arkadaş grubum yok (beybime parti yapacaktım)

6 aylık kutlamasına ben baya alıştım artık isim açıklama partisi memedrn kesme partisi falan cıktı 🤣 ama 6 ay kınasını hala kabul edemedim komik geliyor 🤣
Yapıyorlar ve yapsınlar da garipsemiyorum ben. Şatafata kaçmadığı, yarış halini almadığı sürece insanların çeşitli şeyleri bahane ederek bir araya gelip kutlamalar yapmasına, eğlenmesine, anı biriktirmesine hiçbir eleştirim olmaz. :)

Yapıyorlar ve yapsınlar da garipsemiyorum ben. Gösteriş ve şatafata kaçmadığı, yarış halini almadığı sürece insanların çeşitli şeyleri bahane ederek bir araya gelip kutlamalar yapmasına, eğlenmesine, anı biriktirmesine hiçbir eleştirim olmaz. :)
Herhalde canım yapana neden yaptın denmez hepsi hatıra sonuçta. Yapacak enerjiye,çevreye,paraya sahip olan istediği herşeyi kutlasın kimsenin kimseye zararı yok sonuçta 🥲

Benim de bu hep içimde kaldı. Kızıma 1 yaş doğum günü yapmıştım. Birkaç arkadaş. Şimdi 3 yaşına girecek. Bu sefer kreşte arkadaşlarıyla kutlamasını sağlayacağım. Çünkü kayda değer kimse yok yakında... İnsan cidden arıyor bu zamanlarda yakınlarını

Karı koca pasta yemek istiyorlarsa yesinler. Ancak 6.ay kınası, yarım yaş doğum günü kutlaması çok mantıksız ve kavram kargaşası yaratmaya acık bence.
Yok ya o kadar da değil.. Çocuklar pastayı takmıyorlar bile. Oğluma 1 yaş doğum gününü yaptık. O pastanın üzerindeki krema, oyuncaklar, mum ve balonlarla ilgilenmişti.

Şimdi biraz büyüdü hergün pasta kessek mum üfleyip alkış yapma moddunda.

Gerçekten, insanların insana ihtiyacı var, mutlu olup , biraraya gelmeye ihtiyacı var. Birçok ritüel buna bahane oluyor. Fena da olmuyor kanımca..

Karı koca pasta yemek istiyorlarsa yesinler. Ancak 6.ay kınası, yarım yaş doğum günü kutlaması çok mantıksız ve kavram kargaşası yaratmaya acık bence.
Yok ya o kadar da değil.. Çocuklar pastayı takmıyorlar bile. Oğluma 1 yaş doğum gününü yaptık. O pastanın üzerindeki krema, oyuncaklar, mum ve balonlarla ilgilenmişti.

Şimdi biraz büyüdü hergün pasta kessek mum üfleyip alkış yapma moddunda.

Gerçekten, insanların insana ihtiyacı var, mutlu olup , biraraya gelmeye ihtiyacı var. Birçok ritüel buna bahane oluyor. Fena da olmuyor kanımca..

Beni evine davet etti oğluma un sürdü surerken de saçların sakallarin agarsin ömrün uzun olsun gibi şeyler söyledi , ekmeği başının üstünde ikiye ayırdı eve dönerken de yumurta verdi 🤩🤩 soğan olaya hiç dahil olmadı🤣

Çok iyi bir teyze Allah razı olsun ondan 🤩akşam akşam sayende andım, yarın telefon edeyim♥️
güle güle büyütün evladınızı

bizde gebe ve lohusa kadına ikram etmek büyük gelenektir, öyle böyle değil yani. kendisinin de ellerinden öpüyorum hangi obadansa oymaktansa onların da ruhu şad olsun.

burada "evde çocuk bakıyorum, pejmürde haldeyim, bunaldım, tuvalete gidemiyorum" diye hergün konu açılıyor. postportum depresyon kapı gibi bilimsel bir gerçek.

genç bir anneyi davetle çağırıp yedirip içirmek, moral motivasyon vermek, iyi dilekler dilemek.... çok da güzel misler gibi bir kadim davranış, keşke böyle adetlerimizi yaşatsaymışız. ha başkasının da başka türlü sosyalleşme arayışı olabilir, çok aşırı absürt bir işe kalkışmadıkça herkes bildiği gibi yapsın anacım.

nerenin adetiyse adeti, isterse gözümün üstünde kaşım var partisi olsun, (bakın ben ömrümde yapmış insan değilim ama, olabilir)

Trakyalıyım, 6 ay kınası vb yapmıyoruz; yakınlarındaki köylerde de yapan yoktu.

Ben googleda Bulgarca olarak arattim var mi bir içerik diye ama öyle bir adet göremedim bebek icin 6 ay kınasi yazdim. Anneme de sordum. 😄 Baska balkan ülkeleri ya da bazi kucuk köylerden olabilir belki
Zaten Türkçe iceriktelerde de kesin Balkanlardan geldi demiyor oradan geldigi dusunulmektedir diyor. Siz yapmiyor biz yapmiyor kim cikartti bunu ciksin ortaya 😄😄😄

Ben balıkesirliyim bizde de yapılıyor 6 ay kınası aslen boşnağız klasik şalvar giyilir saçlar kocaman kocaman topuz yapılır kurban kesilir ve misafire yediririlir 2008 gibi kuzenime yaptık hatırlıyorum 40ı çıkınca da bebek dürüsü bohçası yapılır mesela

İstediğin kadar beğenmedim at Şermin. Burada saçma sapan yaptığın yoruma herkes gülüyor şu an. Instagramda türeyen her şeyi bildiğini düşünen çakma kişisel gelişimci laflarınla mutsuzluk yaymak dışında bir şey yapmıyorsun şu an. Sen ister beğen ister beğenme insanlar eğlenmeye devam edecekler. 6 aylık bebeğe pasta kesiliyor diye kavram karmaşası yaşarmış. Bebek profesörü aferin.

Bence cekirdek aile kutlayin. 1.yas gununde birilerini cagirirsiniz. Ayrica merak etmeyin belirli bir yasa gelince zaten arkadaslari olacak bu sefer siz cekirdek aile kutlayabildiginiz gunleri arayacaksiniz. Benim oglum konseptli ve butun arkadaslarini cagirmak istiyor mesela. Kara kara dusunuyorum o kadar insani nasil agirlayacagim diye. 🥲

bi de arkadaslariniz cok yakin degilse bir haftasonunu kizinizin 6 ay kinasinda tanimadiklari insanlarla gecirmek isterler mi bu da kilit soru .6 ay sonrasinda da 1 yas kutlamak isteyeceksiniz cunku arka arkaya olacak iki parti

Csnınız çok istiyorsa, İnsanlar kaynaşır sıkıntı olmaz takılmayın ona. Ama aynı kişileri 6 ay sonra da doğum gününe çağıracaksanız insanlar devamlı hediye mi alacağız diye rahatsız olabilir. Burada asıl önemli olan anı kalması ise evde süsleme yapıp fotoğraf çekebilirsiniz ya da konsept fotoğraflar çeken bir yerde çekim yapabilirsiniz istanbulda 3500 tl ye arkadaşım çektirmişti iki farklı konsept çekim, bir tane de aile çekimi.
Adet olarak yapacağım derseniz 6 ay kınası yapıyorlar egede, kadınlar çağrılır eve ve mevlüt okunuyor onda.
Bir yaş doğum günü olacaksa bunda fotoğraf çekimi yaptırın derim ben yürüdükten sonra fotoğraf çekimi biraz daha zor oluyor . Maliyet az olsun derseniz arkadaşım duvara beyaz çarşaf serdi üstüne 6 ay yazılı banner aldı,çocuğa 1/2 yazan şapka bir de pasta mis gibi.çekim yaptılar evde.

1 yaş için kalabalık bir etkinlik yapmak daha uygun geldi bana nacizane. 6. Ay için aile arasında pasta kesip, fotoğraf çekmek hoş olur sanki anı kalsın istiyorsanız.

tuhaf olur mu olur .arkadasin dogum gunu partisine gittik herkes kendi tanidiklariyla sohbet muhabbet etti .kimse kimseyle kaynasmiyor yani boyle ortamlarda
Muhtemelen bizim de öyle olur. O yüzden galiba çekirdek ailede kalmak en iyisi.
Uleym gkulata peki bunun mühendislikle ne ilgisi var, sizinkiler andavallıysa diğer müh. fakültesi mezunlarının suçu ne :halay: :halay:
Bilmem ki benim meslektaşlarım hep öyle ya. Hiç çok sosyal mühendis görmedim :D

half birthdayi sizin abinize mi icat etmişler nerde yaşıyorsunuz siz

Ben ankaradayım gelirim sen partine, kaynaşırım muhabbet çevirebilirim, İtalyan Lisesi ve Yeditepe Hukuk mezunu, stajını Cooper Law Firm'de yapmış. İngilizce, İtalyanca, Almanca bilen iyi biriyim.
Benim abime neden icat edilmiş olsun :) var ki yapmışlar işte. Ayrıca sadece Türkçe bilmek yeterli, keşke gelseniz ve kaynaştırsanız.

tartışmaya açıklık getireyim :D egeliyiz ve nerden türedi bilmiyorum ama kuzenlerim abim kardeşim filan herkesin 6 aylıkken pasta kesilmeli fotoğrafları var. Bir de stüdyoya gidip çekim yaptırmışlar. 35 sene önce tabi.

amacın nedir tam olarak? Ne olsun istiyorsun anlamadım ki :)
6 aylık oğluşumun dünyadan haberi yok şu an. Kavramlar ve karmaşaları şu an hiç ilgi alanında değil inan ki :)

tartışmaya açıklık getireyim :D egeliyiz ve nerden türedi bilmiyorum ama kuzenlerim abim kardeşim filan herkesin 6 aylıkken pasta kesilmeli fotoğrafları var. Bir de stüdyoya gidip çekim yaptırmışlar. 35 sene önce tabi.

Insanlar neye tartışmış anlayamadım altı üstü eğlence işte bahanesi de bebek olunca daha güzel oluyor😊😊Eğlenmek de mi polemik sebebi artık🙄🙄🙄

Back