Muhasebe nedir, ne yapılır?

kardeem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2014
1.165
383
118
İstanbul
Evet kızlar yarın bi tanıdık beni bir yere görüşmeye götürecek, muhasebe elemanı arıyorlarmış. Benim hiç deneyimim yok napılır bilmem bile.
Hesap-kitap, para-pul hiç anlamam yani.
Neler yapılır kolay mı zor mu nasıldır bilgi verirseniz sevinirim.

yani engin bir deniz nasıl anlatayım?
okulunu da okumadıysan, deneyimin de yoksa
eğer hiç temelin yoksa zorlanırsın, yapamazsın.

aradıkları ön muhasebe gibi bir şeyse zamanla yapabilirsin belki işi gösteren biri olursa o da.

ama işin içine vergisi algısı girecekse işin zor yapamazsın maalesef

Bilginiz yoksa biraz zor. Bana da bu türden işler geliyor yapamayacağım niyetiyle kabul etmiyorum.

niyeymiş o ben bu işi öğrenebilmek için 1 senemi verdim gayette iyiyim işimde herkes över ayrıca

Muhasebe öğrenilmeden yapılacak iş değil
Ancak basit evrak takibi, ön muhasebe gibi bir şeyse zamanla öğrenilebilir ama bunun için bile az buçuk temeli olması lazım insanın.

Bence bilmediğini direkt söylemelisin. Zaten onlar ilk gün anlar. O yüzden beklentilerini yüksek tutmamaları için açık olmaktan korkma. Ama öğrenmek istediğini elinden geleni yapacağını falan söyle.

genel muhasebe zor tabi ama ön muhasebeyi öğrenirsin sıkıntı etme

niyeymiş o ben bu işi öğrenebilmek için 1 senemi verdim gayette iyiyim işimde herkes över ayrıca

1 sene vermişsiniz ama.
yaptığınız iş de kayıt işi mi?
fatura kaydı?

vergi beyannamelerinin tamamını verebiliyor musunuz?
bir konu olduğunda fikir beyan edebiliyor musunuz?

tabiki
fatura
vergi beyanameleri
zaten beni hem muhasebeci hemde satış için aldıkları için her konuda fikir üretebiliorum
müşterilerle iletişim
ne ararsan var
mutabakat
kasa çek tahsilat

Bence bilmediğini direkt söylemelisin. Zaten onlar ilk gün anlar. O yüzden beklentilerini yüksek tutmamaları için açık olmaktan korkma. Ama öğrenmek istediğini elinden geleni yapacağını falan söyle.
Ben bilmediğimi ve deneyimim olmadığını söyledim, öğretirler sana diye zorladı öneren kişi.

hiç korkma 7 yıldır genel muhasebe işindeyim. ilk zamanlar zorlandım gösteren öğreten olmadı kendi kendime öğrendim herşeyi. şartların maaşın iyiyse hiç kaçırma artık bakkal bile ön muhasebe elemanı alacak durumda altın bilezik işi öğren. genel muhasebeyse zaten bürodaki personeller sana öğretecekler ilk basta evrak takmayla baslarsın bakmıssın beyanname düzenliyorsun.

ön muhasebe daha kolay fatura kesersin irsaliye kesersin mal takıbınde bulunursun hiç korkma yapamazsan kımse seni boğazlamıyor çıkarsın olur biter.

heyyyyttt beeee süpersinnn

Ben kursuna gitmiştim yazması kadar kolay değil muhasebe
Ayrıca o iş için genelde tecrübe aranır, en basiti ön muhasebe isterler.

Yine de kabul ederlerse seni tüm bilgisizliğine rağmen.
Gerçekten ilgi duymalısın, öğrenmeyi, kendini bu konuda geliştirmeyi istemelisin.
Sadece para kazanmak için yapılacak iş değil.

Slm arkadaşlar.bende bu işe ilgi duymaya başladım nedense ve kursuna gidicem kısmetse bursada araştırıyorum iyi bir kurs.bence hem çalışıp hafta sonlarda kursa giderek öğrenmeyi hızlandırabiliriz.ben baya meraklıyım artık bu mesleğe:)

valla cnm yapıyorsun da canın çıkıyor öğrenene kadar

Siz hangi kursa gittiniz özelmi yoksa ücretsiz kurslaramı

valla cnm yapıyorsun da canın çıkıyor öğrenene kadar
Ayy yapma muhakkak zordur sonuçta insanlar senelerce okuyor ve deneyim için uğraşıyorlar inş bizde yaparız çok hevesliyim şimdilik bbc eğitim merkezleri duymuşsundur belki oraya gidicem 2 ay sürüyormuş en iyi bbc gibi düşündüm ama bakalım

keşke kursa gitseydim bana öğrettiler ama diyorum ya kafam çok karıştı akşam uyurken bile şu şöylemiydi böylemiydi die rüyanda görüosun sonra öğrenince taktığına değmez diosun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…