Ya hangi insan maddi kaygısı olmadan bir işe girer ki?
Mesela öğretmen ücretsiz bir şekilde gidip okullarda çalışır mı? Hayır.
Doktor ücretsiz bir şekilde gecesini gündüzüne katıp nöbet tutar mı? Sanmıyorum.
Hepimiz insanız, Sabancı torunu olmadığımıza göre hepimizin az çok maddi kaygısı var.
Evet salt bir yardım duygusu vermeyebilir ama bu demek değil ki kadın yardım etmiyor. Bence işine sımsıkı sarılıyor, bu kadar başarılı olduğu için aldığı parayı da sonuna kadar hakediyor.
Müge Anlı'yı izlediğim ilk dava Palu davasıydı, az çok avukat olan büyüklerimden bildiğim için "yok ya aradan 10 15 yıl geçmiş, bulunması ceza almayı imkansız 3 5 gün reyting için alır sonra salar" dedik hepimiz. Zaman geçtikçe, insanlar bağlandıkça köşeye sıkıştılar, programa gelmeyi bırakıp evden bağlandılar, yırtarım zannettiler ama yırtamadılar cezaevine girdiler.
Bu Müge'nin başarısıdır. O bırakmadı peşini, çok net hatırlıyorum Tuncer bütün suçlamalardan yırtmış 3 5 defa cezaevine girmek dışında hiçbir ceza almamıştı. Havva gidip kızımı Tuncer öldürdü İsayla beraber gömdüler, torunuma ispirto içirip karnına karnına vurdu öldürdü onu da kefenledim gömdüler dediği halde tutuklanmamıştı ne İsa ne Tuncer. Sonradan inkar etse de olayın kadının dediği gibi olduğunu düşünüp peşini bırakmamalıydı emniyet, çünkü ne kızdan ne torundan haber vardı. Hele Recep Tuncer'in elinden kaçtığı, tecavüze uğradığı halde adam ceza almamış mesela. Tuncer'in oğlu keza öyle.
Çok travma yaratmıştı bu olay, biz Sakarya'lıyız, olayın geçtiği temmuz aylarında genelde Ferizli'ye Karasu'ya fındık toplamaya gideriz. Fındık topladığımız yerde bunların kaldığı yere hiç uzak değildi. Bu başarıdır yani benim için. O kadın bunların üzerine ister reyting ister maddi kaygı için gitmiş olsun azılı bir pedofiliyi hücreye tıktırdı mı? Tıktırdı. Bu kadar. Kadın başarılı hiçbirşey yapmıyor olsa patibuldular, sevgi izi, tekerlekli sandalye yardımları, mobil aşevleri yeter.