Muhabbet kuşları soru cevap

elay huma

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2025
19
4
1
33
merhabalar..muhabbet kuşlarınızla ilgili sağlık,beslenme,üretim vs sorularınız varsa severek cevaplayacağım..bilgi paylaşıldıkça güzeldir..

merhabalar..muhabbet kuşlarınızla ilgili sağlık,beslenme,üretim vs sorularınız varsa severek cevaplayacağım..bilgi paylaşıldıkça güzeldir..
Merhaba muhabbet kuşum sürekli tabana inip dıskıyla oynuyor bunun önüne geçmenin yöntemi var mıdır kronik ishal bu yüzden burda kuşlardan çok iyi anlayan bir veteriner var tedavi sağladık ishaline ama geçmedi şu şeklinde dıskılıyor ve aylardır böyle hasta değil.Keyfi çok yerinde.

kafes tabanına ızgara koyun eğer imkan varsa ilk etapta..genellikle mineral eksikliği olan kuşlar kendi dışkısını yer eğer yiyorsa..bazı kuşlar da sadece oynar bu alışkanlık oluyor tek çare ulaşmamasını sağlamak..kendi dışkılarını yediklerinde parazite maruz kalabiliyorlar..mineral bloğu ve kalamar kemiğiniz yoksa mutlaka temin edin..yeminizi değiştirin..mineral eksikliği varsa desteklemek için ve dışkıyı normal formuna döndürmek için...
bugün cumartesi örneğin şöyle bir tablo oluşturalım..
cumartesi=maden suyu
(gazı uçmuş bir işaret parmağı kalınlığında maden suyu doldurun suluğa geri kalanı normal su ile doldurun pazar günü aynı saatler de döküp sadece temiz su doldurun)
pazartesi=bir suluğa 5 damla elma sirkesi koyun geri kalanı su ile doldurun salı günü tekrar döküp temiz su doldurun(sadece elma sirkesi olur)
çarşamba= haşlanmış prinç suyunu yine bir parmak olacak şekilde suluğa koyup ertesi gün aynı saatler de temiz su ile doldurun
bunları dönüşümlü olarak uygulayın 2 hafta. daha kısa sürede değişim görmeye başlarsanız yazın konuşalım

Çok teşekkür ederim öncelikle ızgarayı kaldırıp altına kendini sıkıştırıyor ızgarayı o yüzden kaldırmıştım bunun için önerebileceğiniz bir şey var mı.Maden suyunu ilk kez duydum zararı olmaz değil mi

zeki kuş..muhabbet kuşları insan dna'sına çok yakındır zekaları da bize benzemiş sıkıştırma yapabilmek için uzun bir tünek olur dal olur kafesin herhangi bi iki tarafına sağlı sollu sıkıştırın kaldıramaz o zaman..hayır merak etmeyin doğal yöntemler her zaman ilaçlardan daha iyidir 6 yıl muhabbet kuşu üretimi yaptım neredeyse hiç ilaç kullanmadım kuşlarıma

Çok sevindim danışabileceğim birinin olmasına inşallah gitmeyin buradan çok teşekkür ederim Allah razı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…