Muskat

1.doktoruma sor ilk defa duydum muskati
2. Instadaki hatundan urun al :KK70:
Anladin sen beni
Doktoruna sordum muskatı o da bilmiyor sadece araştırmalarımdan gördüğüm kadarı ile önermiyorum dedi :))
Son çare bişey olmazsa onu alırım artık yavrum kıvranıyo :)

İnstada bir doktor zararlarını paylaşmıstı son çare değilse vermeyin bence
İlk aylar çok zor geçiyor hala aklıma geldikçe midem bulanır. 2,5-3 aydan sonra hepsi gecicek sabır.

Muskatı ver bişey olmaz çok az ver ama.Ben küçük kızımda vermiştim ama çok sıkışmadıkça verme bağımlılık yapar onun dışında bişey olmaz.

Sab en iyisi ama havluyu isitip bebisin karnina zibin ustunden koymak daha etkili birde vakum sesi ve baba kucagi :)

Hayır vermeyin muskat falan sakıncalı. Sam simplex ve nurse harvey dönüşümlü kullanmıştık biz. Bir de kolikli bebekler icin müzikler var onları dinletin. Karın masaji yapın zaten hareketlendikce kendi gazını çıkarmaya başlayacak. Sabırlı olun geçecek bu günler.

kiz, bende ilk 3 ay cok cektim. Doktorun önerisi belki sanada yarar. Her altini degistirdiginde karnina masaj yap saat gibi ilerleyerek masaj yaptigin yön önemliymis - özel gaz icin kremi var türkcesini bilmiyorum tamamen bitkisel. sonra o kremle ayaklarina güzelce masaj yap hafifce ayaklarini karnina dogru ittir. En son popo teligine masaj yap, hatta ates ölcme seyi varya onun ucunu cremle hafif popise sok. o gaz bi cikio icinde ne varsa igrenc gele bilir kulaga ama cocuk öyle bi rahatliyorki anlatamam. Doktor demisti o sayede cocuk gazini nasil cikardigini ögrenio hangi yöne ikinmasini gerektigini bilmedigi icin agliyo demisti. benim hayatimi kurtardi...

Sevgili Jameya bebeğin kaç aylık ? Biz de muskatı belli bir dozda kendimiz kullanırız ama 2,5 yaşında oğlum var, ona vermiyoruz. Muskatın uyuşturucu etkisi var ve bebekler için dozunu bilemiyoruz. Bebeğinizi uyuşturucu etkisinden dolayı bile rahatlatmış olabilir. Dozunu doğru ayarlayamadığımızda halisünasyon, hayal görme gibi değişik yan etkilere sebep oluyor. Ayrıca tam bilmiyorum ama böbreklere de olumsuz etkisi olabilir. Gaz sancısı çektiğinize göre daha bebeğiniz çok küçük, bence kesinlikle vermeyin.

Muskat tehlikeli diye biliyorum ben de.
Doktor bizimkine ilaç da vermemişti, ne kadar itaatkarmışım sormadan alsana.

Bütün gün hoplayıp zıplayarak geçirdik o süreci, en çok rahatlatan şeydi bizi ama bel-boyun-kol ağrısı garantili.

Bana kalırsa diğer ilaçları, başka çaylar da vermeyin. Sıcak havlu masaj gibi şeylerle atlatmaya çalışın. Zaten dünyada hava, su, gıda her şey çok kirli bence şimdiden gereksiz yere Bebeğinizin vücuduna bu türlü kimyasalları, zararlı şeyleri sokmayın.

Biz pek çok bitki, sebze, meyve kürü yapıyoruz. Elimizden geldiğince organik ve sağlıklı beslenmeye çalışıyoruz, bu yüzden hangi bitki hangi yiyecek neye iyi gelir, miktarı ne kadar olmalıdır, az çok öğrendik. Size tavsiye muskatı kesinlikle bebeğinize vermeyin.

Benden gizli bebeğime vermişlerdi; kıyameti kopardım sabaha kadar başında bekledim bir şey olacak diye iyi geldi mi gelmedi mi onu bile bilmiyorum o kadar korkmuştum . Çok küçük doktorunuz önermiyorsa kaçının; anne sütünü arttıran bir çay vardı bebeğin gazı içinde çok iyiydi o tarz bir şey deneseniz.

Muskatın bi faydasını görmedim ben. Subsimplex ve bol masaj. Karnına masaj yapın bacaklarını çekip bırakın. Vşdeo izleyip inceliklerini öğrenebilirsiniz. Bir de yastığa yüsüstü yatırıyodum karnına baskı yapıcak şekilde ve sırtını sıvazlıyodum. Sürekli masaj halindeydik :)) en iyi gelen şey o oldu oğluma.

Muskat tehlikeli diye biliyorum ben de.
Doktor bizimkine ilaç da vermemişti, ne kadar itaatkarmışım sormadan alsana.

Bütün gün hoplayıp zıplayarak geçirdik o süreci, en çok rahatlatan şeydi bizi ama bel-boyun-kol ağrısı garantili.
Ay o bel ağrısı boyun ağrısı mahfediyor beni. Bende erme taraftarı değilim ama rahatlatacak bir çare arıyorum bende.
Onu çırpınırken görmek benimüzüyor.
Zıplayarak hafifliyor sanki.
Ama çok zor bir süreç:KK43:

ban yiyeceğimi biliyorum ama başka yerden cevap alamayacağım için buraya yazıyorum :)
Bebeğim 1 aylık oldu gaz sorunları başladı ve git gide çoğalıyor malesef. Sap simplex kullanıyoruz ama artık çok fazla fayda etmiyor. Muskat önerenler var çok az miktarda anne sütüne karıştırıp veriyorlar. Kullanan var mı aranızda? Ben bikere denedim çok rahatlatıyor ama internette gördüğüm yorumlara göre pek önerilmiyor. Günde 1 kez vermeyi düşündüm ben çok az miktarda. O kadarı zararlı mıdır?
Benim 3 cocugumda çok gazliydi sizi çok iyi anlıyorum belli saatleri vardı yaklaştıkça bana daral gelirdi kucagimizda hoplata hoplata evi dolasirdik
Hurseharveys kullandım çok iyi geldi
Bunun yanında bir su bardağı suya bir çay kaşığı kimyon koyup kaynatiyodum iliyinca ara ara çay kasigiyla iciriyodum (3 çay kaşığı gecmeyecek) çok iyi geliyordu birde acı elma yağını sadece bir damla alıp topuklarina masaj yapar çorap giydirirdim oda çok ise yariyo
Geçici bir dönem ama cok da yıpratıcı geçmiş olsun şimdiden canim

ban yiyeceğimi biliyorum ama başka yerden cevap alamayacağım için buraya yazıyorum :)
Bebeğim 1 aylık oldu gaz sorunları başladı ve git gide çoğalıyor malesef. Sap simplex kullanıyoruz ama artık çok fazla fayda etmiyor. Muskat önerenler var çok az miktarda anne sütüne karıştırıp veriyorlar. Kullanan var mı aranızda? Ben bikere denedim çok rahatlatıyor ama internette gördüğüm yorumlara göre pek önerilmiyor. Günde 1 kez vermeyi düşündüm ben çok az miktarda. O kadarı zararlı mıdır?
Banada tavsiye veren oldu kk ya bende bunun için üyelik girişi yapmıştı m :)

Kimyon çayı çok faydalı hem kendin iç hemde bebeğe bı çay kaşığı ver çok rahat uyuyor

Muskatın bi faydasını görmedim ben. Subsimplex ve bol masaj. Karnına masaj yapın bacaklarını çekip bırakın. Vşdeo izleyip inceliklerini öğrenebilirsiniz. Bir de yastığa yüsüstü yatırıyodum karnına baskı yapıcak şekilde ve sırtını sıvazlıyodum. Sürekli masaj halindeydik :)) en iyi gelen şey o oldu oğluma.

Masaj yapıyorum bıl bol. Sıcak havlu da koydum şimdi de su torbası koydum.
Valla denemediğim şey kalmadı :)

X