Mutfağımda Bugün Ne Pişti ? Resimli / Tarifli

Gece muhabbetin kralı dönmüş buralarda bensiz :KK43::KK43:

Bana da bu aralar bir koltukta miskinleme , hafiftan şekerleme , azıcık horlama eşliğinde eş dürtmesi musallat oldu ki sormayın gitsin , yaşlanıyor muyum ne ?:KK6:

Bu akşam bizde ;

Kremalı domates çorbası
Taze fasulye
Mantarlı Tavuk Sote var.

Çorbamı öğlen yaptım yusufa , bu sefer bebek maması gibi oldu :KK52: Gidip kıvam vereyim azıcık .

Merhaba hanımlar, nasılsınız? Ben bir geldim bir kaçtım umarım yeniden kabul edilirim:KK17::KK17:
Artık evimdeyim yemek işi başa düştü.
Üşeniyorum daha alışamadım annemin yemeklerinin olmayışına:KK31:

Bugün patlıcan oturtma ve cacık yaptım. Tatlı olarak da dünden etimek tatlısı vardı. Arkadaşım da soağolsun yemek göndermiş bir dolu. Artık 2-3 gün yemek yapmam:KK9:

Elimde taze fasülye var ama bozulmadan ben onu domatesle 1-2 şişe konserve gibi şişelesem mi ne yapsam, ne dersiniz hanımlar? Buzluğa atamam buzdolabım çook eski:26:

geçen gün gözde paylaştı, sonra benim anılarım depreşt, accık ağzımda sulanma oldu :KK1:
dedim gidip yapayım şu annemin rulosunu diye..zaten gözdenin yüzünden kilo alacam bu gidişle, o dürtüyor tad alma duyularımı :KK60:
detaylı anlatayım...

malzemeler hamur için..
4 yumurta
4 kaşık un
4 kaşık şeker
1 paket kbrtma tozu

krema
2 yumurta
5 kaşık şeker
1 litre süt
bir vanilya
bir kaşık margarin
4 kaşık un
3 kaşık kakao

hamur yapımı için yumurtaların sarılarını bir kapta, aklarını bir kapta çırpıyoruz...sakın hepsini toptan kırıp çırpmayın...
yumurta sarıları köpürene kadar, aklar da kar gibi olana kadar ayrı kaplarda çırpıyoruz..sonra aklarını yavaş yavaş sarılara ekleyerek bi yandan çırpmaya devam ediyoruz..
biraz daha çırpıp sırasıyla un kabartma tozunu ekleyip kek kıvamını alana kadar çırpıyoruz ve 15 derece fırında 20 dakka civarı pişiriyoruz...ince bir hamur olduğu için ufak tepsi daha iyi olur...kaşıkla yayın ince olması gerekiyor...ben borcam tepsilerin diktörtgen olanına yaptım..unutmadan tepsiye yağlıkağıt sererseniz rulo yapması kolay olur...çok hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz..

krema içinde yumurta ve şekeri bir tencerede çırpıyoruz..sonra süt vanilya un kakao ekliyoruz..
ocakta muhallebi gibi pşiriyoruz...ocaktan indirince bir kaşık margarini atıyoruz içine ve karıştırarak eritiyoruz...
krema soğuyunca kekin üzerine dörtte üçünü döküp yayıyoruz..sonra iki tane muzu uzunlamasına koyuyoruz ve rula yapıyoruz...
pastamızın üzerine kalan kremayı da yedirip şekillendiriyoruz...süsleme olarak ben çikolata parçaları fındık içi ve hindistan cevizi kullandım..dilediğinizce süsleyebilirsiniz...afiyet olsun...
ne kadar uğraşsam da resim eklentisinde bi sorun oluştu..ve karışık yüklendi...resimlerin sırasını siz ayarlayın artık :)

$2013-09-07 17.18.44.jpg $2013-09-07 18.19.09.jpg $2013-09-07 18.17.04.jpg $2013-09-07 18.16.38.jpg $2013-09-07 18.15.07.jpg $2013-09-07 20.24.31.jpg $2013-09-07 17.49.10.jpg $2013-09-07 17.19.45.jpg $2013-09-07 17.19.39.jpg $2013-09-07 18.27.17.jpg

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar, nasılsınız? Ben bir geldim bir kaçtım umarım yeniden kabul edilirim:KK17::KK17:

Bugün patlıcan oturtma ve cacık yaptım. Tatlı olarak da dünden etimek tatlısı vardı. Arkadaşım da soağolsun yemek göndermiş bir dolu. Artık 2-3 gün yemek yapmam:KK9:

Elimde taze fasülye var ama bozulmadan ben onu domatesle 1-2 şişe konserve gibi şişelesem mi ne yapsam, ne dersiniz hanımlar? Buzluğa atamam buzdolabım çook eski:26:

canım fasülyenin konservesi çok zor tutar...yani kapağını vakumlaması zordur fasülyenin...
fasülyeleri biraz pişirip kavanozlara koyduktan sonra ağzını kapatmak yetmez...kapattıktan sonra ters çevirip kaynar suyun içinde ters şekilde yarım saat kaynatmak lazım...
aksi halde tutmuş gibi görünür ama bir iki hafta sonra kapaklar vakumunu bırakır, yani atar...
eğer şişeledikten sonra ters çevirip kaynar suda kaynatırsan iyi tutar..biraz zahmetli...buzluğunda eskiyse tek çaren bu...
birde ince ince kıyıp kurutabilirsin...bu seçeneğinde var..

canım fasülyenin konservesi çok zor tutar...yani kapağını vakumlaması zordur fasülyenin...
fasülyeleri biraz pişirip kavanozlara koyduktan sonra ağzını kapatmak yetmez...kapattıktan sonra ters çevirip kaynar suyun içinde ters şekilde yarım saat kaynatmak lazım...
aksi halde tutmuş gibi görünür ama bir iki hafta sonra kapaklar vakumunu bırakır, yani atar...
eğer şişeledikten sonra ters çevirip kaynar suda kaynatırsan iyi tutar..biraz zahmetli...buzluğunda eskiyse tek çaren bu...
birde ince ince kıyıp kurutabilirsin...bu seçeneğinde var..

Oyy baya zahmetli iş yani :18:
Annem de dediğiniz gibi yapardı eskiden hatta koca kazanlarda yaparlardı:KK31: Ama sonraları fasülyeleri haşlayıp, kavanozları ayrı kaynatıyordu sanki:44: Az bir şey zaten kurutsam da olur.:KK31: Çok teşekkürler cevabın için.
Pasta da enfes duruyor, ellerine sağlık.

Eyy ahali ben geldim :):)
Aus ablam nerelerdesin sen ya
ben burda kendi kendime sana yazıyorum okudun mu okumadn mı bilmiyorum :)
Nasıl okulla aranız?

Gazel ya o pasta ne agzım sulandı kız :):)
Ben size kilo aldırtayımda kendim vereyim :):):)
Yemiyorum artık eskisi kadar
yapmıyorumda pasta börek çörek zaten belli oluyodur eklemedgmden :):)

Nihan hosgeldin sende :):)
Sen evlimisin bekar mı bekarsan ayrı evde mi yasıosun ailenden merak ettim :):):)

Pobol canım biberleri iri iri dograyıp koydum buzluga
hiç közleyip soyucak havamda degildim dun
cok feci migrenim tuttu kulaklarım bile ugulduyordu hıç olmadgm kadar kotu oldum
biberlerde bozulmaya baslıcak diye korkumdan yıkadm dogradm hemen 2kiloydu 4poşet yaptım
Olur mu olursa nolur bilmiyorum yemeklere falan katmıyorum zaten koydum işte öyle kızartırım sanırım
közleyip koydugum 4 paketim daha var ayrıyetten

bide bugun 5kilo domates dogradm kup kup poşetledim az az
2tane biraz fazla 8tane az poşetledim çok tatlılar ya :):)
Buzluk agzına kadar doldu dun bi açtım buz yapmış ödüm patladı bozulcak diye
dahada yeni aldık 4ay oldu 4ayda bozduysam yandım
annem bogar beni aç göz doldurdun bozdun diye :):)
Baska ne yapabilirm acaba böyle pratik ama isime yarayan?

Son düzenleme:
Bu arada bizde bu akşam dunden kalan ıspanak vardı bugunde zeytinyaglı taze fasulye, sinitzel, bulgur pilavı yaptım
şinitzeli kasaptan hazır yapılmş aldırdım babama
kızarttm sadece
ilk defa hazırını denedim cok guzeldi
bide kaşarlıymış içi bayıldık :)
Daha evde yapmaya ugrasmam :)
Ispanagıda dun yapmştm baş agrısndan icine pirinc koymamısım
kendi kendime bi tuhaf bu diyorum ama sonrada jeton duştu
ama o kadar sersemlemisimki anneme gittm soruyorum ben ıspanaga pirinç koyuyomuydum diye :):):):)

Nasıl okulla aranız?

Sen evlimisin bekar mı bekarsan ayrı evde mi yasıosun ailenden merak ettim :):):)

cok feci migrenim tuttu kulaklarım bile ugulduyordu hıç olmadgm kadar kotu oldum
biberlerde bozulmaya baslıcak diye korkumdan yıkadm dogradm hemen 2kiloydu 4poşet yaptım
Olur mu olursa nolur bilmiyorum yemeklere falan katmıyorum zaten koydum işte öyle kızartırım sanırım

Merhaba gözde, topiğin hamarat kızı olarak az buçuk tanıyorum seni ve maşallah seni alan yaşadı diyorum :nazar::nazar::KK9:
Bu arada çok geçmiş olsun.
Bekarım ben de, öğretmenim, ailemden çook uzaklara atandım... Burada sizlerle birkaç bir şey öğreneyim dedim:KK9:

Son düzenleme:
Nasıl okulla aranız?

ah keşke kilo alsam gözdem alamıyorum malesef....172 boyum var, 53 kilo da takıldı kaldı baskül...:KK53:
hiç aşağı yukarı inip çıkmazmı şu ibre...
benim huyum zaten sık sık yerim, ama az yerim...midem küçük heralde sofradan ilk ben kalkarım...ama yemekten bir saat sonra da mutfağa koşarım :) açlıktan...
buzluğa fazla bişey koyma istersen gözdem...zaten kurban geliyor...etlere yer kalmaz...
ben geçen sene çok koydum, kurbanda elim ayağıma dolandı...komşuya falan verdim içindekilerden :) yer kalmayınca..
bu sene pek koymadım...sadece iki poşet taze fasülye koydum, biraz kıyma var, birazcık da et, bir tane de bütün tavuk var okadar...
kurbana kadar onları da yeriz zaten...
ama illa koyacam diyorsan, dolma biber koy, içlerini temizle direk poşetle koy..bişeycik olmaz...kışın hemen çıkarıp buzu çözülmeden doldurup pişirirsin...
bu arada o koyduğun biberleri sakın kullanacağın zaman buzunu çözdürme..üşümüş gibi kalırlar..mesela kızartma mı yapacaksın, hemen çıkar, yağı kızdırınca direk dök...bekletmeden anladınmı?
işin püf noktası bu, taze konulan sebzeler, çıkarınca buzu çözülmeden kullanılması lazım...

AskıNihan tekrar hoşgeldin :KK34:

Gazelcim yarın kahvaltıya senin peynirli kekinden yapacağım, çok heyecanlıyım :KK53:

Nihan senlede meslektaş çıktık :):)
Darısı seneye basıma insallah bende atandgm gunleri gorurum
tabi bende uzaklara gidermiyim bilmiyorum :):)
Kocayada gidebilirim hehe :):)
Branş ne senin hangi ildesin

Gazelim bize bu sene et gelmez ya pek sanmıyorum herkes köyde
Ondan yukleniyorum böyle
barbunyam var közlenmiş ve çigden biberim var bi paketcik bezelyem kalmış domateslerim var 1kilo köftem var anneme yaptırdm :):):)
kıymaydı tereyagıydı doldu zaten
dolma biber benmde aklıma geldi
ama bizimkiler sevmiyor ya
ne zaman yapsam zor bitiyor annem koyma dedi
illa eziyet olcak bana :):)
Bak biberleri çözdürme dedgn iyi oldu
dusunuyordum bende nasıl yapcm diye
közlenmişleri çözdürüp suyunu suzup yogurtluyorum
Çig olanları çözdürmeden yapaym o zaman

bu arada bende bi zamanlar kilo alaym dal gbiym diyordum
52ydim hep
boyumda senin kadar yok 1.68im
ama cok zayıftım işte
herkes ne guzel fizign var derdi ben kilo almam lazm derdim
simdi evde dura dura 58oldum
5kilo versem tamam ama yok yapamıyorum
ben cok yerim iştahm yernde masallah :)
Eskidende çok yerdm ama yakardm
şimdi hareketszlikten uyumaktan vs aldım işte
artık işe falan başlaynca gider bu kilolar yoksa evde ne az yiyorum ne spor yapabiliyorum
yuruyuşe cıkcm sabahları diyordum ama yok kalkamıyorum yataktan :)
Neyseki kestim artk tatlıyı falan ev halkı isyanlarda :):):):)

Bana da bu aralar bir koltukta miskinleme , hafiftan şekerleme , azıcık horlama eşliğinde eş dürtmesi musallat oldu ki sormayın gitsin , yaşlanıyor muyum ne ?:KK6:

Yok ne yaşlanması.:KK53:Havalar soğudu kış geliyor ya ondan o miskinlik.:KK16:

Eline sağlık Gazel.:KK56:

Hoşgeldin Nihan.:KK3:

Çok mu uzaksın annenlere?:26:

Bu arada bizde bu akşam dunden kalan ıspanak vardı bugunde zeytinyaglı taze fasulye, sinitzel, bulgur pilavı yaptım
şinitzeli kasaptan hazır yapılmş aldırdım babama
kızarttm sadece
ilk defa hazırını denedim cok guzeldi
bide kaşarlıymış içi bayıldık :)
Daha evde yapmaya ugrasmam :)
Ispanagıda dun yapmştm baş agrısndan icine pirinc koymamısım
kendi kendime bi tuhaf bu diyorum ama sonrada jeton duştu
ama o kadar sersemlemisimki anneme gittm soruyorum ben ıspanaga pirinç koyuyomuydum diye :):):):)

Geçmiş olsun Gözde.Kolunu da kesmişsin.Dikkat et bıçaklara.

Sen evlenince evdekiler nasıl karınlarını doyuracaklar:)

Gazelcim yarın kahvaltıya senin peynirli kekinden yapacağım, çok heyecanlıyım :KK53:

Pobol kek nasıl oldu?

Teşekkür ederiiim, hoşbuldum:KK42:.

Nihan senlede meslektaş çıktık :):)
Darısı seneye basıma insallah bende atandgm gunleri gorurum
tabi bende uzaklara gidermiyim bilmiyorum :):)
Kocayada gidebilirim hehe :):)
Branş ne senin hangi ildesin

Gazelim bize bu sene et gelmez ya pek sanmıyorum herkes köyde
Ondan yukleniyorum böyle
barbunyam var közlenmiş ve çigden biberim var bi paketcik bezelyem kalmış domateslerim var 1kilo köftem var anneme yaptırdm :):):)
kıymaydı tereyagıydı doldu zaten
dolma biber benmde aklıma geldi
ama bizimkiler sevmiyor ya
ne zaman yapsam zor bitiyor annem koyma dedi
illa eziyet olcak bana :):)
Bak biberleri çözdürme dedgn iyi oldu
dusunuyordum bende nasıl yapcm diye
közlenmişleri çözdürüp suyunu suzup yogurtluyorum
Çig olanları çözdürmeden yapaym o zaman

bu arada bende bi zamanlar kilo alaym dal gbiym diyordum
52ydim hep
boyumda senin kadar yok 1.68im
ama cok zayıftım işte
herkes ne guzel fizign var derdi ben kilo almam lazm derdim
simdi evde dura dura 58oldum
5kilo versem tamam ama yok yapamıyorum
ben cok yerim iştahm yernde masallah :)
Eskidende çok yerdm ama yakardm
şimdi hareketszlikten uyumaktan vs aldım işte
artık işe falan başlaynca gider bu kilolar yoksa evde ne az yiyorum ne spor yapabiliyorum
yuruyuşe cıkcm sabahları diyordum ama yok kalkamıyorum yataktan :)
Neyseki kestim artk tatlıyı falan ev halkı isyanlarda :):):):)

Aaa meslektaş mıyız, çok sevindim inşallah atanırsın , Van Gölü'nün dibinde küçük bir ilçedeyim ben, branşım edebiyat senin branşın ne?

Eline sağlık Gazel.:KK56:

Hoşgeldin Nihan.:KK3:

Çok mu uzaksın annenlere?:26:

Geçmiş olsun Gözde.Kolunu da kesmişsin.Dikkat et bıçaklara.

Sen evlenince evdekiler nasıl karınlarını doyuracaklar:)

Pobol kek nasıl oldu?

Hoşbulduk Adra, evet maalesef 18-19 saat var aramızda:KK50:

Hoşbulduk Adra, evet maalesef 18-19 saat var aramızda:KK50:

Baya da varmış.:26:Olsun ama ya sağlıkları yerinde olsun da uzaklıklar yakına dönüşür er ya da geç.Hem artık teknoloji sayesinde uzaklık diye birşey yok.:KK34:

Baya da varmış.:26:Olsun ama ya sağlıkları yerinde olsun da uzaklıklar yakına dönüşür er ya da geç.Hem artık teknoloji sayesinde uzaklık diye birşey yok.:KK34:

Öyle tabi, Allah sağlık versin başımızdan eksik etmesin ailelerimizi.

Azıcık geçmişte boğuldum canlarım , atladığım tarif , eline sağlık demediğim hatun , hmmmm bu ne yahu canım fena çekti demediğim kişi varsa şimdiden affola efendim :KK17:

ısmarlasın tabi, okadar yorulup da eve gelip yemek mi yapıcan :KK14:
pedagoğa o malum mesele için mi gideceksiniz? yoksa yusuf için falanmı?

Yusuf için gidiyoruz canım , diğer olay şimdilik sana anlattığım gibi askıda kaldı arkadaşım .

slm kızlar...az önce yaptığım tarifi ekliyorum...peynirli kek...
kek gibi yapılıyor ama lezzeti aynı börek gibi...tavsiye ederim çok kolay ve leziz..
benimki biraz az kabardı, sebebi de fırına attıktan 10 dakka sonra oğlum kapağını açmış fırının..ben içerdeydim...
söylemedi de açtığını, mutfağa gittiğimde kapağı açıktı ve kabarıklığı da sönmüş :KK53:
benim bacaksızın ettiği bu işte :KK1:
az kabardı ama lezzeti güzeldi.....

2 yumurta
bir su bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
bir çimdik tuz
bir avuç kadar ezilmiş beyaz beynir
biraz maydonoz
çörekotu..

sırayla hepsini çırpın, fakat peynir ve maydonozu ekledikten sonra mikserle değil elle çırpın yavaşça..
peynirler ve maydonozlar lapa gibi olmasın diye..
unu normal kek yaptığımız zamankinden biraz fazla koyacağız...
koyu kıvamlı olacak yani...hatta tepsiye döktükten sonra kendiliğinden yayılmayacak kadar koyu kıvamlı olacak...bir kaşık yardımıyla yayılacak..tepsiye döktükten sonra üzerine çörekotu serpiştirin.180 derece fırında kızarana kadar pişirin..afiyet olsun..

Eki Görüntüle 794572 Eki Görüntüle 794573

Rahmetli annem ne çok yapardı gazelim yaaa , ellerine sağlık .
Yapasım geldi ama bir o kadar da üşenesim var :KK1:

Kızlar selam
Ben yine telefndan giriyorum kardeşim bilgisayardan 5dk bile kalkmıyor giremiyorum dogru duzgun
yazıcak çok şeyim var burdanda uzun uzun yazmak işkence
neyse atladgm seyleri yazıyım ben :)

Aus ablacım sen bisey sormuştun cevaplamamısm
yusufun şu an için daha okula alışma evresi
öncelikle bu aşamada mutlaka ögretmenle diyalog kurun
Sakın bu aşamada çekinme
ögretmende zaten anlayışla karşılıcaktır
ögretmenle birlikte yusufun gelişimi, okula alışma durumu, okula bakış açısı, ögretmene ve arkadaşlarına bakış açısı hakkında surekli konuşun
daha sonrada yusufla konuşun
Okulun nasıl bi yer oldugu hakkında yetiskinle konuşur gibi konuşun
Ögretmen ayrı sen ayrı anlat
ayrıca tuvalet konusuna gelince
okulda çekingenlik yasıyorsa utandgndan tuvalete gitmiyor olabilir
yada utanma problemi yoktur ama aktivitelerle ilgilenmekten tuvaletini erteliyor olabilir
cok cocuk oyun oynarken şırr diye salıyor çişini :):)
Yine bu konuyuda konuşun mutlaka
bak sakın çekinme
bu aşamada iletişim kurmazsanız problemleriniz asla çözülmez
oğlunda siz rahatsınız herhangi bi uyarıda bulunmuyorsunuz diye kafasına göre davranır

Ayrıca sakın kafana takma
o kadar problemli çocuklar oluyor ki alışma döneminde
sizin durumunuz çok çok rahat
hem bak sen bile etkileniosun oğlundan ayrı kaldn diye
onunda etkilenmesı normal
en fazla bir haftada tum sorunlarınz çözülür eminim :)

Teşekkür ederim güzel öğretmenim :KK16:
Okulu çok sevdi , hele büşra öğretmenini neredeyse kıskanacağım o derece sevdi :KK52:

İlk hafta bitti , son 2 gün iyice sınıfta durmaya alışmış , tuvalete gitmeye de başlamış , şimdi tek derdimiz şuan için yemek yemiyor okulda , 4-5 kaşık bulgur pilavını ilk kez cuma günü yemiş , belki ona da alışacak zamanla.

Tam teşekküllü kontroldeyim kuzum ben , hem ben öğretmenleri ile hem pedagoğu öğretmenleri ile iletişim içindeyiz

DOMATES ÇORBASI

3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
5 adet kabukları soyulup küp küp doğranmış domates
2 adet et bulyon
5-6 bardak kadar sıcak su
tuz

yapılışı:
öncelikle tereyağını tencereye koyup eritiyoruz
ardından dolu dolu 3 yemek kaşığı unu ekleyip iyice ezerek unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz
daha sonra domateslerimizi ekliyoruz
bulyonlarımızı koyuyoruz
*bulyon ve tereyağı çok tad veriyor
birkaç dkda böyle kavuruyoruz
üzerine kaynar suyu döküp pişiriyoruz
piştikten sonra ocaktan alıp el blederıyla iyice eziyoruz
bu kadar:KK56:

Eki Görüntüle 794698

Ya bende dün yaptım gözdecim domates çorbası kremalı ama benimki pembe oldu yahu :KK9::KK9:

Tadı çok güzeldi de , bildiğin pespembe , salça koymadım hiç ondan muhtemelen de .

Eki Görüntüle 794740 4

Firinda Patatesli Köfte, Salata

Şu köfte borcamını alayım ben arkadaşım , boşları yollarım sonra :KK1:

Ellerine sağlık , nefis olmuş görüntü.

bugünki akşam menümüz,
tarhana çorbası
etli yaprak sarma
havuç tarator

Eki Görüntüle 794769 Eki Görüntüle 794767 Eki Görüntüle 794768

Gazelin sarmalar topikte olay olmuş da ben ancak görmüşüm :KK31:
Ahretim geldiğimde isterim haaa , ellerine sağlık .

tabak ne ki bir tencereyi bitirebilirim:KK1:
yapması da zahmetli olmasa her gün yapılır da işte:KK6:

Hıhhhh , gel bana ben sana yaparım diyorummm bana dinleyen kim :KK14:

Ama tülüden sana kalır mı bilemem tabii , yemekten sonra da afonun memleketten topladığı çayları demler dedikodu yaparız :KK6:

hahahah:) çok güldüm yazılarına:)

kızlar hepimiz yapıyoruz çayın yanında olmazsa olmaz pötibör bisküviler koyuyoruz.bzim evde çok yarım yarın bisküviler var . onlardan ne yapabilirm çekmece dolu ya :KK52:

En kolayı pudingle tarif gözdeden gelmiş zaten canım .
Bende de çok var pötibör , daha fenası oğlum yüzünden hepsi açılmış durumda :KK52:

Ya gazel gülmekten öldüm hahahaha :):):)
Yatıyodum kahkaha attım resmen kardesimde bön bön bakıyor :):)
Kız ben kim zengn koca kim ördek kim ayy :):):)
Valla canım çok haklısın kimin nolcagı belli degil
Rabbim darlık göstermesin kimseye

Aminnnnnnnn.

Ben çevreme bakınıyorum sürekli , geçen özelden dedikodunu yaptık gazelle hatta :KK9:

Şöyleee haaah bu tam gözdeye göre birini bulsaaaam alıp kaçıracağım senii :KK52::KK52:

O zaman gelsin pekin ördekleri gitsin şatobiryanlar :KK37:

Nihancım hoşgeldin canım .

Domatesli tarifi de gazel vermiş , herşeye geç kalmışım bu hafta :26:

Sıkıştığın zaman söyle sen kargo ile yemek gönderelim güzel öğretmenim , gazele söyleriz bir koli sarma yapıverir :KK6:

ah keşke kilo alsam gözdem alamıyorum malesef....172 boyum var, 53 kilo da takıldı kaldı baskül...:KK53:
hiç aşağı yukarı inip çıkmazmı şu ibre...
benim huyum zaten sık sık yerim, ama az yerim...midem küçük heralde sofradan ilk ben kalkarım...ama yemekten bir saat sonra da mutfağa koşarım :) açlıktan...
buzluğa fazla bişey koyma istersen gözdem...zaten kurban geliyor...etlere yer kalmaz...
ben geçen sene çok koydum, kurbanda elim ayağıma dolandı...komşuya falan verdim içindekilerden :) yer kalmayınca..
bu sene pek koymadım...sadece iki poşet taze fasülye koydum, biraz kıyma var, birazcık da et, bir tane de bütün tavuk var okadar...
kurbana kadar onları da yeriz zaten...
ama illa koyacam diyorsan, dolma biber koy, içlerini temizle direk poşetle koy..bişeycik olmaz...kışın hemen çıkarıp buzu çözülmeden doldurup pişirirsin...
bu arada o koyduğun biberleri sakın kullanacağın zaman buzunu çözdürme..üşümüş gibi kalırlar..mesela kızartma mı yapacaksın, hemen çıkar, yağı kızdırınca direk dök...bekletmeden anladınmı?
işin püf noktası bu, taze konulan sebzeler, çıkarınca buzu çözülmeden kullanılması lazım...

Bana bak gzel hanımmmmmm , öyle ulu orta her yerde yok boyum şu kadar kilom bu kadar diye yazıp durmaaaa , valla atıyor tepemin tası haa :KK52::KK52:

Biz burda tartıda 125. gr eksildiğimizi görünce nasıl sevineceğimizi şaşırıyoruz , sen manken formatında :KK12::KK12:

Çok kilo aldım zaten , o kadar diyet yaptım 58 lere düştüm , offff offffff gırtlak durmuyor ki hiç mübarek .

Değil mi yaa tatlım ? :KK31::KK31:

Hep mevsim değişikliğinden bunlar , daha yolun başındayım .Ne demiş cahit sıtkı , yaş 35 yolun başı :KK24::KK24:

Yarın şu tarifleride toparlayayım arkadaşlar , linkler taaa kaçıncı sayfa da kalmış :KK17::KK17:

Sıkıştığın zaman söyle sen kargo ile yemek gönderelim güzel öğretmenim , gazele söyleriz bir koli sarma yapıverir :KK6:

Hoşbuldum Auscum, ne güzel olur hiç hayır demem bu teklife:KK9::KK9::KK9::KK9:

Azıcık geçmişte boğuldum canlarım , atladığım tarif , eline sağlık demediğim hatun , hmmmm bu ne yahu canım fena çekti demediğim kişi varsa şimdiden affola efendim :KK17:

Yusuf için gidiyoruz canım , diğer olay şimdilik sana anlattığım gibi askıda kaldı arkadaşım .

Rahmetli annem ne çok yapardı gazelim yaaa , ellerine sağlık .
Yapasım geldi ama bir o kadar da üşenesim var :KK1:

Teşekkür ederim güzel öğretmenim :KK16:
Okulu çok sevdi , hele büşra öğretmenini neredeyse kıskanacağım o derece sevdi :KK52:

İlk hafta bitti , son 2 gün iyice sınıfta durmaya alışmış , tuvalete gitmeye de başlamış , şimdi tek derdimiz şuan için yemek yemiyor okulda , 4-5 kaşık bulgur pilavını ilk kez cuma günü yemiş , belki ona da alışacak zamanla.

Tam teşekküllü kontroldeyim kuzum ben , hem ben öğretmenleri ile hem pedagoğu öğretmenleri ile iletişim içindeyiz

Ya bende dün yaptım gözdecim domates çorbası kremalı ama benimki pembe oldu yahu :KK9::KK9:

Tadı çok güzeldi de , bildiğin pespembe , salça koymadım hiç ondan muhtemelen de .

Şu köfte borcamını alayım ben arkadaşım , boşları yollarım sonra :KK1:

Ellerine sağlık , nefis olmuş görüntü.

Gazelin sarmalar topikte olay olmuş da ben ancak görmüşüm :KK31:
Ahretim geldiğimde isterim haaa , ellerine sağlık .

Hıhhhh , gel bana ben sana yaparım diyorummm bana dinleyen kim :KK14:

Ama tülüden sana kalır mı bilemem tabii , yemekten sonra da afonun memleketten topladığı çayları demler dedikodu yaparız :KK6:

En kolayı pudingle tarif gözdeden gelmiş zaten canım .
Bende de çok var pötibör , daha fenası oğlum yüzünden hepsi açılmış durumda :KK52:

Aminnnnnnnn.

Ben çevreme bakınıyorum sürekli , geçen özelden dedikodunu yaptık gazelle hatta :KK9:

Şöyleee haaah bu tam gözdeye göre birini bulsaaaam alıp kaçıracağım senii :KK52::KK52:

O zaman gelsin pekin ördekleri gitsin şatobiryanlar :KK37:

Bana bak gzel hanımmmmmm , öyle ulu orta her yerde yok boyum şu kadar kilom bu kadar diye yazıp durmaaaa , valla atıyor tepemin tası haa :KK52::KK52:

Biz burda tartıda 125. gr eksildiğimizi görünce nasıl sevineceğimizi şaşırıyoruz , sen manken formatında :KK12::KK12:

Çok kilo aldım zaten , o kadar diyet yaptım 58 lere düştüm , offff offffff gırtlak durmuyor ki hiç mübarek .

Değil mi yaa tatlım ? :KK31::KK31:

Hep mevsim değişikliğinden bunlar , daha yolun başındayım .Ne demiş cahit sıtkı , yaş 35 yolun başı :KK24::KK24:

Yarın şu tarifleride toparlayayım arkadaşlar , linkler taaa kaçıncı sayfa da kalmış :KK17::KK17:

ah ausum ah sen gel ben sarmalar dolmalar yaparım sana...hatta sen iste portakal soslu pekin ördeği yapmazsam ne olayım :KK60:
bu arada o kilomu ben utanarak yazıyorum ausum, gurur için değil hem valla hem billa :KK5:
ince uzun kavak ağacı modundayım ben sen ne diyon ahretim :KK37:
kimisi vermek ister kimisi almak...bende alamayanlardanım işte...zayıf olmak marifet mi ausum, kadın dediğin accık etli butlu olcak tabi :) tahta kurusu olmaktan iyidir inan :KK6::KK6:

X