- 15 Ocak 2018
- 2.670
- 4.840
Her bebeğe her şey iyi gelmiyor. Çocuk doktoru kaç tane çok iyi diye gaz damlası verdi bize hiçbiri işe yaramadı ki 1 hafta büyük tuvaletini yapamadığı oluyordu ve çok ağlıyordu... Sonunda zinco bize çözüm oldu 15 gün düzenli kullanımdan sonra her şey normale döndü. Mama da çok gaz yapıyor ve ilk dönem emzirirken sizin de yediklerinize dikkat etmeniz gerekiyor. Ben süt , yoğurt , peynir yediğimde çocuk ağlamaktan çatlayacak gibi oluyordu.Sapsmplex kullanıyoruz o en iyisi dedi eczacı. Zincoyu aldım ama sab simplex daha etkili olduğunu söyledi karıştırmak da istemiyorum ikisini
Bana kalırsa diğer ilaçları, başka çaylar da vermeyin. Sıcak havlu masaj gibi şeylerle atlatmaya çalışın. Zaten dünyada hava, su, gıda her şey çok kirli bence şimdiden gereksiz yere Bebeğinizin vücuduna bu türlü kimyasalları, zararlı şeyleri sokmayın.
Biz pek çok bitki, sebze, meyve kürü yapıyoruz. Elimizden geldiğince organik ve sağlıklı beslenmeye çalışıyoruz, bu yüzden hangi bitki hangi yiyecek neye iyi gelir, miktarı ne kadar olmalıdır, az çok öğrendik. Size tavsiye muskatı kesinlikle bebeğinize vermeyin.
Her bebeğe her şey iyi gelmiyor. Çocuk doktoru kaç tane çok iyi diye gaz damlası verdi bize hiçbiri işe yaramadı ki 1 hafta büyük tuvaletini yapamadığı oluyordu ve çok ağlıyordu... Sonunda zinco bize çözüm oldu 15 gün düzenli kullanımdan sonra her şey normale döndü. Mama da çok gaz yapıyor ve ilk dönem emzirirken sizin de yediklerinize dikkat etmeniz gerekiyor. Ben süt , yoğurt , peynir yediğimde çocuk ağlamaktan çatlayacak gibi oluyordu.
Muskat in ne olduğunu bile bilmiyorum çok yakın bı arkadaşım kullanmıştı bebeğin çok rahat uyuduğunu söylüyordu bebeğe icirmesende kendin iç senden bebeğe geçerEe peki kullandın mı?
Muskat in ne olduğunu bile bilmiyorum çok yakın bı arkadaşım kullanmıştı bebeğin çok rahat uyuduğunu söylüyordu bebeğe icirmesende kendin iç senden bebeğe geçer
İlk 4-5 ay şu gaz sorunu mahvetmisti bizi rezene bitkisini kaynatıp kaynatıp icmistim ben birde kimyon çayı yaptım kimyon dah etkili sanki rezeneye goreBide öyle deniyim bakalım. Ya fazlası dediği büyüklerin bir çay kaşığından fazla. Bebek için ben 3 4 toz halinde karıştırıp verdim yani o da gece uyumadan önce. Öyle bi fazla kullanmam mümkün olmaz korkarım zaten ama en iyi o rahatlattı hatta sabaha kadar gaz çıkarttı alttan.
Tadini begenmemis minnak :) ama bence en sagliklisida rezene diye dusunuyorum birde bitkisel olan damlalar var g le baslayan ilac bize cok iyi gelmisti bi doktorunuza sorun mutlaka yardimci olacaktirRezene verdim iki gündür rezeneyi de almanaya başladı resmen tükürüyo :)
Aslında rezene de hafifletiyordu
Kimyon suyunu diyorsan yaptım canım onu ben :)canım ben sana satır satır tarif yazdım özelden yolladım ,
yapsaydın faydasını görür bana teşekkür ederdin ,
sağlık olsun
Bitkisel olsa da yeni doğmuş bir bebekten söz ediyoruz.Doktor rezene verilebilir dedi bitkisel sonuçta ilaç değil ki.
Diğer ilaç da bitkisel bir ilaç hiç bir zararı yok. O şekilde tepinmesini izleyemiyosun malesef ben çok geriliyorum o tepindikçe
Bitkisel olsa da yeni doğmuş bir bebekten söz ediyoruz.
Sadece gaz olduğuna emin misiniz? Kolik olabilir mi?
Evet. Bazen kolikle gaz karışıyor, o yüzden sordum. Benim kız çok ağlardı, bizde de acemilik var. Aile büyükleri gazı var dedikçe heder ettiydik kendimizi. Meğer çocuk kolikmiş.Kolik değil canım gazı var sadece son günlerde arttı. Kolik bebekler saatlerce ağlıyor ve hep aynı saatte oluyormuş.
Aktardan anason alıp demleyin çay kasiğının ucuyla bile vermeniz çok iyi gelirban yiyeceğimi biliyorum ama başka yerden cevap alamayacağım için buraya yazıyorum :)
Bebeğim 1 aylık oldu gaz sorunları başladı ve git gide çoğalıyor malesef. Sap simplex kullanıyoruz ama artık çok fazla fayda etmiyor. Muskat önerenler var çok az miktarda anne sütüne karıştırıp veriyorlar. Kullanan var mı aranızda? Ben bikere denedim çok rahatlatıyor ama internette gördüğüm yorumlara göre pek önerilmiyor. Günde 1 kez vermeyi düşündüm ben çok az miktarda. O kadarı zararlı mıdır?
Evet. Bazen kolikle gaz karışıyor, o yüzden sordum. Benim kız çok ağlardı, bizde de acemilik var. Aile büyükleri gazı var dedikçe heder ettiydik kendimizi. Meğer çocuk kolikmiş.
sıcak su torbasını ayaklarının altına koyun. Gerçi öyle yapıyosunuzdur ama ben her ihtimale karşı belirtmek istedim..Masaj yapıyorum bıl bol. Sıcak havlu da koydum şimdi de su torbası koydum.
Valla denemediğim şey kalmadı :)