Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
Bu arada muhteşem yüzyılın karşısında çarşamba günleri atv de çocuklar duymasın var

bir tek hürrem başka dişi yok bende...
izlemem de zaten hepsini takip edemem,annemle babam sıyırmışlar,
pazartesi - karadağlar
salı -öyle bir geçer zaman ki
çarşamba -hürrem
perşembe -fatmagül
cuma- hanımın çiftliği
cumartesi -.bilmiyorum ama bir dizi var
pazar -aşk bir hayal..

ay hepsini nasıl takip ediyorlarsa yok ben almıyım hürremle sülüman yeter bana...

arkadaslar insan sadrazam yapacagi adami karga tulumba huzuruna getirtirmi. eger oyleyse tam sacmalik olur. sarayda o adamin sozumu gecer bundan sonra Allah askina

arkadaslar insan sadrazam yapacagi adami karga tulumba huzuruna getirtirmi. eger oyleyse tam sacmalik olur. sarayda o adamin sozumu gecer bundan sonra Allah askina

Gonul ferman dinliyor mu arkadasim bir padisahin kizina asik oldu diye hem de hic bir sey yapmadigi halde ne die sarayda onun sozu gecmesin artik.

Pargali suleymanin sag kolu can yoldasi , savas ve politika dehasi ve 2 kez canini kurtarmis mumkun degil boyle bir sey icin onu astiracak olmasi.

Mesaj duzenlemesi : simdi anladim canim aslinda ne demek istedigini karga tulumba getirildigi icin sozu gecmez diyorsun ama padisah bu istedigini yapiyor onu oraya atar baskasini baska yere o karar veriri ve o kararini verdikten sonra karsi cikmak da kimsenin haddine degil ve padisah daha once de bagirdi ibrahim e ama ibrahim tek padisahin yaninda boyle sut dokmus kedi gibi sonra gidip nigar kalfanin bogazina yapismasinin biliyor kim dinlemicekmis onu

Damat ibrahim pasa baskasi bu pargali ibrahimse gercekten hatice sultan ile evlenicek misira gidicekler yalniz sonra soylentilere gore yine hurrem in entrikalarindan bogdurulucak

hayatı boyunca tam 4 kez hayatını kurtarıyor süleymanın ama süleyman sonunda onu da öldürüyor işte ölürken pargalı bu boynuma geçirdiğin yağlı urgan değil hürremin saçları diye bağırmış hep ve cesedini sarayın kapısına astırmış süleyman bu kadar da olmaz dedim okuyunca o kadar dostluk minnettarlık can borcu ve sonunda yaşanan rezillik

hürrem,mahiye der ki;

ben heppp doğuracak

ama sen bir kiz bile doğuramayacak :89:

Hadi ya çok şaşırdım pargalıyı öldürecek olmasına.
Hürrem bu adama herşeyi yaptırır anam :)

bence piri paşayı emekliye ayırdı ibrahimi vezir yapacak ve ben sana kardeşim dedim sen benden sevdiğin kadını saklıyorsun diycek
nasıl tahminim

bence de bu şekilde bişey olucak fakat karga tulumba getirilmesi çok saçma olmuş böle bisebepten dolayı

altindan illa bi saka falan cikacak

Sultan Süleyman yoksa nasil anlasin mektubun kardesine yazildigini? cok sacma olur
heycan yaratmak icin bi numara sadece

ama haticeyle evleniyor
sonradan ne oluyorda öldürtüyor acaba :26:

ayy yine Hürrem'in çığlıklarını dinledik ne zor doğdu o kız öyle ama çok tatlıydı yaa..

Bir de Mahi'nin yanında valide sultan övdü ya Mihrimahı şöyle güzel böyle tatlı diye Mahi'nin yüzü nasıl oldu ama ohh iyi olduu.. Hürrem doğru dedi sanki kendisi halvete girip doğurabilecekmiş gibi birde yüzsüzce Hürrem'e laf ediyor. Valide iyi dedi Mustay'a o da senin kardeşin diye. Artık kızlarda Hüüremden yana olacaklar hediyeler eğlenceler ama Hürrem biraz politik davranıyor tabii..

Ayşe'de herşeyde ortada maşallah herşeyi o görüyor, o işkilleniyor başka kız mı kalmadı haremde hep aynı kişiler gösteriliyor. Kanuni de ne çabuk geldi yahu gitmesi ne kadar sürdü gelmesi göz açıp kapayıncaya kadar daha Hürrem sancı çekerken gelme hazırlığı bilem yoktu yahuu..

Damat gidici de neden ölüceğini bile vile aceleyle Hatice ile evlenmek istiyor yakacak kızın başını ama evlenmeyecek tabii ki gözü açık gidecek zavallının..

İbrahim'i karga tulumba getirdiler ama orada yanılıtma var tabii ki acaba İbrahim Hatice'yi sevdiğini söyler mi, Kanuni İbrahim'e ceza mı verecek, rütbe mi yükseltecek, damat haftaya artık ölecek mi yoksa diretecek mi, Mahi halvete girebilecek mi tam girecek Hürrem bir sol kroşe yapıp halveti kapacak ve yine hamile kalacak mı. Victorya artık yakalanacak mı yoksa ne derse yine herkes ayran budalası gibi inanacak mı. Hepsi ama hepsi haftaya çarşamba muhteşem yüzyılda bizi izlmeye devam edin anacımmm

bence piri paşayı emekliye ayırdı ibrahimi vezir yapacak ve ben sana kardeşim dedim sen benden sevdiğin kadını saklıyorsun diycek
nasıl tahminim

bende böyle düşündüm..yaka paça toparlanıp getirildi ama, bunları söyleyecek esprili bir biçimde

anlamissin ne demek istedigimi. ben aksine cokta sozunun gectigini dusunmuyorum herkes her lafina itiraz ediyor yahu boyle hukumdarmi olur. baksaniza adamin gozdesinin bile 3 kurusluk haysiyeti yok haremde. garip suluman kim ne dese ona donuveriyo. birde su lafida etmeden gecemeyecegim anasi olmayanin babasi olmaz. mahiyle kusken mustafa nin da yuzune bakmiyodu. simdi biraz duzeldi ilgileniyo cocukla

bu nasıl aşktır
Kanuni Sultan Süleyman’ın kızı Mihrimah Sultan on yedisine bastığında, iki kişi onunla evlenmek iste...r. Mihrimah, yani Mihrü Mah, Farsca’da “Güneş ve Ay” anlamına gelir. Kızla evlenmek isteyenlerin biri Diyarbakır Valisi Rüstem Paşa diğeriyse Mimar Sina...n’dır. Padişah kızını Rüstem Paşa’ya verir. Koca Sinan evlidir, ellisindedir ve de Mihrimah Sultan’a deliler gibi aşıktır! Gerçi sevdiğine kavuşamamıştır ama, aşkını, olanca güzelliğiyle sanatına yansıtmıştır. Üsküdar’a, Saray’ın isteğiyle elbet, 1540 yılında Mihrimah Sultan Camii’nin temelini atar ve 1548’de bitirir. Camiyi yaparken, eserine sanki “etekleri yerleri süpüren bir kadının” dış çizgilerini verir. Derken, ilk kez padişah fermanı olmaksızın, Edirnekapı’da, pek kimselerin uğramadığı ıssız ama İstanbul’un en yüksek tepelerinden birine, ikinci bir eser yapmaya koyulur Mihrimah Sultan’a. Cami küçücüktür. Minaresi otuz sekiz metredir, bir adet incecik kubbesi üzerindeyse yüz 61 pencere, camiin iç güzeliğini aydınlatır. İçerdeki sarkıtlar ve minare kenarlarındaki işlemeler Mihrimah Sultan’ın topuklarını döven saçlarını anımsatır insana. İşte, aşka adanmış iki eser. Şimdi, gidin Edirnekapı ve Üsküdar’daki camileri aynı anda görebileceğiniz bi yer seçin ve 21 Mart’ta, yani geceyle gündüzün eşit olduğu günde seyreyleyin. Unutmadan, 21 Mart Mihrimah Sultan’ın doğum günüdür. Göreceğiniz manzaraysa şudur; Edirnekapı camiinin tek minaresi ardından tepsi gibi kıpkırmızı güneş batarken, Üsküdar’daki camiinin ardından ay doğar! Mihrü Mah eşittir Güneş ve Ay. Bu nasıl akıllara ziyan bir hesaplamadır; nasıl bir güzellik anlayışıdır ....

ayyy çok etkilendim yazdıklarını okuyunca çok güzel hesaplamış da yapmış demekki ne kadar güzel yaa

ya hatıce ölcek mı ,ıbrahım napar onsuz gercı bu gıdısle ıbrahım hatıceden once ölebılır,bu dızıde de ıbrahım cok hosuma gıdıyo ınsanın bekar olması ne guzel her dızıde bı sevdıgım var:87:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…