Mutfağımda Bugün Ne Pişti ? Resimli / Tarifli

Gazelim, tam da böyle bir tarif ararken hem de senden bulmak, gerçekten çok sevindim.:)) Önümüzdeki perşembe buranın pazarı var, oradan domatesle biberimi alayım da yapayım, ben de hem yemeklere hem de menemende, kahvaltıda kullanabileceğim bir tarif arıyordum. Süper, süper...:)) Ellerine sağlık canım, sizlere de afiyet olsun...

teşekkür ederim biberoncum, beğenmenize sevindim...
evet çok amaçlı portatif :KK60: tavsiye ederim :)
bugün kavanozlara koyduktan sonra bir kaseye yakın azcık kalmış tencerede, ekmeği banıp banıp yedim :) çok lezizdi gerçekten...

Kızlar selam
çok fena hasta oldum gözlerim kapanıyor artık o kadar kötüyüm
Bide kaç gundur evi supurup silcem yapamadm annemde dır dır edip durunca bugun temzlik yaptım
ev bitti bahçe kaldı
benimde ateşim çıktı tabi bu arada
dedim çıkaym hem bahceyi yıkayayım hem serinlerim
Ama daha beter oldum
Hemen bi çorba yapıym dedim bide kıymalı makarna vardı
yaptım ama inanın bir corba yapmak bu kadar mı zorlar insanı
elim kolum kalkmıyor beynimde durdu iyice

bu arada gözde ablacım hoşgeldin
arayı uzatma bu kadar özledik seni :)

Gazelim seninde eline saglık
cok guzel gorunuyor sos
keske bende yapabilseydim
ama benim robotum yok :KK43:
Annem bana robot almıyor :KK43:
Biri bana robot alsın hahaha :):):):)

Küçük tupper el rondom var onda mı yapsam bende azcık ya napsam çok canım çekti ama olmaz heralde
gazeeell bak hastayımda bana yolla o kavanozları :):):)

ah gözdem kıyamam ben sana geçmiş olsun tatlım...aus da hastaymış....topiğimiz revire döndü :) benimde sol bademciğim yutkunurken acıyor :26: sanırım bende hasta olucam allahım koru rabbim...inan kendim hasta olurum diye korkmuyorum da, burağa bulaşır diye korkuyorum malum bronşit atlattık yenice :26: inşallah hasta masta olmayız yaa....
bu arada sosu robotta çekmek gerekiyor evet, ama kayınvalidemin robotu yoktu önceden, o şöyle yapardı...domatesleri dörde böler pişirir piştikten sonra domatesler erir ya, işte onlar piştikten sonra ocaktan indirir soğumasını bekler...soğuyunca da süzgeçten geçirirdi...hani şu demiz süzgeçler varya işte onlar...ama iri delikli olanlardan...hem onun sosları daha güzel oluyordu çünkü kabuğu süzgeçte kalınca haliyle daha hoş oluyordu...
ama ben uğraşamam valla robotta çekiyorum ben....
eğer gözün yerse dene :KK1: ben üşenirim de sen hamaratsın yaparsın :KK53:

kızlar merhabaaa,3-4gündür giremedimm okul iş güç vede birşeyy farketttim eşim kk ya çok giriyom diye sanırsamm engellenen siteler listesine koymuşşş günahını almayım ama tam 5 gündür girmeye çabalıyom proxy ayarları diyip girmiyor... çok yorgunum zaten hastalık havasıda var üzerimde... bakalım.... hepiniz döktürmüşünüzz maaaşallah herkese başt aaus gözde gazel pobol aslı asknihan şekercik herkese selamlar....

geçengün bendee elmalı tarçınlı yarı kakaolu kalıpda kek yaptım enfes oldu... ayrıca seramik kalıplarda acaip kolay çıktı kekimmm.. şimdi her hafta bir hamur işi yapacağımmm...
işe giderken iyi olyor yemesi:)

valla canım hemen olmaz öyle...biberlerin rengi değişmesi lazım...kavanozun dışından nasıl görünüyor bi bak bakalım...renkleri değiştiyse turşumsu gibi görünüyorsa olmuştur...aslında az daha bekle diyecem ama fazla fazla yapmak istiyorsun sanırım, dediğin gibi biberler yavaştan pahalanmaya başlar...
sen en iyisi renkleri değiştiyse bi dene bakalım...olmuştur heralde...ama renkleri hala alacalıysa, yani yarısı değişip yarısı değişmediyse olmamıştır kuzum valla beklicen...
sanırım renkleri sarardıı:) alıp bolca yıkayıp kızartıp yoğurtla veya domates sosuyla yiyicem dimi bacım:)

geçen gün gözde paylaştı, sonra benim anılarım depreşt, accık ağzımda sulanma oldu :KK1:
dedim gidip yapayım şu annemin rulosunu diye..zaten gözdenin yüzünden kilo alacam bu gidişle, o dürtüyor tad alma duyularımı :KK60:
detaylı anlatayım...

malzemeler hamur için..
4 yumurta
4 kaşık un
4 kaşık şeker
1 paket kbrtma tozu

krema
2 yumurta
5 kaşık şeker
1 litre süt
bir vanilya
bir kaşık margarin
4 kaşık un
3 kaşık kakao

hamur yapımı için yumurtaların sarılarını bir kapta, aklarını bir kapta çırpıyoruz...sakın hepsini toptan kırıp çırpmayın...
yumurta sarıları köpürene kadar, aklar da kar gibi olana kadar ayrı kaplarda çırpıyoruz..sonra aklarını yavaş yavaş sarılara ekleyerek bi yandan çırpmaya devam ediyoruz..
biraz daha çırpıp sırasıyla un kabartma tozunu ekleyip kek kıvamını alana kadar çırpıyoruz ve 15 derece fırında 20 dakka civarı pişiriyoruz...ince bir hamur olduğu için ufak tepsi daha iyi olur...kaşıkla yayın ince olması gerekiyor...ben borcam tepsilerin diktörtgen olanına yaptım..unutmadan tepsiye yağlıkağıt sererseniz rulo yapması kolay olur...çok hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz..

krema içinde yumurta ve şekeri bir tencerede çırpıyoruz..sonra süt vanilya un kakao ekliyoruz..
ocakta muhallebi gibi pşiriyoruz...ocaktan indirince bir kaşık margarini atıyoruz içine ve karıştırarak eritiyoruz...
krema soğuyunca kekin üzerine dörtte üçünü döküp yayıyoruz..sonra iki tane muzu uzunlamasına koyuyoruz ve rula yapıyoruz...
pastamızın üzerine kalan kremayı da yedirip şekillendiriyoruz...süsleme olarak ben çikolata parçaları fındık içi ve hindistan cevizi kullandım..dilediğinizce süsleyebilirsiniz...afiyet olsun...
ne kadar uğraşsam da resim eklentisinde bi sorun oluştu..ve karışık yüklendi...resimlerin sırasını siz ayarlayın artık :)

Eki Görüntüle 797067 Eki Görüntüle 797075 Eki Görüntüle 797074 Eki Görüntüle 797073 Eki Görüntüle 797071 Eki Görüntüle 797077 Eki Görüntüle 797070 Eki Görüntüle 797069 Eki Görüntüle 797068 Eki Görüntüle 797076
yarın muz alıppp derhalll deniyorummm....

slm kızlar, bugün canım çekti beş dakkada yapıverdim işte tarif..
malzemeler
1 kilo civarı havuç, yarım kiloda olabilir...
1 paket petibör bisküvi
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı civarı ceviz içi ( fındık içi veya tuzsuz fıstık içi de olur)
çok azcık tarçın
hindistan cevizi

yapılışı
havuçları rendeleyip bir tencerede orta ateşe koyuyoruz, üzerine şekeri ekleyip kapağı açık bir şekilde pişmeye bırakıyoruz, suyu iyice çekene kadar pişiriyoruz....ocaktan indirmeden azcık tarçın ekliyoruz çay kaşığının ucu kadar..fazla olursa kokusu yoğun olabilir...
sonra büyük bir kapta bisküvileri ufalıyoruz...robotta çekmeyin, çok toz halini almayacak, pütürlü kalması yeterli...
sonra pişip soğumuş havuçlu iç ile bisküvileri vanilyayı ve ceviz içini karıştırıp bir güzel yoğuruyoruz...
sonra elimizi ıslatıyoruz ve ceviz büyüklüğünde toplar yaparak hindistan cevizinde bulayıp tabağa diziyoruz...afiyet olsun..

Eki Görüntüle 800628 Eki Görüntüle 800626 Eki Görüntüle 800629 Eki Görüntüle 800630
canımcımmmmmmmm çok sağollll benim içinmi koydun bu harika cezeryeleri :) ellerine sağlık yaptığın herşey için :) domates soslarınıda tebrik ediyorumm

Gazelim, tam da böyle bir tarif ararken hem de senden bulmak, gerçekten çok sevindim.:)) Önümüzdeki perşembe buranın pazarı var, oradan domatesle biberimi alayım da yapayım, ben de hem yemeklere hem de menemende, kahvaltıda kullanabileceğim bir tarif arıyordum. Süper, süper...:)) Ellerine sağlık canım, sizlere de afiyet olsun...
aman allahımmmm kimler gelmiş kimler biberon bacımmm:) selamalrrrr bilmemm hatırlarsmısınnn :KK66: sizleri görmek ne hoşşş görüşürüzz

aman allahımmmm kimler gelmiş kimler biberon bacımmm:) selamalrrrr bilmemm hatırlarsmısınnn :KK66: sizleri görmek ne hoşşş görüşürüzz

Hatırlamaz mıyım canım benim, hoş buldum.:))) Hepinizi tekrar görmek çok hoş, buralardayım artık ama mutfağa sokmayın beni, ben sadece izleyici olayım. Zaten yeterince hükümetim, kıta haline gelmek istemiyorum.:)))

Gözdem sende mi hastasın kuzum ?

Bizde yusufla hastayız . Hatta eşimde hasta ama cerrahi bir müdahaleden dolayı yatıyor , 20 yaş dişi 6 dikişle alındı . Offf erkeğin hastalığı hiç çekilmiyor , görseniz dişini değil de , tüm organlarını aldırmış sanki .

Yok her türlü hizmet feda olsun da :KK24::KK24::KK24: eee ben de hastayım , çocukta hasta .

Yemek yapıyorum ama hep kolayından ;

Bugünde çorbam ve sebzeli tavuk haşlamamam var .Tam hastane yemeği :KK52:

Gazel zencefil için güvenemedim aktara , bildik bir yerden almak gerekiyormuş . Öyle marketlerdeki toz zencefillleri almayın demişti tv de doktor . Taze çekilmesi gerekmiş .

Kestane balı , limon , karabiber karıştırıyorum , bir de bol ada çayı ve ıhlamur .

slm kızlar mısırdan sonra ikinci fotografım olacak buraya koydugum:KK16::KK16:

işte bugün yaptıgım un kurabiyem ve yanında soguk süttümmm:KK56:

$Fotoğraf0086.jpg

kızlar merhabaaa,3-4gündür giremedimm okul iş güç vede birşeyy farketttim eşim kk ya çok giriyom diye sanırsamm engellenen siteler listesine koymuşşş günahını almayım ama tam 5 gündür girmeye çabalıyom proxy ayarları diyip girmiyor... çok yorgunum zaten hastalık havasıda var üzerimde... bakalım.... hepiniz döktürmüşünüzz maaaşallah herkese başt aaus gözde gazel pobol aslı asknihan şekercik herkese selamlar....

geçengün bendee elmalı tarçınlı yarı kakaolu kalıpda kek yaptım enfes oldu... ayrıca seramik kalıplarda acaip kolay çıktı kekimmm.. şimdi her hafta bir hamur işi yapacağımmm...
işe giderken iyi olyor yemesi:)

sanırım renkleri sarardıı:) alıp bolca yıkayıp kızartıp yoğurtla veya domates sosuyla yiyicem dimi bacım:)

yarın muz alıppp derhalll deniyorummm....

canımcımmmmmmmm çok sağollll benim içinmi koydun bu harika cezeryeleri :) ellerine sağlık yaptığın herşey için :) domates soslarınıda tebrik ediyorumm

canım ben açtım biberimi seni göremeyince anlatamadım bi türlü :) çok güzel olmuş gökçe mutlaka al yap...çıkardım güzelce yıkadım bol suyla..yıkadıkça tuzu aktı...sonra süzgece koydum yarım saat falan süzdürdüm suyunu...
sonra birazını yağda kızartıp sarımsaklı yoğurt döküp yedik...
birazını da dün akşam azcık yağda kavurdum, sonra yumurta kırdım kzrıştırdım...karabiber ve pul biber serpiştirdim :) çok lezizdi..iki halinide sevdim ben..
ama unutmaman gereken birşey var...kızartacaksan eğer iyice gevrek olsun diye fazla kızartma, bu seferde sertleşiyor...normal kızart aşırıya kaçma...
bolca alıp yapabilirsin artık test edildi onaylandı :KK60:

Bizde yusufla hastayız . Hatta eşimde hasta ama cerrahi bir müdahaleden dolayı yatıyor , 20 yaş dişi 6 dikişle alındı . Offf erkeğin hastalığı hiç çekilmiyor , görseniz dişini değil de , tüm organlarını aldırmış sanki .

Yok her türlü hizmet feda olsun da :KK24::KK24::KK24: eee ben de hastayım , çocukta hasta .

Gazel zencefil için güvenemedim aktara , bildik bir yerden almak gerekiyormuş . Öyle marketlerdeki toz zencefillleri almayın demişti tv de doktor . Taze çekilmesi gerekmiş .

Kestane balı , limon , karabiber karıştırıyorum , bir de bol ada çayı ve ıhlamur .

sanada yusufcuğa da enişteyede geçmiş olsun canım...allah derman aratmasın dimi yaa çok zor hele ki kendin hasta olunca hiçbişeye elin kolun kalkmıyor...erkeklerin hali zaten malum :)
en kötüsü de çocuklar hasta olmasın :KK50: çok iyi anlıyorum şuan seni..
benimde sabahtan beri migrenim tuttu iyimi :KK43: saftiriğe bağladım işi bön bön oldum tv ye bakıyorum sabahtan beri kanepede uzanmış halde...
bu arada biz o kuvettli öksürüğe çok şeyler denedik ausum, ne karabiberler ne adaçayları...
ama tek çare inan zencefil ve bal...hele gece yatmadan hemen önce yiyip yatıyorsun inan sabaha göğsün boğazın yumuşacık olmuş uyanıyorsun...ama unutma eğer yaparsan, bir tatlı kaşığını yedikten sonra ardından su falan içme...boğazını o zencefil yakıcak...
bişey yiyip içmeden yatacaksın ki bütün mikropları kırıyor solunum yollarındaki..

Gökçecim bizden de selamlar :KK3:

Aus eşine,yavruna ve sana geçmiş olsun tez vakitte iyileşin inşallah..

Gözdecim sana da geçmiş olsun..

canım ben açtım biberimi seni göremeyince anlatamadım bi türlü :) çok güzel olmuş gökçe mutlaka al yap...çıkardım güzelce yıkadım bol suyla..yıkadıkça tuzu aktı...sonra süzgece koydum yarım saat falan süzdürdüm suyunu...
sonra birazını yağda kızartıp sarımsaklı yoğurt döküp yedik...
birazını da dün akşam azcık yağda kavurdum, sonra yumurta kırdım kzrıştırdım...karabiber ve pul biber serpiştirdim :) çok lezizdi..iki halinide sevdim ben..
ama unutmaman gereken birşey var...kızartacaksan eğer iyice gevrek olsun diye fazla kızartma, bu seferde sertleşiyor...normal kızart aşırıya kaçma...
bolca alıp yapabilirsin artık test edildi onaylandı :KK60:

sanada yusufcuğa da enişteyede geçmiş olsun canım...allah derman aratmasın dimi yaa çok zor hele ki kendin hasta olunca hiçbişeye elin kolun kalkmıyor...erkeklerin hali zaten malum :)
en kötüsü de çocuklar hasta olmasın :KK50: çok iyi anlıyorum şuan seni..
benimde sabahtan beri migrenim tuttu iyimi :KK43: saftiriğe bağladım işi bön bön oldum tv ye bakıyorum sabahtan beri kanepede uzanmış halde...
bu arada biz o kuvettli öksürüğe çok şeyler denedik ausum, ne karabiberler ne adaçayları...
ama tek çare inan zencefil ve bal...hele gece yatmadan hemen önce yiyip yatıyorsun inan sabaha göğsün boğazın yumuşacık olmuş uyanıyorsun...ama unutma eğer yaparsan, bir tatlı kaşığını yedikten sonra ardından su falan içme...boğazını o zencefil yakıcak...
bişey yiyip içmeden yatacaksın ki bütün mikropları kırıyor solunum yollarındaki..
HAFTA İÇİ BENDE AÇICAMMM BACIMMM DERHALL DENEYECEĞİM...:) HAFİFF KIXARTINCA DOMATES SOSLU DENEYECEM BENDE:=) HADİ BAKALIMMM AFİYET OLSUN SANA BACIM ELLERİNE SAĞLIK

ALEYKÜM SELAM BACIM:):KK16:

Hatırlamaz mıyım canım benim, hoş buldum.:))) Hepinizi tekrar görmek çok hoş, buralardayım artık ama mutfağa sokmayın beni, ben sadece izleyici olayım. Zaten yeterince hükümetim, kıta haline gelmek istemiyorum.:)))
:) SENİ GÖRMEK BİLE GÜZELLL zaten yapıyorsunduda mutfak işini detayları sormayın diyonn haa neyse...
biz kredili sayfasındaa yine fosforlu kalemlele ders çalışma isteğini konuşuruk :):KK16::KK16::KK16::KK16:

sizlerede geçmişler ola bacım...
ah ahhh 2olik dişlerimmm 3ü gitti amelyatla bendedee... öyle normal bir çekimde değildi yarılıp çekim yapılıp dikişli uffff... hatırlamak dahi istemiyorum ama düşünnn bana rapor yazmadıydı pislik drlarrr yahu öğretmenim nasıl ders anlatacammm diyorum onu bile diyemiyoomm göryır yazmadııı bende aile hekiminde 2+3gün rapor aldıydımmm da sonraki hafta ders anlatmıştımmm ufffff..... acısından çok doktorlara lanet okumaktayım...
zengin brujuva çocukları hastaneye gitmeden anasına babasına raporu verriir derslere gelmezler biziii mağdur üzerine mağdur ederler.... ALLAH SORSUN.....uff gece geceee canım sıkıldı:)
hadi bacım eşinede sizlerede çok geçmişler ola... yusufçukk okula gidiyor ya daha çok eve mikrop getirir grip vs... şimdidennnn bence süzme bal zencefil havlıcannnn zerdeçal o tarz tarifler verelim sanaa doğal korunma yöntemlerini yap bacımm aileniz için :KK66: hastalık olanadaa zor amaaa bakana daha zorrr.... allah şifa versin:KK16:

Gözde,Aus geçmiş olsun.Yirmilik diş zor gerçekten.Orada koca bir oyuk oluyor.Ama ilaçla ağrısı geçiyor.Ben ameliyattan sonra eve gelip yemek bile yemiştim galiba.:KK9:Gözde sen motorda üşüttün kesin.

Gökçe'ciğim sana da selamlar.:KK16:Hani kekin resmi.:KK56:

Nikiy eline sağlık.Sıcak sütü sevmiyorsun galiba.Kakao kat içine kurabiyeyle sıcak sıcak iyi gider:)Ben tatlı mısırı denedim ama çok tatlı olmadı.Tatlı tuzlu arası birşey oldu.Beceremedim galiba.Tuzluya devam:)

$DSCN0266.jpg

Pazar kahvaltılarına yakışan bir tat. Yumurtaları çırpıyoruz rendelenmiş kaşar,maydonoz ve bir miktar tuzu ekleyip ekmelklerimizin üzerine paylaştırıyoruz. Birer çay kaşığı tereyağını da üzerlerine koyup 200 derecede 20 dk kızartıyoruz.

Gözde,Aus geçmiş olsun.Yirmilik diş zor gerçekten.Orada koca bir oyuk oluyor.Ama ilaçla ağrısı geçiyor.Ben ameliyattan sonra eve gelip yemek bile yemiştim galiba.:KK9:Gözde sen motorda üşüttün kesin.

Nikiy eline sağlık.Sıcak sütü sevmiyorsun galiba.Kakao kat içine kurabiyeyle sıcak sıcak iyi gider:)Ben tatlı mısırı denedim ama çok tatlı olmadı.Tatlı tuzlu arası birşey oldu.Beceremedim galiba.Tuzluya devam:)
Mısıra tuz da mı koydun :KK53:

Mısıra tuz da mı koydun :KK53:

Tabiki hayır.:KK1:Yani şekerli yaptım ama tam şekerli olmadı beceremedim.Biraz da yandı.Normal patlatmaya devam anlamında dedim:)

Eline sağlık.Yumurtalı ekmekler nefis görünüyor.:KK56:

Son düzenleme:
Tabiki hayır.:KK1:Yani şekerli yaptım ama tam şekerli olmadı beceremedim.Biraz da yandı.Normal patlatmaya devam anlamında dedim:)

Eline sağlık.Yumurtalı ekmekler nefis görünüyor.:KK56:
ihhi :KK1: Az koymuşsun şekerini o zaman, su eklemedin mi bi de acele etmişsindir kısık ateşte yanmıyor patlama bitince hemen kapağını açıp karıştırmak gerek bir de.

Teşekkür ederim, nefistiler valla :KK34:

ihhi :KK1: Az koymuşsun şekerini o zaman, su eklemedin mi bi de acele etmişsindir kısık ateşte yanmıyor patlama bitince hemen kapağını açıp karıştırmak gerek bir de.

Teşekkür ederim, nefistiler valla :KK34:

Şekerini de baya koydum,kısık ateşte de kavurdum.Ama şeker katılaştıkça biraz su ekledim bilmiyorum ondan mı istediğim gibi patlamadı.

saol canım
evet sanırım motorda çarpıldım
belliydi zaten çok üşümüştüm
üstüne sevgilimde hastaydı
ondanda geçti kesin
çok feci bir durumdayım
annemde yok
sürüne sürüne iş yapıyorum yemek yapıyorum:KK50:

evet ablacım bende hastalar kervanına katıldım
içimden geçiyordu ya herkes hasta bir ben yırttım heralde diye
ertesi gün hastalandım
sizede çok geçmiş olsun
benim başıma hastalıktan daha beter bişey geldi şimdi onun derdindeyim
dün babam kırklareline gitmişti iş için
sen çık ceviz ağacına
birde düş
bütün gece hastanedeymiş
koluyla ayak parmağı kırılmış
be adam çalışmaya gidiyosun ağaçta ne arıyorsun
bide aramış demesin mi böyle böyle gece aramadım telaşlanmayın diye kolumda ayağımda alçıda
beni bir ay bakcaksın donumu bile giyemiyorum:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:
Allahım güleyim mi ağlayayım mı
sabahtan beri sinirlerim bozuk valla
hastada olunca gerildim iyice napıcam ben diye
oyyy oyyyy yarında okullar başlıyor
bizimkinin okul derdi var
dersaneyede yazıldık
ona gidip geliyoruz durmadan
bende kursa yazılıcam ingilizce için
stajda hemen başlıo
ben bu sene nereye bölüneyim şaşırdım:26:

sağolasın canım:KK54:

neyse efenim
yine geldim çene çalıyorum
bari ne pişirdim onu yazayım:KK53:
yeşil mercimek çorbası var dünden kalma
izmir köfte yaptım hemen buzluktaki köfteleri çıkarıp
birazdanda pilav yapıcam
bizde bu akşam bunlar var

aa birde unutmadan
dün zebra kek yapmıştım
onuda ekleyeyim