- 4 Ocak 2024
- 24
- 8
-
- Konu Sahibi ahyalandunya
Hmm çok ilginç.internetten tanıştık kendisi astsubay
İlla aileden ayrı olunuyor tek sorun bu mu ? Yani yakın olsa güzel olur tabiki de niye bu üzüntü ? Bana garip geliyor doğru adam varsa hayatında o da senin ailen oluyor heryere uçak var atliyorsun 2 saate annenin keki kabarana kadar ordasin.Herkese iyi geceler. Kısaca özetlemek gerekirse benim derdim şöyle. Bir sevgilim var 6 aydır birlikteyiz internetten tanıştık kendisi astsubay tüm izinlerinde yanıma geldi beraber çok güzel vakit geçiriyoruz eğleniyoruz aynı şeylerle keyif alıyoruz ama doğuda görev yapıyor ve ileride de yapacak mecbur. Ben de memurum ama senem dolduğu için bu yaz kendi memleketime gitme şansım olacak. Sevgilimle ailelerimizi tanıştırmayı düşünüyoruz ikimizde ailelere söyledik o adanalı ben çankırılıyım kültürlerimiz aşırı farklı. Hem kültür konusunda korkularım var hem de ailemin yanına gitme zamanım gelmişken evlenirsem devamlı ailemden uzak kalma korkusu var. Derdime bir akıl verirseniz yol gösterirseniz benim bakmadığım bir pencereden bakarsanız çok sevinirim. Allahım kimseyi dermansız dertle sınamasın herkese sağlıklı huzurlu mutlu günler dilerim.
Eşim yabancı o yüzden basligi okuyunca yurtdışına gitmeniz gerekecek diye düşündüm. Mesafe değil de kültür farkı zorlayabilir, bunu da karşılıklı anlayış, saygı ve sabır ile aşabilirsiniz diye düşünüyorum. Bir arkadaşım doğu görevini bitirmiş memleketine dönmüştü, sevgilisi de aynı mesleği seçince arkadaşım tekrar doğuya gidemem deyip ayrıldı. Şu an başka biri ile çok tatlı bir evliliği varHerkese iyi geceler. Kısaca özetlemek gerekirse benim derdim şöyle. Bir sevgilim var 6 aydır birlikteyiz internetten tanıştık kendisi astsubay tüm izinlerinde yanıma geldi beraber çok güzel vakit geçiriyoruz eğleniyoruz aynı şeylerle keyif alıyoruz ama doğuda görev yapıyor ve ileride de yapacak mecbur. Ben de memurum ama senem dolduğu için bu yaz kendi memleketime gitme şansım olacak. Sevgilimle ailelerimizi tanıştırmayı düşünüyoruz ikimizde ailelere söyledik o adanalı ben çankırılıyım kültürlerimiz aşırı farklı. Hem kültür konusunda korkularım var hem de ailemin yanına gitme zamanım gelmişken evlenirsem devamlı ailemden uzak kalma korkusu var. Derdime bir akıl verirseniz yol gösterirseniz benim bakmadığım bir pencereden bakarsanız çok sevinirim. Allahım kimseyi dermansız dertle sınamasın herkese sağlıklı huzurlu mutlu günler dilerim.
Çevremde eşi polis veya subay olan tanıdıklarım var. Onlar da ailelerinden bayağı uzaktalar. Zorlukları muhakkak var ama sevince insan katlanıyor. Bu sizin göze alıp alamayacağınızla ilgili. Sonuçta ömür boyu ailelerinden ayrılmadılar. Yaz tatillerinde ya da izin günlerinde eşleriyle gelemeseler de tek gelip görüşüyorlar. Ya da aileler gelip gidiyor. Mesafe fazla olduğu için sık olmuyor ama yapacak bir şey yok. Beraber iyi vakit geçirebilmekten ziyade iletişiminiz ne kadar iyi, öfkelendiğinde nasıl, oturup bir sorun konuşulabilir bir kimse mi, hiç alttan alır mı yoksa tahammülsüz mü, anlayış ve hoşgörü var mı, sevgisi dilinde mi yoksa hissettirir mi, bir kadına ya da hayata bakış açısı nedir, savurgan mı tutumlu mu, bakalım bakış açılarınız ne kadar uyumlu, ortak noktada buluşabilecek misiniz? vs daha önemli şeyler. Kusuruma bakmayın ama 6 ay sadece izin günlerinde birlikte güzel vakit geçirmek için geçirilen zaman ile evlenince geçirilen seneler bir olmaz. Bence bu korkularınızla hemen işi aceleye getirmeyin ki pişman olmayın. Sonra ben neleri göze aldım diye eşinize yüklenebilirsiniz. Kendiniz gerçekten istediğinize ve sevdiğinize inanıyorsanız bu yolda ilerleyin, içinize sinerek. Tanışma faslında biraz daha iyi analiz etme imkanınız olur.Herkese iyi geceler. Kısaca özetlemek gerekirse benim derdim şöyle. Bir sevgilim var 6 aydır birlikteyiz internetten tanıştık kendisi astsubay tüm izinlerinde yanıma geldi beraber çok güzel vakit geçiriyoruz eğleniyoruz aynı şeylerle keyif alıyoruz ama doğuda görev yapıyor ve ileride de yapacak mecbur. Ben de memurum ama senem dolduğu için bu yaz kendi memleketime gitme şansım olacak. Sevgilimle ailelerimizi tanıştırmayı düşünüyoruz ikimizde ailelere söyledik o adanalı ben çankırılıyım kültürlerimiz aşırı farklı. Hem kültür konusunda korkularım var hem de ailemin yanına gitme zamanım gelmişken evlenirsem devamlı ailemden uzak kalma korkusu var. Derdime bir akıl verirseniz yol gösterirseniz benim bakmadığım bir pencereden bakarsanız çok sevinirim. Allahım kimseyi dermansız dertle sınamasın herkese sağlıklı huzurlu mutlu günler dilerim.
Bende Ankaraliyim. Çankırılı çok tanıdığım var.Bence bir Adanalı ile yapamazsın.Kulturleri tamamen farklı.İnternetten tanismissiniz birde.Herkese iyi geceler. Kısaca özetlemek gerekirse benim derdim şöyle. Bir sevgilim var 6 aydır birlikteyiz internetten tanıştık kendisi astsubay tüm izinlerinde yanıma geldi beraber çok güzel vakit geçiriyoruz eğleniyoruz aynı şeylerle keyif alıyoruz ama doğuda görev yapıyor ve ileride de yapacak mecbur. Ben de memurum ama senem dolduğu için bu yaz kendi memleketime gitme şansım olacak. Sevgilimle ailelerimizi tanıştırmayı düşünüyoruz ikimizde ailelere söyledik o adanalı ben çankırılıyım kültürlerimiz aşırı farklı. Hem kültür konusunda korkularım var hem de ailemin yanına gitme zamanım gelmişken evlenirsem devamlı ailemden uzak kalma korkusu var. Derdime bir akıl verirseniz yol gösterirseniz benim bakmadığım bir pencereden bakarsanız çok sevinirim. Allahım kimseyi dermansız dertle sınamasın herkese sağlıklı huzurlu mutlu günler dilerim.
Evet aşırı tutuculuk var bizde.Ben eşime dedim mesela benim senden önceki ilişkim bu sebeplerden bitti diye.Aileler çok karisiyor.Evlendikten sonra ailen esindir. Yani aileden ayri kalmak esindrn ayri kalmaktir. Anne babasindan ayri kalamayan evlenmesin bi zahmet. Ben de hep ailemden uzakta yasadim, yasamaya da devam edicem, esimin isi sevebiyle. Biz ustelik 2-3 yila bir sehir degisikligi yapiyoruz, surekli tekrar bi adaptasyon sureci oluyor yani. Ama ben esimle oldugum hicbir yere gurbet demem. Sacma bi kelime gercekten. Hi ama asker biriyle evlenir miydim , sanmıyorum, yapamazdim. Anne babadan ayri kalinir da , eşten ayri kalmayi goze alamam ben sahsen. O zaman gurbet olmus oluyor. Ayrica ic anadoludan evli bir Adanalı olarak soyleyebilirim ki, kultur farkinin zor ve zorlayici tarafi sizsiniz. Adanalilar her kulture daha acik ve esnektir. İc anadolululae kadar tutucu bi kafa gormedim ben. Bunu dini muhafazakarlik anlaminda da soylemiyorum. Her konuda
Çok doğru bir yorum kesinlikle katılıyorum....Çevremde eşi polis veya subay olan tanıdıklarım var. Onlar da ailelerinden bayağı uzaktalar. Zorlukları muhakkak var ama sevince insan katlanıyor. Bu sizin göze alıp alamayacağınızla ilgili. Sonuçta ömür boyu ailelerinden ayrılmadılar. Yaz tatillerinde ya da izin günlerinde eşleriyle gelemeseler de tek gelip görüşüyorlar. Ya da aileler gelip gidiyor. Mesafe fazla olduğu için sık olmuyor ama yapacak bir şey yok. Beraber iyi vakit geçirebilmekten ziyade iletişiminiz ne kadar iyi, öfkelendiğinde nasıl, oturup bir sorun konuşulabilir bir kimse mi, hiç alttan alır mı yoksa tahammülsüz mü, anlayış ve hoşgörü var mı, sevgisi dilinde mi yoksa hissettirir mi, bir kadına ya da hayata bakış açısı nedir, savurgan mı tutumlu mu, bakalım bakış açılarınız ne kadar uyumlu, ortak noktada buluşabilecek misiniz? vs daha önemli şeyler. Kusuruma bakmayın ama 6 ay sadece izin günlerinde birlikte güzel vakit geçirmek için geçirilen zaman ile evlenince geçirilen seneler bir olmaz. Bence bu korkularınızla hemen işi aceleye getirmeyin ki pişman olmayın. Sonra ben neleri göze aldım diye eşinize yüklenebilirsiniz. Kendiniz gerçekten istediğinize ve sevdiğinize inanıyorsanız bu yolda ilerleyin, içinize sinerek. Tanışma faslında biraz daha iyi analiz etme imkanınız olur.