Tekrar merhaba. Kürtaj olduğum günden bu yana bu kan pıhtılaşması konusundaki paylaştığınız bilgilerden çok faydalandım. Ben de 4+4 haftalık hamileyim :) 3 gündür iğnelerimi kullanıyorum.
Osende tableti aldım bugün. Siz hangi saatlerde kullanıyorsunuz?
Dün doktora gittim keseyi gördük beneği göremedik 4+5te kese 5mm çıktı .içime kurt düştü küçük mü diye,doktor normal boyutlar dedi ama önceki gebeliklerimde ilk randevumda kalbini duyduğum için garip geldi 5+5te gitmiştim daha önceşimdi inşallah iyidir bebiş.kahverengi lekelenmem var ama herhangi bir kanama alanı görünmüyor dedi doktor
merhaba ... siz ne kullanıyorsunuz bana doktorum folik asit önerdi ama?Daha önce yazdığım yazıyı kopyalıyorum.
merhaba arkadaşlar, bana da 2 düşükten sonra mthfr 677t homozigot teşhisi kondu. Genetik doktoru b12 ve folik asit kullanmam gerektiğini söyledi. Doktorum kan pıhtılaşması sorunum olduğunu tekrar gebe kaldığımda kan sulandırıcı kullanmam gerektiğini söyledi. Hematoloğa gittiğimde ise düşüklerin mthfr 677t homozigot kaynaklı olmadığını bunun artık düşüklere neden olmadığının ispatlandığını söyledi. Tabi ben her ay hamile olma ihtimaline karşı uzun süre f....kullandım. Ne kadar yanlış yaptığımı geçen hafta okuduğum doktorun yazısında anladım. Çünkü bu bozuk gene sahip olanlar sentetik b12 ve folik asiti zaten sindiremiyor, bunlar hızlı bir şekilde kana karıştığı halde hücre içine giremiyormuş. Hücre içine girmeden bir fayda sağlayamadığı gibi vücuda ciddi zararlar veriyormuş. Peki ne yapmalıymışız bu vitaminleri ya doğal gıdalardan elde etmeli ya da methyl gurubu yani aktif haldeki b12 ve folik asit kullanmak gerekiyormuş. Sırf bunları söyleyebilmek adına üye oldum . Ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Sağlıcakla kalın https://vitamingiller.com/folik-asit-ve-folat-arasindaki-fark
kesinlikle çok haklsınız doktorlar bu konuda bilgili olduklarına inanmıyorum ben deDoktorlar bu konuda ya yetersiz ya da kendilerini bu konuya vermiyorlar.
Bebeğimin öldüğünü öğrenmeden önceki doktora ilk kez gidiyordum. Elimdeki raporları falan verdim işte. MTHFR 677 t homozigot mutantmış. Hmm dedi. Coraspin kullanıyoruz ama, doktorlar bu konuda farklı konuşuyor, siz ne düşünüyorsunuz, iğne öneriyor musunuz dedik, yok dedi iğnelik bir durum değil dedi. Hadi ultrasonda bebeğe bakalım dedi. Bebeğe baktım ve kalbinin durduğunu söyledi. Bir dahaki hamileliğimde mutlaka iğne kullanmam gerektiğini söyledi. İyi de, madem bu konudaki kararınız bu yönde, 2 dakika önce neden iğneyi gereksiz buldunuz? İlla gebelik kaybı mı yaşanmalı? Ya da bu kaybı direk nasıl ona bağladınız. Maalesef doktorlar bu konuda yetersizler gibime geliyor ya da biz doktorun iyisini bulamadık.
merhaba ... siz ne kullanıyorsunuz bana doktorum folik asit önerdi ama?
doktorunuz mu önerdi? bende folik asit alacaktım ... bunu mu alsamGünaydın, folik asitin ve b12 nin aktif formu olan metil folat, metil kobalamin içeren osende 2m sabah kahvaltı başında emerek kullanıyorum. Kan sulandırıcı olarak ise krilom omega 3 balık yağı günde iki defa sabah akşam tok olarak kullanıyorum.
Omega 3 ve magnezyumu kan pıhtılaşması ile ilgili mi alıyorsunuz yoksa farklı bir amaçla mı?Arkadaşlar doktorumun videosunu paylaşıyorum. Neyi neden yaptığımı buradan daha iyi anlayacaksınız.
Ben şu an üç tane vitamin takviyesi kullanıyorum. Osende 2m, krilom omega 3 ve life time megnesium glycınate
Dilerseniz bu videoyu dinleyin. Özellikle 9. dakikadan sonraki kısım bizleri ilgilendiriyor
http://www.gaps-tv.com/index.php?pg=videodetay&qsvideoid=83
Omega 3 ve magnezyumu kan pıhtılaşması ile ilgili mi alıyorsunuz yoksa farklı bir amaçla mı?
Mrb canım valla ben de 3 4 dr gezdim hatta biri prof diğerleri de yine bulunduğum yerde ünlü doktorlar hiçbiri böyle şeyleri söylememişti doğumdan sonra burda okudum çok üzüldüm keşke daha ii araştırsaydım diye..belki hamilelik öncesi sırasında ve hatta dogumumda bile bir sürü sıkıntıyı yaşamazdımArkadaşlar bu kadar farklı ve detaylı bilgileri size kadın doğumcunuz mu veriyor. Siz mi yönlendiriyorsunuz iki yılda 3 düşük yaşadım 8-10 kadın doğumcu tanıdım hiçbiri bana omegadan, metil folattan, magnezyumdan bahsetmedi. Doktora ben mi söyleyeceğim yani hiçbiri neden bunlardan bahsetmiyor. Şans işi mi doktor bulmak
İsimlerini yazarmısınız magnezyum ve omega 3 olarak kullandıklarınızın,benğm doktorum da bahsetmedi 2 kayıptan sonra 3.ye hamileyim 5+5teyim geç kalmadıysam kullanmaya başlayayım
Ben de çok üzüldüm canım ya bi tarafta adam net bi şekilde folat diyor bizim kadın doğumcular da üç düşük yaptım üçünde de 1-2 ay öncesinde folik asit kullan dedi. Son gittiğim doktora da bahsettim öyle bir şey yok demişti ne kadar net bi şekilde cahilim demiş de ben anlamamışım :/Mrb canım valla ben de 3 4 dr gezdim hatta biri prof diğerleri de yine bulunduğum yerde ünlü doktorlar hiçbiri böyle şeyleri söylememişti doğumdan sonra burda okudum çok üzüldüm keşke daha ii araştırsaydım diye..belki hamilelik öncesi sırasında ve hatta dogumumda bile bir sürü sıkıntıyı yaşamazdım
folat mı folik asit mi... kullanacağız şimdi... ben çalışıyorum yoğunluktan çok adapte olamıyorum bu konularaBen de çok üzüldüm canım ya bi tarafta adam net bi şekilde folat diyor bizim kadın doğumcular da üç düşük yaptım üçünde de 1-2 ay öncesinde folik asit kullan dedi. Son gittiğim doktora da bahsettim öyle bir şey yok demişti ne kadar net bi şekilde cahilim demiş de ben anlamamışım :/
Canım ben iki yıldır deli gibi adapte oluyorum ama elde var koca bi sıfır. Ben üçünde de folik asit kullandım. Allah tekrar verirse folat olarak almaya karar verdim. Mersin üniversitesi araştırma hastanesine gideceğim orada bir profesöre. Ona bu konuyu açacağım sana da bilgi veririm canım. Bakalım o nasıl bakıyor. 14üne randevu aldım umarım beni dinler ve doğru anlar :/folat mı folik asit mi... kullanacağız şimdi... ben çalışıyorum yoğunluktan çok adapte olamıyorum bu konulara(((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?