Mutfağımda Bugün Ne Pişti ? Resimli / Tarifli

kızlar şu resimleri foto makinesinden alıp painttemi küçültüpp koyyonuz yoksam ddirek cep telefonu ilemii buraya ekliyonuzz bennnn beceremedimmmmmmmmmm... başka yemeklerimde var ausssssss kaç seferdir bu yüzden ekliyemiyorummmmmmm aaaa:KK14::KK14::KK14::KK14:

bennn gider kızlarrrrr iyi akşamlarrrr
bu arada gazelll bacımmm bayramaa bir yerleremi gittti ne:)

iyi bari takip ediyim bende burayı..Çünkü yapmak istiyorum ama güvenemiyorum kendime..Böyle var yaa tencere kaşık bir insanın eline bu kadar mı yakışmaz ayyy bir görsen....Nasıl iğreti duruyor herşey elimde..Heves var ama kabiliyet yok işte:KK53:

Sana öyle geliyor bi kere , yakışır yakışmaz mı hiç ?
Sen 2-3 ay gözetle bizi , oldu bitti bil .:KK34:

bizim kaynanaaa nanayyyyy :) günahını vermezzz:) hoş bu yaptıklarımıda bilmezzz ona ver hamur yapsın bazlama gözleme gerisi fıssss... hatta evliliğmin ilk ramazanınde eşim ben gece gözleme yerim domatesli patlıcanlı patatesli peynirli bendee hımmm dedim 2 kez annnesinde yedim çaktırmadan aldım tarifi :KK66: inannn her sahurda hamuru akşamdan mayalardım sahurda sıcak sıcak yerdikkk .. bu yıl yapmadım havalar olayısıyla ağır oluyor diye:) bir gün okuldan arkdşlrım gökçe çatlakmısın sen ne yapacan bırakda anası yapsın yollasın onuda sizee dediler ama yok yok yok aslaaaa kendi kızları ev hanımı beceremez bennn iş güç birde beyfendiye gözleme yapmak niye ben harikayımm diye... sonra baktımm yapmasamda harikayımmmm :)
eee yaparım ona öğrenirim kendime dedimmm bir hırsla yaptım diyelim.... ama eşimmm şimdi anasınn yemeklerni beğenmez oldu gitti :) bayrama annemlere gittim oda kendi anasınaa adam bir zayıflamışşşş :) arıyommm ne var mönüde pataes makarna :) yiyememmiş beyfendicimmm :KK66: yanlışmı yaptımm doğrumu bilememmm

Kırmızı yer var yaaa , işte orası işin özü gökçem , onu çözdüm mü tamam :KK51:

Yok yok , bizde eşimin annesi hamarattır . Hep aynı şeyleri yapar ama lezzetli yapar .Yazdan kışa ağustosböceği misali hazırlık yapar :KK9:

kızlar şu resimleri foto makinesinden alıp painttemi küçültüpp koyyonuz yoksam ddirek cep telefonu ilemii buraya ekliyonuzz bennnn beceremedimmmmmmmmmm... başka yemeklerimde var ausssssss kaç seferdir bu yüzden ekliyemiyorummmmmmm aaaa:KK14::KK14::KK14::KK14:

Cepten çekiyorum gökçem , oradan pc ye , pc den eklentilerden kk ya ....

bende telden çekip buraya yüklüyorum gökçecim
fotoğraf makinesiyle çekince boyutla uğraşmak gerekiyormuş anladığım kadarıyla
telefonla çek at hemen kabloyla 2 dkda öyle kolay oluyor

bennn gider kızlarrrrr iyi akşamlarrrr
bu arada gazelll bacımmm bayramaa bir yerleremi gittti ne:)

gazel hanımlar kk ya giriyorda bize selam vermeden gidiyormuş
bende bir yere falan gitti sandım
mesajlarına baktımda başka yerlere yazmış
burdan duyrulur
kırıldım ben şahsen:KK19::KK19::KK19::KK19::KK19::KK1:

çok güzel bir tatlı yaptım biraz önce:KK53:
amanın duyanda baklava falan açtım sanır:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:
ama bence güzel oldu hatta harika oldu:KK56::KK56:
üstelik geliştirilebilir çeşitlendirilebilir bir tarifle karşınızdayım:KK12::KK12:

KEDİ DİLLİ SUPANGLE

malzemeler:
1 kutu süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
küçük paket kakao
sütlü çikolata
1 yemek kaşığı margarin

supanglenin altına koymak için kedi dili bisküvisi

yapılışı:
un, şeker ve kakao tencereye konur
üzerine biraz süt konur ve karıştırılır (topak olmasın diye az sütle ezmek gerek her zaman)
ardından kalan sütün tamamı eklenir
orta hararetli ateşte koyulaşıp kıvam alana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir
5 dkda koyulaşıyor zaten
koyulaşınca içine iri iri kırdığımız sütlü çikolata konur isteyen bitterde koyabilir
ardından çikolatalar eriyince ocak kapatılır margarin eklenir o da eriyene kadar karıştırılır
supanglemiz hazır
ılıması ve kabuk tutmaması için ara ara supangle karıştırılır
bu arada kaselere yada kuplara bir adet kedi dili bisküvisi 3 yada 4 e bölünerek konur
her kase 2 yemek kaşığı sütle ıslatılır
bisküviler hemen sütleri çekip sünger sünger oluyorlar profiterol gibi:KK56:
ardından supanglemiz kaselere bölüştürülür
üzerleri fındık, fıstık yada hindistan ceviziyle süslenir:KK56::KK56::KK56:

$2013-08-13 18.41.55.jpg

$2013-08-13 18.42.28.jpg

bir dahakine araya sade kremşanti koyup üzerine iyice soğuttuğum supangleyi koyarak denicem
öylede yalancı profiterol gibi olur
böyle kaselerde değilde bisküvileri dizip üzerinede dökebilirsiniz
o şekilde yaparsanız 1 kat bisküvi 1 kat supangle sonra tekrar 1 kat bisküvi 1 kat supangle yapılabilir çünkü ölçü fazla tek kat olursa dilimlenmez

Son düzenleme:
Slm cnm.Degisik sekillerde yapiyorum aslinda.Bunu sarimsaklari ezdim,dereotu,limon suyu,defne yapragi ve 1 kasik yagla harmanladim,1 saat kadar beklettim.Sonra tuzunuda attim,karistirip borcama dizdim.Borcami önceden 1 kasik yagla yagladim.Yanina domates,patates ve sogan baharatlayip koydum.Üzerinede sivri biber.Kizarana kadar pisirdim...

Balik tadi gelsin sadece diyorsan,tavada yap derim...

Yine sarimsak ve tuzla harmanla(sarimsak sevmiyorsaniz,sadece tuz kullanabilirsin)Normal balik kizartir gibi,unla ve kizgin yagda kizart...
:KK56:
hmm deneyeceğim bakalım somon da yiyelim:)

üstelik geliştirilebilir çeşitlendirilebilir bir tarifle karşınızdayım:KK12::KK12:

KEDİ DİLLİ SUPANGLE

malzemeler:
1 kutu süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
küçük paket kakao
sütlü çikolata
1 yemek kaşığı margarin

yapılışı:
üzerine biraz süt konur ve karıştırılır (topak olmasın diye az sütle ezmek gerek her zaman)
orta hararetli ateşte koyulaşıp kıvam alana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir
5 dkda koyulaşıyor zaten
koyulaşınca içine iri iri kırdığımız sütlü çikolata konur isteyen bitterde koyabilir
ardından çikolatalar eriyince ocak kapatılır margarin eklenir o da eriyene kadar karıştırılır
supanglemiz hazır
bu arada kaselere yada kuplara bir adet kedi dili bisküvisi 3 yada 4 e bölünerek konur

Eki Görüntüle 778004

Eki Görüntüle 778005

bir dahakine araya sade kremşanti koyup üzerine iyice soğuttuğum supangleyi koyarak denicem
o şekilde yaparsanız 1 kat bisküvi 1 kat supangle sonra tekrar 1 kat bisküvi 1 kat supangle yapılabilir çünkü ölçü fazla tek kat olursa dilimlenmez

gözdeeee enfes görünüyorrrr benim de bugün tatlı çekiyordu canım ama evde nişastam kalmamış kedidilim yok cuma günü taşıncam ev topluyorum çok yorgunum yemek bile yapmak zor geliyor fazla bi malzemem de kalmadı artık yeni eve taşınınca alıcam:)
afiyet olsun sizeeeeeee:KK14:

hmm deneyeceğim bakalım somon da yiyelim:)

gözdeeee enfes görünüyorrrr benim de bugün tatlı çekiyordu canım ama evde nişastam kalmamış kedidilim yok cuma günü taşıncam ev topluyorum çok yorgunum yemek bile yapmak zor geliyor fazla bi malzemem de kalmadı artık yeni eve taşınınca alıcam:)
afiyet olsun sizeeeeeee:KK14:

teşekkür ederim:KK54:
Allah kolaylık versin çok zor ev toplayıp taşımak
ahh ahh ne çekmiştim bende
ama sonrası süper oluyor
yeni evinizde yapın keyif yaparsınız artık:KK1:

ben bugün bi çırpı patatesli buzluktan taze fasülye yaptım..
kp alcakmış, 4-5 kilo sipariş ettim :KK1:
sizden de heveslendim, kışlık yapmak istediklerimin listesini çıkardım.. fasülye gelsin çizcem üstünü :KK1:

bu arada o supangle ne süper görünüyo öylee :KK53::KK52::KK56:

Iyi aksamlar..

Antebe gideniniz varmi bilmiyorum,ama gittiginizde lahmacun yemeyi unutmayin.Eminim cok begeneceksiniz.Buda benim ev yapimi antep lahmacunum..

Malzemeler(20 adet lahmacun icin)

Hamuru icin

1 kg un
1 paket yas maya,yoksa kuru maya
su
tuz
Bütün malzemeleri karistirip hafif sert bir hamur yogurup,30 dk dinlendiriyoruz.

Ic harci icin malzemeler

Yarim kg yagli kiyma(kuzu kiyma olursa daha lezzetli olur,yoksa dana kiymada olur.Özellikle yagli olmasina dikkat edin.Kiyma yagsizsa icine katacaginiz yagi arttirin)
2 demet maydanoz(büyükse 1 demet yeterlidir)
5 dis sarimsak
5-6 adet orta boy domates
6-7 adet sivri biber
1 yemek kasigi biber salcasi
1 cay bardagi sivi yag
Tuz
Karabiber
Istege göre pul biber

Yapilisi

Sarimsak haric bütün malzemeleri mutfak robotunda ufaltiyoruz(biberlerin cekirdeklerini cikarin)

Sarimsak mutfak robotunda iyice ufalmadigi icin onuda rendeliyor veya eziyoruz.

Bütün malzemeleri kiymayla iyice karistiriyoruz,iyice malzemeler birbirini yemeli.
$aaaaaaa 010.jpg

Hamurdan 20 adet cevizden büyük bezeler yapip,üzerini nemli bir bez veya temiz bir posetle kapatiyoruz.

$aaaaaaa 011.jpg
Tek tek alip,servis tabagi büyüklügünde aciyoruz.Ic harcini kasik yardimiyla üzerine düzeltiyoruz.
$aaaaaaa 015.jpg $aaaaaaa 016.jpg
Ben altini pizza tavasinda pisirdim,üstünü firinda.Böyle daha cabuk pisiyor.Sizin pizza tavaniz yoksa altini teflonda pisirebilirsiniz veya direk firin tepsisinde,altli üstlü pisirebilirsiniz.
Pisen lahmacunlari bir birine kapak olacak sekilde,bir düz,bir ters koyuyoruz ki citirligini korusun..
Afiyet olsun:KK56:

$aaaaaaa 018.jpg $aaaaaaa 020.jpg

Son düzenleme:

KEDİ DİLLİ SUPANGLE

malzemeler:
1 kutu süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
küçük paket kakao
sütlü çikolata
1 yemek kaşığı margarin

yapılışı:
5 dkda koyulaşıyor zaten
supanglemiz hazır

Eki Görüntüle 778004

Eki Görüntüle 778005

Ellerine saglik cnm.Harika oldugu belli oluyor...:KK56:

teşekkür ederim:KK54:
Allah kolaylık versin çok zor ev toplayıp taşımak
ahh ahh ne çekmiştim bende
ama sonrası süper oluyor
yeni evinizde yapın keyif yaparsınız artık:KK1:
sağol canım yaaa inşallah
ben bıktım ev taşımaktan 11. evim olacak şimdi:KK43:koli yapmaktan gına geldi. bu saate kadar gene koli yaptık eşim uyuyakaldı yorgunluktan oğlan daha uyumuyor tv izliyor

Iyi aksamlar..

Antebe gideniniz varmi bilmiyorum,ama gittiginizde lahmacun yemeyi unutmayin.Eminim cok begeneceksiniz.Buda benim ev yapimi antep lahmacunum..

Hamuru icin

1 kg un
su
tuz
Bütün malzemeleri karistirip hafif sert bir hamur yogurup,30 dk dinlendiriyoruz.

Ic harci icin malzemeler

Yarim kg yagli kiyma(kuzu kiyma olursa daha lezzetli olur,yoksa dana kiymada olur.Özellikle yagli olmasina dikkat edin.Kiyma yagsizsa icine katacaginiz yagi arttirin)
5 dis sarimsak
6-7 adet sivri biber
1 cay bardagi sivi yag
Tuz
Karabiber
Istege göre pul biber

Yapilisi

Sarimsak haric bütün malzemeleri mutfak robotunda ufaltiyoruz(biberlerin cekirdeklerini cikarin)

Bütün malzemeleri kiymayla iyice karistiriyoruz,iyice malzemeler birbirini yemeli.
Eki Görüntüle 778109

Hamurdan 20 adet cevizden büyük bezeler yapip,üzerini nemli bir bez veya temiz bir posetle kapatiyoruz.

Eki Görüntüle 778110
Tek tek alip,servis tabagi büyüklügünde aciyoruz.Ic harcini kasik yardimiyla üzerine düzeltiyoruz.
Eki Görüntüle 778111 Eki Görüntüle 778112
Ben altini pizza tavasinda pisirdim,üstünü firinda.Böyle daha cabuk pisiyor.Sizin pizza tavaniz yoksa altini teflonda pisirebilirsiniz veya direk firin tepsisinde,altli üstlü pisirebilirsiniz.
Pisen lahmacunlari bir birine kapak olacak sekilde,bir düz,bir ters koyuyoruz ki citirligini korusun..

Eki Görüntüle 778113 Eki Görüntüle 778115

ne güzel görünüyor lahmacun... karnım acıktı birden:)

ben bugün bi çırpı patatesli buzluktan taze fasülye yaptım..
kp alcakmış, 4-5 kilo sipariş ettim :KK1:
sizden de heveslendim, kışlık yapmak istediklerimin listesini çıkardım.. fasülye gelsin çizcem üstünü :KK1:

bu arada o supangle ne süper görünüyo öylee :KK53::KK52::KK56:

teşekkür ederim:KK16:

Iyi aksamlar..

Hamuru icin

1 kg un
su
tuz

Ic harci icin malzemeler

5 dis sarimsak
6-7 adet sivri biber
1 cay bardagi sivi yag
Tuz
Karabiber
Istege göre pul biber

Yapilisi

Eki Görüntüle 778109

Eki Görüntüle 778110
Eki Görüntüle 778111 Eki Görüntüle 778112

Eki Görüntüle 778113 Eki Görüntüle 778115

oyyy gece gece çok canım çekti:KK56:
çok güzel görünüyorlar
bu gece rüyama girerse şaşırmıcam:KK1:
ellerinize sağlık:KK56::KK56::KK56:

Ellerine saglik cnm.Harika oldugu belli oluyor...:KK56:

güzel olmuşlardı evet soğuk soğuk:KK56:
teşekkür ederim:KK16:

ben bıktım ev taşımaktan 11. evim olacak şimdi:KK43:koli yapmaktan gına geldi. bu saate kadar gene koli yaptık eşim uyuyakaldı yorgunluktan oğlan daha uyumuyor tv izliyor

Tesekkür ederim.Tadida öyleyi cnm.Firsat bulursan dene derim.Pisman olmazsin:KK34:

11 mi:KK53::KK53::KK53:
ayy maşallah size
iyi dayanıyorsunuz
çok zor birşey sürekli ev değiştirmek dimi
valla ben hayatımda bir kere ayrıldım doğup büyüdüğüm evden
yeni evimizde zor düzen oturttuk
hala bazen yabancı hissediyorum kendimi burda
zor cidden Allah sabır versin
hele birde çocuklu
düşünemiyorum valla:18:

11 mi:KK53::KK53::KK53:
ayy maşallah size
iyi dayanıyorsunuz
çok zor birşey sürekli ev değiştirmek dimi
valla ben hayatımda bir kere ayrıldım doğup büyüdüğüm evden
yeni evimizde zor düzen oturttuk
hala bazen yabancı hissediyorum kendimi burda
zor cidden Allah sabır versin
hele birde çocuklu
düşünemiyorum valla:18:

evet yaa çok zor geliyor artık... her yerim sızlıyor... duş aldım yatıcam yarın da toparlamaya devam edicem
cuma günü gidiyoruz artık internet bağlanana kadar gelemem yanınıza:)
ama en kısa zamanda gene burdayım

sağol gökçem anladım basitmiş
bende yaparım artık birkaç kavanoz:KK54:

hahahahaha:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:
birii bizi gözetliyor:KK52:
ayy çok hoşuma gitti:KK52:
yakından gözetleyin yakından:KK53:
her zaman bekleriz:KK16:

:KK16:
:KK16::KK16:
bizim kaynanaaa nanayyyyy :) günahını vermezzz:) hoş bu yaptıklarımıda bilmezzz ona ver hamur yapsın bazlama gözleme gerisi fıssss... hatta evliliğmin ilk ramazanınde eşim ben gece gözleme yerim domatesli patlıcanlı patatesli peynirli bendee hımmm dedim 2 kez annnesinde yedim çaktırmadan aldım tarifi :KK66: inannn her sahurda hamuru akşamdan mayalardım sahurda sıcak sıcak yerdikkk .. bu yıl yapmadım havalar olayısıyla ağır oluyor diye:) bir gün okuldan arkdşlrım gökçe çatlakmısın sen ne yapacan bırakda anası yapsın yollasın onuda sizee dediler ama yok yok yok aslaaaa kendi kızları ev hanımı beceremez bennn iş güç birde beyfendiye gözleme yapmak niye ben harikayımm diye... sonra baktımm yapmasamda harikayımmmm :)
eee yaparım ona öğrenirim kendime dedimmm bir hırsla yaptım diyelim.... ama eşimmm şimdi anasınn yemeklerni beğenmez oldu gitti :) bayrama annemlere gittim oda kendi anasınaa adam bir zayıflamışşşş :) arıyommm ne var mönüde pataes makarna :) yiyememmiş beyfendicimmm :KK66: yanlışmı yaptımm doğrumu bilememmm

minikask bacımmmm hoşgeldin yahuuu 8 yııllık bir evliliği olan sennn kesin yapıyorsundur bişelerrrr de mütevazisinnn hadi hadiii :) yakışmazmı tencere tava kaşık sanaaa:KK16::KK16::KK16:

Yok valla arkadaşım mütevazilikten değil..Tabi biliyorum yemek yapmayı ama hep klasik yemekler..Burda paylaşılanları görünce iyice bu konuda yetersiz olduğumu anladım.. Hele ki börek,tatlı vs... o kısımlarda tam bir faciayım..Şu kışa hazırlık işlerinizi iyice takip etmem lazım..Ona çok hevesim var:KK56:
:KK56:

Son düzenleme:
Gözde eline sağlık.Ne kadar güzel tarifler eklemişsin.Seni alan yaşadı,dertlerini de boşadı.:KK1:Öyle bir şarkı vardı ya elim birden sonuna gitti.:KK9:Biberli sucuğu yapmışsın.Afiyet olsun.Çok güzel oluyor gerçekten.Onu tavada şeklini bozmadan yiyeceksin üffff:))) Kedi dillerinde süper.Yalnız kır pidesinin resimleri çıkmıyor.Tekrar koyabilirmisin?

Pegasus eklediğin balık ve lahmacuna da bayıldım.Hele lahmacun.Epeydir yapmadım.Ben de krep tavasında,bazılarını da fırında pişirmiştim.Eline sağlık,aynı hazırlar gibi olmuş.Dışarıda yemekten bin kat daha güzel.

Ben de gelmişken dün kahvaltıya kuru yufkadan yaptığımız tava böreğini ekleyeyim.Klasik ama olsun sayfaya renk gelsin:)

Vj47.jpg

Bunlar da kendi bahçemizin incirleri:)

WeXqG.jpg

Valla canım benim ben aştım kendimi :KK50:

Yedikçe yiyorum , tek muhallebi kesmiyor dondurmalı yiyorum :KK56:

Kesinlikle tavsiye ederim

Yok yok gayet iyi bence:)Lezzetin içinden lezzet çıkaranlara bayılıyorum.:KK1:Hem can boğazdan gelir.Nasıl olsa yaşlanınca yiyemiyeceğiz dimi diyerek kendimizi avutalım.:KK52:

Deneyeceğim kesinlikle.

Gözde eline sağlık.Ne kadar güzel tarifler eklemişsin.Seni alan yaşadı,dertlerini de boşadı.:KK1:Öyle bir şarkı vardı ya elim birden sonuna gitti.:KK9:Biberli sucuğu yapmışsın.Afiyet olsun.Çok güzel oluyor gerçekten.Onu tavada şeklini bozmadan yiyeceksin üffff:))) Kedi dillerinde süper.Yalnız kır pidesinin resimleri çıkmıyor.Tekrar koyabilirmisin?

Pegasus eklediğin balık ve lahmacuna da bayıldım.Hele lahmacun.Epeydir yapmadım.Ben de krep tavasında,bazılarını da fırında pişirmiştim.Eline sağlık,aynı hazırlar gibi olmuş.Dışarıda yemekten bin kat daha güzel.

Ben de gelmişken dün kahvaltıya kuru yufkadan yaptığımız tava böreğini ekleyeyim.Klasik ama olsun sayfaya renk gelsin:)

Vj47.jpg

Bunlar da kendi bahçemizin incirleri:)

WeXqG.jpg

Adra sagol guzel sözlerin için :):)
Beni alanın bogazıyla pek işi yok :):):) evlensekte iştahını açsam diye bekliyorum :)
Biberli sucuk superdi
ama tavamızı attım teflondu içi gitti yıkanmaktan
seramik tava tencereye dönüyorum yavaş yavaş
seramik tava alıcam bir ara
ufak tavamız vardı kucuk diye yapamadm
ufak bir tencerede yaptm o yuzden tabaga aldım :)
Annemin izin gununde de yapaym diyorum
kadıncagız kahvaltı yapamıo hiç
bu arada pideler gözükmüyor niyeyse olmadı
bende ustune tıklaynca açılıyor diye bıraktm öyle
bir bakayım tekrar
seninde börekler super
bende tepsi böregi yapmıyordumbayadır
yapayım bari yarına :)

X