Mutfağımda Bugün Ne Pişti ? Resimli / Tarifli

bu sayfayı uzunnnn süredir takipp ediyodum ama daha hiç yazmamıştım taki bugüne kadr ve bu kışlık biber tarifini görene dek. canım gercekten saol ben daha ilk defa biber aldırdım eşime burda bi arkadaşta yemiştim biber közlemesini bizim oralarda bilenmezde ve eşime biberi aldırdım ama nasıl yapacagımı bilmedim için öylece kalmıştı ve sormak istedigim şey fırındada yapınca aynı köz tadı geliyomu ve patlıcanda aynı tatda olurmu fırında şimdiden çook teşşekkür ederim

Arkadaşım hoşgeldin :)
Valla tarifini arayan oldugunu bileydm cok önceden yazardm ramazanda çok yapıp yedik
Ben sadece sarmsaklı yogurtla karıştırıp zeytinyagı koyup servis yapıyorum harika oluyor dene mtlaka
köz kısmına gelince köz tadı olmuyor çunku gördügün gibi tertemz biberler cıkıyor
köz tadı ocakta yaparsan gelir belki ama öylede çok ugrastırıyor hemde ocak batıyor
köz tavaları var bide
7,8biber falan sıgar ocak ustne koyup pisiriyosun önlü arkalı
biber degilde patlıcanda denemştm
sonuç patlıcnlar çig kaldı tava temzlenirken öldü çöpe gitti :):):):)
Bence en guzeli fırında yapmak tabi tepsiyi 2kat folyola çunku kiri zor çıkıyor
aynı şekilde patlıcanda közleyebilirsin fırnda ama bikac yernden bıçakla derin cizikler atman gerek patlıcana
biberleri kesinlikle çizme eti yapışıp kalıyor bunuda denedm biliyorum :):)
Bide biberlerini çok bekletme hemen kotu oluyorlar
yarın yap hemen bakalım :)

ben de diyorum gözdem nerde:)))
canım benim inşallah çabucak düzelir uykuların. felak nas ayetel kürsi oku bir de cevşen tak boynuna ya da yastığının altına koy inşa. koruyacaktır...

bugün eve lazım olan son birkaç şeyi aldık, tabloları filan da yarın asacağız işimiz bitecek.
bugün dışarda olduğumuz için, yemek yapmadım kaç gündür yemek yaptığım yok eşim izinli genelde dışardayız çocuk bıktı artık dışarda gezmekten yemekten:)) yarın eşimin son izin günü.

misafirlere hazırlanırken inş, tüm ikramlarımın fotolarını çekip tariflerini koyacağım çok sıkışmam diye düşünüyorum listem çok kabarık değil son halini vermiştim yarın çıkıp eksikleri alacağım.
ama tek sorunum var benm yemek masam yok mutfak masasına nasıl sığacağız bilemiyorum... yuvarlak bir masam var dört kişi gelecek 3 de biz varız... olmadı diyorum yere örtü sererim daha samimi olur:))) çareler tükenmez... şimdi masa alacak durumum da yok ki...

Canım çok sagol guzel duan icin
Ben bu sıkntılarımdan cevşen taşıyarak kurtulmuştum ama ben onu kaybettim :KK43:
Hemde özel yazılmştı
taşındıktan sonrada bulamadm bi turlu

Evinde hayrlı olsun tekrardan
davetinde yemeklerini bekliyorum
Bu arada bencede sıgamazsanz yer sofrası kur nolck
bana hep daha samimi gelir valla
tutupta masa alck halin yok ya zaten yeni tasınmşsn :)
Gönüller bir olsun yeter :):)

merhaba kızlar .gözde yine yapmışsın yapacağını:) elllerine sağlık annemde kırmızı biberden salçasını yapıyor çok lezzetli oluyor .

amaninnnnn banaaa bir sitem bir sitemmmm.... yahuu aussss bacımmm teklifini kabul ettim gittti hamdi beye demene ne gerekkk ayrıcaa:) seni uı yapan sitee beni 1 ay yasakladı adetaaa mahmusshanelere attılar beni :KK43:
gel gelellimmmm pegasusunnn lahmaacununaaaaa tabiki emeklerineze sağlık ama bir doğulu olarak lahmacunu pizzzayaaaa essssssss geçerimmm ellerine sağlık pegasussss:KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:
Cok tesekkürler cnm benim:KK16:

bu uyurgezerlik genetik mi diye düşünüyorum artık
bizde de babamda varmış
şimdi yokta
onunda başının belada olduğu kabusları var
aynen benimde öyle
annem diyor heh işte babasının kızı herşeyin ona çekmiş diye:KK53:
valla gökçem okuya okuya uykuya dalıyorum zaten yoksa uyuyamıyorum bile
ama dün geceyide kötü bir şekilde atlattım bakalım inşallah kurtulurum bir an önce

sen baya aşmışsın gökçem ya
anamm benden yoğunlarıda varmış:KK52:
Allah yardımcın olsun bacım
darısı başıma bende atandığım günleri görürüm inşallah

kitap konusuna gelince okul dönemi ben hiç kitap okumuyorum desem yeridir
bir yazları okuyorum işte
finallerden sonra çok kitap okudum gece gündüz elimden düşürmedim
yorulmuşum heralde elif şafakta takılı kaldım:KK1:
bu gece kaldığım yerden devam edeyim bari:KK17:

canım bende sizleri özledim
geldim geldim buralardayım artık
tabi bizim bilgisayara virüs bulaşmış onun için birkaç gün sonra bir süre yine uzak kalıcam buralardan ama bakalım inşallah çabuk halledilir işi
abuk sabuk bir virüs bulaşmış
dün akşam kardeşim pc deydi
abla buna bişey oldu gel bir bak dedi
bi baktım
interpol polis ve jandarma falan filan bişeyler yazıyor
noluyor diye kaldım:KK53:
kilitlenmiş bilgisayarı hiçbişey yapılmıyor ekran sabit kalıyor
birde bakayım ne göreyim kardeşim pc deyken kameradan fotosunuda çekmişler koymuşlar oraya
saçma sapan şeyler yazıyor kamu suçu işlediniz bilgisayarınıza el konuldu
para cezası var ödemeniz gerek falan
bir korktum ki
hapis cezası falanda yazıyor kardeşim 3,5 attı korkudan:KK53::KK53::KK53:
meğerse virüsmüş işte şimdilik düzellttikte bikaç güne formatlanmaya gidicek
ayy gene çok konuştum:KK9::KK9::KK9::KK9:

hoşgeldin çıtır anne:KK1::KK16::KK16:
güzel geçti mi tatiliniz
bizim mutfak genel olarak kışlıklarla boğuşuyor bu ara:KK1::KK1:
Hos buldum cnm.Cok güzel ve dolu gecti..Eglendik ve bol bol gezdik:KK24:

merhaba kızlar .gözde yine yapmışsın yapacağını:) elllerine sağlık annemde kırmızı biberden salçasını yapıyor çok lezzetli oluyor .

canım
gözükmüyorsun bayadır
uğra arada:KK16:
bende salça yapmayı öğrenmek istiyorum ya
bayılırım biber salçasına
eskiden anneannem yapıp yollardı
daha yapmıyor hiçbişey:KK50:
çok güzel olurdu:KK56:

Cok tesekkürler cnm benim:KK16:

Hos buldum cnm.Cok güzel ve dolu gecti..Eglendik ve bol bol gezdik:KK24:

ohh ne güzel:KK12:
darısı seneye yaz benim başıma:KK52::KK52:

Son düzenleme:
YALANCI SU BÖREĞİ

hakikisini aratmaz:KK52:
tarifi ekleyeceğim daha sonra

Eki Görüntüle 785406

tarifi ekleyeyim

malzemeler:
4 yaprak yufka
2 yumurta
3 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
tuz
beyaz peynir

yapılışı:
öncelikle yumurtalarımızı bir kaba kırıp çatalla güzelce çırpıyoruz
üzerine sütümüzü ve yağımızı ekleyip karıştırıyoruz
tuz ekliyoruz
daha sonra yufkalarımızı alıyoruz
öncelikle bir tane yufkayı kenarları tepsiden sarkacak şekilde açıp tepsiye seriyoruz
karışımdan kepçeyle birlikte 2 kepçe kadar güzelce yufkaya döküyoruz her yerine eşit dağıtarak
ardından yufkaların hepsini 3e bölüp parça parça koyuyoruz her parçayı koydukta karışımdanda koyuyoruz
orta kata ufalanmış beyaz peynir koyup kalan yufkalarıda karışımdan dökerek bitiriyoruz
en son en altta sarkan kısımları kaldırıp en üste bohça yapar gibi koyuyoruz
kalan karışımın tamamını böreğin üzerine döküyoruz
baya bol sütlü kalacak börek pişmeden önce
isteğe bağlı susam çöekotu serpiyoruz
sonra iyice kızdırılmış 200 derece fırına böreğimizi koyuyoruz 40 dk pişiriyoruz
piştikten sonra çıkarıp üzerine biraz su serpiştiriyoruz üzeri yumuşasın diye
hemen yumuşacık oluyor zaten
bizim senelerdir vazgeçemediğimiz bir börektir nefis oluyor
bildiğiniz su böreği gibi yumuşacık
denemenizi öneririm:KK16:

NOT:tepsiniz ufaksa 3 yaprak yufka 2.5 su bardağı sütle yapmanızı öneririm
çok kalın olunca güzel olmuyor
ne kalın ne ince olacak
benim tepsim orta boy olduğundan 4 yufka güzel oluyor

Son düzenleme:

canım
gözükmüyorsun bayadır

Bizimde şuan balkonda salçalarımız:))istersen yapabilirsin çok zor bir şey değil:)

ÇİKOLATA BOMBASI:KK52:
(ÇİKOLATA SOSLU DAMLA ÇİKOLATALI KEK)

MALZEMELER:
3 yumurta(oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
un
damla çikolata

üzeri için:
yarım paket çikolata sosu
sosu pişirmek için 1 su bardağı süt

yapılışı:
yumurtalar çırpılır
şeker eklenir çırpmaya devam edilir
ardından süt ve sıvıyağ eklenip karıştırılır
yavaş yavaş un eklenip çırpılır
kabartma tozu eklenir
akışkan bir hamur hazırlanıp kalıba dökülür
silikon kalıp olduğundan yağlamıyorum borcamda da yağlamıyorum
sadece normal kalıp kullanacak olanlar yağlayabilir
karışımı döktükten sonra damla çikolatarı döküp çok hafif karıştırıyorum pişerken hepsi dibe çöküyor çünkü:KK1:
180 derecede ısıtılmış fırında hiç açmadan 35 dk pişiriyoruz
piştikten sonra soğuyuna kadar bekleyip kalıbı ters çevirip kekimizi çıkarıyoruz
sosuda pişirip üzerine döküyoruz:KK56:

$2013-08-22 20.31.50.jpg

$2013-08-22 20.56.40.jpg

canım
gözükmüyorsun bayadır

Bizimde şuan balkonda salçalarımız:))istersen yapabilirsin çok zor bir şey değil:)

nasıl yapılıyor hiç bilmiyorum:KK1:
yaparım belkide bana hiç belli olmaz kafaya koyduğumu yaparım ben:KK53:

Gözde bizim devamlı yaptığımız bir poğaça var.Onun tarifini vereyim sana.Dediğin gibi kıtır kıtır oluyor.Pastanelerdeki o yumuşak poğaçalardan değil.Bununla susamlı pasta da yapıyoruz.Hamur aynı.Yani kandil simiti derler ya ondan.

PEYNİRLİ POĞAÇA

Malzemeler

1 Paket yumuşak margarin
1 Su bardağı zeytinyağı (Ayçiçek)
1 Su bardağı yoğurt
2 yumurta (Simit yapacaksan 1 tanesinin akını ayır.(Akına bulayıp susama batıracaksın.)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığından biraz fazla tuz
Aldığı kadar un
Üstüne yumurta sarısı,susam,çörekotu (Yoğurt da olur)

İçine de peynirli maydanozlu karışım koyuyoruz.

Pişince buna benziyor.Resim alıntı.

Lf7I.jpg

tarif bu
ürün bu:KK52:
çok güzeldi çok beğendik
yalnız ben büyük büyük yaptım
bide elimle çok inceltmişim
bayadır poğaça yapmıyordum unutmuşum:KK52:
birazcık yapışık oldular ama tadı yerindeydi:KK1:
minik minik yapılsa süper olur
içine sucuk sosis
patates peynir falan süper olur
çeşitlendiricem en kısa zamanda
tekrar teşekkürler aslıcım:KK54:

bu arada bu şekilde 2 tepsi çıktı

$2013-08-17 19.29.26.jpg

Son düzenleme:

canım
gözükmüyorsun bayadır

ohh ne güzel:KK12:
darısı seneye yaz benim başıma:KK52::KK52:

iş yoğunluğundan dolayı bikaç topice grip bakıyordum çeyize aldıklarımı ekliyordum canım :KK1:

Annemden yapılışını öğreneyim yazarım buraya istersen tatlım çok basit

Gözde çok güzel tarifler eklemişsin.Kırmızı biber yoğurtlammasına bayılırım.Ama ben daha çok kızartmasını seviyorum.Böyle çıtır çıtır bol yoğurtlu:)Zaten nerede zararlı yiyecek var ben ordayım.:KK53:Su böreğin,karnıyarığın,poğaçan ve çikolata bomban harika.Kek kalıbına bayılıyorum.Geçen gün ben de gül şeklinde silikon kek kalıbı görmüştüm 13 TL'ye.Altılıydı minik kek yapmak için.Cimrilik yapıp almadım şimdi pişmanım.:86:poğaçanların üstüne susam ve çörekotu harika oluyor.Sevmiyorsun heralde koymamışsın.Dediğim gibi beğenmene çok sevindim.Eline sağlık.Her yaptığın çok iştah açıcı.:KK56:

Salça benim bildiğim şöyle yapılıyor.Biber veya domates doğranıp,(Çok küçük değil ikiye bölünüp)kaynatılıp,ilistirden geçirilip bez torbaya koyup süzdürülüyor.Sonra tuzlanıp güneşte bekletiliyor biraz.

Son düzenleme:
ama tek sorunum var benm yemek masam yok mutfak masasına nasıl sığacağız bilemiyorum... yuvarlak bir masam var dört kişi gelecek 3 de biz varız... olmadı diyorum yere örtü sererim daha samimi olur:))) çareler tükenmez... şimdi masa alacak durumum da yok ki...

Canım evin hayırlı olsun.Güle güle otur.Ablam da yeni eve taşındı.Onun da yemek masası yok mutfakta ağırlıyor arkadaşlarını.Boşver zaten mutfak sohbetleri daha güzel oluyor.Hem git gel olmaz odadan odaya.Herşey elinin altında ne güzel.Dört kişilik yemek masasının köşelerine birer sandalye sığar gibi geliyor.Biz bazen öyle yaparız kalabalık olunca.Biri zaten devamlı ikramda olacağı için kaldı iki kişi.:KK1:Ya da erkekli bayanlı misafirse erkekleri balkona at yaz nasılsa.Küçük bir sehpa onların işini görür.

Gözde çok güzel tarifler eklemişsin.Kırmızı biber yoğurtlammasına bayılırım.Ama ben daha çok kızartmasını seviyorum.Böyle çıtır çıtır bol yoğurtlu:)Zaten nerede zararlı yiyecek var ben ordayım.:KK53:Su böreğin,karnıyarığın,poğaçan ve çikolata bomban harika.Kek kalıbına bayılıyorum.Geçen gün ben de gül şeklinde silikon kek kalıbı görmüştüm 13 TL'ye.Altılıydı minik kek yapmak için.Cimrilik yapıp almadım şimdi pişmanım.:86:poğaçanların üstüne susam ve çörekotu harika oluyor.Sevmiyorsun heralde koymamışsın.Dediğim gibi beğenmene çok sevindim.Eline sağlık.Her yaptığın çok iştah açıcı.:KK56:

sağol canım beğenmene sevindim:KK16:
silikon kalıbımı bende çok seviyorum:KK16::KK16::KK16::KK16:
hem çıkarması çok kolay oluyor
ben kalıptan kek çıkarma özürlüsüyümde:KK52::KK52:
ya borcamda ya silikon kalıpta yapabiliyorum
bende bunu ikeadan almıştım
birde baton şeklind eolanı varı şimdi aklım onda gidinc eonuda alıcam:KK1:
poğaçalara susam çörekotu koyamadım çünkü kalmamıştı yoksa severim:KK56:

Salça benim bildiğim şöyle yapılıyor.Biber veya domates doğranıp,(Çok küçük değil ikiye bölünüp)kaynatılıp,ilistirden geçirilip bez torbaya koyup süzdürülüyor.Sonra tuzlanıp güneşte bekletiliyor biraz.

bende baktım internetten baya bir değişik şekilde yapan varmış
biri biberleri ikiye bölüp içlerini temizleyip 1 çay bardağı suyla düdüklüde pişirmiş
sonra suyunu süzüp kabuklarıyla beraber el blenderıyla ezmiş tuzunu katıp biraz daha pişirmiş
kolayıma gitti o
sonrada sıcakken kavanozlara koymuş işte
ama kabuklarıyla falan nasıl olur bilemedim
blender yada robot kullananın kabukları ayırmasına gerek yok yazmış
bende robot yok
süzgeçle yapamam sanmıyorum
en kolayı blender:26:
yaparım belki hiç belli olmaz:KK31:

Son düzenleme:

bende baktım internetten baya bir değişik şekilde yapan varmış
biri biberleri ikiye bölüp içlerini temizleyip 1 çay bardağı suyla düdüklüde pişirmiş
sonra suyunu süzüp kabuklarıyla beraber el blenderıyla ezmiş tuzunu katıp biraz daha pişirmiş
kolayıma gitti o
sonrada sıcakken kavanozlara koymuş işte
ama kabuklarıyla falan nasıl olur bilemedim
blender yada robot kullananın kabukları ayırmasına gerek yok yazmış
bende robot yok
süzgeçle yapamam sanmıyorum
en kolayı blender:26:
yaparım belki hiç belli olmaz:KK31:
Canım sen bilirsin de kabukları ağza gelir sanki.Biz eskiden kasa kasa domates alıp yapardık.Ama çok eziyetli birşey.Şimdi anneme sordum yanlışmış benim dediğim.Domatesi doğrayıp,tuz atıp temiz çuvallara koyup yüksek yere asıyormuş.Bir hafta sonra ilistirden geçirip kaynatıyormuş.Sonra dediğim gibi bez torbaya koyup süzdürüyormuş.Sonra güneşte bekletiyormuş salçayı.Şimdi sosyete işi oldu blendırla yapıyorlar herşeyi.:KK1:

Canım sen bilirsin de kabukları ağza gelir sanki.Biz eskiden kasa kasa domates alıp yapardık.Ama çok eziyetli birşey.Şimdi anneme sordum yanlışmış benim dediğim.Domatesi doğrayıp,tuz atıp temiz çuvallara koyup yüksek yere asıyormuş.Bir hafta sonra ilistirden geçirip kaynatıyormuş.Sonra dediğim gibi bez torbaya koyup süzdürüyormuş.Sonra güneşte bekletiyormuş salçayı.Şimdi sosyete işi oldu blendırla yapıyorlar herşeyi.:KK1:

ayyy vazgeçtim valla yapmıyorum:KK52:
üşengeçlik var bu ara üstümde zaten
çok şey yapasım varda totomu kaldırasım yok:KK53:

ayyy vazgeçtim valla yapmıyorum:KK52:
üşengeçlik var bu ara üstümde zaten
çok şey yapasım varda totomu kaldırasım yok:KK53:

Yaaaa eski kadınlar ne zorluklar çekmişler dimi.:KK52:Aslında şöyle iki üç kilo denemek lazım bu yöntemle.Kayınvalide adayına hava atarsın salça yaptım diye.:KK52::KK52::KK52:

X