- 7 Ağustos 2011
- 14.264
- 14.665
daha yeni almıştık bir kaç gün oldu bize ancak alışmaya başlamıştı bugun gelen kayınvaliem sevmek isterken kuyruğundan tutuverdi yakaladı zavallımda kaçmak isteyince uzun kuyruğu elinde kaldı ağlıyorum baktıkça bir dolu tüy kuyruk elinde kaldı kv nin ... babam pet shop sahibidir hemen aradım uzarmı dedim oda vitamin takviyesi lazım elma yumurta haşlanmışı falan ver 1 ayda uzamaya başlar dedi ama çok canım yandı... gözümün önünden o an gitmiyor...ayrıca miniğim bu olaydan sonra ürkek oldu durgunlaştı ötmüyor bile... çok üzgünüm
bakın bayanlar şu tatlışın mahsunluğuna
Lutfen tavsanin kuyrugunun tuyu olsun bu. tavsanin kuyrugu derken neyi kastettin?
oyyyhh maşallah senın miniğineCanım biz de kuş aldık nedense daha alalı 2 hafta olmadan öldü çok üzülmüştüm kendi kendine bianda halsizleşip öldü sonra bir tane daha aldık onu çok sevmiştik ışığı kapatıp yakalayıp yuvasına koycaktm tam ışığı kapattım karanlıkta bi uçtu ben hemen o uçunca çarpar diye açtım ışığı ama saatin arkasına duvarla arasına sıkışmış . Saati bi oynattım kurtulsun diye çatt diye yere yapışması ve ölmesi bir oldu eşim de o üzüntüyle kafesi falan parçalamıştı çok üzülmüştük çok üzüldüm aşırı . Hep benim yüzümden oldu diye çok da güzeldi . Şimdi son olarak bir tane daha alacağız dedik buna da brişey olursa almayacağız artık dedik bir tane daaha aldık şimdi o kdr tatlı ki şükür buna birşey olmadı çok da alıştık tepemizden gitmiyor konuşuyor 6 7 kelime söylüyor çok akıllı .
Yani demek istediğim şu ki üzülme insanın başşına kuşla ilgili herşey gelebiliyor çok tatlıymış maşşallah eğer yavruysa zaten kuyruğu dökülecekti yenisi çıkacaktı . Yavru tüylerini döküyorlar çünkü . Benim kuşum da döktü kuyruksuzdu şimdi çktı kuyruğu yeni . Kuşu bundan sonra misafirler vs. evde varken çıkartma bence Bir de yaakalarken dikkat et sende benim hatama düşüp kuşu öldürme ışık kapatma vs.. dikkat et narin ol minik narin hayvanlar hemen ölüveriyorlar .
malesef ben kafese koyup yukarı kaldırmıştım meleğimi o gereksizlerde sandalye çekip üzerine çıkıp indirmeye çalışmışlar yere düşmüş kafesle sonra da kafesin kilidini açıp çıkarmaya çalışmışlar ben eve gelince kızarım diye de geri koymaya çalışırken kuyruğu sıkışmış azıcık ucundan tutuyordu kanamıştı
Evet benim meleğimde can çekişerek öldü canının acısından herhaldeahh canim benim yaa nasil cani yanmistir. Ben de daha once tavsan baktim, dunyanin en savunmasiz canlilari. hic sesleri cikmaz, sadece olurlerken ciglik atarlarmis. cok guzel hayvanlar ve evcillesebiliyorlar.
Evet benim meleğimde can çekişerek öldü canının acısından herhaldeonu koruyamadım ben vicdanım hiç rahat değil ölürken o çığlık attı bende attım
yaaa tavşan çığlığı dediniz çok merak ettim ben netten baktım yaaa bakmasaydımmm off çok etkılendım kıyamamEvet benim meleğimde can çekişerek öldü canının acısından herhaldeonu koruyamadım ben vicdanım hiç rahat değil ölürken o çığlık attı bende attım
Evet benim meleğimde can çekişerek öldü canının acısından herhaldeonu koruyamadım ben vicdanım hiç rahat değil ölürken o çığlık attı bende attım
oyyyhh maşallah senın miniğinegercekten bir ses huzur oluyorlar evın ıcınde bende sıkıldm yalnız hıssettım kendımı evin içinde eşim işe gidince falan aldık ılk 3 gun superdı alıstı bize ama malum olay olunca ürktü hassaslaştı ötmüyor bile biraz daha iyi ama eskisi gibi değil atlatacak inş bizde çok gönülden bağlandık allah kötü bir son vermesin ya senin sevimline de.... eşinde ne kadar üzülmüş ki kafaesi parçalamış yazık kendını suçlu hissetme canım...bağlıyor bu sevimlilier kendilerine :)
ne güzel ya maşallahhEvet çok şekerler maşallah :)
Daha yeni almışsınız zaten genelde ilk günler pek ötmezler alışma evresi falan .. Alışma evresinde böle olması kötü olmuş ona yavaşça yaklaşın alıştırmaya çalışın ilk kafeste elinize gelmeyi alıştırın . sonra da dışarı çıkardığınzda yanına yumşak yumşak yavaş bir şekilde güzel sözler söyleyerek çok yüksek ses tonu olmadan konuşup elinizi yavaş yavaş yaklaştırın ama konuşmayı hiç bırakmayın . Bikaç kez hatta bi kaç gün kaçacaktır ama elbet alışır size . Bizimki artık aştı kendini .Şampiyon cimbom paşa cicikuş aşkım annecim babacım diyor telefon sesleri çıkartıyor öpücük atıyo daha alalı 2 oldu daha 4 ayllık ama çok akıllı :) sizn konuyu bıraktım anlatmaya başladım ya gerçekten evin neşeleri oluyorlar . Bizimki baya şebekmasanın üstündeki bardağa çıkıp su içerken geçen içine düştü telefon görünce direk konuyor üstüne hiç gitmiyor . çok da yaramaz bütün dantellerimi perdelerimi gagalamaya çalışıyor . Geliyor dudağımızı falan gagalıyor . Yavaş yavaş alıştırın kendi haline bırakın sonra zaten size geelecektir :) Bir de dediğim gibi herkesin yanında çıkartmayın .
ne güzel ya maşallahhdiyelim büyük başarı ne guzel eğitmişsiniz iki ayda :) nette de izliyorum konusan kuş videoları mest oluyorum inş bende alıştırabılırım şimdilik cıkarmıyoruz arada eşim karnısını sevıo bır gorsen canım ya hiç gagalamıyor bazı kuslar kafese elını gotursen cıldırıyor bu cok sakin...::) oğluş mu senınki bizde 3 aylık erkek aldık
oyyyyhhhEki Görüntüle 1556108 benim tatlı oğluşum da buu :)
oyyyyhhhinan rengini sorcaktım dedm içimden sonrakı msjda sorarım :) maşallahhh çok tatlı buda maviş benımki açık mavi buda turkuaz gibi çok tatlı cok belli zaten zıpır zehir gibi öğrenmezmi o iki ayda ya bazı kuşlar sohbet edıyor karsılık verıyor siz azıcık daha ugrasırsanız sohbet edersiniz inş
benimki de ingiliz jumbosu. Baya iri:) ingiliz kırması bu ingiliz kırmaları daha rahat konuşuyor ve daha iri oluyolarmış sizin ki klasik mi ? ablamnki klasik o da sadece cicikuş diyo klasiklerde konuşuyo aama baya uğraşmak lazımmış buna 4 5 gün sölüyorum 6.gün söylemeye başlıyo
canım acıkcası cinsini bilmıyorum ama pet shopta sınıf sınıf ayırmışlardı minikleri biz en iyilerin kafesten aldık çalısan göstermişti zaten bizimki kafasını sallıyordu ilk gordum tutuldum ona :):) ingiliz kırması bu ingiliz kırmaları daha rahat konuşuyor ve daha iri oluyolarmış sizin ki klasik mi ? ablamnki klasik o da sadece cicikuş diyo klasiklerde konuşuyo aama baya uğraşmak lazımmış buna 4 5 gün sölüyorum 6.gün söylemeye başlıyo
benimki de ingiliz jumbosu. Baya irisevmesi okadar tatli oluyoki
olsun guzel olduuu :) yaramaza bakkk :) maşallah ya peki anlayamazmıyız cinsini acaba bende merak ettim şimdi bizimkinibbu da son fotomuzz :) konuyu sabote ettim resmen k bakma :)
Eki Görüntüle 1556126