hıımm.. biraz yan gelip yatmışız anlaşılan :)) okul uzatma ile yüksek lisansın alakası yoktur. ne proflar bilirim ben, 2 sene okul uzatıp bu seviyelere gelmiş olan.. o yüzden o kısmı kafana takma. iş konusunda ise şunu aklından çıkarma, iş yerinde öğreniyorsun herşeyi. okuldan ancak teferruat ve teorik bilgi alırsın zaten. ama yüksek lisansı düşün derim ben yine de. ben bir fabrikada çalışıyorum. bayan olmanın ya da erkek olmanın bir ayrımı yok bizde. önemli olan programlamadaki başarı. hatta kendi bölümümdeki projede erkek sayısı bayanlara oranla daha az. dezavantaj diye bir şey düşünme bizim mesleğimizde. asıl dezavantaj master yapmadan iş hayatına atılmak olur canım. iş için başvurduğun her yerde pek çok kişinin önüne geçersin bu sayede.pek çok şirket iş alımında bunu ilk kriter olarak belirliyor. yabancı dilin ne seviyede bu arada mühendis hanım :) ?? okul bitmeden elinde, en düşük 65 puan alınmış bir les sınav sonucu, endüşük 70- 75 olan bir kpds ya da eşdeğer başka bir dil sınavının sonucu muhakkak bulunsun. aslında yazacak çoook şey var. ama çok uzun oldu bu mesajda :) takıldığın her konuda soru sorabilirsin hiç çekinmeden. başarılar dilerim sana.