muhabbet kuşumu kaçırdım :(

izguben

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2013
6.144
6.868
yeni almıştım ya seveyim diye kafesınden dışarı çıkardım balkon kapısı açıktı kapıda uzun bir perde asılı oradan kaçamaz diye düşündüm o tarafa yöneldi birden uçtu gitti yan tarafımda bahçedeki agaca kondu dalda görüyorum yarım saatir orada ötüyo yanına gitmedim kaçmasın diye balkona kafesi koydum acaba gelir mi geri?

Kafesin dışına yem su vs de koyun
En azından sizin balkona getirelim önce
Birde saçma mı olur bilmem ama telefondan kuş sesi açın belki gelir

iyi fikir ben yem falan koyayım acıkırsa gelir belki balkonda bıle durmuyorum gizli gizli bakıyorum hala orada inşallah gelir

Vlla konu başlığını görür görmez bizim yakaladgimiz mi acaba dedim . 2 gün önce mavi yavru bi kuş yakaladık koyduk Bizimkinin yanına keşke ailesi gelip sora teslim etsek nasıl uzuluyolardir. Sizde inşallah yakalarsiniz

Yeniyse zor gelir. Çok yüksek bir dalda değilse elinizde bir masa örtüsü ya da çarşafla çaktırmadan yaklaşıp örtüyü üstüne atarsanız yakalarsınız.

Ya da su ve yemle balkona çekip aynı taktiği uygulayabilirsiniz.

ahh canım inşallah gelir...çok üzüldüm...

bende kaçmış bir kuş bulmuştum yaralı..çok şükür iyileşti..

gelmezse deneyin şansınızı size geliyorsa çağırın sürekli..

Canım inşallah gelir Seni tanıyorsa ve eline geliyorsa bence balkona çık, belki seni görünce gelir.

Bi de elinde dal darı falan varsa ona hiç dayanamaz balkonun mermerine falan mı koysan? Ya da sevdiği bi oyuncağı falan?

1 ay oldu alalı yeni sayılır mı bılmıyorum yüksek yerde malesef

o şimdi şaşırmıştır
sevinmiştir de uçtum falan diye
bizimki mutfaktaki doğalgaz için açılan deliğin kenarından kaçtı
ama evimiz 4. kat olduğu için gidiş o gidiş
pek uçamıyolar aslında kafes kuşu oldukları için
bi örtüyle git ağacın o civarlara
illaki inecek sen de peşinden gez yorulup aşağılara indiği gibi atarsın örtüyü üstüne.

komşumun da muhabbet kuşu var oraya gidebilir o zaman acaba onun kuşunu alıp balkona mı koysam onu görüp gelir mi ki

yeni olduğu için kendi gelmesi zor, balkona yem koyun, kuş sesi de işe yarayabilir, olmadı biri balkonda biri bahçede yemle yakalamaya çalışsın, umarım gelir...
geçen yaz komşumuzun kuşu uçmuş bizim eve girmişti, şapşik gire gire kedili eve girmiş

Yeni sayılır, daha kafesini bile benimsememiştir.
Evin içine saldığınızda kendi geri giriyor muydu kafesine?
Yüksekteyse balkona çekmeye çalışın. Telefondan muhabbet kuşu sesi açıp yemini suyunu koyun. Ama siz de balkonda olun ki yakalayabilesiniz.

kafesi yanına götürünce giriyordu , perde de saatlerce asılı kalıyordu yabaniydi daha kondugu yerde duruyordu, açtım kuş sesini yem falan koydum yanına gidersem kaçar kesin

kafesi yanına götürünce giriyordu , perde de saatlerce asılı kalıyordu yabaniydi daha kondugu yerde duruyordu, açtım kuş sesini yem falan koydum yanına gidersem kaçar kesin

Siz orda olmazsanız ve balkona geldiğinde yakalamak için çıkarsanız kesin kaçar. Siz ordayken yakalama şansınız var.
Daha alışmamış ki size de kafesine de... Zor olacak yakalamak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…