Mutfağa duvar kağıdı yapılır mı?..... Fikir verirmisiniz ....

GIYMATLIM

Emrine Şükürler Olsun..
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2009
6.417
23
158
Diğer
kızlar mutfak dolaplarımı değiştiricem kısmetse. dolaplar gelmeden bi boyatalım dedik. bugün aklıma duvar kağıdı yaptırmak geldi. eşimede dedim. sen bilirsin dedi :uhm:
sizce mutfağa duvar kağıdı kullanışlı ve güzel olur mu?
Fikir verirmisiniz a.s.

Canım,mutfağa duvar kağıdı niçin olmasın?Sen duvarı bırak,şimdilerde duvar kağıdı çoğunlukla tezgah arasında bile kullanılıyor.Yani tezgahın üstündeki fayans uygulanan yerde.AMA VİNİL OLMALI. Vinil duvar kağıtları rahatlıkla silinebilen,hatta yıkanabilen türdekiler.Hem fayans değişmez,ama kağıdı sıkıldıkça değiştirirsin.
Benim arkadaşım tezgah arası yaptırdı.Siyah granit tezgahın üzerine,siyah,üzerinde parlak gri geometrik desenleri olan bişi seçtik,harika oldu.Artanını da mutfakta tv koyacağı duvarda değerlendirdi.

evinde sticker olmayan kalmasın kampanyası vardı da ben mi duyamadım nedir bu sticker merakı yahu ucuzluk pazarlarına düştü

Narsisus,sanırım bu yazdığını başka bir konu başlığına yazacaktın karıştırdın.Çünkü duvar kağıdı ile sticker farklı şeyler.

Eğer daha önce saten boya ise üstüne yaptırma derim çünkü buhar ve nemden kaparıyor kağıtlar kalkıyor hem annemlerin evinde vardı ondan biliyorum ama normal boya varsa önceden, o zaman kabarmaz sanırım ayrıca güzel duruyor yaptırınca bunu da belirtmiş olayım

canım ben 2 senedir kullanıyorum mutfağımda. sadece tek bir duvara yaptırdım. tuğla desenli bir kağıt seçtim. 2 adet de raf çaktım, çok hoş oldu. mutfağa güzel bir hava katıyor, tavsiye ederim. bu arada duvarlarım saten boya ve hiçbir kabarma da yapmadı.opuyorumnanaktan

Duvar kağıtlarınızı eğer ki söylenildiği gibi vinil kullanırsanız dahası kağıt tabanlı olmamasına özen gösterirseniz rahatlıkla banyolarınızda dahi kullanırsınız. Ben de birçok tasarımım da yer veriyorum. Duvar kağıtları ayrı bir hava veriyor ya:)

arkadaşlar katkılarınız için çok teşekkür ederim.. aklıma yattı sayenizde...

iç mimar olarak üst beyaz, alt siyah mutfak dolapları için ne tür desenleri ve renkleri tavsiye edersiniz
resim ekleyerek gösterirseniz çok mutlu olurum ..... teşekkür ederim a.s.

Renklerinize yardımcı renkleri deneyebiliriz. Ya da tam zıt renklerle kombine bir çalışma da yapılabilir. Son zamanlarda Siyah/Beyaz mutfak çalışmalarında kırmızı ile canlılık katabiliyoruz. O yüzden benim kişisel önerim kırmızı yönünde olacaktır. Eğer ikincil bir renk kullanılacaksa bu da kesinlikle gri olmalıdır. Bunun yanında geometrik desenler ya da enine çizgiler kullanmanız mutfağınızı ferah gösterecektir eğer ki düz çizgiler kullanılacaksa bunları uç noktalarda uygulamanız yine ferah bir etki bırakacaktır. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Bu arada mutfak dolaplarınızda sticker kullanmayı deneyebilirsiniz. Ya da düz bir duvar kağıdı kaplatıp üzerine kaligrafik bir çalışmayla çok modern bir mutfağa sahip olabilirsiniz diğerlerinden de farkınız olur. İsterseniz ürün çeşitlerini inceleyebileceğiniz site isimlerini özelden verebilirim. Buradan site isimleri veriliyor mu bilmiyorum.

Peki mutfaktaki mevcut fayansın üzerine ince bir kontraplak yapıp vinil dediğiniz kağıdı kontraplağın üzerine kaplayabilir miyiz sağlıklı olur mu ?? yani mevcut fayansı kırmadan da yapılabilir mi bu vinil ??yada yapılabilirse nasıl yapılmalı ?? bende evime kağıt kaplatmayı düşünüyorum aynı zamanda mutfağımada düşünüyorum yardımcı olursanız çok memnun olurum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…