Muhafazakar eş ailesi ve mecburiyetler

Türk aile yapısı %80-%90 iç içe yaşamayı seviyor. Muhafazakarlık bambaşka. Mesela benim ailem eşimin ailesinden daha dindar ama asla ailem size gelelim, bize gelin işte haftada bir gelmezseniz küseriz tarzı davranışları yok. Hatta bazen geleyim dese annem bugün müsait değilim gelme derim annem de bana der rahatlıkla. Eşimin tuhafına gitmişti ilk zamanlar annen kırılır diyordu. Baktı ki her şey normal seyrinde ona da bu durum hoş geldi. Kendi ailesi sürekli bir arada olmak isteyen insanlar. Ama ben ailesine kendimi hem sözel hem davranışsal olarak samimi bir şekilde anlattım. Hatta eşim dedi ki böyle daha rahatmış adam da bıkmış kalabalıktan

Yani boşanmayı düşünmüyorsanız çözüm olarak, öncelikle eşinize kbakmamasi gerektigini çünkü mesafeli olmak istediğinizi o şekilde sizi zorlamamasi gerektiğini çünkü böyle yaptıkça ondan da soğuduğunuzu söyleyin. Çünkü şimdi soğuma olmadiysa da 2 sene sonra olacak, kendisi gitsin sonuçta ailesini silmesini istemiyorsun. O gitsin ailesiyle vakit geçirsin, sizde önemli zamanlarda gidersiniz olur biter. Ayrıca önüne gelen de evinize gelmesin bir zahmet ki misafir olarak gelmeden önce aramaları gerekir inşallah arıyorlardir dbjdj yani önemli günler olmadığı sürece bence çokta gerek yok. Bunun çocuk olma mevzusu var, çocuğun olduğunda düşünemiyorum. Hoşgeldin Ebubekir Sıddık ya da hoşgeldin jr apo

Evlenene kadar ailesiyle evlenmiyoruz ki derdim, ailesiyle de evleniyoruz ama 4.seneden bildiriyorum :) sukur ben sansli olanlardanim, ailelerimiz hem cok benzer hem degil. Gocmen olduklari icin bambaska adetleri var misal bizimkilerinde. Ama orta yolu guzel bulduk iki tarafli. Ben bastan cok acik oldum neye gelirim neye gelmem tavrim ne olur. Hem esime hem ailesine. Elestirilmeyi goze alarak yaptim bunu ustelik. Ikinci gelinim, ilkiyle kiyaslamayin rica ederim dedim ornegin tatli tatli. Baslarda bana da biraz on yargililardi. Onlara gore tek cocuk oldugum icin cok prenses cok bagimsiz ozguvenli yetistirilmis bir kadindim. Su an bu ozelliklerimle gurur duyup baskalarina ornekler veriyorlar. Ki bakin hala kendi kizlarina yani gorumceme gore bambaska biriyim. Ozetle kendimi kabul ettirdim bir sekilde. Ama ben de onlari oldugu gibi kabul ettim. Sayarim severim de elestiririm de. Bozuldugum bir seyi ben size kirildim diyebilen biriyim. Ama minik olaylar her ailede olur bunlar icin yuva yikilmaz. Sizin durumunuz daha farkli gercekten cok bunalmissiniz ve tum odaginiz degismis baskalamissiniz. O yuzden en azindan oyle ya da boyle gidisata mudahele etmeniz faydaniza olacaktir. Biraz da is eslerdebitiyor, dunyanin en naif, en hayir demeyi bilmeyen adamiyla evliyim, bir sey oldu mu karima sorayim demeden geliriz gideriz bile demez ailesine. Benim icin bir sey konusulsa hayir o ondan hoslanmazcoyle yapmayin ona diyebilen birine donustu. Ama tatli tatli ona da izah ettim aklina yattigi icin uyguladi yani. Dikte etmek degil demek istedigim :)

Ailesi asla değişmeyecek öncelikle bunu kabullenmelisin. Şu an evlilik sürecinde senin tam tersi ailelere sahibim. Benim ailem muhafazakar nişanlımın ise tabir ne kadar doğru olue bilmem ama seküler dediğimiz kesimden. Ben nişanlıma ayak uydurabildiğim için yani bende kendim artık mahafazakar olmadığım için herhangi bir sorun yaşamadık.
Ama kendi annemle senin yaşadığın her şeyi yaşıyorum. Yani sen gelin olduğun için değil kafa yapılae böyle olduğu içib ve asla ama asla kendileri givi olmayanı kabullenmezler. Ben çocuklaeı olarak en önemli zamanlarımda kabul ettiremedim. Ne nişanımda istediğim elbiseyi giyebildim ne de düğünde istediğim hayal ettiğim gelinliği giyeceğim. Tamamen olsa da bitse gözüyle bakıyorum. Kendi ailemden uzakta yaşayacağız bayramdan bayrama belki eşimle bir iki gün yan yana gelirler ama aynj ilde olsak kesinlikle daha evlenmeden öngörebiliyorum neler yaşanabileceğini. Çünkü ailem birçok şeyde katı. Ve genellikle de bu tip insanlae değişmez. Eğer eşinde onların kafa yapısıyla ilerliyorsa çok zor , ama ailesine mesafe sınır koyabilirse anlaşırsınjz kendi hayatınızı kurarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…