isteyerek yapmamıştır canım bende çok sinirlerndim ama kimse kasıtlı yapmaz heralde minnacık bir canaKaynanan sorunlu mu?çok sinir oldum .......kadın..ay kufur etmek istedim.ama uzulmeyin kuyruk çıkar..ama kuş size alışır mı artık muamma.ne biçim insanlar var yahu..allah bildiği gibi yapsın.
amin canım birkaç ay önce oapagınım can çekise cekise öldü veterinere bile yetiştiremedim kızımla evde yalnızdık gece 2 de nereye çıkıyim:-(yaa :S allah diğer miniklere uzun ömür versin...
neden pekii ? hastamıydıııamin canım birkaç ay önce oapagınım can çekise cekise öldü veterinere bile yetiştiremedim kızımla evde yalnızdık gece 2 de nereye çıkıyim:-(
çok teşekkürler canım talihsiz bir durum oldu inş atlatcak minikBazı insanlar gerçekten tuhaf. Hayvan sevmeyi bilmeyen elmayra gibi zarar verenlere sinir oluyorum. Geçmiş olsun. Küçükken benim kuşumun da annem kazara kuyruğuna basmıştı. Uzun kısmı kopmuştu ama kısa bir kuyruk kalmıştı popo kısmında. Bir sene içinde uzadı tekrar biz bir şey yapmadan. Sizinki de uzayacaktır zamanla ama haycancağız ürkmüş sizden o kötü olmuş. Bir süre elinizden yemek fln verip tekrar güvenini kazanmaya çalışın üstüne çok düşmeden.
Geçmiş olsun
sürekli sesleniyorum zaten yalnız hissetmesin diye çok teşekkürler cnmmmAy yavrucum benimm kıyamamKuyruğu çıkar ama ilginizi kesmeyn korkak büyümesin
teşekkür ederim canım moral oldunuz.... ya okadar derin kopmuşki tüyleri dokusu kalmış resmenCanı acıyodur ya... elini sürmeden beslemeye çalış yiyecek falan uzat. Daha yeni olduğu için güvenmesi zor olacak ama ilgilen sen hep birçok kez kuş besledim ben bir sürü de vaka gördüm kuyruğu çabuk iyileşir korkulacak bir şey yok vitamin ilacından da suyuna kat sev bide onu güven ver kuşlar alıştımı çok samimi hayvanlar
canm yaa açmadımki ben kendisi almak istedi ben uyardım daha bize alışmadı hırçınlaşmasın sürekli gagalayan kuşlardan hoşlanmıyorum :) bunuda gagalamasın diye sinirlendırmemek için herşeyi yapıoz ama almak istedi... hiç ellemiyorum şimdi uzaktan seslenıp ilgi gosterıorumBoğuşmaya felan kalkışacaktı kuyruğu kopmasaydı heralde hey allahım yaa
minicik can
Bir daha herkesin yanında açmayın
Ben kuşumu canını çıkarırcasına seveceğini bildiğim yumurcaklar eve geldiğinde başka odaya koyuyordum
Bi de Elinize almaya çalışmayın bi süre küsmesin hepten
Hiçbirsey yoktu canın birden olduneden pekii ? hastamıydııı
haklısın cnmm gidiyorlar zaten yazlığacanım üzülme kuyruğu uzar ama acımıştır tabikv den bir daha yaklaşmasın mümkünse
teşekkur ederımmm cok saol yarın pet shoptan bakarım... ciddi bir vıtamın takvıyesı lazım sebzeler bır yere kadar... oyle yapıyorum sureklı uzaktan seslenıyorum ama uyuyor hepEndise etmeyin uzar. Benim erkek kus da disinin ustune cikacagim diye koparmisti garibin kuyrugunu hem de ikisini birden. Uzuyor tipki bizim saçımızın dökülmesi gibi. Avisol b vitamini alip kullanabilirsiniz tuylerinin saglikli olmasi açısından iyidir. Normal zamanda da ayin 5 gunu vitamin takviyesi yapmak iyidir her ay. Avisol a kullanıyorum oneririm. Urkmesi de normal zavalli kacayim derken kuyruktan.olmus. İlgilenip guvenini kazanin
Ben de cift besliyorum fakat kuyruksuzken de ucabiliyorlar eger kanatlarinda sıkıntı yoksa kuyruk kopmasi sorun olmuyor. Kafesten cikarmama konusunda ben de tam tersini cok duydum. Eger ucabilecek kadar buyukse alindigi gunden itibaren cikarilmali.kafesinden diye.Eger ucamiyorsa cikarilamaliymis bir yerlere çarpmasın kaza falan olmasin diye.ayrica yeni alinmis muhabbet kusunu
*en az iki haftaya kadar kafesten cikarmamak
*kafese el uzatmamak
*yanliz birakmamak
*asla ele avuca almaya calismamak
gerekir. kusunuzun kuyrugu ile beraber guven duygusu da gitmistir, uzun bi sure uzaktan konusup dokunmamanizi ve bol bol yunurta sarisi vermenzi tavsiye ederim.benmde muhabbet kusum yavruladi 6 yavru buyuttum kuyruklari kopunca ucamiyorlar ve buyuk stres yasiyrlar. kolaylilar diliyorum
Rica ederim. Sebze meyveye de devam edin dogal vitamin de sart. Su an gec oldugu icin uyuyordur bu saatlerde fazlasiyla yorgun olurlar. Gunes batinca uyurlar normalde eger ışıksız ve sessiz bir ortama koyarsaniz. Bu arada bilginiz yoktur belki diye soylemek istiyorum petshopa gitmişken kalamar alin kafesine takin kalsiyum için. Nasil bir sey oldugunu bilmiyorsaniz google gorsellerden bakabilirsiniz kalamar.kemigi yazıp. Ve yemine kesinlikle kus kumu karistirin bir cay kasigi kadar. Yada ayri bir yemlige koyun artik nasil uygun gorurseniz. Ve kesinlikle balli kraker falan kullanmayin zararli kimyasal iceriyor. Onun yerine dal darı alin daha cok severler. Ha bir de yumurta mamasi da verebilirsiniz saglik acisindan ve farklilik acisindan iyidirteşekkur ederımmm cok saol yarın pet shoptan bakarım... ciddi bir vıtamın takvıyesı lazım sebzeler bır yere kadar... oyle yapıyorum sureklı uzaktan seslenıyorum ama uyuyor hep