- 25 Aralık 2020
- 5.439
- 19.896
- 198
- 41
valla nere kökenliler yapıyor bilmiyorum.Bu olayin balkanlardan geldiğini şuan öğreniyorum balkanlardan gelen biri olarak.31 yaşimdayim aile ve akrabalarda oyle bir sey görmedim. Cevremde de yaygin degil 6 ay kinasi tek tük ama yapanlar genelde Turkiyenin yerlileriydi.
ama yapan arkadaşlarım var, hepsinin bir şekilde trakya bağlantısı var, izmir ve tekirdağda yaşıyorlar.
ben yörüğüm, türkiye'de trakyaya adım atmadım hiç (avcılardan ötesine de gitmedim :)
Makedonyaya vs. gittim de öğrenemiyorsun tabi öyle gezmeye gitmeyle nerede ne adet var.
benim köyümde çocuğun 40 uçurması yapıldıktan sonra anne hazırlanır, bebeği de alır, anne gezmeye gider
gittiği evde anneyi ağırlarlar. bebeğe ufak hediye yaparlar bir de yüzüne gözüne un vs. sürerler "ak sakallı/ak saçlı dede/nine yaşları olana kadar yaşasın diye temennide bulurlar
bizde adet böyle ama muhtemelen başka bilen yoktur. trakyanın da her yeri aynı değildir herhalde daha düğünde temanna etmeyi de düne kadar kimse bilmiyordu oysa oldukça yaygın Arnavutlarda.