Tatlı Tarifi Muhallebili gullac (resimli)

Sympathique

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2007
8.389
52
ben gullacta gul suyu sevmiyorum ,sevenler az gulsuyu koyabilir

6-7 tane Güllac
1 lt (5 su bardagi)Süt
2 su bardağı seker

Muhallebisi İçin:
500ml (2,5 s.b)Süt
2 yemek kasığı Un
1 yemek kasığı mısır misastası
3 yemek kasığı seker

(arzuya gore)
3 yemek kaşığı Gülsuyu

ilk once muhallebiyi pisirmek icin bi tavaya un ,misir nisastasi ve seker koyulur uzerine yavas yavas sut eklenir topaklanmadan,koyulasincaya kadar karistirilip sogumaya birakilir.
süt,seker bir tencere koyarak kaynatiyoruz daha sonra ocaktan alıyoruz yuvarlak bir tepsinin içine 1 kepçe süt boşaltıyoruz ve güllacımızı yaprak yaprak ıslatmaya başlıyoruz ve bu ıslattığımız yaprak güllacı corba kasesine yerlestiriyoruz kenarlari dista olcak sekilde,icine soguttumuz muhallebiden koyup az ceviz koyup kenarlarini icine katlayip tepsiye ters cevirip koyuyoruz,hepsini bu sekilde yaptiktan sonra kalan sutu uzerine bosaltip dolaba koyup ,sutunu cekince istedigimiz sekilde susleyip,soguk olarak tek porsuyonluk servis yapiyoruz.
AFIYET OLSUN.

hic güllac yapmadim bir kez yedim ama muhallebili deyildi.
pek begenmemistim ama bu tarifle dniycem mutlakacokacimcoook
ellerine saglik canimopuyorumnanaktan

tesekkur ettim kizlar begenmenize sevindim
gullerdiyari canim ,insan belki ilk yedigi zaman degisik gelebilir ama daha sonralarda alisiyo
ben muhallebili seviyorum ,tabi bazilari gul suyu falan koyuyolar bi dnedim agir oldu begenmedim ,boyle sade daha guzel oluyo

olabilir canim benim yedigimde bol gül suyu ve nar vardi
cok agir geldi gül suyu tadindan ve kokusundan yiyemedim:umursamaz:
bende güllaci sadece öyle yapilir sandim hic denemedim bilelmaz:
ama bu sekilde yapabilirim muhallebili falan güzel olur sanirim ama bunu mutlaka deniycemvereliniortaka.s.

iste gullaci kimileri seviyo kimileri sevmiyo
biz daha oncelerde pek hoslanmazdik ,ama ben sanki adet gibi her ramazanda alirim ,ve gul suyu olmadan yaptigimda iyi oluyodu
heralde ilk zamanlar gul suyla yaptik oyuzden begenmemistk
tabi bi zevk meselesi

ellerıne sağlık sempatıqm ramazan bıtmeden ınsallah deneyeceğim bunu cok guzel görünüyor..opuyorumnanaktan

dediğin gibi bende yaparım her ramazan ama muhallebili olarak ilk kez deneyeceğim.senin tariflerine güvenirim bu nedenle özel misafir aldığım gün yapmayı planlıyorum..

Ayy muhtesem bir görüntü.Tatlim bende yarin muhallebili güllac yapacaktim.
Muhallebili hic yapmadim,merek ediyordum.
Tarif ariyordum,seninkini buldum.Süper oldu.Ben de her Ramazan güllac yaparim.Biz cok severiz..
Hele cocuklar bayilir.Yarin senin tarifi yapicam.Fotosunu da koyarim.

saol canim begenmene sevindim
yap bakalim ,begencekmisiniz demeyim zaten seviyomusunuz gullaci
ben burda bulamam diye almanyada bi marketten aldim geldim, birazi duruyo artik onuda ramazan sonuna dogru yaparim

cnm muhallebiye sakız katsak nasıl olur bi bilgin var mı ilk defa denicem muhallebili nasıl olur hiç bilmiyorum ama çok güzel görünüyor ellerine sağlık

sakizlida var canim
hani sakizli hazir pudingler varya azcik onun sutunu eksik koy onunlada yapabilirsin veya muhallebiye sakiz kat ,bence cok guuzel olur kokusu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…