- 14 Mart 2012
- 5.709
- 3.272
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
iyi bari takip ediyim bende burayı..Çünkü yapmak istiyorum ama güvenemiyorum kendime..Böyle var yaa tencere kaşık bir insanın eline bu kadar mı yakışmaz ayyy bir görsen....Nasıl iğreti duruyor herşey elimde..Heves var ama kabiliyet yok işte
bizim kaynanaaa nanayyyyy :) günahını vermezzz:) hoş bu yaptıklarımıda bilmezzz ona ver hamur yapsın bazlama gözleme gerisi fıssss... hatta evliliğmin ilk ramazanınde eşim ben gece gözleme yerim domatesli patlıcanlı patatesli peynirli bendee hımmm dedim 2 kez annnesinde yedim çaktırmadan aldım tarifi inannn her sahurda hamuru akşamdan mayalardım sahurda sıcak sıcak yerdikkk .. bu yıl yapmadım havalar olayısıyla ağır oluyor diye:) bir gün okuldan arkdşlrım gökçe çatlakmısın sen ne yapacan bırakda anası yapsın yollasın onuda sizee dediler ama yok yok yok aslaaaa kendi kızları ev hanımı beceremez bennn iş güç birde beyfendiye gözleme yapmak niye ben harikayımm diye... sonra baktımm yapmasamda harikayımmmm :)
eee yaparım ona öğrenirim kendime dedimmm bir hırsla yaptım diyelim.... ama eşimmm şimdi anasınn yemeklerni beğenmez oldu gitti :) bayrama annemlere gittim oda kendi anasınaa adam bir zayıflamışşşş :) arıyommm ne var mönüde pataes makarna :) yiyememmiş beyfendicimmm yanlışmı yaptımm doğrumu bilememmm
kızlar şu resimleri foto makinesinden alıp painttemi küçültüpp koyyonuz yoksam ddirek cep telefonu ilemii buraya ekliyonuzz bennnn beceremedimmmmmmmmmm... başka yemeklerimde var ausssssss kaç seferdir bu yüzden ekliyemiyorummmmmmm aaaa
kızlar şu resimleri foto makinesinden alıp painttemi küçültüpp koyyonuz yoksam ddirek cep telefonu ilemii buraya ekliyonuzz bennnn beceremedimmmmmmmmmm... başka yemeklerimde var ausssssss kaç seferdir bu yüzden ekliyemiyorummmmmmm aaaa
bennn gider kızlarrrrr iyi akşamlarrrr
bu arada gazelll bacımmm bayramaa bir yerleremi gittti ne:)
hmm deneyeceğim bakalım somon da yiyelim:)Slm cnm.Degisik sekillerde yapiyorum aslinda.Bunu sarimsaklari ezdim,dereotu,limon suyu,defne yapragi ve 1 kasik yagla harmanladim,1 saat kadar beklettim.Sonra tuzunuda attim,karistirip borcama dizdim.Borcami önceden 1 kasik yagla yagladim.Yanina domates,patates ve sogan baharatlayip koydum.Üzerinede sivri biber.Kizarana kadar pisirdim...
Balik tadi gelsin sadece diyorsan,tavada yap derim...
Yine sarimsak ve tuzla harmanla(sarimsak sevmiyorsaniz,sadece tuz kullanabilirsin)Normal balik kizartir gibi,unla ve kizgin yagda kizart...
çok güzel bir tatlı yaptım biraz önce
amanın duyanda baklava falan açtım sanır
ama bence güzel oldu hatta harika oldu
üstelik geliştirilebilir çeşitlendirilebilir bir tarifle karşınızdayım
KEDİ DİLLİ SUPANGLE
malzemeler:
1 kutu süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
küçük paket kakao
sütlü çikolata
1 yemek kaşığı margarin
supanglenin altına koymak için kedi dili bisküvisi
yapılışı:
un, şeker ve kakao tencereye konur
üzerine biraz süt konur ve karıştırılır (topak olmasın diye az sütle ezmek gerek her zaman)
ardından kalan sütün tamamı eklenir
orta hararetli ateşte koyulaşıp kıvam alana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir
5 dkda koyulaşıyor zaten
koyulaşınca içine iri iri kırdığımız sütlü çikolata konur isteyen bitterde koyabilir
ardından çikolatalar eriyince ocak kapatılır margarin eklenir o da eriyene kadar karıştırılır
supanglemiz hazır
ılıması ve kabuk tutmaması için ara ara supangle karıştırılır
bu arada kaselere yada kuplara bir adet kedi dili bisküvisi 3 yada 4 e bölünerek konur
her kase 2 yemek kaşığı sütle ıslatılır
bisküviler hemen sütleri çekip sünger sünger oluyorlar profiterol gibi
ardından supanglemiz kaselere bölüştürülür
üzerleri fındık, fıstık yada hindistan ceviziyle süslenir
Eki Görüntüle 778004
Eki Görüntüle 778005
bir dahakine araya sade kremşanti koyup üzerine iyice soğuttuğum supangleyi koyarak denicem
öylede yalancı profiterol gibi olur
böyle kaselerde değilde bisküvileri dizip üzerinede dökebilirsiniz
o şekilde yaparsanız 1 kat bisküvi 1 kat supangle sonra tekrar 1 kat bisküvi 1 kat supangle yapılabilir çünkü ölçü fazla tek kat olursa dilimlenmez
hmm deneyeceğim bakalım somon da yiyelim:)
gözdeeee enfes görünüyorrrr benim de bugün tatlı çekiyordu canım ama evde nişastam kalmamış kedidilim yok cuma günü taşıncam ev topluyorum çok yorgunum yemek bile yapmak zor geliyor fazla bi malzemem de kalmadı artık yeni eve taşınınca alıcam:)
afiyet olsun sizeeeeeee
çok güzel bir tatlı yaptım biraz önce
amanın duyanda baklava falan açtım sanır
ama bence güzel oldu hatta harika oldu
üstelik geliştirilebilir çeşitlendirilebilir bir tarifle karşınızdayım
KEDİ DİLLİ SUPANGLE
malzemeler:
1 kutu süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
küçük paket kakao
sütlü çikolata
1 yemek kaşığı margarin
supanglenin altına koymak için kedi dili bisküvisi
yapılışı:
un, şeker ve kakao tencereye konur
üzerine biraz süt konur ve karıştırılır (topak olmasın diye az sütle ezmek gerek her zaman)
ardından kalan sütün tamamı eklenir
orta hararetli ateşte koyulaşıp kıvam alana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir
5 dkda koyulaşıyor zaten
koyulaşınca içine iri iri kırdığımız sütlü çikolata konur isteyen bitterde koyabilir
ardından çikolatalar eriyince ocak kapatılır margarin eklenir o da eriyene kadar karıştırılır
supanglemiz hazır
ılıması ve kabuk tutmaması için ara ara supangle karıştırılır
bu arada kaselere yada kuplara bir adet kedi dili bisküvisi 3 yada 4 e bölünerek konur
her kase 2 yemek kaşığı sütle ıslatılır
bisküviler hemen sütleri çekip sünger sünger oluyorlar profiterol gibi
ardından supanglemiz kaselere bölüştürülür
üzerleri fındık, fıstık yada hindistan ceviziyle süslenir
Eki Görüntüle 778004
Eki Görüntüle 778005
bir dahakine araya sade kremşanti koyup üzerine iyice soğuttuğum supangleyi koyarak denicem
öylede yalancı profiterol gibi olur
böyle kaselerde değilde bisküvileri dizip üzerinede dökebilirsiniz
o şekilde yaparsanız 1 kat bisküvi 1 kat supangle sonra tekrar 1 kat bisküvi 1 kat supangle yapılabilir çünkü ölçü fazla tek kat olursa dilimlenmez
sağol canım yaaa inşallahteşekkür ederim
Allah kolaylık versin çok zor ev toplayıp taşımak
ahh ahh ne çekmiştim bende
ama sonrası süper oluyor
yeni evinizde yapın keyif yaparsınız artık
Iyi aksamlar..
Antebe gideniniz varmi bilmiyorum,ama gittiginizde lahmacun yemeyi unutmayin.Eminim cok begeneceksiniz.Buda benim ev yapimi antep lahmacunum..
Malzemeler(20 adet lahmacun icin)
Hamuru icin
1 kg un
1 paket yas maya,yoksa kuru maya
su
tuz
Bütün malzemeleri karistirip hafif sert bir hamur yogurup,30 dk dinlendiriyoruz.
Ic harci icin malzemeler
Yarim kg yagli kiyma(kuzu kiyma olursa daha lezzetli olur,yoksa dana kiymada olur.Özellikle yagli olmasina dikkat edin.Kiyma yagsizsa icine katacaginiz yagi arttirin)
2 demet maydanoz(büyükse 1 demet yeterlidir)
5 dis sarimsak
5-6 adet orta boy domates
6-7 adet sivri biber
1 yemek kasigi biber salcasi
1 cay bardagi sivi yag
Tuz
Karabiber
Istege göre pul biber
Yapilisi
Sarimsak haric bütün malzemeleri mutfak robotunda ufaltiyoruz(biberlerin cekirdeklerini cikarin)
Sarimsak mutfak robotunda iyice ufalmadigi icin onuda rendeliyor veya eziyoruz.
Bütün malzemeleri kiymayla iyice karistiriyoruz,iyice malzemeler birbirini yemeli.
Eki Görüntüle 778109
Hamurdan 20 adet cevizden büyük bezeler yapip,üzerini nemli bir bez veya temiz bir posetle kapatiyoruz.
Eki Görüntüle 778110
Tek tek alip,servis tabagi büyüklügünde aciyoruz.Ic harcini kasik yardimiyla üzerine düzeltiyoruz.
Eki Görüntüle 778111 Eki Görüntüle 778112
Ben altini pizza tavasinda pisirdim,üstünü firinda.Böyle daha cabuk pisiyor.Sizin pizza tavaniz yoksa altini teflonda pisirebilirsiniz veya direk firin tepsisinde,altli üstlü pisirebilirsiniz.
Pisen lahmacunlari bir birine kapak olacak sekilde,bir düz,bir ters koyuyoruz ki citirligini korusun..
Afiyet olsun
Eki Görüntüle 778113 Eki Görüntüle 778115
ben bugün bi çırpı patatesli buzluktan taze fasülye yaptım..
kp alcakmış, 4-5 kilo sipariş ettim
sizden de heveslendim, kışlık yapmak istediklerimin listesini çıkardım.. fasülye gelsin çizcem üstünü
bu arada o supangle ne süper görünüyo öylee
Iyi aksamlar..
Antebe gideniniz varmi bilmiyorum,ama gittiginizde lahmacun yemeyi unutmayin.Eminim cok begeneceksiniz.Buda benim ev yapimi antep lahmacunum..
Malzemeler(20 adet lahmacun icin)
Hamuru icin
1 kg un
1 paket yas maya,yoksa kuru maya
su
tuz
Bütün malzemeleri karistirip hafif sert bir hamur yogurup,30 dk dinlendiriyoruz.
Ic harci icin malzemeler
Yarim kg yagli kiyma(kuzu kiyma olursa daha lezzetli olur,yoksa dana kiymada olur.Özellikle yagli olmasina dikkat edin.Kiyma yagsizsa icine katacaginiz yagi arttirin)
2 demet maydanoz(büyükse 1 demet yeterlidir)
5 dis sarimsak
5-6 adet orta boy domates
6-7 adet sivri biber
1 yemek kasigi biber salcasi
1 cay bardagi sivi yag
Tuz
Karabiber
Istege göre pul biber
Yapilisi
Sarimsak haric bütün malzemeleri mutfak robotunda ufaltiyoruz(biberlerin cekirdeklerini cikarin)
Sarimsak mutfak robotunda iyice ufalmadigi icin onuda rendeliyor veya eziyoruz.
Bütün malzemeleri kiymayla iyice karistiriyoruz,iyice malzemeler birbirini yemeli.
Eki Görüntüle 778109
Hamurdan 20 adet cevizden büyük bezeler yapip,üzerini nemli bir bez veya temiz bir posetle kapatiyoruz.
Eki Görüntüle 778110
Tek tek alip,servis tabagi büyüklügünde aciyoruz.Ic harcini kasik yardimiyla üzerine düzeltiyoruz.
Eki Görüntüle 778111 Eki Görüntüle 778112
Ben altini pizza tavasinda pisirdim,üstünü firinda.Böyle daha cabuk pisiyor.Sizin pizza tavaniz yoksa altini teflonda pisirebilirsiniz veya direk firin tepsisinde,altli üstlü pisirebilirsiniz.
Pisen lahmacunlari bir birine kapak olacak sekilde,bir düz,bir ters koyuyoruz ki citirligini korusun..
Afiyet olsun
Eki Görüntüle 778113 Eki Görüntüle 778115
Ellerine saglik cnm.Harika oldugu belli oluyor...
Tesekkür ederim.Tadida öyleyi cnm.Firsat bulursan dene derim.Pisman olmazsinsağol canım yaaa inşallah
ben bıktım ev taşımaktan 11. evim olacak şimdikoli yapmaktan gına geldi. bu saate kadar gene koli yaptık eşim uyuyakaldı yorgunluktan oğlan daha uyumuyor tv izliyor
ne güzel görünüyor lahmacun... karnım acıktı birden:)
sağol canım yaaa inşallah
ben bıktım ev taşımaktan 11. evim olacak şimdikoli yapmaktan gına geldi. bu saate kadar gene koli yaptık eşim uyuyakaldı yorgunluktan oğlan daha uyumuyor tv izliyor
ne güzel görünüyor lahmacun... karnım acıktı birden:)
Tesekkür ederim.Imkan olsaydida uzatsaydim suradan
teşekkür ederim
oyyy gece gece çok canım çekti
çok güzel görünüyorlar
bu gece rüyama girerse şaşırmıcam
ellerinize sağlık
güzel olmuşlardı evet soğuk soğuk
teşekkür ederim
11 mi
ayy maşallah size
iyi dayanıyorsunuz
çok zor birşey sürekli ev değiştirmek dimi
valla ben hayatımda bir kere ayrıldım doğup büyüdüğüm evden
yeni evimizde zor düzen oturttuk
hala bazen yabancı hissediyorum kendimi burda
zor cidden Allah sabır versin
hele birde çocuklu
düşünemiyorum valla:18:
sağol gökçem anladım basitmiş
bende yaparım artık birkaç kavanoz
hahahahaha
birii bizi gözetliyor
ayy çok hoşuma gitti
yakından gözetleyin yakından
her zaman bekleriz
bizim kaynanaaa nanayyyyy :) günahını vermezzz:) hoş bu yaptıklarımıda bilmezzz ona ver hamur yapsın bazlama gözleme gerisi fıssss... hatta evliliğmin ilk ramazanınde eşim ben gece gözleme yerim domatesli patlıcanlı patatesli peynirli bendee hımmm dedim 2 kez annnesinde yedim çaktırmadan aldım tarifi inannn her sahurda hamuru akşamdan mayalardım sahurda sıcak sıcak yerdikkk .. bu yıl yapmadım havalar olayısıyla ağır oluyor diye:) bir gün okuldan arkdşlrım gökçe çatlakmısın sen ne yapacan bırakda anası yapsın yollasın onuda sizee dediler ama yok yok yok aslaaaa kendi kızları ev hanımı beceremez bennn iş güç birde beyfendiye gözleme yapmak niye ben harikayımm diye... sonra baktımm yapmasamda harikayımmmm :)
eee yaparım ona öğrenirim kendime dedimmm bir hırsla yaptım diyelim.... ama eşimmm şimdi anasınn yemeklerni beğenmez oldu gitti :) bayrama annemlere gittim oda kendi anasınaa adam bir zayıflamışşşş :) arıyommm ne var mönüde pataes makarna :) yiyememmiş beyfendicimmm yanlışmı yaptımm doğrumu bilememmm
minikask bacımmmm hoşgeldin yahuuu 8 yııllık bir evliliği olan sennn kesin yapıyorsundur bişelerrrr de mütevazisinnn hadi hadiii :) yakışmazmı tencere tava kaşık sanaaa
Valla canım benim ben aştım kendimi
Yedikçe yiyorum , tek muhallebi kesmiyor dondurmalı yiyorum
Kesinlikle tavsiye ederim
Gözde eline sağlık.Ne kadar güzel tarifler eklemişsin.Seni alan yaşadı,dertlerini de boşadı.Öyle bir şarkı vardı ya elim birden sonuna gitti.Biberli sucuğu yapmışsın.Afiyet olsun.Çok güzel oluyor gerçekten.Onu tavada şeklini bozmadan yiyeceksin üffff:))) Kedi dillerinde süper.Yalnız kır pidesinin resimleri çıkmıyor.Tekrar koyabilirmisin?
Pegasus eklediğin balık ve lahmacuna da bayıldım.Hele lahmacun.Epeydir yapmadım.Ben de krep tavasında,bazılarını da fırında pişirmiştim.Eline sağlık,aynı hazırlar gibi olmuş.Dışarıda yemekten bin kat daha güzel.
Ben de gelmişken dün kahvaltıya kuru yufkadan yaptığımız tava böreğini ekleyeyim.Klasik ama olsun sayfaya renk gelsin:)
Bunlar da kendi bahçemizin incirleri:)