arkadaş grubum yok (beybime parti yapacaktım)

Bu olayin balkanlardan geldiğini şuan öğreniyorum balkanlardan gelen biri olarak. 😀 31 yaşimdayim aile ve akrabalarda oyle bir sey görmedim. Cevremde de yaygin degil 6 ay kinasi tek tük ama yapanlar genelde Turkiyenin yerlileriydi.
valla nere kökenliler yapıyor bilmiyorum.
ama yapan arkadaşlarım var, hepsinin bir şekilde trakya bağlantısı var, izmir ve tekirdağda yaşıyorlar.

ben yörüğüm, türkiye'de trakyaya adım atmadım hiç (avcılardan ötesine de gitmedim :)
Makedonyaya vs. gittim de öğrenemiyorsun tabi öyle gezmeye gitmeyle nerede ne adet var.

benim köyümde çocuğun 40 uçurması yapıldıktan sonra anne hazırlanır, bebeği de alır, anne gezmeye gider

gittiği evde anneyi ağırlarlar. bebeğe ufak hediye yaparlar bir de yüzüne gözüne un vs. sürerler "ak sakallı/ak saçlı dede/nine yaşları olana kadar yaşasın diye temennide bulurlar

bizde adet böyle ama muhtemelen başka bilen yoktur. trakyanın da her yeri aynı değildir herhalde daha düğünde temanna etmeyi de düne kadar kimse bilmiyordu oysa oldukça yaygın Arnavutlarda.

bebeğimin 6.ay partisini yapmak istiyordum ama arkadaş grubum yok. tüm arkadaşlarım birbirinden bağımsız insanlar. 15-20 tane bağımsız insanı bir araya getirip hiç muhabbet dönmeyip absürt bir ortam olmasını göze mi alayım yoksa çekirdek aile olarak anne baba ve bebiş mi kutlayalım?

anı kalsın fotoğrafları olsun istemiştim. çünkü benim çocukken yapmamışlar abim ve kardeşimin var benim yok hep içimde kalmıştı :)

bulunduğumuz şehirde akraba anne baba hiç kimsemiz yok. arkadaşlar var ama onlar da bizim gibi mühendis ve asla sosyal değiller böyle 15-20 gibi gelir ama susarlar çekinirler kimse kaynaşmaya çalışmaz..

üzülüyorum ya niye böyleyiz ki.

16172568181-600x600.jpeg
6 ay partisi nedir ya benim bebekte dört aylik giydir fotoğraf çek neyse de ani kalır çocuk o anda ne olduğunun farkında bile değil fuzuli masraf çokta gereksiz geliyor

Bence kendisi de biliyor 6 aylik bebenin kavram karmaşası falan yaşamayacağını. Yaptığı şey çok belli altında mantıklı bir şey aramaya gerek yok.
Emin misiniz ? Bebeklerde rutin ve öğrenme kavramı nasıl şekilleniyor ? Bu çocuklar 6 aylıkken hiçbir şeyden etkilenmiyor, kavram kargaşası yaşamıyorlar veya yaşamazlar mı diyorsunuz ? Ancak aynı 6 aylık çocuklar ekrandan ve uyaranlardan etkilenebiliyorlar. Aksini söyleyebilir misiniz ?

Pasta yedi güldü eğlendi diye cocuk kavram karmaşası yaşamaz. İsterlerse her 6 ayda da her ayda da kutlama yaparlar. Kadın kaynaşma sorunu olur mu diye soruyor, hayatı robot gibi yaşayanlar gelip ruh emici gibi heves kaçırsın diye değil.
6 aylik ek gıdaya yeni başlamış bebege de lutfen içinde kimyasal deposu olan yaş pastalar yedirilmesin

bebeğimin 6.ay partisini yapmak istiyordum ama arkadaş grubum yok. tüm arkadaşlarım birbirinden bağımsız insanlar. 15-20 tane bağımsız insanı bir araya getirip hiç muhabbet dönmeyip absürt bir ortam olmasını göze mi alayım yoksa çekirdek aile olarak anne baba ve bebiş mi kutlayalım?

anı kalsın fotoğrafları olsun istemiştim. çünkü benim çocukken yapmamışlar abim ve kardeşimin var benim yok hep içimde kalmıştı :)

bulunduğumuz şehirde akraba anne baba hiç kimsemiz yok. arkadaşlar var ama onlar da bizim gibi mühendis ve asla sosyal değiller böyle 15-20 gibi gelir ama susarlar çekinirler kimse kaynaşmaya çalışmaz..

üzülüyorum ya niye böyleyiz ki.

16172568181-600x600.jpeg
Arkadaşımın annesi vefat ettiği için bebeğine yapacağı 6 ay kinasini iptal etmişti (İzmirli ve baya düğün gibi kalabalık yapacaktı) ben ve 4 arkadaş arkadaşın da 2 ablası evde küçük bir kutlama yaptık avucuna kinasini yaptık iki anneyle oynastirdik bindalliyi çıkarıp uyuttuk. 15 bağımsız insan da muhabbet dönmeyince iki oyalanir kalkar gider zaten yapın ne olacak.

6 aylık çocuk neyin kanısına varacak yavvv

sadece mumu üflemeyi öğrenince ha bire mum üflemek istiyorlar
yoksa başka bişeyin farkında değiller, belli bi yaşa kadar olan kutlamaları aileler kendisi için yapıyor

bu kadın evi toplayıp (veya mekan tutup neyse), hazırlığı yapıp, giyinip süslenip o kadar kişiyi kış günü çağırmayı göze alıyorsa başka bir kıstas yok bence burada.
Katılıyorum 6 aylık bebek anlamaz bile yeğenim 2.5 yaşında elinden gelse hergun doğum günü yaptıracak 😂

Karı koca pasta yemek istiyorlarsa yesinler. Ancak 6.ay kınası, yarım yaş doğum günü kutlaması çok mantıksız ve kavram kargaşası yaratmaya acık bence.
Kız biz ailece birinin doğum günü için toplandığımızda hep bebeler üflüyor doğum günü şarkısı söyleniyor onlara,öyle karmaşa olsa benimkiler kendilerini 62 yaşında falan sanardı🤣

çocukken yapmamışlar abim ve kardeşimin var benim yok
half birthdayi sizin abinize mi icat etmişler nerde yaşıyorsunuz siz

Ben ankaradayım gelirim sen partine, kaynaşırım muhabbet çevirebilirim, İtalyan Lisesi ve Yeditepe Hukuk mezunu, stajını Cooper Law Firm'de yapmış. İngilizce, İtalyanca, Almanca bilen iyi biriyim.

Emin misiniz ? Bebeklerde rutin ve öğrenme kavramı nasıl şekilleniyor ? Bu çocuklar 6 aylıkken hiçbir şeyden etkilenmiyor, kavram kargaşası yaşamıyorlar veya yaşamazlar mı diyorsunuz ? Ancak aynı 6 aylık çocuklar ekrandan ve uyaranlardan etkilenebiliyorlar. Aksini söyleyebilir misiniz ?
h.efendi ne rutini yahu?

6 ay kınası 1 kere oluyor
1 akşam 2-3 saat
neyin rutini?

bebek 1 kere ekrana bakmakla mongol da olmaz zaten hergün hergün karşısında ekran açmıyorsanız

şimdiye kadar hep kapalı mekanda ana-baba gören bebek (malum kıştan yeni çıkıyoruz) birden kalabalığı yadırgayabilir, çok gürültü olursa o bebeğe alışılmadık gelebilir- kaldı ki konu sahibi zaten kimse konuşmaz ki diyor.

cidden ne abarttınız ha.

bence en önemlisi hastalık riski, normalde bebekleri aman aman esirgemek hiç istemem. ama ben kendim kolay hasta oluyorum. bebek de olursa diye korkarım. yoksa normalde kalabalık gören çocuk için o da sorun değil. ya da herkes benim kadar kkolay hasta olacak diye bişey yok ben kendim yıldığım için bana öyle geliyor da olabilir.

Ne!? Şaka di mi
Yoo baya düğün gibi yapıyorlar. Nasıl sünnet düğünü yapılıyorsa aynı şekilde 6 ay kinasi yapiyorlar. Baya anne baba şatafatlı giyiniyor falan öyle. Oguluna da sünnet düğünü yapmıştı kızına nasip olmadı ,doğum gününde büyük yaptı.

Şermin sen aşırı mutsuz ve takıntılı bir kadınsın, buradan konuştuğun kadınlar dışında kimseye asla motivasyon edici olumlu bir şey yazmamaya and içmişsin. Onlarda da tamamen maske takıp dışlanmamak için rol yapıyorsun. Kendinle ilgili bile hiçbir şey yazmadan bot hesap gibi sadece negatif şeyler yazıp gidiyorsun. Bir kadının mutlu olmak için yaptığı her şeye de karşısın. Ben seni gayet iyi anlıyorum. Pasta üfledi diye bebeğe kötülük yaptığını iddia edecek kadar da kendinden geçerek mutsuzluk yayıyorsun. Sen de aslında verdiğin örnekteki ekran kullanımı ile insanların bir araya gelip parti yapmasının aynı şey olmadığını biliyorsun ama yazdığın şeyi güya bilimsel gibi göstermek için yine de şansını demiyorsun. Bebekler kimin d.gunune katılırsa katılsın yalandan da birbirinin pastasını üfler çok da mutlu olurlar. Onlarca yıldır tüm çocuklar böyle büyüdü. Sen burada kendini haklı çıkaracaksın diye de kimse bunu değiştirecek değil.

ama yapan arkadaşlarım var, hepsinin bir şekilde trakya bağlantısı var, izmir ve tekirdağda yaşıyorlar.

ben yörüğüm, türkiye'de trakyaya adım atmadım hiç (avcılardan ötesine de gitmedim :)
Makedonyaya vs. gittim de öğrenemiyorsun tabi öyle gezmeye gitmeyle nerede ne adet var.

benim köyümde çocuğun 40 uçurması yapıldıktan sonra anne hazırlanır, bebeği de alır, anne gezmeye gider

gittiği evde anneyi ağırlarlar. bebeğe ufak hediye yaparlar bir de yüzüne gözüne un vs. sürerler "ak sakallı/ak saçlı dede/nine yaşları olana kadar yaşasın diye temennide bulurlar

bizde adet böyle ama muhtemelen başka bilen yoktur. trakyanın da her yeri aynı değildir herhalde daha düğünde temanna etmeyi de düne kadar kimse bilmiyordu oysa oldukça yaygın Arnavutlarda.

Turkiyede Trakya tarafta ben de hiç yaşamadim pek baglantim da yok. Belki ondan. 🙄 Ben hep Turkiyede insanlarin adeti saniyordum 😄

Şerminciğim 6 aylık bebe daha yeni totosunun üzerine oturmaya başlıyor. "6 aylığım mı kutlanıyor?" demez çünkü zaman nedir bilmez şu an bunu ciddi ciddi yazdığıma inanamıyorum. :) İnsanların eğlenesi var ve bahane arıyorlar, her şeyi mantıklı olduğu için yapmıyoruz bu hayatta. Her şey bir mantığa oturmak zorunda değil, bazen sadece yapmak istersin ve yaparsın.

Komşum yaptı bunu bana 🤣 2 tane de yumurta verdi hatta ama yumurtayı niye verdi hatırlamıyorum.

Komşum yaptı bunu bana 🤣 2 tane de yumurta verdi hatta ama yumurtayı niye verdi hatırlamıyorum.
aslında adet yumurta, soğan ve ekmeğin kundağa konması, tam yörük usulü olan bu yani
ama şimdi kundak kalmadı
soğan ve ekmek de iyice varoş gelmiş olabilir kadıncağıza ne yapsın :D

aslında adet yumurta, soğan ve ekmeğin kundağa konması, tam yörük usulü olan bu yani
ama şimdi kundak kalmadı
soğan ve ekmek de iyice varoş gelmiş olabilir kadıncağıza ne yapsın :D
Beni evine davet etti oğluma un sürdü surerken de saçların sakallarin agarsin ömrün uzun olsun gibi şeyler söyledi , ekmeği başının üstünde ikiye ayırdı eve dönerken de yumurta verdi 🤩🤩 soğan olaya hiç dahil olmadı🤣

Çok iyi bir teyze Allah razı olsun ondan 🤩akşam akşam sayende andım, yarın telefon edeyim♥️

Şerminciğim 6 aylık bebe daha yeni totosunun üzerine oturmaya başlıyor. "6 aylığım mı kutlanıyor?" demez çünkü zaman nedir bilmez şu an bunu ciddi ciddi yazdığıma inanamıyorum. :) İnsanların eğlenesi var ve bahane arıyorlar, her şeyi mantıklı olduğu için yapmıyoruz bu hayatta. Her şey bir mantığa oturmak zorunda değil, bazen sadece yapmak istersin ve yaparsın.
6 aylık kutlamasına ben baya alıştım artık isim açıklama partisi memedrn kesme partisi falan cıktı 🤣 ama 6 ay kınasını hala kabul edemedim komik geliyor 🤣

ay bir sürü iş. nasıl da canınız istiyor. kolay mı hazırlık yedirme içirme ve sonrasında temizlik. asla istemem. bu tarz faaliyetler çok yorucu.

Back