Çok teşekkür ederimMucizeyle sonuçlanan deneyimlerinizi bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederimSağlıcakla huzurla yaşayın bebeğiniz ve sevdiklerinizle.
Amiiiin,çok teşekkür ederimHelal olsun :) vallahi helal olsun. Cok duygulandım. Allah hayirli vefali eylesin evladinizi size. Hayır görün birbirinizsen insallah...inan ckk dogru söylüyorsunuz cok isteyenin imtihani oluyor bu durum. Umursamayan şak diye hamile kaliyo...kalbiyle isteyen her kadina Rabbim nasip ettsin
Amin, inşallah. Çok teşekkür ederimKısmetiyle, şansıyla büyüsün evladınız, o size gelmeyi seçmiş sizi ne kadarda beklemişOkurken kalbim pır etti, Bülent hocanın bana dönüp “Seni bir kaç ay sonra anne yapacağız” dediği an geldi gözümün önüne, ona o kadar inanmıştım ki ilk seferde oğlum karnımda. Sağlıkla gelsin güzel bebeğim . Mucizelere inanın ve asla vazgeçmeyin. Herkesin mucizesine kavuşmasını dilerim.
Çok teşekkür ederim. Amin inşallahAllah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah sevgili isabel
Aynı yollardan geçmiş biri olarak yaşadığın acıları hayal kırıklıklarını o kadar iyi anlıyorum ki
Çok şükür rabbime benimde bir oğlum var Kasımda 7 yaşında olacak
Rabbım isteyen herkese nasip etsin inşallah aminnn
Ayyyyyy harika.Gerçekten çocukları çok seven ve kendimin olmayan çocuklara bile anne gibi bakmış bir insandım. Birgün benimde olmasını hep çok istedim aynı senin gibi abla5 sene sizin kadar olmasada tedaviler gördüm. Ağladım, yıprandım, üzüldüm, kızdım. Ben artık kaldıramam pes bu son, bir daha iğne ilaç görmek istemiyorum dediğimde ikizlerim geldi çok şükür
Onlar bu yüzden mucize, hepimizin mucizeleri
Rabbim sağlıklı, mutlu, bizlerle upuzun ömür nasip etsin inşallah onlara
Rica ederim canım benim,sağlıcakla büyüsün evladınEvet canım bu yollardan geçen herkes anlar birbirini. 5 yıl diyorum ama öyle kötü günler,duygular ki yaşadıklarımız. O duygusal boyut,yıpranmışlık kelimelerle ifade edilemez..
Birde transfer yapıldı bitti diyemiyorsun ki her aşaması ayrı stres..
Rabbim evladını sana bağışlasın. Çok güzel günleriniz olsun inşallah.
Bencede kimse vazgeçmesin. Bizlerin olduysa hep kadının olur,inanıyorum..
Amiin, inşallah
Çok teşekkür ederim. Amin inşallah
Çook teşekkür ederiz Ablacığım..Amin inşallah❤
İyi ki..❤
Umudunuz hiç bitmesin. Denemekten hiç vazgeçmeyin. Rabbim nasip etsin inşallah
Amin inşallah, teşekkür ederim.
Lütfen üzülmeyin ve vazgeçmeyin..Şuan bu duygularda olmanız normal ama geçecek ve siz sağlıklı bir bebek sahibi olacaksınız inşallah.
Çook teşekkür ederim
40 ımda evlendim
Çünkü hep sağlıklı embriyo bulmaya çalıştık. İlk birkaç deneme başarısız sonuçlanınca evet doktorum genetiği bozuk embriyolardan transfer istermisiniz diye sordu. Ama eşimde bende o riski almak istemedik. Sağlıklı embriyo bulana kadar deneyelim dedik. Hiç bir şekilde sağlıklı embriyo bulunmayınca kabul etmek zorunda kaldım..
Teşekkür ederim
Herkese umut olmak istiyorum gerçektende..
Çok teşekkür ederim. Amin inşallah
Ahhhh inşallah inşallah kalp atışını duyarsınız. Çok dua edeceğim size. Ama birde şöyle düşünün sağlıklı ise gelsin diyelim. Vardır herseyde bir hayr.Eğer sağlıksız olacaksa şimdiden bitmesi daha iyi. Umarım sağlıklı bir evlat sahibi olursunuz inşallah
Evet genetiği bozuk embriyo transferini kabul ederken herşey olabilir diyoruz ama kötü ile karşılaşmak ne çok üzüp yıpratıyor insanı.
Aynen dediğiniz gibi oldu bizimkide.
Sağlıkla gelsin yavrunuz
Teşekkür ederim. Umarım Rabbim sizede nasip eder..Sigara varsa bırakın, kilo varsa verin..
Ankara da Dr.Kubilay Vicdan a gidebilirsiniz..
İnşallah. Çok teşekkür ederim
Allah bağışlasın.
Darısı tüm anne olmak isteyenlerin başına
Teşekkür ederiz halasıAllahım Allahım doğdu da 8 aylık oldu bile badem gözlü bal dudaklı Kuzey Ege
Allah nazardan korusun, maşallah demeye geldim
Ve tabii evlat hasretiyle yanan kadınlara dua etmeye, Allah isteyen herkese bebek nasip etsin, hiçbirinin kucağını boş bırakmasın inşaallah
Ay isabelll valla her baktığımda Allah nazardan saklasın diyorumTeşekkür ederim
Amiiin inşallah❤
Teşekkür ederiz halasıBüyüdü gerçekten
Duana canı gönülden amiiiinn❤
Evet Mune 'm tatlı yaaaaAy isabelll valla her baktığımda Allah nazardan saklasın diyorumçok tatlı oldu bu çocuk
Siması hala anne babasının karışımı, değişmemiş böyle de gidecek sanırım
Çok teşekkür ederimÜçüncü negatıfımı yakın zamanda aldıktan sonra hıkayenız gerçekten tekrar umutlamdırdı. Yavrunuzu sağlıkla huzurla buyutun inşallah darısı isteyen herkese olsun
Baştan sona kadar okudum..çünkü bende anne olmak istiyorum.Sağ salim büyütün evladinizı..doya doya güzel günlerini görün İn şa Allah.Bana umut oldunuzBu hayatta neyi çok istersen o senin sınavın olurmuş. Bende kendimi bildim bileli hep anne olmak istedim. Lisedeyken teyzeme evlenmeyeyim ama 5 tane çocuğum olsun dediğimi hatırlıyorum. Benim hep çok çocuklu bir aile hayalim vardı. Ve ben hayatımın sınavını bu uğurda verdim..
40 yaşımda Bülent Tıraş hocama başvurma sebebim ileri yaşımdan dolayı sağlıklı bir hamilelik geçirip, sağlıklı bir evlat sahibi olmaktı. Her şeyin kolay olacağından o kadar emindim ki beni bekleyen tatsız sürprizlerden habersiz. Oysa ki o gün başladı bizim 5 yıllık uzun, sancılı mücadelemiz, sınavımız.
Okuyanları sıkmamak adına özetle; Toplam 5 yıl, 8 tüp bebek tedavisi, 41 genetiğe gönderilmiş embriyo. Ve biz asla sağlıklı embriyo bulamadık. Hep trizomili ve monozomili embriyo sonucu aldık genetikten. Hiç unutmuyorum 2016 yılında başladığımız ilk tedavimizde genetiğe 10 embriyo gönderdik. Gelen sonuçta 2 monozomili, 7 trizomoli ve 1 tanede sinyal alınamayan embriyo notu düşülmüştü. Biz o kadar yıkıldık ki bu sonuç karşısında. Çünkü asla böyle bir sonuç beklemiyorduk. Ama yumurtalarım yıllara yenilmişti. Genel olarak sorun benim ileri yaşıma bağlı kalitesiz, sağlıksız yumurtalara sahip olmamdı.
Hocam ilk tesellisini o gün şöyle verdi; Bu sonuç bir kriter değil, çünkü her ay sahip olduğun yumurtanın sayısı da, kalitesi de bir sonraki ay bambaşka olur. O yüzden üzülme önümüzdeki ay yumurtaların daha iyi olabilir..
Hiç daha iyi olmadı ve sonuç olarak 5 yıl boyunca hep o kaliteli tek bir embriyoyu aradık.
Yoruldum, yıprandım vazgeçtiğim zamanlar oldu fakat bu süre zarfında bana umudumu kaybettirmeyende, inancımı hep canlı tutmaya çalışandan hocam oldu. İlk tanıştığımız günden son tedaviye kadar bana hep "Seni anne yapacağız " dedi. Kötü gelen sonuçların hiçbirinde vazgeçelim demedi. Hep devam edelim diyerek yüreklendirdi beni. Öyle ki eşimin sonuçları gösterdiği bir doktor tanıdığı bile paranızı da, zamanınızı da boşa harcamayın demişti ama hocam bir gün bile vazgeçmeyi düşünmedi..
Hiç unutmuyorum yorucu geçen 5 yılın sonunda bende artık son tedavi için bu son dedim. Çünkü alınıp verilen kilolar, sürekli değişen ruh halleri, hayal kırıklıkları, hayatını her şeyini çocuk sahibi olmaya odaklı yaşayıp aslında hayatını yaşayamama, delik deşik olan göbek çevresi vs...gibi sebeplerden bende artık bu son dedim. Ve artık 45 yaşımdaydım. Son tedavide yine 10 yumurta toplandı. Sadece 3 tanesi 3.güne ulaştı. Bu kez farklı olarak genetiğe göndermeden transfer edelim diye karar verdi hocam. O güne kadar bana asla transfer yapılmadı çünkü sağlıklı embriyo bulamadık. Son tedavide genetiğe gönderilmeden transfer edilecekti. Çünkü çok çok iyi değildi embriyolarım ve genetiğe göndererek iyice bozmak istemedik yapısını. Zaten sağlıksız embriyo ile bir gebelik oluşmaya bilirdi. Oluşsa da vücut atabilirdi, yada ileriki zamanlarda alınan kan örnekleri ile kromozom bozuklukları tespit edilebilirdi. Birkaç ay zaman istedim transferden önce. Embriyolar 3.günde donduruldu. Transfer için ilaçlar kullandım, hazırlandım ve transfer günü hastaneye gittim. Ama benim embriyolar maalesef çözülürken bozuldu. Koca bir yumruk yemiş gibi oldum. Boğazım düğüm düğüm. Her şey bitmişti işte. Umudun bittiği yerde bitiyormuş insan. Her tedavide şunu söylerdim; Sonuçlar hep kötü geliyor olsa da deniyor olmak umut var demekti. Yaşım genç olsaydı daha da deneyebilirdim. Çünkü denememek her şey bitti demekti. Her şey bitti demeye gönlüm hiç razı gelmedi. Gönlüm razı gelseydi bile o umutsuzluğa hocam izin vermezdi. Ama o gün her şey bitti dedim.
Her şey bitti derken bize şöyle bir teklifte bulundu canım hocam. 2016 yılındaki ilk tedaviden 2 monozomili ve sinyal alınamayan bu yüzden çalışılamayan 1 embriyo vardı. Bu monozomililerden birini ve sinyal alınamayan o bir embriyoyu transfer edelim. O kadar ilaç aldın, hazırlandın, gel deneyelim dedi. Ve denedik. Ve iyi ki denedik. Ve iyi ki hocam bizi bunun için yüreklendirdi. İyi ki..
İyi ki...
Tek bir tanesi tuttu. Hangisi olduğunu bilmiyoruz. Ama ben şuan hayalimi büyütmekle meşgulum. Benim mucizem bugün 8 aylık. Ben 46 yaşımda anne oldum..
Asla denemekten vazgeçmeyin. Her kadının 1 altın yumurtası mutlaka vardır. Sizi yüreklendiren, umutlandıran bir doktorla çıkın yola. Ben bugün bu mucizeyi yaşıyorsam önce Allah'ın izniyle, sonra Prof.Dr Bülent Tıraş sayesinde ...
Duam isteyen her kadının bir gün mutlaka anne olması...
bunamı takıldın ruh hastası“Evlenmeyeyim ama 5 çocuğum olsun” mu?
Acaipmiş
bunamı takıldın ruh hastası
Okurken ağladım iyiki yazdın bizlere deumut oldun ne çileli yılların olmus neler çekmişsin ama yılmamışsın sen muhteşem bi kadinsinBu hayatta neyi çok istersen o senin sınavın olurmuş. Bende kendimi bildim bileli hep anne olmak istedim. Lisedeyken teyzeme evlenmeyeyim ama 5 tane çocuğum olsun dediğimi hatırlıyorum. Benim hep çok çocuklu bir aile hayalim vardı. Ve ben hayatımın sınavını bu uğurda verdim..
40 yaşımda Bülent Tıraş hocama başvurma sebebim ileri yaşımdan dolayı sağlıklı bir hamilelik geçirip, sağlıklı bir evlat sahibi olmaktı. Her şeyin kolay olacağından o kadar emindim ki beni bekleyen tatsız sürprizlerden habersiz. Oysa ki o gün başladı bizim 5 yıllık uzun, sancılı mücadelemiz, sınavımız.
Okuyanları sıkmamak adına özetle; Toplam 5 yıl, 8 tüp bebek tedavisi, 41 genetiğe gönderilmiş embriyo. Ve biz asla sağlıklı embriyo bulamadık. Hep trizomili ve monozomili embriyo sonucu aldık genetikten. Hiç unutmuyorum 2016 yılında başladığımız ilk tedavimizde genetiğe 10 embriyo gönderdik. Gelen sonuçta 2 monozomili, 7 trizomoli ve 1 tanede sinyal alınamayan embriyo notu düşülmüştü. Biz o kadar yıkıldık ki bu sonuç karşısında. Çünkü asla böyle bir sonuç beklemiyorduk. Ama yumurtalarım yıllara yenilmişti. Genel olarak sorun benim ileri yaşıma bağlı kalitesiz, sağlıksız yumurtalara sahip olmamdı.
Hocam ilk tesellisini o gün şöyle verdi; Bu sonuç bir kriter değil, çünkü her ay sahip olduğun yumurtanın sayısı da, kalitesi de bir sonraki ay bambaşka olur. O yüzden üzülme önümüzdeki ay yumurtaların daha iyi olabilir..
Hiç daha iyi olmadı ve sonuç olarak 5 yıl boyunca hep o kaliteli tek bir embriyoyu aradık.
Yoruldum, yıprandım vazgeçtiğim zamanlar oldu fakat bu süre zarfında bana umudumu kaybettirmeyende, inancımı hep canlı tutmaya çalışandan hocam oldu. İlk tanıştığımız günden son tedaviye kadar bana hep "Seni anne yapacağız " dedi. Kötü gelen sonuçların hiçbirinde vazgeçelim demedi. Hep devam edelim diyerek yüreklendirdi beni. Öyle ki eşimin sonuçları gösterdiği bir doktor tanıdığı bile paranızı da, zamanınızı da boşa harcamayın demişti ama hocam bir gün bile vazgeçmeyi düşünmedi..
Hiç unutmuyorum yorucu geçen 5 yılın sonunda bende artık son tedavi için bu son dedim. Çünkü alınıp verilen kilolar, sürekli değişen ruh halleri, hayal kırıklıkları, hayatını her şeyini çocuk sahibi olmaya odaklı yaşayıp aslında hayatını yaşayamama, delik deşik olan göbek çevresi vs...gibi sebeplerden bende artık bu son dedim. Ve artık 45 yaşımdaydım. Son tedavide yine 10 yumurta toplandı. Sadece 3 tanesi 3.güne ulaştı. Bu kez farklı olarak genetiğe göndermeden transfer edelim diye karar verdi hocam. O güne kadar bana asla transfer yapılmadı çünkü sağlıklı embriyo bulamadık. Son tedavide genetiğe gönderilmeden transfer edilecekti. Çünkü çok çok iyi değildi embriyolarım ve genetiğe göndererek iyice bozmak istemedik yapısını. Zaten sağlıksız embriyo ile bir gebelik oluşmaya bilirdi. Oluşsa da vücut atabilirdi, yada ileriki zamanlarda alınan kan örnekleri ile kromozom bozuklukları tespit edilebilirdi. Birkaç ay zaman istedim transferden önce. Embriyolar 3.günde donduruldu. Transfer için ilaçlar kullandım, hazırlandım ve transfer günü hastaneye gittim. Ama benim embriyolar maalesef çözülürken bozuldu. Koca bir yumruk yemiş gibi oldum. Boğazım düğüm düğüm. Her şey bitmişti işte. Umudun bittiği yerde bitiyormuş insan. Her tedavide şunu söylerdim; Sonuçlar hep kötü geliyor olsa da deniyor olmak umut var demekti. Yaşım genç olsaydı daha da deneyebilirdim. Çünkü denememek her şey bitti demekti. Her şey bitti demeye gönlüm hiç razı gelmedi. Gönlüm razı gelseydi bile o umutsuzluğa hocam izin vermezdi. Ama o gün her şey bitti dedim.
Her şey bitti derken bize şöyle bir teklifte bulundu canım hocam. 2016 yılındaki ilk tedaviden 2 monozomili ve sinyal alınamayan bu yüzden çalışılamayan 1 embriyo vardı. Bu monozomililerden birini ve sinyal alınamayan o bir embriyoyu transfer edelim. O kadar ilaç aldın, hazırlandın, gel deneyelim dedi. Ve denedik. Ve iyi ki denedik. Ve iyi ki hocam bizi bunun için yüreklendirdi. İyi ki..
İyi ki...
Tek bir tanesi tuttu. Hangisi olduğunu bilmiyoruz. Ama ben şuan hayalimi büyütmekle meşgulum. Benim mucizem bugün 8 aylık. Ben 46 yaşımda anne oldum..
Asla denemekten vazgeçmeyin. Her kadının 1 altın yumurtası mutlaka vardır. Sizi yüreklendiren, umutlandıran bir doktorla çıkın yola. Ben bugün bu mucizeyi yaşıyorsam önce Allah'ın izniyle, sonra Prof.Dr Bülent Tıraş sayesinde ...
Çok teşekkür ederim ,amin inşallahBaştan sona kadar okudum..çünkü bende anne olmak istiyorum.Sağ salim büyütün evladinizı..doya doya güzel günlerini görün İn şa Allah.Bana umut oldunuz
Çook teşekkür ederim. Zor bir sınavdı gerçekten. Yaşadıklarımız, hislerimiz burda yazıların kat kat fazlası. O yüzden diliyorum ki;Rabbim bu uğurda emek veren,bir evlat için yanıp tutuşan hiç bir kadının çabasını,emeğini boşa çıkarmasın.Okurken ağladım iyiki yazdın bizlere deumut oldun ne çileli yılların olmus neler çekmişsin ama yılmamışsın sen muhteşem bi kadinsin
Amin Allah canimÇok teşekkür ederim ,amin inşallah❤
Rabbim sizede en kısa zamanda nasip etsin inşallah
Çook teşekkür ederim. Zor bir sınavdı gerçekten. Yaşadıklarımız, hislerimiz burda yazıların kat kat fazlası. O yüzden diliyorum ki;Rabbim bu uğurda emek veren,bir evlat için yanıp tutuşan hiç bir kadının çabasını,emeğini boşa çıkarmasın.❤
Merhabalar oncelıkle evladınızı kucagınıza almanıza cok sevındım sizin hayalınıze benzer bir hayalle buyudum sanırım. Ben büyüyeceğim ve 5 6 tane cocuk yapacağim hepsını ayrı ayrı sevecegım onlarla buyuyecegım gibi bıseylerdı. 31 yasındayım bende geç evlılık yaptım yani en azından kuzenlerıme gore onlar 20 21 demeden evlendıler. Sımdı hepsının 2 ser cocugu var. Neyse 1.5 yıl oldu hemen cocuk ıstedım halıyle ama malesef olmadı. Once esımde sorun oldugunu öğrendım sonra benım hormonlarımda fsh da sorun oldugunu oğrendım sımdı beklıyoruz doktorumuzdan bir tedavı Allah buyuktur dıyorum ama ınsanın en cok istediği sey hep sınavınolurmus dedınız ya cok haklısınızBu hayatta neyi çok istersen o senin sınavın olurmuş. Bende kendimi bildim bileli hep anne olmak istedim. Lisedeyken teyzeme evlenmeyeyim ama 5 tane çocuğum olsun dediğimi hatırlıyorum. Benim hep çok çocuklu bir aile hayalim vardı. Ve ben hayatımın sınavını bu uğurda verdim..
İyi ki...
İlk defa duydum mozaik nasıl oluyor merak ettimMutlulukla sonuçlanan bir hikayeTek solukta okudum 3. Gün embriyoları ile olacak derken süpriz sonlu olmuş Sağlıkla huzurla büyüsün evladınız Normalde pgt den geçmeyen embriyolar saklanmıyor diye biliyorum Acaba sizin embriyolar mozaik miydi ? Ben mozaik embriyo ile hamileyim çok şükür