Müstakbel eş ile ömür gurbette geçer mi?

Hayırdır ne alaka.
Emekli bir astsubay eşiyim banada anlatında bileyim bende neden önemsiz olduğunu.

Gerçekten astsubaylar için söylendiğini sanmıyorum. Eşiniz de hak verecektir muhtemelen ona iletsenz. Şöyle ki; uzman çavuşların büyük bir kısmı astsubay olduğu yalanını söyler. Muhtemelen herkes bu sebepten şüpheyle yaklaşıyor.

sevgimin yetip yetmeyeceğini nasıl anlayabilirim
hayal kurup olaylar üzerinden düşüneceksiniz. Mesela şöle olsa nasıl davranırım kaldırabiilr miyim gibi. Ayrıca siz sevgi duysanız da ne bilim erkekler evlendikten sonra değişiyor. kadınlar sevgi de görmeyince erkeklerin her davnanışı batabiliyor.

1.aileci değilim üniversitede 5 yıl memurlukta 4 yıldır ailemden ayrıyım memlekete gittiğimde kendi evimi özlerim dönerim ama artık ailem yaşlanıyor hastalıklar çıkmaya başlıyor bana ihtiyaçları olursa uzakta olunca ne yaparım diye korkuyorum.
2.sevgilimi tanımak konusunda haklısınız 1 yıldır tanışıyoruz 6 aydır sevgiliyiz hemen düğün yapmak gibi bir derdimiz yok bir belki iki sene sonra ciddiye binebilir işler ama benim böyle korkularım varken ne kadar doğru tanıyabilirim çözemiyorum.
3.hayır onun memleketinde yaşamak gibi bir durumu yok ama annesi yalnız yaşıyor çalışmıyor tüm geçimini sevgilim görüyor ilerleyen zamanlarda hastalansa ya da iki evi geçindirmek sevgilime zor gelse bizimle yaşamak istemeyeceğini kimse bilmiyor, ayrıca mesela annesi kız kardeşleriyle gezen tatillere giden kutlama yapan bir insan benim ailem en fazla kardeşimin ya da benim yanıma gelir gezmek kutlama yapmak bizim ailemizde rutinde olan şeyler değil. gezmek derken tam teşekküllü tatilden bahsediyorum bir iki gün gidip görmek değil yanlış anlaşılmasın

Yalnız direk söyledi bunu.

Onu söyleyen yalana başvuruyorsa,zaten karaktersizin önde gidenidir,kendini başka kulvarda gördürmek istiyordur.

evet devamlı bu iki konu üzerine senaryolar yazıp duruyorum

Allah var sevgilim şimdiye kadar ne kadar sıkıntılı zaman geçirirse geçirsin benim hislerimi isteklerimi önemsedi ama evlilik sonrası ne olur tabi bilemiyorum

evet devamlı bu iki konu üzerine senaryolar yazıp duruyorum
İşte bu yüzden diyorum ya,kendinize güvenemiyorsunuz yetersiz kalırım diye düşünüyorsunuz bu konuda.
Bakın binlerce aile var meslek ne olursa olsun hiç fark etmez,ailelerinden uzak yaşam yaşayanlar.
Yakın olanlarıda görüyoruz ne sıkıntılar yaşıyorlar,konu aslında yakın uzak meseleside değil.
Siz bunları kaldırablecek güçtemisiniz acaba.

meslektenim abla ben de generalle çalışıyorum birebir

ömrümden ömür gitti

en yakın arkadaşımın babası asker, kendisinin annesinin neler çektiğini bilirim

asker çocuklarıyla geçti ömrüm

zor

açıkçası yaparım hallederim bu işin üstesinden gelirim diyebilirim ama 3 5 sene sonra beni bu hayata sen zorladın diye adama işkence de edebilirim psikolojimin dayanmadığı bir noktada onu suçlarım diye çok korkuyorum. o da bir annenin evladı hakkına girerim diye korkuyorum

Diyebilirim demek bile korkularının açığa çıkması için bir neden.
Bunu yaparsan o kişiyede haksızlık olur.

farkındayım çok şey düşünüyorum ama ayrılık fikri de bu düşünceler kadar zor geliyor ben ne yapmalıyım bilmiyorum daha şimdiden ili ucu keskin bıçak gibi geliyor
Düşünmen çok normal aslında,dedim ya her kadının cidden kabu edip yaşabileceği bir durum değil diye.
Ben neler gördüm salya sümük ağlayan,sızlayan şikayet eden.

Düşünmen çok normal aslında,dedim ya her kadının cidden kabu edip yaşabileceği bir durum değil diye.
Ben neler gördüm salya sümük ağlayan,sızlayan şikayet eden.
işte ben onlardan olmak istemiyorum. aslanlar gibi bekledi çocuklarına hem analık hem babalık etti dedirten kadınlardan olabilir miyim psikolojim buna dayanır mı bilmiyorum. ailem hastalansa hemen gidemesem eşimi zorlar mıyım suçlar mıyım bilmiyorum. keşke olacakları olmadan bilebilsek

Anladim simdi uzaktasiniz diye aileye ozlem duyuyorsunuz. Simdi anneniz icin nasil endişeleriniz varsa kayinvalideniz icin de aynisi soz konusu ama sanki ileride onunla da yasamak zorunda kalabilirsiniz gibi geldi ya da sirf bu yüzden bile tartisma yasama ihtimaliniz var. Oglan çocukları anneye duskun oluyor baba olmayinca aralarindaki bag bagimliliga donusebiliyor bu daha önemli bir faktor bence sizin icin.
Korkularinizi aşmak sizin elinizde. Bu da biraz güvenle alakali. Siz kendinize de tam guvenemiyorsunuz sevgilinize de. Yani aldatir vs guvensizligi degil. Gelecek kaygısı. Once bunu asmaniz lazim

Biz 2 yıl ayrı kaldık,ameliyat oldum annem gelmişti,arkadaşlarım yanımdaydı,revirlik oldum bayıldım arkadaşarım götürdü.
Gene bir ameliyat yaşadım arkadaşlarım yanımdaydı,bu konuda ben çok şanslıydım.
Hastalık gibi durumlarda elbette gideceksin bunda eşini zorlaman darlaman evliliğinede zarar verir o zaman.

Bu cekinceleri sevgilinizle konustunuz mu? Yani benim korkularim var ya aileme bir sey olursa ya gidemezsem nasil.olur nasil.yapariz sen ne dersin vs diye onunla da konuşun
Evlendikten sonraki surecte her konuda es desteği cok önemli

Aile özlemini duymak o kadar duygusal bir durum ki,gayette normal aslında insani bir duygudur.
36 yıldır ayrıyım bende,özlemler bitmez ama bir noktada güçlü kalmak zorundayız.
Benim kızzımda yanımda değil mesela,okul hayatı vardı,sonra evlendi aklım kalmıyormu kalıyor,onunda öyle,ama ah vahh etmiyoruz.

Evet ben de ailemden ayri tek basina hayat mücadelesi veriyorum şükür elim ayagim tutuyor çalışıyorum. Yani herseyin bir bedeli var hic bir sey altin tepside sunulmuyor. Hayatin cilvesi mi denir olmasi gereken belki de.
Ama bununla uyumlanarak yol almaliyiz. Ben babami kaybettim zar zor izin alip gittim, bir cok saglik sorunu yasadim sonunda anksiyete de yasadim şükür gecti atlattim. Hayat böyle.
Konu sahibi evlenip gitse ailem diyecek vazgecip ailesinin yanına gitse belki de keske evlenseydim diyecek. İkisi bir arada ve sonu toz pembe olmuyor her zaman.
Dediğin gibi abla, konu sahibi senin soyledigin gucte degil kafası cok karisik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…