Muskat

Sapsmplex kullanıyoruz o en iyisi dedi eczacı. Zincoyu aldım ama sab simplex daha etkili olduğunu söyledi karıştırmak da istemiyorum ikisini
Her bebeğe her şey iyi gelmiyor. Çocuk doktoru kaç tane çok iyi diye gaz damlası verdi bize hiçbiri işe yaramadı ki 1 hafta büyük tuvaletini yapamadığı oluyordu ve çok ağlıyordu... Sonunda zinco bize çözüm oldu 15 gün düzenli kullanımdan sonra her şey normale döndü. Mama da çok gaz yapıyor ve ilk dönem emzirirken sizin de yediklerinize dikkat etmeniz gerekiyor. Ben süt , yoğurt , peynir yediğimde çocuk ağlamaktan çatlayacak gibi oluyordu.

Doktor rezene verilebilir dedi bitkisel sonuçta ilaç değil ki.
Diğer ilaç da bitkisel bir ilaç hiç bir zararı yok. O şekilde tepinmesini izleyemiyosun malesef ben çok geriliyorum o tepindikçe

Zinco bende aldım ama sab daha etkili dediler.
Mama vermiyorum sadece emziriyorum.
Anne sütü dışında biley vermedim bitek bu dönem bikaç kaşık rezene verdim o kadar.
Yediklerime çok dikkat ediyorum :)
Ne çikolata ne kahve sürekli bitki çayı içiyorum.
Gaz yapıcı hiç bişey yemiyorum ama yine de oluyor. Bence onunla alakası bile yok.

En iyi yöntem neyse ona devam edin. Sorun olsaydi beli ederdi hemen..

Nurse Harweys kullandım kızımda,kimyon vardı içeriğinde ve bitkiseldi,gayet memnundum ama düzenli kullanmak gerekiyor bu tip damlaları, saatini atlarsanız işe yaramayabiliyor.
Muskat zararlı olabilir,fazlası özellikle bu sebeple tavsiye etmem.

Muskat in ne olduğunu bile bilmiyorum çok yakın bı arkadaşım kullanmıştı bebeğin çok rahat uyuduğunu söylüyordu bebeğe icirmesende kendin iç senden bebeğe geçer

Bide öyle deniyim bakalım. Ya fazlası dediği büyüklerin bir çay kaşığından fazla. Bebek için ben 3 4 toz halinde karıştırıp verdim yani o da gece uyumadan önce. Öyle bi fazla kullanmam mümkün olmaz korkarım zaten ama en iyi o rahatlattı hatta sabaha kadar gaz çıkarttı alttan.

İlk 4-5 ay şu gaz sorunu mahvetmisti bizi rezene bitkisini kaynatıp kaynatıp icmistim ben birde kimyon çayı yaptım kimyon dah etkili sanki rezeneye gore

canım ben sana satır satır tarif yazdım özelden yolladım ,
yapsaydın faydasını görür bana teşekkür ederdin ,
sağlık olsun

Rezene verdim iki gündür rezeneyi de almanaya başladı resmen tükürüyo :)
Aslında rezene de hafifletiyordu
Tadini begenmemis minnak :) ama bence en sagliklisida rezene diye dusunuyorum birde bitkisel olan damlalar var g le baslayan ilac bize cok iyi gelmisti bi doktorunuza sorun mutlaka yardimci olacaktir

Doktor rezene verilebilir dedi bitkisel sonuçta ilaç değil ki.
Diğer ilaç da bitkisel bir ilaç hiç bir zararı yok. O şekilde tepinmesini izleyemiyosun malesef ben çok geriliyorum o tepindikçe
Bitkisel olsa da yeni doğmuş bir bebekten söz ediyoruz.
Sadece gaz olduğuna emin misiniz? Kolik olabilir mi?

Bir şey diyim mi, gazın çaresi falan yok :) yöntem deneye deneye zaten gaz sancısı dönemi bitiyor.
Muskat pek masum bir baharat değil, bence verme.
Her gün suda oynat, filede yıkama, beyaz gürültü aç.

Kolik değil canım gazı var sadece son günlerde arttı. Kolik bebekler saatlerce ağlıyor ve hep aynı saatte oluyormuş.
Evet. Bazen kolikle gaz karışıyor, o yüzden sordum. Benim kız çok ağlardı, bizde de acemilik var. Aile büyükleri gazı var dedikçe heder ettiydik kendimizi. Meğer çocuk kolikmiş.

4 ay gaz sancısıyla ugrastim her gun krize giriyordum bio gaia kullandim sadece dr tavsiyesiyle. Maalesef tek care zaman cocuk gazini kendi cikarir hale gelene kadar karninin üzerine donene kadar surecek.dr tavsiye etmedigi hicbirseyi kullanmam bu gaz onleyici ilaclar bitkisel. Ama asla kimyon muskat falan vermem. 35 yasindayim ben bile vucudumun nasil tepki verecegini bilmezken el kadar bebege veremem. Yani kusura bakmayin bal veren kv ler var ya ayni kafa gibi geliyor

Aktardan anason alıp demleyin çay kasiğının ucuyla bile vermeniz çok iyi gelir

Evet. Bazen kolikle gaz karışıyor, o yüzden sordum. Benim kız çok ağlardı, bizde de acemilik var. Aile büyükleri gazı var dedikçe heder ettiydik kendimizi. Meğer çocuk kolikmiş.

Oy kıyamam ya :) yok öyle değil çok araştırdım kolik bebek morarana kadar susmuyor ve susturmak mümkün olmuyormuş :)
Bilmiyorum bu yavaş yavaş başlayıp sonra çoğalıyorsa o ayrı :)

Masaj yapıyorum bıl bol. Sıcak havlu da koydum şimdi de su torbası koydum.
Valla denemediğim şey kalmadı :)
sıcak su torbasını ayaklarının altına koyun. Gerçi öyle yapıyosunuzdur ama ben her ihtimale karşı belirtmek istedim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…