muhabbet kuşumuzun kuyruğu koptu :((

Ne saçmalamışsın sen ya ! Neden bir hayvanla insani karşılaştırırsınız anlamış değilim ! :KK62: Merak etmeyin bir hayvan için bile bu kadar üzülen insan,bir insana birşey olduğunda da üzülür ! Mesele vicdan da bitiyor,sizde yok sanırım ! Yerdekine merhamet etmeyene gökteki merhamet etmez bu aklınızın bi yerine yazın !
ciddiye alma tatlım polemik oluşturmak niyeti prim vermeyelim

Ne saçmalamışsın sen ya ! Neden bir hayvanla insani karşılaştırırsınız anlamış değilim ! :KK62: Merak etmeyin bir hayvan için bile bu kadar üzülen insan,bir insana birşey olduğunda da üzülür ! Mesele vicdan da bitiyor,sizde yok sanırım ! Yerdekine merhamet etmeyene gökteki merhamet etmez bu aklınızın bi yerine yazın !
ben çok üzüldüm amacım insan ve hayvanı bir tutmamaktır kesinlikle bir olamaz tabiki hayvanları ve çiçekleri sevmeyen insanlarıda sevemez

sırf egosu tatmin olsun diye cahilce kedi, köpek gibi sevmeye çalışmış, kaçmaya çalışan hayvana yine egosundan mani olmuş. cok sinirlendim. inşallah bir an önce iyileşir

aklıma görümcemin bakıcısı geldi, daha yeni evliyim, çok laf söylemek istemiyorum. kedim var. bakıcısı oğlanla bize gemişti. bana diyor ki, nerisona yengesi kediyi tasıma kutusuna koy da , sevsin x. kedi oyuncak değil, y dedim ben de. bunlar hayvanları oyuncak sanıyor işte

merak etme kuyruğu yeniden çıkacak ama diğer tüylerine göre uzun sürüyor çıkması orada ki tüyler uzun ve kökü derin 1 ay gibi bir zamanda yeni kuyruğunu görmeye başlarsınız.
ayrıca yeni olduğu içinde biraz sessiz ve olaydan dolayıda korkmuş, ortamı tanımaya çalışacak o süreçte alçak sesle dokunmadan konuşun kuşla dahada korkmasın

daha yeni almıştık bir kaç gün oldu bize ancak alışmaya başlamıştı bugun gelen kayınvaliem sevmek isterken kuyruğundan tutuverdi yakaladı zavallımda kaçmak isteyince uzun kuyruğu elinde kaldı ağlıyorum baktıkça bir dolu tüy kuyruk elinde kaldı kv nin ... babam pet shop sahibidir hemen aradım uzarmı dedim oda vitamin takviyesi lazım elma yumurta haşlanmışı falan ver 1 ayda uzamaya başlar dedi ama çok canım yandı... gözümün önünden o an gitmiyor...ayrıca miniğim bu olaydan sonra ürkek oldu durgunlaştı ötmüyor bile... çok üzgünüm

bakın bayanlar şu tatlışın mahsunluğuna:KK43:
kayınvalideniz ne biçim bi güçle asılmış hayvanın kuyruğuna
vicdansız mı nedir

6-7 yaşlarındayken babamın işyerine gitmiştim. Yan taraftaki dükkan komşusununda muhabbet kuşu vardı. Kafeste onunla oynarken kuyruğundan yakaladım çırpınmaya başladı ve kuyruk elimde kalmıştı :KK42::KK42::KK42:
Çok korkmuştum çok üzülmüştüm. Kimseye çaktırmadan da kaçmıştım ordan :KK67: Aklıma geldikçe vicdanım sızlıyor :KK34: yine aklıma geldi :mad::mad::mad:

Geçmiş olsun canım..Hayvanlar dertlerini anlatamadıklarından insan üzülüyor tabi kimbilir canı nasıl yandı diye düşünürüm hep. Benimde köpeğimin kuyruğu kopmuştu ama o kendi kendine kopardı dişleye dişleye veteriner psikolojisi bozulmuş ondandır dedi.Sonra kopan kuyruğu tekrar yerine dikemediklerinden kalan yeri düzletip öyle diktiler böylece rotweilerr görünümlü bir labrodor oldu kendisi:)

daha eve alismamis kusu zaten kafesten cikarmayin zorla......
hay allah icim acidi resmen yaaaaa...
veterinere gittiniz mi?

Biz de muhabbet kuşu besliyoruz.Hatta bir tanesinde aynı böyle bildiğiniz dipten kopmuştu.Geri uzadı 1 ay içinde ,sorun olmuyor yani.

Uzar.

Zavallı hayvancık travma yaşamış. Yalnız veterenere veya bir bilene sorun, derisinde kopan tüylerin uzantısı kalıyor. Onları cımbızla çekmek gerekiyor ki yeni tüyleri gelsin. Bir ara böyle birşey duymuştum. Siz bir bilene sorun tabi. Geçmis olsun.

Geçmiş olsun canım..Hayvanlar dertlerini anlatamadıklarından insan üzülüyor tabi kimbilir canı nasıl yandı diye düşünürüm hep. Benimde köpeğimin kuyruğu kopmuştu ama o kendi kendine kopardı dişleye dişleye veteriner psikolojisi bozulmuş ondandır dedi.Sonra kopan kuyruğu tekrar yerine dikemediklerinden kalan yeri düzletip öyle diktiler böylece rotweilerr görünümlü bir labrodor oldu kendisi:)
Aaa inanamiyorum, kendisi mi kopardi gercekten ya? Hic boyle bisey duymamistim. Iyi mi simdi, mutlu mu? Cok uzuldum gercekten... Bunu fark ettiginde veterinere goturdun mu?

Ne kadar guzelmis boyle yaa. Canim benim kiyamam... Henuz kusu tanimayan biri sevmek istiyorsa bu sekilde yaklasmamali. Ne bilsin kus sevilecegini, eline bir avuc yem alarak bekleyebilirdi. Ya da kafesteyken yumusak bir ses tonuyla konusup biraz kendine alistirabilirdi. Cok uzuldum bu tatlisa. Kuyrugu uzar merak etme, ama cok korkmus. Sonraki yorumlari okumadim bilmiyorum, tekrar otmeye basladi mi?

Benim de kuslarimdan biri oldugunde kalan kusum kendi kendine tuylerini yolmaya basladi. Normalde de kuslar tuylerini temizlerken yolabilirler ama bizimki cok fazla yokuyordu. Veterinere falan goturduk, arkadasini kaybettigi icin cok uzulmus. Sonra bu huyu baya azaldi ama hala arada yapar...

Ne kadar guzelmis boyle yaa. Canim benim kiyamam... Henuz kusu tanimayan biri sevmek istiyorsa bu sekilde yaklasmamali. Ne bilsin kus sevilecegini, eline bir avuc yem alarak bekleyebilirdi. Ya da kafesteyken yumusak bir ses tonuyla konusup biraz kendine alistirabilirdi. Cok uzuldum bu tatlisa. Kuyrugu uzar merak etme, ama cok korkmus. Sonraki yorumlari okumadim bilmiyorum, tekrar otmeye basladi mi?

Benim de kuslarimdan biri oldugunde kalan kusum kendi kendine tuylerini yolmaya basladi. Normalde de kuslar tuylerini temizlerken yolabilirler ama bizimki cok fazla yokuyordu. Veterinere falan goturduk, arkadasini kaybettigi icin cok uzulmus. Sonra bu huyu baya azaldi ama hala arada yapar...
kayınvalidem de üzüldü canım ama bilinçli hareket etmek lazım biraz da kuş çırpınıyor bırak uçsun ya :KK43: off aklıma gelıyor yıne o an evet miniğim kaç gündür depresyondaydı hatta bir hareket yapmaya başladı gagasını kafesın ustune takıp oylece kalıyor intihar olabılırmıs çok uzuldum sureklı onla ılgılenmeye basladım karanlıktan korkuyor bırde kaç kere denedm ısışları sondurunce gagasını kafese takıyor gece lambası yakıyorum artık ona :KK43: ıkı gundu bıraz daha iyi ama sanki çok teşeekkğr ederm canım guzel yorumun ıcın

kayınvalidem de üzüldü canım ama bilinçli hareket etmek lazım biraz da kuş çırpınıyor bırak uçsun ya :KK43: off aklıma gelıyor yıne o an evet miniğim kaç gündür depresyondaydı hatta bir hareket yapmaya başladı gagasını kafesın ustune takıp oylece kalıyor intihar olabılırmıs çok uzuldum sureklı onla ılgılenmeye basladım karanlıktan korkuyor bırde kaç kere denedm ısışları sondurunce gagasını kafese takıyor gece lambası yakıyorum artık ona :KK43: ıkı gundu bıraz daha iyi ama sanki çok teşeekkğr ederm canım guzel yorumun ıcın
Yok yok intihar degil merak etme. Genelde sıkıldıkça yaparlar onu. Ozelden de yazmistim hatta ama burada görünümce yaziyim desim intihar falan diye korkmussun. Nette gördün sanirim intihar videosu diye sirf izletmek icin baslik atılmış bir video vardi. Geceleri tellere tirmanip uyuyorsa korktugundandir alistikca gecer. Bir de eger tunekler kafesin alt tarafinda duruyorsa ust taraflara takin ki yukariya tirmanip orada durmasin. Benim kizim da cok urkekti haka da urkek ama ilk aldigimdaki gibi kafesin tellerinde uyumuyor artik.

X