- 31 Ocak 2015
- 482
- 451
Mesleklerde kadın-erkek ayrımı konusunda sizinle zaten hem fikirim. Dikkatinizi çekerim yorumumda kız arkadaşımın ve diğer arkadaşlarımın yaşadıklarından bizzat kesitler verdim sadece. Malum ülkemizde her ne kadar kadın erkek olayı-ayrımı bu mesleklerde yok-olmamalı desekte bunun aksini düşünen mevcut ve gerçekten yıldırıcı zihniyetler söz konusu. Bahsi geçen üniversite Sakarya üniversitesi. Eğitimde oldukça iyi olmasına rağmen mühendislik fakültelerinde okuyan arkadaşlarımız oldukça sıkıntılı süreçler yaşadıklarını her daim dile getirmekteydiler. sizinde dediğiniz gibi bölümden bölüme üniversite tercihi çok önemli.hangi üniversite bu merak ettim. en iyi en zor üniversitelerde dahi böyle şeyler duymadım. çoğu kişi gayet hazırlık hariç 4 yılda bitirebiliyor. ayrıca derslerin yapılamamasının kadın olmakla ne alakası var ki demek ki onların elektroniğe ilgisi yokmuş. kaldı ki ben de erkek bölümü diye geçen bölümlerden birinden mezunum hiç öyle stajlarda falan sorun yaşamadım. sırf erkeklerin çalıştığı birimlerde de staj yaptım. herkes gayet iyi davranıyordu. hatta kız olduğunuz için daha kibar bile davranıyorlar. kimsenin horladığı olmadı.
elbette yer yer alan kısıtlamaları oluyor. üretimde bakım onarımda erkekleri tercih ediyorlar. yine kadından mühendis olmaz diye bakan zihniyetlerle karşılaşırsanız elbette bazı durumlarda zorluk olabilir. ya da kimi firmalar kadın mühendis hiç almaz. ama gerçekten ilgisi olan bir kişi bence tercih etmeli. hangi mesleği seçersek seçelim nasıl insanlarla ve durumlarla karşılaşırız bilemiyoruz. öğretmen olursun yıllarca atanamazsın, tıp okursun tus u geçemezsin, eczane açarsın batarsın. hayatın hiç bir garantisi yok ki.