Müstakbel eş ile ömür gurbette geçer mi?

tam olarak dediğiniz ikilemleri yaşıyorum ne yapacağımız hiç bilmiyorum
Bir büyüğünüz olarak,asker eşi olarak vereceğim tek tavsiye şudur.
Ailemden uzak kalamam,ayrı olamam,ben o şartlarda yaşayamam,tayin göremem,uyum sağlayamam,nöbetlerinde tek kalamam diyorsan vazeç.

Bu meslek kadınında güçlü olmasını ister,umarım anlatabilmişimdir.

Yeteri kadar sevseniz bunları dusunmezdiniz.Zaten ailenizden uzakta ve çalışan bir insansınız

Kültür farkınıda geçtim,askerlerle evlilik zor,6 yıl doğuda yaşadım ve çoğu arkadaşım boşandı asker eşinden.Üstelik sizde çalışacaksınız,eşiniz uzun görevlere gidecek falan zor bence.Çok iyi düşünün

şimdiden böyle olduğu için emin olamıyorum. ailelerimizin yaşayış şekilleri yemek kültürlerimiz çok farklı biz iyi anlaşıyoruz ama hep aileden uzakta olmak korkutuyor. 2 sene sonra batıya ailenin yanına gideriz 5 sene dururuz diyor ama devamlı taşınmak devamlı korkuyla yol gözlemek nasıl olur bilmiyorum

Kaç yaşındasınız.
Bunları düşünüyorsanız bu ilişkiyi sonlandırın bence.
Yukarıda da yazdım bunları kaldırabilecek güç yok sizde.

aslında çok salak bir insan değilim ama bu ilişkimde nasıl da uyumluyuz her şey harika hadi evlenelim moduna girmiş buldum kendimi bir anda
İçgüdü ve libidonuzla hareket ediyorsunuz. Kimse 7 kere görüştüğü bir insanla çok da uyumlu olduğunu bilemez ama siz kesin emin olmuş gibi davranıyorsunuz. Yol yakınken mantığınızı devreye sokun bence. Herkesin yapamayacağı bir evlilik zora gelmeye hazır mısınız bunu sorun? Buradan pek değilsiniz gibi duruyor. Çünkü en basit ailenizi az görmenizi bile dert etmişsiniz. Bu sorunların en basiti bence

Örneklerini verdim zaten,neler yaşayacağını yazdım.
Aileye çok düşkün,uzak kalmayı istemiyor.
Bir kaç kere görüştüğü insanlada ilerisi için düşünmek saçma zaten.

siz kendinizdeki gücü nasıl anladınız ? bir tamam ben bunu hallederim dediğiniz nokta var mıydı
Çok kolay bunun açıklaması,ben uzak kalacam ailemden diye düşünmedim,biiyordum mesleğin zor olduğunu aileden asker kökenliyiz.
Kolay demiyorum,elbette insanız duygularımız özlemlerimiz arada tırlattığımız zamanlarımız elbette oldu.
Bir kere korku olmayacak,desemde elbette yeri geldimi bunu hissediyoruz,dış görevleri olacak belkide ayrılıklar olacak.
İşte bunu kaldırabilecekmisin,güçlü ve direyetli olmak burada başlıyor.
Çocuk oldumu hem anne hem baba oluyorsun.

Başlığa göre cevabım: eş ile her yer memleket olur çünkü ailen artik o oluyor. Ben tek basima doguya gitmem, cesaret edemem bilmedigim icin ama evlenerek gidecek olsam esim yanımda der giderdim, babam memurun memleketi olmaz doydugu yer neresiyse memleket odur derdi. Buna katılıyorum ve ben de ailemden ayri yasiyorum. Yetiskin insanlariz neticede.
Icerige gore cevabım:
1- Aileciyseniz evlenmeyin. Simdi burada erkekleri aileci diye eleştiriyoruz objektif olmak lazim. Kadin da ailesine bagimliysa o da sorun. Siz ailenizden zaten uzaksiniz esinizin memleketine akrabalarin icine de gelin gitmiyorsunuz eee sorun ne yalniz olmak mi? Eşle elele verip yeni bir hayat kurmak en olmasi gereken aslinda.
2- Adami tam anlamiyla tanimiyorsunuz bir de askermis. Ben de asker polis vs konusunda psikolojik sagligi ne kadar iyi diye sorgulardim. Iclerinden psikopatlar çıkabiliyor. Aynı evin içinde yasamadan ya da hayatinin içine cok girmeden bir insani tanıyamazsiniz. Uzaktan davulun sesi herkese hoş gelir de evin icinde duzen kurmaktan tutun bayramda benim ailemde 10 gun seninkinde 3 gun kalacagiza kadar hersey sorun olabilir. Kültür farkından dolayı diyorum.
3- Dogudan sonra onun memleketine yerleşme dueumu var mı? Bu da konuşulmalı. Ailesi gelip sizin evde 6 ay kalir mi? Yani aileden uzak olmanin da boyle handikaplari var. Cocuk olursa nasıl olacak, evin butcesi, aile yapıları hepsi konuşulmalı. Bir de her ne kadar kultur farkli olsa da yasam şekilleri benzeyen ailelerin cocuklariyla evlenmek gerekir diye düşünüyorum. Yani siz dindarken o alemlere akiyorsa aileler zorlanir siz de zorlanirsiniz.

siz eşinizin işi sebebiyle ailenizden uzaktayken ailenizin size ihtiyacı olsa ya da bir sağlık problemleri olsa ne yaparım diye ya da hamileyken eşiniz görevdeyken aileniz akrabalarınız yanınızda değilken bir sorun olsa ne yaparım diye düşündünüz mü bu 2 soru benim kafamı bulandırıyor

Bir kere her yaz gidiyordum ailemşn yanına,arada onlar gelirdi,eşimde yanıma gelip yazlığa giderdik.
Hamileyken bile tek başımaydım,doğum için onların yanına gitmiştim.
Bir sorun olsaydı bile yanımda olurlardı,çok şükür öyle bir durum yaşamadım.
Bu 2 düşünceyle kafanız dolu şimdiden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…