Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Almor teşekkür ederim tarif için , en kısa zamanda deneyeceğim , paylaşırım burada.
Teşekkür ederim cnmOooo ooooo ne kusuru yahu , bu dolmalara ancak şuan acayip canımın çekmesine vesile oldukları için kusura bakılır
Ellerine sağlık , sen bu kadar marifetli isen sessiz takipçi değil çığlık çığlığa gel hep aramıza
Canım mesela bir fincan sirke ile bir fincan balı karıştırmış ve kaşık kaşık içirmiş .
Ama ben netten iyice bir baktım kuzum için , şu meyan kökünü ve keçi boynuzunu bir araştır sende , benim aklıma pek yattı ahretlik .
Arkadaşlar yemek yarışması tüm hızıyla devam ediyoooor ... Hala görmeyen , duymayan , güzel sofralara oy vermeyen kaldı mı aramızda
http://www.kadinlarkulubu.com/yemekteyiz-soframiz-mutfagim/631780-ramazan-masasi-ozel-yarismasi.html
Teşekkür ederim cnm
Mutfagı ve yemek yapmayı çok seviyorum elimden geldiğince bişeyler yapmaya çalışıyorum sizin topikte çok samimi ve sıcak geldi bana sizlerden de değişik tarifler. Ögrenip uygulamak istiyorum
Yahu bende ara ara bakıyorum bize yemek paylaşmaktan çok çene çalıyoruz gibi geliyor ama ne güzel dışarıdan samimi gözüküyorsak , dışarıda kalma sende içeri gel o zaman
Bence hoş sohbetizle yemekler daha bi güzel görünüyo dışardan ,kıbrıs tatlısıydı sanırım herkes çok övmüş tarifi aldım en yakın zamanda deniycem kır pideleride denedim eşim çok begendi ama resimleyemedim bi dahaki yaptığımda mutlaka resmini çeker eklerim
Bu arada 22 yaşındayım 2 yıla yakın evliyim istanbulda yaşıyorum henüz bebiş yok arada misafiriniz olurum bundan sonra
kızlar selam,
aus teşekkür ederim cnm bayağı bir toparladım yarın kısmetse taşınıyorum:)
gazel geçmiş olsun oğulcuğuna bilmem işe yara mı ama turpun içine limon sıkıp filan bir şeyler yapıyorlardı öksürük için ama bronşitte işe yarar mı bilemem
ayrıca başın da sağolsun cnm Allah sabır versin
pegasus iyi tatiller cnm,keyfini çıkar
hehe kızlar dün ben dolma yapmıştım ama toparlanırken bir yandan unutup yakmışım acele köfte patates kızarttım ne yapayım en pratik o geldi bana :) eşim de olsun cnm filan dedi biber de kızarttım işte öyle karışık kızartma yedik bu akşam bu yorgunlukla ne yaparım bilemiyorum zaten çoğu eşyayı da topladım :)
neyse kızlar ben işe devam ediyorum görüşürüz:))
yeni gelen arkadaşlar; hoşgelmişsinizzzzz
Gazel anneannene Allah Rahmet eylesin
Dün akşam bizde kek bolluğu vardı.Kardeşim ve ablam birbirinden habersiz kek yapınca ortaya iki tane kek çıktı.Kakaolu olan hazır topkek tadında.Seneler evvel vanilyanın arkasındaki bir tariften almıştık.Diğeri de üzümlü,fındıklı.
ALTIN KEK (Tamam altın görünmüyor ama adı öyle. Kara elmas güzel uyarmış aslında:))
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 küçük paket kakao veya 2-3 kaşık
Fındık
Aldığı kadar un
Yumurta ve şeker çırpılır.Sonra diğer malzemeler eklenir.Klasik kek işte.
ÜZÜMLÜ FINDIKLI KEK
Malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 paket kabartma tozu (1 tane koyabilirsiniz)
1 paket vanilya
Yarım su bardağı fındık
Aldığı kadar un
Üzüm (Üzümler unlanıp katılıyor dibe çökmesin diye)
bende bi ara üzümlü kek yapmıştım ama üzümler tepsinin dibine çökmüştü..merak etmiştim nasıl çökmeden yapıldığını...iyi oldu bu deneyecem inşallah...üzümleri ıslatıp da mı yapıcaz unla..
evet bacım kışa hazırlık şartttt.... eee yazın başı pişenin kışın aşı pişer misali... hem daha ekonomik hemde pratik..
Yok valla arkadaşım mütevazilikten değil..Tabi biliyorum yemek yapmayı ama hep klasik yemekler..Burda paylaşılanları görünce iyice bu konuda yetersiz olduğumu anladım.. Hele ki börek,tatlı vs... o kısımlarda tam bir faciayım..Şu kışa hazırlık işlerinizi iyice takip etmem lazım..Ona çok hevesim var
aslııı bacımmmm bakıyorumda malzemedende çalmammışsın peynir veya lor börekden dolmuş taşıyor:) enfes ellerine sağlıkGözde eline sağlık.Ne kadar güzel tarifler eklemişsin.Seni alan yaşadı,dertlerini de boşadı.Öyle bir şarkı vardı ya elim birden sonuna gitti.Biberli sucuğu yapmışsın.Afiyet olsun.Çok güzel oluyor gerçekten.Onu tavada şeklini bozmadan yiyeceksin üffff:))) Kedi dillerinde süper.Yalnız kır pidesinin resimleri çıkmıyor.Tekrar koyabilirmisin?
Pegasus eklediğin balık ve lahmacuna da bayıldım.Hele lahmacun.Epeydir yapmadım.Ben de krep tavasında,bazılarını da fırında pişirmiştim.Eline sağlık,aynı hazırlar gibi olmuş.Dışarıda yemekten bin kat daha güzel.
Ben de gelmişken dün kahvaltıya kuru yufkadan yaptığımız tava böreğini ekleyeyim.Klasik ama olsun sayfaya renk gelsin:)
Bunlar da kendi bahçemizin incirleri:)
slm kızlar nasılsınız...
2 gündür hastenede yatıyoruz....oğlum bronşit oldu yine...
bugün sabah taburcu olduk şükür...birsürü iğne verdi doktor...yavrum 2 gündür delinmedik yeri kalmadı
serumlar iğneler....allahım yardımcımız olsun...kimseyi düşürmesin hastane köşelerine...minicik yavrum kolları bacakları morardı iğneden...dualarınızı eksik etmeyin nolur
Bana pizza deme Aus, pizza yiye yiye ........... Neyse:))
Benim daha cok canim sarma , dolma , zeytinyagli filan cekiyor. Yaparim yapmasina da. Hem malzemeler pahaliya geliyor, hem de tek kisi icin fazla oluyor. Dondurucuya at deme. Dondurucudan yemeyi de birakacagim cunku o da hic saglikli degil.
Konserve canim cekti diye aldim o da saglikliz biliyorum.
Bugun ise gitmedim , evi toparlamam lazim yarin misafirim gelecek. Zaten iste ne derlerse hemen bitiriyorum. Iki kati isi yari zamanda yaptigim icin sorun olmuyor.
Ha birde diyet konusuna gelirsek. Ben diyet yapmasina yaparim ama ac olunca uyuyamiyorum be Aus. Onu ne yapicaz.
Ayyy çok güzel görünüyor Aus.O şimdi kıtır kıtır da olmuştur dimi.Bayılılırım kıtır kıtır şeylere:)Eline sağlık.
Keklerin tarifini de ekledim üste.
ausum pizza süper görünüyor çok severim yaa nasıl canım çekti..
evde bende çok yaparım ama dominosta bi pizza varmış ilk fırsatta yiyecem mozarella mı neydi tam hatırlamıyorum o peynirden yapılıyormuş tadını anlata anlata bitiremedi bi arkadaşım...:) çok merak ettim bi gidecem nasipse...
bu arada ausum sen sosis çok kullanıyorsun sanırım...ben sosis yapımıyla ilgili bişey izledim de aman yarabbi, bi daha asla sokmadım evime...miden bulanmasın diye anlatmayım şimdi ama sosis yerine sucuk alsan daha iyi ausum yaa..gerçekten çok iğrenç bi yapımı var.. o lastiğimsi kıvamı vermek için içine attıkları malzemeleri iğrneç ötesi...
ben onu izleyeli sucuğu bile marketten almıyorum...eşimin tanıdığı bi kasap var ordan alıyorum...
aman ausum yemeyin daha iyi...çocuklarda pek bi seviyor nedense, burak hala reklamda görünce ister sosis de sosis diye
ve nihayetttt bir teklif aldım austaaannn :) hele şükürrrr
yahuuu bacılar bana bir deyin helee buraya resimleri makinedenmi ceptelefnundanmı koyyonuz yahu benim ebatı büyük almıyorr beee...
bisssürü bişeler yapıyorum çekiyorummm nerdeyse 40 yemek resmim oldu onları paylaşana dek yemek yapmam dermişim ....
ahhh şu şöbiyettti ilk yapacamdaaa tatlım bir bitseee ,birde hazır yazmışken sorayım,şöbiyetin içine irmikli muhallebi yazmışınız ya ben onun yerine ceviz katsam yahut o muhallebiye ceviz katsam olur mu??
zaten ben yapana dek şöbiyett baya modifikasyona uğrayacakkkk gibi :)
Haklısın kankam ya , 3 sene yalnız yaşadım .Makarna yapıp yemekten , pizza sipariş etmekten içim dışıma çıkmıştı.
Kalabalıklaş artık diye temennide bulunacağım bundan sonra senin için