son düzenleme:
geçengün gazel ve gözdenin muzlu rulo pastasını yaptımm bu arada herşeyi resmediyorummm geçen eşim annesindeydi fotoğraflarna bakmış cep telefon bu yeşillikler ne demiş gökçe yaptığı herşeyi çekyor anne demiş:KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52: kadınnn şaşırmı şşş hahahahaa
neyseeee görüşmeyizde o bakımaaa bilmez beni zaten onun elindende bir nane gelmez veee 1 yemeğini yemiş değilimmm :) el öpmeye gitttiğimizde haberli gitmemize rağmennnn kadın komşularıylaydııı menemen yapmıştık yemek için gerisini siz düşünün amann neyse yıllar geçti....ufffff
şimdi muzlu rulo pastayıda fotosunu çektimmm aynı görüntü olsada sankimm yumurtadan kaynaklı bir yoğunlukkk vardııı bizim adamdaaa yokkk pek olmammış dediii:)
pastabanla yaptığım muzlu kremalı pastanı devam ettirdi bunu boşver bidaha deneme dediii hem üzüldümmm hemde aman neyse yeme ozaman dedim...

gerçekten kremasıda bişeylerrrr avr gibi tadı yoğunnn derinlerden yumurtaaa kokusu alyorum sanki ama bende koku alma duyusu feci aktif ve gelişkin ondan olabilirrr:)
sizce normali yapan deneyen oldumu hu huuu...

şimdide 3 gün hafta içine yemelik kekk yapıcammm kalıptaaa havuç var elma var havuçlu yapcammmm :) tarçınlı havuçlu karmançorman bir kekkk:)
bakalımmmm:KK16: varmıdır öneriniz kek içinnnn dikkate alacağımdır

heyy gazelll hayatlarımızı nasıl etkiliyon kız sennn... saçalrını ne yaptın acaba:)
bu aradaa bende laranjit sık sık olurum hattaa doktora gittiğimde klasik faranjit hep varda neyse o sezonn dr ooo öğretmen hanım ne faranjiti laranjittt olmuşunuz sizzzz dediğindeee benn şakaylaaa hani denir ya kek mek,kapı mapı
vs.. bende faranjit -laranjit
o şekilde şakayla takılyor sandımm güldümmm laranjitte neee dediğimdeee yanii boğaznızzzın kısmı olsaydı faranjittt yok ciğere dekkk uzayan kısımda sıkıntı olunca laranjittt denir diye adam bir güzel çizip anlatttı meğer baya doğru bir kelimeymiş:) o yüzden yusufçuğaaa aman çok dikkat ettt çokkkk bangır bangır bağırmasınn... okulun ilk ayında bendede olurrr bağırmaktan oda muhtemelenn bağırmıştırrrr okuldaaa:)
geçmişler ola tekrarrr..

bu aradaaaaa varyaaaa aus bacımmmm benimde canımmmm bir kısır çekti dün akşam saat 20:30daaaa ufff ufffff ...
nasıl canım istedi nasılll... şöyle anacığım yakın olsa yapsammm götürsemm onla çaylaaa yesekkkk ufff çokmu şeyler istiyorumm allahım:):KK16:

aus yakın olsann yapar getiriimmm ama şimdi yalnızken yapasımda gelmiyorrrrrrrrrr..:KK43::KK33:

Sen gel gökçecim , benim kısırım hazır .

$20130916_183157.jpg

Gazel fenomen yahu :21::21:

Yusufa da bağırma dedikçe daha çok bağırıyor . Son iki saattir '' bağır oğlum , avazın çıktığı kadar bağır '' taktiği uyguluyorum , işe yaradı .Hayır bağırmak istemiyorum diyor :KK1:

meraba kızlar bende aranıza katılayım istedim :)
yemek yapmayı seviyorum sunumları daha çok
dün akşam ne yaptığımı paylaşayım bende
$IMG_5237.jpg

mercimek çorba
et sote
garnitürlü pilav
salata
ayran
eti ve pilavı resimde görüldüğü gibi servis etmeyi seviyorum :)

buda pazar günkü kahvaltımızdan bir kare arkadaşlar
$IMG_5202.jpg
değişik sunumlar yapmayı seviyorum arkadaşlar buda onlardan biri :)

Eki Görüntüle 805477 Eki Görüntüle 805481

bacılarımmmm gazelle yapmış olduğumuz biber yani baskı biberlerimi açtımmm tadı çok güzellll çokkkkk evet resmettim ama boyutu ne kadar büyütüpp painntte esimlerin yanında gazele teşekkür yazısı bilene yazsamda sanırım yine olmadıııı bendemi problemmmm bu kk neden benim resimlerimin boyutunu kabul etmiyor anlayamadımmmm... ama yinede bakın biberlere diye koydumm ciddden çok güzelldi 5 dkk da hazırladımmmm...

ve gazel abcımm şimdi dışarı çıkıcamm parada pek yok amaaa pazara gidecemmm biber almayaaa bu yıl adeta biber koleksiyoncusu oldum 15kg kırmızı köz biber
turşuluk 3kgm acı biber en son domatesli biber turşusu biber kurusu derkennnnn halaaaa durmak yok bibere devam diyorummmm inşalllah ucuzdurrrda alırım 2 kgm şimdilikkkk:)
gazellll resimdede yazdımmmmmmm ayrıca tekrarr diyeyim,,çok teşekkür ederimmmm sanaa:)
şimdi anladım o tadııı turşu değil daha hafifff ekşideğil sarımsaklı olmadığından turşu gibi garip bir tatt helede domatesli soslaaaaa enfesdi enfessss... azcık zeytinyağı döktüm yıkayıp süzdüğüm biberleri kavurupp domatesleri üzerneee döküppp 2 dkk da onun pişmesibi bekledimm tuz muz bile eklemek yokkkkk enfesdii... tam çalışannnn tembel kadın yemeği oldu bunu tuttum bennn tam benlik:KK16:

biberlerin çok hoş görünüyor gökçem eline sağlık, beğendiğine sevindim ayrıca...hakkaten tembel avrat işi bu demişti annem :KK60:
hadi sen çalışıyon tembelim diyon ya ben ?
bende aparatifi seviyorum, çabuk yapıp yenilen yemekleri severim...
öyle bir yemeğe saatlerce uğraşmayı sevmiyorum....:KK14:
bu arada senin kaynana da maşallahı varmış..el öpmeye giderken bari bişeyler pişirir insan...
aman boşver be gökçe, az görüşecen az didişecen en güzeli...
hiç sevmem kaynanasıyla canım annecim canım gelinim kuzum yavrum olanları :KK60: çünkü çok yapmacık oluyor...vıcık vıcık..
mesafe iyidir...kafan ağrımaz...aynen devam et...:KK76::KK76:
havuçlu kek yapabilirsin bak..havuçları rendele, sonra azcık da tarçın koy yarım çay kaşığı kadar..birazcık da ceviz içi kırığı...süper bi kek oluyor dene bence...
bu arada pastan neden güzel olmadı acaba...yumurtaları fazla çırpmadıysan koku yapar..aklında olsun...iyice çırpacaksın yumurta yumurtalıktan çıkacak yani :) köpük gibi kalacak...
bi dahaki sefere güzel olur yılma...eşinde insan beğenmese bile güzel olmuş eline sağlık deseydi yani, bu herifleri napsak bilmem...:KK6::KK6:

Sunumlarınız çok güzel, sofralarınız çok şık fakat siz konuyu yanlış anlamışsınız sanırım

çok teşekkür ederim o sizin güzelliğiniz sonradan jeton düştü bende karıştırdım herşeyi sanırım ya :18::KK17:

bende yeni bir topic actım hemen sonrasında kusura bakmayın ya nolur

Son düzenleme:
selam kızlar,

bende gözdenin veriş olduğu tarifi deneyeceğim

fırında tuvuk şişi çok merak ettim akşamdan hazırlayacağım yarına eve gittiğimde fırına koyaruım.:KK56:

Sunumlarınız çok güzel, sofralarınız çok şık fakat siz konuyu yanlış anlamışsınız sanırım

çok teşekkür ederim o sizin güzelliğiniz sonradan jeton düştü bende karıştırdım herşeyi sanırım ya :18::KK17:

bende yeni bir topic actım hemen sonrasında kusura bakmayın ya nolur

Ne kusuru arkadaşım , bizde senin mutfağını ziyaret geliriz artık :KK6:

Sende paylaşmak istediğin tarif olursa çek fotoğrafını paylaş bizimle .

selam kızlar,

bende gözdenin veriş olduğu tarifi deneyeceğim

fırında tuvuk şişi çok merak ettim akşamdan hazırlayacağım yarına eve gittiğimde fırına koyaruım.:KK56:

Çok lezzetli oluyor hele de akşamdan baharatını çeker , marine olursa yani :KK56:

X