Mutfağımda Bugün Ne Pişti ? Resimli / Tarifli

saol canım
evet sanırım motorda çarpıldım
belliydi zaten çok üşümüştüm
üstüne sevgilimde hastaydı
ondanda geçti kesin
çok feci bir durumdayım
annemde yok
sürüne sürüne iş yapıyorum yemek yapıyorum:KK50:

evet ablacım bende hastalar kervanına katıldım
içimden geçiyordu ya herkes hasta bir ben yırttım heralde diye
ertesi gün hastalandım
sizede çok geçmiş olsun
benim başıma hastalıktan daha beter bişey geldi şimdi onun derdindeyim
dün babam kırklareline gitmişti iş için
sen çık ceviz ağacına
birde düş
bütün gece hastanedeymiş
koluyla ayak parmağı kırılmış
be adam çalışmaya gidiyosun ağaçta ne arıyorsun
bide aramış demesin mi böyle böyle gece aramadım telaşlanmayın diye kolumda ayağımda alçıda
beni bir ay bakcaksın donumu bile giyemiyorum:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:
Allahım güleyim mi ağlayayım mı
sabahtan beri sinirlerim bozuk valla
hastada olunca gerildim iyice napıcam ben diye
oyyy oyyyy yarında okullar başlıyor
bizimkinin okul derdi var
dersaneyede yazıldık
ona gidip geliyoruz durmadan
bende kursa yazılıcam ingilizce için
stajda hemen başlıo
ben bu sene nereye bölüneyim şaşırdım:26:

sağolasın canım:KK54:

Seni acil klonlamak lazım gözdecim .

Baban alçılar çıkana kadar sana teslim , Allah erkeğin hasta yatanından , onun kaprisinden , eş de olsa , babada olsa tüm kadın ırkını korusun :KK52::KK52:

Eeee senin kardeş zaten evlere şenlik .

Ne diyeyim kuzum sana .Bu koşturmaya fazlalık 2-3 kilom var diyordurn , onları verirsin bari öyle moral bul :KK1:

Bu arada çok çok geçmiş olsun babana da , alçılarla nasıl dönecek şimdi oralardan ?

Seni acil klonlamak lazım gözdecim .

Baban alçılar çıkana kadar sana teslim , Allah erkeğin hasta yatanından , onun kaprisinden , eş de olsa , babada olsa tüm kadın ırkını korusun :KK52::KK52:

Eeee senin kardeş zaten evlere şenlik .

Ne diyeyim kuzum sana .Bu koşturmaya fazlalık 2-3 kilom var diyordurn , onları verirsin bari öyle moral bul :KK1:

Bu arada çok çok geçmiş olsun babana da , alçılarla nasıl dönecek şimdi oralardan ?

Valla ablacım aynen benden birkaç tane daha lazım :):)
Bazen gerçekten yetişemedigimi hissediyorum ya
elimden geleni yapaym diye totom yer gormuo :):)
Bende babam nasıl geldi anlamadm gelmis biraz önce
gelir birazdan
ben onu öyle görünce kalpten gtmezsem iyidir
anneme diyorum yakında kafama huni gecirip deli gömlegi giyip evde dolanırsam sasırma :):)

Bu arada kardeşim bilgsayardan kaldırdı beni kekimi paylasamadm artk baska zamana :):):):)

gzkd canım çok geçmiş olsunn benim eşimde motor kazası geçirdi 26 mayıstan beri evde doktor rapor verdi 2 ay kaldıı 2 koluda kırılmıştı yemeğine kadar ben yedirdimm,suyunu dahi içemedi ,

saol canım
evet sanırım motorda çarpıldım
belliydi zaten çok üşümüştüm
üstüne sevgilimde hastaydı
ondanda geçti kesin
çok feci bir durumdayım
annemde yok
sürüne sürüne iş yapıyorum yemek yapıyorum:KK50:

evet ablacım bende hastalar kervanına katıldım
içimden geçiyordu ya herkes hasta bir ben yırttım heralde diye
ertesi gün hastalandım
sizede çok geçmiş olsun
benim başıma hastalıktan daha beter bişey geldi şimdi onun derdindeyim
dün babam kırklareline gitmişti iş için
sen çık ceviz ağacına
birde düş
bütün gece hastanedeymiş
koluyla ayak parmağı kırılmış
be adam çalışmaya gidiyosun ağaçta ne arıyorsun
bide aramış demesin mi böyle böyle gece aramadım telaşlanmayın diye kolumda ayağımda alçıda
beni bir ay bakcaksın donumu bile giyemiyorum:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:
Allahım güleyim mi ağlayayım mı
sabahtan beri sinirlerim bozuk valla
hastada olunca gerildim iyice napıcam ben diye
oyyy oyyyy yarında okullar başlıyor
bizimkinin okul derdi var
dersaneyede yazıldık
ona gidip geliyoruz durmadan
bende kursa yazılıcam ingilizce için
stajda hemen başlıo
ben bu sene nereye bölüneyim şaşırdım:26:

sağolasın canım:KK54:

geçmiş olsun gözdem...babana da allah şifa versin...çok üzüldüm...sana da sabır versin artık :) erkek milletinin nazı da hiç çekilmez :KK70:

kızlar bana bi akıl verin ya sinirlerim bozuldu hem sinirlendim hem gülüyorum halime :KK1::KK1::KK1:
saçlarım normalde kestane rengi, eşim siyah saçı çok sevdiği için bi kaç ay önce siyaha boyamıştım....
epey açıldı artık hemen hemen yarıya geldi, eski saçım ortaya çıktı tekrar..
uzun zamandır da şu bakır kahveyi çok beğeniyordum, arkadaşım ve teyzem falan boyamış çok hoş duruyordu, dedim bende boyayayım ama siyah olan kısım tamamen bitsin, sonra birazda kestireyim eski saçıma tam anlamıyla dönünce boyayayım bakıra diyordum...
benim çok samimi olduğum bir kuaför arkadaşım var...çocukluktan beri arkadaşız ve sözüne çok güvenrim...ama bu sefer o mu yanıldı, yoksa boyada bi sorun mu vardı bilemiyorum...
arkadaşım dedi beklemene gerek yok, zaten senin saçın kestaneydi, siyaha boyamıştın ve ikisi birbirine yakın tonlar zaten...
boyayalım bakıra bişey olmaz dedi...
onun lafına güvendim boyadık bugün :) boyamaz olaydık, şimdi saçlarımın yarıdan aşağısı siyah, yarıdan yukarısı bakır oldu... :KK1: yani benim kendi asıl saçıma bakır renk çok güzel yakıştı, ama yarıdan aşağıya renk pek girmemiş...
napsam bi akıl verin bana, tekrar siyaha boyayıp tümünü siyahmı yapayım, yoksa başka ne yapayım??
birde siyahı ben pek sevmiyorum, beyaz tenli olduğum için doğal durmadı bende siyah...
acaba siyah dışında başka hangi renk bütün anromalliği kapatır :)
hadi fikir lütfeennnn :KK14::KK14:

kızlar bana bi akıl verin ya sinirlerim bozuldu hem sinirlendim hem gülüyorum halime :KK1::KK1::KK1:
saçlarım normalde kestane rengi, eşim siyah saçı çok sevdiği için bi kaç ay önce siyaha boyamıştım....
epey açıldı artık hemen hemen yarıya geldi, eski saçım ortaya çıktı tekrar..
uzun zamandır da şu bakır kahveyi çok beğeniyordum, arkadaşım ve teyzem falan boyamış çok hoş duruyordu, dedim bende boyayayım ama siyah olan kısım tamamen bitsin, sonra birazda kestireyim eski saçıma tam anlamıyla dönünce boyayayım bakıra diyordum...
benim çok samimi olduğum bir kuaför arkadaşım var...çocukluktan beri arkadaşız ve sözüne çok güvenrim...ama bu sefer o mu yanıldı, yoksa boyada bi sorun mu vardı bilemiyorum...
arkadaşım dedi beklemene gerek yok, zaten senin saçın kestaneydi, siyaha boyamıştın ve ikisi birbirine yakın tonlar zaten...
boyayalım bakıra bişey olmaz dedi...
onun lafına güvendim boyadık bugün :) boyamaz olaydık, şimdi saçlarımın yarıdan aşağısı siyah, yarıdan yukarısı bakır oldu... :KK1: yani benim kendi asıl saçıma bakır renk çok güzel yakıştı, ama yarıdan aşağıya renk pek girmemiş...
napsam bi akıl verin bana, tekrar siyaha boyayıp tümünü siyahmı yapayım, yoksa başka ne yapayım??
birde siyahı ben pek sevmiyorum, beyaz tenli olduğum için doğal durmadı bende siyah...
acaba siyah dışında başka hangi renk bütün anromalliği kapatır :)
hadi fikir lütfeennnn :KK14::KK14:

En güzel fikir bakır alan kısımdan aşağısını kestirmek .

Ciddiyim ben , aksi halde saçına yok yere kısa sürede ikinci bir boya işlemi uygulayacak ve yıpratacaksın .

İlla kestirmem boyayım dersen , çikolata kahvesi bakırı kapatır , siyahı açmaz ama siyah zaten bakırı yediği için hala simsiyah değildir , o da renk alır çikolata kahveden .
Yani işin özü saçını neredeyse orjinal rengine boyayarak döndürmüş olursun .

gzkd canım çok geçmiş olsunn benim eşimde motor kazası geçirdi 26 mayıstan beri evde doktor rapor verdi 2 ay kaldıı 2 koluda kırılmıştı yemeğine kadar ben yedirdimm,suyunu dahi içemedi ,

Büyük kaza atlatmışızsın sizde , geçmiş gitmiş şükür.

Diyet günlüğüne bakacağım fırsat bulunca arkadaşım :KK34:

En güzel fikir bakır alan kısımdan aşağısını kestirmek .

Ciddiyim ben , aksi halde saçına yok yere kısa sürede ikinci bir boya işlemi uygulayacak ve yıpratacaksın .

İlla kestirmem boyayım dersen , çikolata kahvesi bakırı kapatır , siyahı açmaz ama siyah zaten bakırı yediği için hala simsiyah değildir , o da renk alır çikolata kahveden .
Yani işin özü saçını neredeyse orjinal rengine boyayarak döndürmüş olursun .

kestirmem mümkün değil canım yaa, çünkü çok kısacık olur ve saçımı bağlayamam, başörtünün altına bağlanmadan da olmaz...
çikolata kapatır diyorsun yani...üff valla saçıma işkence olacak bu...

kestirmem mümkün değil canım yaa, çünkü çok kısacık olur ve saçımı bağlayamam, başörtünün altına bağlanmadan da olmaz...
çikolata kapatır diyorsun yani...üff valla saçıma işkence olacak bu...

Sen mavi siyaha falan mı boyadın ? En fenası odur da .

Ya da 3.0 numara koyu kahve al , sende kurtul saçlarında .Siyaha yakın olur ama simsiyah olmaz en azından .

Ben başörtüsünü kısacık saçla çok kullandım ama sen bilirsin tabii.

Sen mavi siyaha falan mı boyadın ? En fenası odur da .

Ya da 3.0 numara koyu kahve al , sende kurtul saçlarında .Siyaha yakın olur ama simsiyah olmaz en azından .

Ben başörtüsünü kısacık saçla çok kullandım ama sen bilirsin tabii.

yok normal siyah...numarasını hatırlayamıyorum ama kutunun üzerinde sadece siyah yazıyordu....
tekrar boyarsam saçlarım yanarsa diye korkuyorum....kaş yapayım derken göz çıkartırsam birde...üff gülermisin ağlarmısın yaaa....
ama en mantıklısı da bu dediğin gibi...

yok normal siyah...numarasını hatırlayamıyorum ama kutunun üzerinde sadece siyah yazıyordu....
tekrar boyarsam saçlarım yanarsa diye korkuyorum....kaş yapayım derken göz çıkartırsam birde...üff gülermisin ağlarmısın yaaa....

Saçı asıl yakan orieldir .Açma işlemi olmayacağı için saçların yanmaz .Ama bir hafta bekle .Yıpranmasın saçların .

ZEBRA KEK

malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvıyağ
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
un
kakao
şekil vermek için kürdan ya da bıçak

yapılışı:
yumurtalar çırpılır
şeker eklenir çırpmaya devam edilir
iyice çırpıp krema kıvamına geldiğince süt eklenir karıştırılır
yağ eklenir yine karıştırılır
ardından kabartma tozu vanilin ve un eklenir
un azar azar eklenip çırpılır
çok koyu olmayan çokda akışkan olmayan bir kıvam elde edilir
koyu olmamalıdır çünkü kek sert olur
un az koyunca daha yumuşak ıslak kek gibi oluyor
hamur hazırlandığında hamurun yarısı başka bir kaba alınır
kalan karışıma kakao eklenir ve iyice çırpılır
daha sonra borcama yada kalıba beyaz hamurdan başlanarak sırasıyla kepçeyle birer kepçe olacak şekilde dökülür
tüm karışım bittiğinde hepsi iç içe geçmiş daireler olacak
ardından şekil vermek için kürdanla borcamın kenarlarından iç daireye doğru hızlı hızlı çizikler açılır

önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dk pişirilir

$image-1379168506443-V.jpg

$image-1379168548923-V.jpg

$images.jpg

Gözde'ciğim çok geçmiş olsun.Tüh sana bir yük daha bindi.Olsun ama napacaksın Allah sağlık versin de gerisi önemli değil.:26:

Karabiber size de çok geçmiş olsun.

Gazel kuaför arkadaşın fena yanılmış.Siyah saçın üstüne ne renk sürersen sür yine siyah olur.Onu açmadan hiçbir renk istediğin gibi olmaz.Ya sadece siyah olan kısmı açtırıp tekrar boyayacaksın ya da üstünü koyultacaksın.Kuaförlere o kadar para veriyoruz istediğimiz gibi hiç boyuyamıyorlar.Ben de çözümü evde kendim boyamakla buldum.Kuaförlerden daha iyi tutturuyorum valla:)

Efendim şimdi yemekten konuşalım biraz:)Dün akşam bizde kuşburnu operasyonu vardı.Kuşburnunu görüntüleyemedim ama kuşburnu olma aşamasını resimledim.Biraz eziyetli bir iş ama çok faydalı bir marmelat olduğu için yapılabilir.Beş kilo kuşburnudan dört kilo kadar kuşburnu çıktı.

Önce kuşburnuları temizleyip,yıkayıp,su ekleyip bu şekle gelene kadar kaynatıyoruz.
GQT5i.jpg

Sonra ilistirden geçiriyoruz.
teKgc.jpg

Bu şekil oluyor.
9KWys.jpg

Sonra ocağa koyup kaynamaya başlayınca şekerini katıp biraz kıvam almasını bekliyoruz.
UERaL.jpg

Sonra kavonazlara sıcak sıcak doldurup ters çeviriyoruz sabaha kadar.
zQUS.jpg

Gözde'ciğim çok geçmiş olsun.Tüh sana bir yük daha bindi.Olsun ama napacaksın Allah sağlık versin de gerisi önemli değil.:26:

Karabiber size de çok geçmiş olsun.

Gazel kuaför arkadaşın fena yanılmış.Siyah saçın üstüne ne renk sürersen sür yine siyah olur.Onu açmadan hiçbir renk istediğin gibi olmaz.Ya sadece siyah olan kısmı açtırıp tekrar boyayacaksın ya da üstünü koyultacaksın.Kuaförlere o kadar para veriyoruz istediğimiz gibi hiç boyuyamıyorlar.Ben de çözümü evde kendim boyamakla buldum.Kuaförlerden daha iyi tutturuyorum valla:)

Efendim şimdi yemekten konuşalım biraz:)Dün akşam bizde kuşburnu operasyonu vardı.Kuşburnunu görüntüleyemedim ama kuşburnu olma aşamasını resimledim.Biraz eziyetli bir iş ama çok faydalı bir marmelat olduğu için yapılabilir.Beş kilo kuşburnudan dört kilo kadar kuşburnu çıktı.

Önce kuşburnuları temizleyip,yıkayıp,su ekleyip bu şekle gelene kadar kaynatıyoruz.
GQT5i.jpg

Sonra ilistirden geçiriyoruz.
teKgc.jpg

Bu şekil oluyor.
9KWys.jpg

Sonra ocağa koyup kaynamaya başlayınca şekerini katıp biraz kıvam almasını bekliyoruz.
UERaL.jpg

Sonra kavonazlara sıcak sıcak doldurup ters çeviriyoruz sabaha kadar.
zQUS.jpg

sağolasın canım
aynen herşeyin başı sağlık
iyileşsem bu kadar daralmıcamda hala düzelemedim
deli dana gibi dolanıyorum etrafta:KK52:

resimlere baktım diyorum bu ne çözemedim bir türlü:KK1:
sonra yazdıklarını okudum
ilginç hiç tatmadım merak ettim tadını
ellerinize sağlık
afiyetle yiyin inşallah:KK16:

Gözde çok güzel tutturmuşsun.:KK16:Ben de yapmıştım çok önceden ama pek tutmamıştı.Seninkinin üstü de içi de çok güzel olmuş.Eline sağlık canım.

en son resim alıntı canım
kestikten sonra çekememiştim
ama aynen öyle oldu birde yumuşacıktı
hamur işlerine ara verdimde arada nadiren kekle durduruyorum kendimi:KK1::KK1::KK1:

resimlere baktım diyorum bu ne çözemedim bir türlü:KK1:
sonra yazdıklarını okudum
ilginç hiç tatmadım merak ettim tadını
ellerinize sağlık
afiyetle yiyin inşallah:KK16:

hamur işlerine ara verdimde arada nadiren kekle durduruyorum kendimi:KK1::KK1::KK1:

Hiç tatmadın mı?Güzel aslında da benim de pek aram yok bununla ama evdekiler bayılıyor.Bir de çok sağlıklı birşey C vitamini açısından.

Ben de rejimdeyim.:84:Çok mutsuzum çok.:KK5:

İki kere gitmiş mesaj.

Son düzenleme:
Öyle tek boyamayla istediğin renk olmaz canım siyah saç. Bir kaç kere boyaman lazım. Ton-ton git. Kahveden başla 1 ay sonra bakır yap. Biraz sabretmen gerek. Ve yanmaz merak etme ben çok boyamışımdır 1 hafta arayla. Ve boyayı ne kadar çok bekletirsen o kadar koyu oluyor. Ben kendim boyuyorum saçımı,boyama işlemi bitince 20 dk bekletiyorum sonra yıkıyorum,yoksa istediğim renk tutmuyor koyu oluyor.

Kuşburnunun püf noktası ocağa koyulunca devamlı karıştırmak.Çünkü dibi yanabilir.Yapmak isteyen olur belki.Sonra ziyan olmasın.

X